Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Γ΄ Λυκείου => Γενικές εξετάσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: evry στις 23 Μαΐου 2009, 12:10:28 ΜΜ

Τίτλος: Περί της διαδικασίας των εξετάσεων
Αποστολή από: evry στις 23 Μαΐου 2009, 12:10:28 ΜΜ
   
   Το πρόβλημα είναι ότι οι επιτηρητές κάνουν αγγαρεία. Οι περισσότεροι προσπαθούν να αποφύγουν τις επιτηρήσεις, με διάφορα προσχήματα. Άρα λοιπόν φέρνεις κάποιους να κάνουν κάτι που το θεωρούν αγγαρεία, τους δίνεις και το τεράστιο ποσό των 10 ευρώ αν δεν κάνω λάθος για κάθε μέρα και περιμένεις να κάνουν το καθήκον τους. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα, ότι το σύστημα βασίζεται στο φιλότιμο του δημόσιου υπαλλήλου επιτηρητή.
   Επίσης ποιος ελέγχει τους επιτηρητές? Αν δηλαδή κάνουν σωστά επιτήρηση ή όπως λες εσύ διαβάζουν βιβλίο. Εγώ μια φορά ήμουν με επιτηρητή που διάβαζε εφημερίδα!!!Επίσης έχω δει με τα μάτια μου στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ επιτηρητή να έχει κάτσει στην έδρα και να τρώει ένα γιαουρτάκι (με παξιμάδι). ʼσε τους άλλους οι οποίοι αν είσαι διάδρομο σου ζητάνε να τους αλλάξεις για να κάνουν τσιγάρο κάθε μισή ώρα.
   Τέλος πάντων, παρ'όλα τα προβλήματα πιστεύω ότι το σύστημα τελικά δουλεύει με την έννοια πως αν κάποιος είναι πραγματικά καλός θα περάσει σε κάποια από τις σχολές της αρεσκείας του, όχι απαραίτητα στην πρώτη.
   Όσον αφορά τα παραθυράκια, κάπου διάβασα ότι του χρόνου θα ανοίξει διάπλατα το μεγαλύτερο από αυτά τα παράθυρα, που λέγεται εσπερινό λύκειο.
Τίτλος: Απ: Περί της διαδικασίας των εξετάσεων
Αποστολή από: merlin στις 23 Μαΐου 2009, 12:16:58 ΜΜ
Παράθεση από: evry στις 23 Μαΐου 2009, 12:10:28 ΜΜ
   
   Επίσης έχω δει με τα μάτια μου στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ επιτηρητή να έχει κάτσει στην έδρα και να τρώει ένα γιαουρτάκι (με παξιμάδι).

Με παξιμάδι!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:
Το επόμενο βήμα είναι walkman στα αυτιά και να χορεύει κλακέτες!
Δεν πάμε καλά...
Τίτλος: Απ: Περί της διαδικασίας των εξετάσεων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 23 Μαΐου 2009, 12:56:37 ΜΜ
Νομίζω και γω Παρασκευά οτι το παξιμάδι παραπάει. Χάθηκε λίγο μέλι?
Τίτλος: Απ: Περί της διαδικασίας των εξετάσεων
Αποστολή από: merlin στις 23 Μαΐου 2009, 01:01:07 ΜΜ
Παράθεση από: Τσιωτάκης Παναγιώτης στις 23 Μαΐου 2009, 12:56:37 ΜΜ
Νομίζω και γω Παρασκευά οτι το παξιμάδι παραπάει. Χάθηκε λίγο μέλι?

Μπα, το μέλι πάει και με τα καρύδια, οπότε μετά μπορεί να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα!  ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Περί της διαδικασίας των εξετάσεων
Αποστολή από: EleniK στις 25 Μαΐου 2009, 06:57:57 ΜΜ
Λοιπόν για να σοβαρευτούμε, πιστεύω ότι η διαδικασία της επιτήρησης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε μια ανταγωνιστική εξεταστική διαδικασία. Αν μη τι άλλο οι επιτηρητές πρέπει να κάνουν το κατά δυνατον καλύτερα τη δουλειά τους διότι:

α) σε μια ελαστική επιτήρηση η αντιγραφή πάει σύννεφο, ενώ κάπου αλλού μειονεκτούν διότι έχουν αυστηρότερη (θα έλεγα σωστότερη) επιτήρηση

β) προστατεύουν τον υποψήφιο, καθότι αν κυκλοφορήσουν λάθος απαντήσεις ακόμα και αν κάποιος έχει τις σωστές, τότε τις αλλάζει. βλέπε παράδειγμα πέρσυ που οι περισσότεροι έγραψαν τους τρόπους αναπαράστασης αλγοριθμων, ενώ αν κάποιος ηξερε την απάντηση από το 4ο και ακουγε τους ψιθύρους άλλαζε την απάντηση.

Προτιμώ βατά θέματα και αυστηρή επιτήρηση, από το δύσκολα θέματα και 'ελαφρά' επιτήρηση.

Ελένη

υ.γ. εγώ είχα καθηγητή που επιτηρούσε καπνίζοντας πίπα!!!!