Γενικό Λύκειο > Γ΄ Λυκείου

Ερωτήσεις, ασκήσεις και θέματα για την ΑΕΠΠ

(1/4) > >>

alkisg:
Στην διεύθυνση http://briefcase.pathfinder.gr/view/tosteki θα βρείτε σημειώσεις, ασκήσεις, θέματα πανελληνίων και τις διορθώσεις του βιβλίου για την ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον.

maria_who:
 Μέσα στην εξεταζόμενη ύλη του μαθήματος είναι και η "Δυαδική Αναζήτηση" ή μόνο η σειριακή;

ikariofil:
Η Δυαδική αναζήτηση είναι στην σελίδα 85 του βιβλίου, στην παράγραφο 4.3 συνεπώς εκτός ύλης

Άρης Βερνάρδος:
Πολλοί μαθητές μου λένε ότι ο καθηγητής τους στο φροντιστήριο δηλώνει τις μεταβλητές στον αλγόριθμο, ακριβώς όπως στη ΓΛΩΣΣΑ. Σιγά-σιγά διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για έναν ή δύο καθηγητές, αλλά μάλλον το κάνουν αρκετοί. Σκέφτηκα ότι ο αλγόριθμος έχει μια σχετική "χαλαρότητα" κι έτσι δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Αργότερα όμως έμαθα ότι υπάρχουν καθηγητές σε σχολεία που λένε ότι είναι λάθος η μη δήλωση των μεταβλητών στον αλγόριθμο! Γι' αυτό και θέτω αυτή την ερώτηση για να προβληματιστούμε λιγάκι. Είναι ποτέ δυνατόν να απαιτείται από καθηγητές κάτι το οποίο ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ; Πολλοί μαθητές μου ανησυχούν ότι θα χάσουν μόρια από κάτι τέτοιο και δεν ξέρουν τι να κάνουν! Πείτε κι εσείς καμία άποψη γιατί μου φαίνεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που συμβαίνει!

Λευτέρης Σκαπέτης:
Είναι αναμενόμενο να έχεις τέτοιου είδους προβλήματα
όταν η περισσότεροι από αυτούς που εμπλέκονται
στην ΑΕσΠΠ στο Ενιαίο Λύκειο είναι *ΑΣΧΕΤΟΙ* με
το αντικείμενο. Είτε αυτοί είναι φροντιστές (συνήθως
μαθηματικοί, φυσικοί ακόμα και γεωπόνοι και ένας
Θεός ξέρει ποιοί άλλοι) είτε
διορισμένοι αλεξιπτωτιστές από κάθε είδους ειδικότητα
που βαφτίστηκαν ΠΕ19.

Προσωπικά ακολουθώ το βιβλίο και (νομίζω ότι) έχω
το απαραίτητο background για να κρίνω που έχει
λάθη/παραλείψεις για να τα διορθώνω.--- Παράθεση ---Πολλοί μαθητές μου λένε ότι ο καθηγητής τους στο φροντιστήριο δηλώνει τις μεταβλητές στον αλγόριθμο, ακριβώς όπως στη ΓΛΩΣΣΑ. Σιγά-σιγά διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για έναν ή δύο καθηγητές, αλλά μάλλον το κάνουν αρκετοί. Σκέφτηκα ότι ο αλγόριθμος έχει μια σχετική "χαλαρότητα" κι έτσι δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Αργότερα όμως έμαθα ότι υπάρχουν καθηγητές σε σχολεία που λένε ότι είναι λάθος η μη δήλωση των μεταβλητών στον αλγόριθμο! Γι' αυτό και θέτω αυτή την ερώτηση για να προβληματιστούμε λιγάκι. Είναι ποτέ δυνατόν να απαιτείται από καθηγητές κάτι το οποίο ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ; Πολλοί μαθητές μου ανησυχούν ότι θα χάσουν μόρια από κάτι τέτοιο και δεν ξέρουν τι να κάνουν! Πείτε κι εσείς καμία άποψη γιατί μου φαίνεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που συμβαίνει!

Α. Βερνάρδος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
& Μηχανικός Η/Υ Ε.Μ.Π.
http://www.comp-edu.8m.com
--- Τέλος παράθεσης ---

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση