Πώς φτιάχνω δικά μου σενάρια στην Αλγοριθμική;

Ξεκίνησε από maritsas, 06 Απρ 2008, 05:15:49 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

maritsas

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα στο στέκι!

Αφού σας συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά, να ρωτήσω πως μπορεί να φτιάξει κανείς δικό του σενάριο;
Έτρεξα την teacher-version αλλά δεν είδα κάποια επιλογή. Υπάρχει κάπου και δεν την εντόπισα;

PS: Άκυρο, το βρήκα... Είναι όπως λέμε, διάβασε το manual...

Αντώνης Μαρίτσας

alkisg

#1
Καλώς όρισες Αντώνη.

Υπάρχουν κάποιες οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης. Θα ήθελα όμως να συμπληρώσω και τα παρακάτω:

1) Το C:\Program Files\Αλγοριθμική\Σύνταξη σεναρίων\BuildChm\BuildChm.js από κάποια αντιιικά εσφαλμένα θεωρείται ιός, επειδή χρησιμοποιεί το filesystemobject. Θα πρέπει να το προσθέσετε στην ασφαλή λίστα του αντιιικού σας.

2) Είχαμε σαν κύριο μέλημα την ευχρηστία/απλότητα για τους μαθητές καθώς και τους καθηγητές που δεν θέλουν να φτιάξουν δικές τους δραστηριότητες. Έτσι ο τρόπος που δουλέψαμε (.odt, .pdf, .chm κτλ) έχει όμορφα αποτελέσματα από αισθητικής πλευράς και εύκολα στη διαμοίραση (1 chm αρχείο = μία δραστηριότητα), αλλά χρειάζονται κάποιες γνώσεις html/css για να παρέμβει κάποιος στον πηγαίο κώδικα που βρίσκεται στο C:\Program Files\Αλγοριθμική\Σύνταξη σεναρίων.

Ένας κατά πολύ απλούστερος τρόπος είναι να δουλεύει κάποιος με word αρχεία για τα φύλλα εργασίας και με το frontpage (ή πάλι με το word) για τις ιστοσελίδες περιήγησης του χώρου δραστηριοτήτων.

3) Στο μενού Σενάριο του χώρου δραστηριοτήτων υπάρχει η επιλογή "Πρόσβαση στην online βάση δραστηριοτήτων". Αυτό αποτελεί προοικονομία για το μέλλον: αν η εκπαιδευτική κοινότητα αναρτά δραστηριότητες εδώ στο στέκι, με συνημμένα στα μηνύματα τα παρελκόμενα αρχεία (φύλλα εργασίας, διαγράμματα, αρχεία .γλώσσα), τότε θα αναπτυχθεί ένα ειδικό interface μεταξύ στο στέκι και στο χώρο δραστηριοτήτων με το οποίο οι δραστηριότητες των συναδέλφων θα φαίνονται οργανωμένες ανά θεματική ενότητα κτλ.
Με άλλα λόγια, αν αναρτείτε τις δραστηριότητές σας εδώ, θα μπορούμε όλοι να έχουμε πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση δραστηριοτήτων (και όχι μόνο για την ΑΕΠΠ αλλά για όλα τα μαθήματα).

(Στάθη - Παναγιώτη αν έχετε όρεξη για υλοποίηση πείτε μου! Php/MySQL/Javascript!  ;) )