Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Άρθρα - Βιβλία - Εκπαιδευτικό Λογισμικό => Μήνυμα ξεκίνησε από: toufeki στις 15 Δεκ 2009, 05:55:21 μμ

Τίτλος: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: toufeki στις 15 Δεκ 2009, 05:55:21 μμ
Ρίξτε μια ματιά.
Εγώ έχω προσωπική εκπαιδευτική(και όχι μόνο) εμπειρία.
Την "τύπισσα" την θεωρώ "μητέρα" και στα παιδαγωγικά καί στην ψυχολογία και στην διδακτική. Μέχρι εκεί όμως. Μη το παρακάνουμε και παρεξηγηθούμε.

http://karakiza-tsampika.aenaon.info/blog/

Σημ:Αχ... γιατί να μην ήταν το σύμπαν πεπερασμένο; (άσχετο)
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 15 Δεκ 2009, 07:44:10 μμ
Σίγουρα Παναγιώτη τη γνωρίζεις καλύτερα από εμένα κι έχεις άποψη. Εγώ την είδα & την άκουσα στη διημερίδα της Ρόδου (δεν ήμουν στα Χανιά & δε θυμάμαι αν ήταν στην Αλεξανδρούπολη) και σχημάτισα αρκετά καλή εικόνα.
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: toufeki στις 15 Δεκ 2009, 07:58:49 μμ
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η. :)
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: Laertis στις 15 Δεκ 2009, 09:09:06 μμ
.... και απο ότι βλέπω αναρτά διαγωνίσματα απο το στέκι και ασκήσεις του Παναγιώτη Τσιωτάκη για την ΑΕΠΠ (φυσικά χωρίς αναφορά)

http://karakiza-tsampika.aenaon.info/blog/epimorfotikoyliko/likio/
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 15 Δεκ 2009, 10:38:22 μμ
Ο Τσιωτάκης μήπως το γνωρίζει και έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους; Δε νομίζω ότι είναι τόσο άγνωστοι...
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: lykos στις 15 Δεκ 2009, 10:51:52 μμ
Δεν ξέρω τι εννοεί όταν λέει (επισήμαση δική μου):
Παράθεση
Tο εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναρτημένο στις παρακάτω σελίδες, είναι προϊόν προσωπικής δουλειάς αλλά και ατομικής δουλειάς συναδέλφων πληροφορικής, με τα ονόματα τους ή χωρίς αυτά, ανάλογα με την επιλογή τους, που προσφέρθηκαν να το θέσουν στη διάθεση όλων...
.
Παναγιώτη, ρωτήθηκες? Προσφέρθηκες?

Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: tsampi στις 15 Δεκ 2009, 11:09:39 μμ
Γεια χαρά σε όλους!
Παιδιά εννοείται οτι δεν έχω καμιά πρόθεση να καπηλευτώ τη δουλειά κανενός και πολύ περισσότερο του Παναγιώτη του Τσιωτάκη, με τον οποίο γνωρίζομαι προσωπικά και ξέρει πόσο εκτιμώ την προσφορά του ειδικά στο ΑΕΠΠ. Ισχύει η επισήμανση που βάλατε, για το υλικό. Υλικό που μπορεί να έχει φτιαχτεί από τον Παναγιώτη, υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχει ως κομμάτι των διαγωνισμάτων μου και των τεστ που έβαζα ως καθηγήτρια πληροφορικής για 15 χρόνια στο Κιάτο Κορινθίας. Χρησιμοποιούσα τότε τα βιβλία του Παναγιώτη και η ίδια προσωπικά τον ευχαρίστησα γι' αυτό όταν βρεθήκαμε κάποια στιγμή. Όταν τα ανέβασα στο Blog δεν σκέφτηκα να αναφέρω τις ποικίλες πηγές στις οποίες κατά καιρούς στηρίχθηκα.
Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα, θα αποκατασταθεί.
Ευχαριστώ ούτως ή άλλως για την επισήμανση... απλώς δεν υπάρχουν πάντα κακές προθέσεις, νομίζω οτι όσοι γνωρίζουν εδώ τη στάση μου πάνω στο θέμα μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Ευχαριστώ και πάλι
Τσαμπίκα Καράκιζα
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: tsampi στις 15 Δεκ 2009, 11:18:47 μμ
Και κάτι άλλο βρε παιδιά!
Στείλτε μου ένα e-mail για το σε ποιο άκριβώς κομμάτι του υλικού υπάρχει υλικό του Παναγιώτη, γιατί τώρα σκέφτηκα οτι μπορεί να το βρήκατε σε διαγωνίσματα συναδέλφων που υπάρχουν ανώνυμα και στα οποία οι ίδιοι περιέλαβαν πχ ασκήσεις του Παναγιώτη χωρίς να το αναφέρουν, και δικαιολογημένα, γιατί όταν τα συγκεντρώναμε δεν είχαμε υπόψη μας να τα αναρτήσουμε σε blog!
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 15 Δεκ 2009, 11:20:35 μμ
Τσαμπίκα, δε νομίζω ότι τελικά υπάρχει θέμα για ανησυχία από κανένα...
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: toufeki στις 16 Δεκ 2009, 09:44:38 πμ
Αγαπητοί συνάδελφοι Laertis και lykos, επειδή ακριβώς έχω προσωπική εμπειρία δεν υπάρχει καμία περίπτωση τέτοια (να αναρτήσει υλικό συναδέλφου χωρίς πρώτα να ρωτήσει τον συνάδελφο), αλλά και πάλι, μήπως η κοπέλα έχει την ανάγκη ανάρτησης θεμάτων άλλων συναδέλφων για να παρουσιαστεί στον κλάδο; Η Τσαμπίκα παρουσιάζεται στον κλάδο με πολούς και διάφορους τρόπους.

Εγώ προσωπικά ότι κάνω και το αναρτώ κάπου και δω ότι το χρησιμοποιεί κάποιος συνάδελφος προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προσοχή, όχι όμως προς ίδιο όφελος) αδιαφορώ πλήρως για την αναφορά η όχι του ονόματός μου.
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 16 Δεκ 2009, 11:27:51 πμ
Παίδες, ευχαριστώ για την άμεση απόκριση και ενδιαφέρον. Θεωρώ οτι δεν υπάρχει κανένα θέμα γιατί όπως είπε και η Τσαμπίκα γνωριζόμαστε και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Δεν υπάρχει επ' ουδενί κακή πρόθεση...

Εμένα αυτό που με εντυπωσίασε στην ιστοσελίδα, είναι η πολύ ωραία φωτογραφία που αντικατοπτρίζει τη γοητεία και την ομορφιά της συμβούλου νοτίου Αιγαίου (http://ischool.gr/images/Xsmilies/thanks.gif)
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: tsampi στις 16 Δεκ 2009, 11:50:32 πμ
Παναγιώτη ευχαριστώ πολύ για την παρέμβαση! Τελικά αυτό που μένει -και που ίσως αξίζει περισσότερο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε- είναι η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους... Αυτή που τόσο πολύ χρειάζεται να διεκδικούμε αλλά και να είμαστε αποφασισμένοι να επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή!
Πάντως οι παρατηρήσεις βοήθησαν έτσι κι αλλιώς να κανουμε το blog πληρέστερο.
Τσαμπίκα
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: Laertis στις 16 Δεκ 2009, 04:55:06 μμ
Επειδή εγώ ξεκίνησα το θέμα ας το κλείσω κιόλας.

Δεν έχω τίποτα προσωπικό με την συνάδελφο, ούτε την γνωρίζω κι ούτε έχω καμία πρόθεση να αμφισβητήσω το έργο της και την προσφορά της. Επίσης δεν γνώριζα τη σχέση φιλίας με τον Παναγιώτη Τσιωτάκη, αλλά αυτό -συγγνώμη που το λέω- δεν αλλάζει και πολλά για μένα.
Πολλές φορές αντιλήφθηκα κι εγώ να αντιγράφονται ασκήσεις απο τον ιστότοπο μου σε φροντιστήρια, σε σημειώσεις, άλλες ιστοσελίδες κ.α χωρίς να αναφέρεται η πηγή και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με φαρδύ-πλατύ το όνομα του αντιγραφέα στις ασκήσεις. Αρχικά, με ενοχλούσε αρκετά, και αντιδρούσα άμεσα, αλλά στη συνέχεια κατάλαβα ότι δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσω αυτό το πράγμα και άρχισα να αδιαφορώ και μάλιστα τελευταία να το διασκεδάζω ...

