@StefaniaΔε νομίζω ότι κανείς προσέβαλε κανέναν!
Όσον αφορά τη δική μου άποψη την έχω πει ευθαρσώς...
Ιδού: "Για τα bold της παράθεσης που ανέφερα εγώ πριν λίγες μέρες, σχετικά με τα
διάφορα είδη υποβόσκουσων διαταραχών, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία διότι δεν έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα στο τέλος του οποίου θα πορούσε να διεξαχθεί επιδημιολογική μελέτη...Υπάρχουν όμως οι ...
υποψίες-ενδείξεις!!
Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με την επίδραση ακτινοβολίας των κινητών στον άνθρωπο.Σε λίγα χρόνια θα γίνουν οι πρωτες επιδημιολογικές μελέτες στην Αμερική. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, εσείς ή ακόμα καλύτερα το παιδί σας, πόσες ώρες μιλάτε την ημέρα στο κινητό χωρίς handsfree ή blouetooth;; Ε;;"
Αυτά που αναφέρεις
Stefania για το κτηριολογικό είναι σωστά, αλλά παντελώς άσχετα με το θέμα! Άσχετα και τα internet cafe!!
Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις περί συλλογής μορίων, όργωμα Ελλάδας, ΑΣΕΠ και αλλαγής συστήματος προσλήψεων. Και αυτό δεν το λέω ¨φιλολογικά"! Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να μετακινείσαι καθημερινά 200χλμ πήγαινε-έλα και να έχεις κινδυνεύσει δύο φορές να σε σκοτώσουν στο δρόμο χωρίς να φταίς...

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πάρεις βραβείο ή διορισμό μόνο για πειράματα "στου κασίδι το κεφάλι". Πολλά πράγματα είναι παρεξηγημένα στη χώρα μας! Υπάρχουν προσδοκίες και ευσεβείς πόθοι που μετατρέπονται ξαφνικά σε αίσθηση ότι το Κράτος μας χρωστάει, ενώ εμείς ξέραμε την κατάσταση εξαρχής...Αν είσαι μες στα πράγματα, η κατάσταση περί μελλοντικών διορισμών ΠΕ19-20 είχει ήδη φανεί από το 2004! Ο σκελετός των τρεχουσών αλλαγών στο σύστημα Παιδείας που εφαρμόζονται δεν είναι κομματικές, ήταν προδιαγεγραμμένες από το 2004, απλά οι προηγούμενοι φοβήθηκαν να τις εφαρμόσουν, ενώ οι τωρινοί τις επιταχύνουν. Ψάξτο και εννοείτε ότι εγώ σου εύχομαι το καλύτερο σε προσωπικό επίπεδο
Stefania, θα μπορούσα να θέσω μια σειρά από πρακτικά ερωτήματα σχετικά με χρήση η/υ από παιδιά-έφηβους και την επίδρασή τους, στα οποία πολλοί (ίσως κι εγώ μέσα) θα έδιναν "λάθος" ή "διφορούμενες" απαντήσεις. Δε θέλω αντιπαραθέσεις και δε θα το κάνω.
Πάντως σε διαβεβαιώνω ότι οι απόψεις μου για τις ΝΤ είναι πολύ "extreme"... Για παράδειγμα, όπως ξέρεις, υπάρχει "θέμα" με τη χρήση κινητού στο σχολείο. Το κινητό θα μπορούσε να αποτελέσει διδακτικό μέσο;; Αν όχι, γιατί; Αν ναι, από ποιά ηλικία και υπό ποιες προϋποθέσεις;; Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα-Κίνδυνοι;; Τρόποι εφαρμογής;

Ειλικρινά, δεν έχω κάτι μαζί σου
Stefania!
Και για να σε πείσω,επέτρεψέ μου να το πω λίγο διαφορετικά:
Πείτε μου εμένα ως γονέα και όχι ως καθηγητη ΠΕ19 τί να κάνω με την κόρη μου που θα πάει σε τέτοιο τύπο Δημοτικού Σχολείου...
Τι να κάνω Stefania;;
Πειραματόζωο η κόρη μου για να πάρω εγώ μετάθεση σε Δημοτικό δίπλα στο σπίτι μου; Δε νομίζω!!!!!Ζητώ συγγνώμη αν σε στενοχώρησα, αλλά θεωρώ ότι γράφω "αλήθειες"...
Stefania, αν η Πληροφορική φύγει από το Λύκειο(έγκλημα), και αν εισακουστούμε και στο Δημοτικό αρχίζει από την Ε' πολλοί από εμάς τους μόνιμους δε θα έχουμε αντικείμενο. Ξέρεις τί κινδύνους εγκυμονεί αυτό! Παρ΄όλο που το γνωρίζω, εξακολουθώ να λέω την "αλήθεια"! Μάλλον είμαι βλάκας!!
Εν τέλει και για να μην επανέλθω, θεωρώ ότι αντικειμενικά, η εισαγωγή με το συγκεκριμένο τρόπο, των ΤΠΕ πριν την Ε' Δημοτικού, είναι καταστροφική για τα παιδιά!!