Επαγγελματικά δικαιώματα ΣΕΜΦΕ και παιδαγωγική επάρκεια

Ξεκίνησε από evry, 24 Ιουλ 2008, 11:36:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ

Παράθεση από: evry στις 24 Ιουλ 2008, 11:36:41 ΜΜ
  Για όσους δεν το ξέρουν η σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών μετά από πολλούς αγώνες και πιέσεις κατάφερε να έχουν οι απόφοιτοί τους τα ίδια δικαιώματα με τους μαθηματικούς και τους φυσικούς στην εκπαίδευση. Δηλαδή μπορούν να διορίζονται και αυτοί σαν καθηγητές. Προς θεού δεν έχω τίποτα με τα παιδιά που τελειώνουν αυτή τη σχολή αλλά η κίνηση αυτή μου δημιουργεί διάφορα ερωτήματα όπως:

1. Πως είναι δυνατόν μια σχολή του ΕΜΠ, ενός πολυτεχνείου δηλαδή να δίνει παιδαγωγική επάρκεια και να θεωρείται καθηγητική σχολή ενώ πολλά τμήματα πληροφορικής που ανήκουν σε σχολές θετικών επιστημών δεν δίνουν? Δεν είναι λίγο παράδοξο?
2. Επίσης νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που τα επαγγελματικά δικαιώματα καθορίζονται από την κατεύθυνση που έχει επιλέξει κάποιος, δηλαδή όποιος πήρε κατεύθυνση μαθηματικών θεωρείται μαθηματικός ενώ όποιος πήρε κατεύθυνση φυσικού θεωρείται φυσικός. Αν είναι έτσι γιατί δεν κάνουν το ίδιο σε όλες τις σχολές του ΕΜΠ? Δηλαδή αυτοί που τελειώνουν την πολυεργαλείο σχολή ΗΜΜΥ του ΕΜΠ γιατί έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και μηχανικού υπολογιστών και μηχανικού τηλεπικοινωνιών και ενεργειακού μηχανικού, αφού επιλέγουν μόνο μια από τις ροές αυτές?
3. Τώρα που όπως φαίνεται ο υπουργός μας για να εξευμενίσει τα πολυτεχνεία θα τους χαρίσει και ένα μάστερ μαζί με το πτυχίο δεν θα υποβαθμιστούν αυτόματα όλες οι 4ετείς σχολές?

Τι πιστεύετε για όλα αυτά, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη ειδικά αυτών που έχουν τελειώσει σχολές ηλεκτρολόγων μηχανικών, αν υπάρχει ακόμα κανείς online μέσα στο καλοκαίρι


Καλημέρα στα μέλη του forum!

Προτρέπω κάθε ενδιαφερόμενο για τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ να ρίξει μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα των Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ:

www.semfealumni.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας, και ενημερωθείτε για ό,τι νεότερο για τη Σχολή και τις επιλογές των Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ επίσημα, έγκυρα και με πραγματικά στοιχεία, δημόσια διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο.