Νομίζω ότι υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τη χρήση πινάκων. Το θέμα είναι πως ο μαθητής θα χρησιμοποιήσει τους πίνακες.
Προφανώς ένας μαθητής που έχει χρησιμοποιήσει πίνακα όπως προτείνει ο aperdos είναι σίγουρα αρκετά καλός για να βρει τη λύση και χωρίς πίνακες.
Το πρόβλημα εδώ είναι το εξής
Αν ο μαθητής χρησιμοποιεί πίνακα και θεωρεί γνωστό πλήθος οπότε έχει Για τότε ακυρώνει σχεδόν τα μισά ερωτήματα, οπότε εκεί θα κοπούν μονάδες από όλα τα ερωτήματα. Υπολογίζω σε αυτή την περίπτωση να χάνει 8-10 μονάδες
Αν όμως ο μαθητής χρησιμοποιεί πίνακα ο οποίος μεγαλώνει δυναμικά σε κάθε επανάληψη (άρα έχει κάνει κανονικά την ΌΣΟ όπως προβλέπεται) τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί θα πρέπει να κοπούν πολύ λιγότερες μονάδες και πάντα σε συνάρτηση με την εικόνα του γραπτού, δηλαδή σε αυτή την περίπτωση υπολογίζω το πολύ 5 μονάδες δεδομένου ότι ο μαθητής ξεγλιστράει μόνο από το τελευταίο ερώτημα και όχι από τα άλλα.
Γενικά πάντως όποιος χρησιμοποιεί πίνακα με γνωστό μέγεθος από την στιγμή που υπάρχει τιμή φρουρός θα χάσει πολλές μονάδες. Αυτό το λέω όχι ως άποψη αλλά ως συμπέρασμα από την συζήτηση που κάναμε σήμερα στο βαθμολογικό
Επίσης κατά τη γνώμη μου υπάρχει πρόβλημα στην εκφώνηση του θέματος Γ . Έτσι όπως δίνεται πολλοί μαθητές νόμισαν ότι ο λογαριασμός δεν είναι ο συνολικός αλλά είναι διαφορετικός για κάθε προιόν, άρα τα έκαναν όλα μέσα στην επανάληψη. Αυτό είναι πρόβλημα της εκφώνησης.