Downtime...

Ξεκίνησε από alkisg, 20 Φεβ 2006, 11:34:24 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Να φύγει το Στέκι από το ΠΣΔ (σχολικό δίκτυο);

Όχι
Ναι, σε κάποιον free (και πιθανώς αναξιόπιστο) host
Ναι, και ας βάλει διαφημίσεις για να συντηρείται (είτε από το Στέκι είτε του host)
Ναι, σε εμπορικό host και προτίθεμαι να δίνω 1-2 ευρώ το χρόνο για να βοηθάω για το hosting
Ναι, σε εμπορικό host αλλά δε δίνω φράγκο και δε θέλω διαφημίσεις

alkisg

Από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα το πρωί "εξαφανίστηκαν" όλες οι βάσεις δεδομένων των http://*.ioa.sch.gr. Μάλλον στη συνέχεια έγινε restore από κάποιο backup.

alkisg

#16
Έγινε αναβάθμιση στην php και στον apache του ΠΣΔ! Ευχαριστίες στους τεχνικούς!

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες ρυθμίσεις υπάρχουν κάποια προβληματάκια στη λειτουργία του φόρουμ, αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε από το https://alkisg.mysch.gr/steki/
δοκιμάστε και με το ioa ανάμεσα, δηλαδή
https://alkisg.mysch.gr/steki/

edit: ΟΚ, διορθώθηκαν όλα τα προβλήματα.

alkisg

Ειδοποίηση του ΠΣΔ για προγραμματισμένο downtime λόγω αναβάθμισης:Διακοπή λειτουργίας του δικτύου λόγω εργασιών αναβάθμισης

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών

Προς τους Χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου
 
Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 16 Απριλίου 2008 και ώρα 14 μμ - 18 μμ θα υπάρξουν  διακοπές λειτουργίας στο δίκτυο και τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου λόγω εργασιών εγκατάστασης νέου εξοπλισμού  και αναβάθμισης του δικτύου στον κεντρικό κόμβο της Αθήνας.

Περιοχές που θα επηρεαστούν:
Δίκτυο:  Όλη η χώρα πλην Μακεδονίας και Θράκης
Υπηρεσίες: Οι υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου σε όλη τη χώρα.

Η εγκατάσταση αφορά την ανανέωση του δικτυακού εξοπλισμού με εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας, με στόχο την υποστήριξη των αναγκών στα πλαίσια των ευρυζωνικών συνδέσεων, την αυξημένη αξιοπιστία, απόδοση και ασφάλεια του δικτύου.

Θα καταβληθεί προσπάθεια οι διακοπές να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Οι εργασίες αναβάθμισης θα συνεχιστούν με εγκαταστάσεις τους κεντρικούς κόμβους Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Λάρισας, Ιωαννίνων, Σύρου, Ηρακλείου  και τους νομαρχιακούς κόμβους, οι  οποίες θα επηρεάζουν συγκεκριμένες περιοχές ή νομούς. Για τις πρόσθετες αυτές διακοπές θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση  προς τους χρήστες που  θα  επηρεάζονται.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ   ΣΧΟΛΙΚΟ   ΔΙΚΤΥΟ

alkisg

Από Πέμπτη μέχρι σήμερα δεν δούλευαν οι διευθύνσεις http://users.sch.gr/* για το νομό Ιωαννίνων, και μαζί τους και το στέκι. Δούλευαν όμως όταν έμπαινε και το πρόθεμα ioa ανάμεσα, π.χ. http://users.ioa.sch.gr/alkisg/tosteki/.

Χρόνια πολλά σε όλους.

P.Tsiotakis

Όχι, Άλκη, δοκίμαδα πολλές φορές και το ioa και δεν έπαιζε ούτε με αυτό ... (έβλεπα μόνο την αρχική σελίδα χωρίς stylesheets)

alkisg

Α, δεν εννοούσα ότι έπαιζε το στέκι. Το ioa όμως έπαιζε.
Το φόρουμ (smf) έχει hardcoded το url (https://alkisg.mysch.gr/steki/) οπότε όταν συμβαίνει αυτό, μπορούμε να προσπελάσουμε μόνο την αρχική του σελίδα βάζοντας και το .ioa. Οι εικόνες και τα style sheets δεν φαίνονται, γιατί παραπέμπουν χωρίς το .ioa.
Επίσης μας βγάζει σαν επισκέπτες, αφού το cookie ισχύει για χωρίς το .ioa.
Αν όμως έχουμε μεγάλη ...όρεξη και κάνουμε login και μετά συμπληρώνουμε το .ioa. χειρωνακτικά, τότε παίζει.
Π.χ. αν βαρέσουμε το "Τελευταία μηνύματα", μας βγάζει μόνο του το https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?action=recent και δεν παίζει. Άμα συμπληρώσουμε με το χέρι το ioa ανάμεσα, θα παίξει (εννοείται ότι ούτε για φυλακισμένους δεν είναι αυτή η δουλειά).
Ή, αν πηγαίνω κάθε φορά που "πέφτει" το .ioa και αλλάζω 3-4 settings, θα δουλεύει και "αυτόματα". Αλλά δεν αξίζει τον κόπο, γιατί οι περρισότεροι δεν ξέρουν καν τον εναλλακτικό αυτόν τρόπο διευθυνσιοδότησης. Και θα πρέπει να έχω το νου μου να επαναφέρω τα settings στην κανονική τους τιμή όταν λυθεί το πρόβλημα.