Όχι όμως να αφήνω ασχολίαστο το ζήτημα ....

Τελικά, είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Η αξιοπρέπεια που διαθέτει ο καθένας μας για τον εαυτό του και ο σεβασμός που δείχνει στους άλλους είναι μια μεταβλητή λογικού τύπου (για να μιλήσω και στη ΓΛΩΣΣΑ μας).
Ο Παναγιώτης ξεκαθάρισε το ζήτημα που τον αφορά. Εγώ σαν συντονιστής των διαγωνισμάτων οφείλω να ξεκαθαρίσω το ζήτημα που αφορά το Στέκι. Πείτε με περίεργο, πείτε με ιδιότροπο αλλά θα περίμενα απο έναν σχολικό σύμβουλο, που έχει συμμετάσχει σε τόοοοσα συνέδρια με τόοοσες δημοσιεύεις και εργασίες να είναι πιό προσεκτικός και να αναφέρει το Στέκι ως πηγή κάτι που εγώ θα έκανα αν αναφερόμουν σε κάποια δημοσίευση ή εργασία του.. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.
Είμαι σίγουρος ότι τίποτα δεν έγινε κακοπροαίρετα - σε μερικά θέματα υπάρχει αναφορά στην πηγή, όχι όμως για το στέκι- , αλλά .... η κακιά στιγμή ... που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας ....

Υ.Γ. Το ίδιο θα έκανα κι αν ένας δικός μου φίλος δημοσίευε ασκήσεις άλλων χωρίς αναφορά των πηγών.
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 17 Δεκ 2009, 04:28:26 μμ
Δεν είσαι ούτε περίεργος ούτε ιδιότροπος. Απλά όπως σημείωσες κι εσύ, τίποτε δεν έγινε κακοπροαίρετα.
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 17 Δεκ 2009, 06:26:57 μμ
Τώρα που ξεκίνησα την έρευνα, έχει διορθωθεί το υλικό καθώς στην αρχή των pdf βλέπω πως γράφει το στέκι, υπήρχαν ή διορθώθηκαν; Δεν γνωρίζω την απάντηση.

Το ότι έκανε λάθος η Τσαμπίκα, το αναγνώρισε και η ίδια και το διόρθωσε άμεσα. Προσπαθώντας να δώσει υλικό στους διδάσκοντες της γεωγραφικής περιοχής της αμέλησε να δώσει πηγές. Πάντως δεν είδα να το παρουσιάζει ως δικό της. Έχω υπόψη μου μόνο 1 ή 2 ακόμη sites συμβούλων που να δίνουν υλικό/κατευθύνσεις στους καθηγητές πληροφορικής.

Αν δεν γνωρίζει κάποιος οτι το αρχείο που του δίνεται έχει δημιουργηθεί από τον Χ οργανισμό, πως μπορεί να δώσεις τα credits; Γιατί εχτές είδα πως σε κάποια αρχεία στο συγκεκριμένο site υπήρχαν ονόματα δημιουργών, άρα η φίλη μου δεν είχε σκοπό να τα παρουσιάσει ως δικά της.  ???
Τίτλος: Απ: Αξίζει και αξίζει.
Αποστολή από: tsampi στις 18 Δεκ 2009, 04:23:49 μμ
Παναγιώτη απαντώντας στην ερώτηση που διατυπώνεις, διευκρινίζω οτι στα αρχεία pdf υπήρχε από την αρχή, με το που άνοιγαν, η αναφορά στο στέκι. Γι' αυτό και ζήτησα να μου πουν πού υπήρχε κάτι άλλο διαφορετικό.
Αυτό που προστέθηκε μετά τη συζήτηση εδώ ήταν η λέξη "στέκι" και στον τίτλο του συνδέσμου που οδηγεί σε αυτά τα αρχεία.
Τσαμπίκα