Εν τέλει, αν βάζαμε μόνιμα το .ioa, (όπως έχεις συνήθως εσύ το link για τη σελίδα σου με το .kor), τότε θα "γλυτώναμε" τις φορές που δουλεύει το .ioa και δε δουλεύει το resolving. Αλλά θεωρητικά αυτό είναι λάθος, γιατί τα url των καθηγητών δεν πρέπει να εμπεριέχουν το νομό τους, αφού αν πάρουν μετάθεση θα αλλάζει και το url τους...

Μάλλον πρέπει φτιάξουμε ένα script που θα ελέγχει αυτόματα κάθε π.χ. 1 ώρα διάφορες διευθύνσεις του ΠΣΔ και θα στέλνει επίσης αυτόματα στο helpdesk αναφορά όταν εντοπίζει πρόβλημα! ;)


sstergou

Αν υπάρχει μονίμως hardcoded το ioa και :
το index.php(ή το script που τρέχει κάθε φορά όποιο και αν είναι αυτό) πριν κάνει οτιδήποτε να :

ελέγχει το url του φυλλομετρητή και αν δεν υπάρχει το ioa να κάνει redirect στο https://alkisg.mysch.gr/steki/ ;

Έτσι θα είναι προσβάσιμο και από τις 2 διευθύνσεις απλά, η διεύθυνση θα ξαναγράφεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει το ioa.


alkisg

Η χρήση του νομού στα URL των καθηγητών είναι λάθος, μόνο στις σχολικές μονάδες, γραφεία κτλ πρέπει να μπαίνουν. Αλλιώς θα έπρεπε να λέμε και alkisg@ioa.sch.gr και να αλλάζουμε email σε κάθε μετάθεση...

Θα μπορούσε να γίνει το εξής: να χρησιμοποιείται συνήθως το σωστό (χωρίς το .ioa), και στην περίπτωση που δεν δουλεύει το σωστό αλλά τυχαίνει να δουλεύει το .ioa, να ενημερώνεται αυτόματα το αρχείο settings.php (μέσω ftp γιατί safemode=on και η php δεν έχει write πρόσβαση).
Επίσης θα χρειαστεί να ενημερώνονται και κάποιες καταχωρήσεις της MySQL για τα URL των εικονιδίων κτλ των themes.

Γίνεται, αλλά το θέλει ένα απογευματάκι! Στάθη αν έχεις όρεξη να σου δώσω username/password να τσεκάρεις, μπορούμε να το κανονίσουμε και live μέσω messenger. Όμως δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, γιατί το πρόβλημα με τα .ioa είναι ένα μικρό μόνο υποσύνολο των φορών που δε δουλεύει το ΠΣΔ...

alkisg

#23
Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, εννοείται ότι μαζί με το ΠΣΔ θα διακοπεί και η λειτουργία του παρόντος φόρουμ:
(edit: έγινε ανακοινοποίηση στο ορθό).
Διακοπή λειτουργίας ΠΣΔ κατά την διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών

Προς τους Χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εντολή του κ. Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΠΘ κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα υπάρξει διακοπή λειτουργίας του δικτύου και των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα αναστολής συνδέσεων σχολικών, διοικητικών μονάδων και εκπαιδευτικών:

Ώρες διακοπής: 8.00 - 9.00 πμ
------------------------------
Τρίτη 20/5, Πέμπτη 22/5, Σάββατο 24/5,
Τρίτη 27/5, Πέμπτη 29/5, Σάββατο 31/5, και Τρίτη 3/6


Ώρες διακοπής: 18.00 - 19.30
------------------------------
Δευτέρα 19/5, Τετάρτη 21/5, Παρασκευή 23/5, Δευτέρα 26/5, Τετάρτη 28/5, Παρασκευή 30/5, και Δευτέρα 2/6

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ   ΣΧΟΛΙΚΟ   ΔΙΚΤΥΟ

alkisg

Πάλι κάτω από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι όλο το http://*.ioa.sch.gr.

P.Tsiotakis

τι γίνεται πια στο ΠΣΔ;

alkisg

Άστα, χάλι...
Η mysql βγάζει κάθε τρεις και λίγο πρόβλημα "too many connections", αλλά δεν ξέρω ούτε γιατί συμβαίνει ούτε αν είναι μόνο σε τοπικό ή σε πανελλαδικό επίπεδο. Πάντως όταν πέφτει το στέκι, και τα http://dide.ioa.sch.gr και http://www.ioa.sch.gr/phpmyadmin βγάζουν το ίδιο πρόβλημα... :(

alkisg

Πάλι κάτω από Παρασκευή μέχρι σήμερα όλο το http://*.ioa.sch.gr.  >:(

P.Tsiotakis

Δυστυχώς το προσέξαμε !!

tomagor

mipos na to pame se eksoteriko server?
to kostos einai geleio... apla psakste top web hosting sto google kai dite? ti  lete?