Τελευταία μηνύματα

#1
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από Angelo - Χθες στις 10:38:50 ΜΜ
Παράθεση από: gbougioukas στις Χθες στις 10:02:22 ΜΜΗ Πληροφορική του ΠΑ.ΠΕΙ  δίνει 30% Πληροφορική, 25% Γλώσσα, 25% Μαθηματικά και 20% Οικονομία.
Αυτό μου ακούγεται χειρότερο, γιατί η βαρύτητα των μαθηματικών μετακινείται στην έκθεση, όχι στην πληροφορική. Το 30% Μαθηματικά, 30% Πληροφορική ακούγεται πιο λογικό για μια σχολή πληροφορικής.

Παράθεση από: gbougioukas στις Χθες στις 10:02:22 ΜΜΤώρα, έναν "μαθηματικό" γιατί να τον ρωτήσεις για σχολές Πληροφορικής, από που κι ως που;
Γιατί,
  • μπορεί να είναι και πληροφορικός.
  • μπορεί να έχει επικοινωνήσει με άλλους πληροφορικούς.

Αν είναι το δέυτερο, σίγουρα δεν παίρνω της ίδιας ακρίβειας απάντηση με πληροφορικούς, αλλά είναι κι αυτή γνώμη. (Το μαθηματικός γιατί σε εισαγωγικά;)

Παράθεση από: gbougioukas στις Χθες στις 10:02:22 ΜΜΓιατί αν μιλάς για "κάποια άλλα Μαθηματικά", αυτά δεν λέγονται Μαθηματικά, αλλά Πληροφορική.
Στο ΕΚΠΑ ένα μεγάλο μέρος μαθημάτων είναι μαθηματικά. Δεν ξέρω πόσο σχετίζονται με την πληροφορική (γι'αυτό άλλωστε μπαίνω), αλλά για να υπάρχουν φαντάζομαι φάσκουν με αυτήν.
#2
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από gbougioukas - Χθες στις 10:24:03 ΜΜ
Παράθεση από: pgrontas στις Χθες στις 06:46:23 ΜΜΑπό την άλλη καλό θα ήταν όταν συμβουλεύουμε κάποιον και ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο όπως η τρέχουσα, να βάζουμε στην άκρη τα (δίκαια) αιτήματα του κλάδου, και να σκεφτόμαστε ποια θα ήταν η καλύτερη πρόταση για αυτόν.

Δεν το λέω "συνδικαλιστικά", το θεωρώ θέμα ουσίας για έναν μαθητή που αγαπάει την Πληροφορική και θέλει να σπουδάσει Πληροφορική. Ένα τμήμα που σου λέει με το καλημέρα ότι  "τα Μαθηματικά είναι πιο σημαντικά για την Πληροφορική από την ίδια την Πληροφορική" γιατί να είναι η καλύτερη πρόταση γι' αυτόν; Μήπως ένα τέτοιο τμήμα παρουσιάζει (απατηλά) την Πληροφορική μέσα από το πρίσμα των Μαθηματικών; Όλα μπερδεύονται γλυκά: οι μαθηματικοί που ρώτησε του είπαν "έλα μωρέ, όλα Μαθηματικά είναι". Τυχαίο; Το "αντικειμενικά καλύτερη" τι σημαίνει; Που βασίζεται;
#3
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από gbougioukas - Χθες στις 10:10:27 ΜΜ
Παράθεση από: Angelo στις Χθες στις 05:05:22 ΜΜΑυτό δε λειτουργεί κι ανάποδα; Η μαθηματική σκέψη δεν είναι και αλγοριθμική σκέψη;
Είδες εσύ κάποια σχέση ανάμεσα στο μάθημα των Μαθηματικών που έδωσες στις πανελλαδικές εξετάσεις και το μάθημα της Πληροφορικής που έδωσες στις πανελλαδικές εξετάσεις; Αν ναι, πες μου σε παρακαλώ, με ενδιαφέρει. Γιατί αν μιλάς για "κάποια άλλα Μαθηματικά", αυτά δεν λέγονται Μαθηματικά, αλλά Πληροφορική.
#4
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από gbougioukas - Χθες στις 10:02:22 ΜΜ
@Angelo 
Η Πληροφορική του ΠΑ.ΠΕΙ  δίνει 30% Πληροφορική, 25% Γλώσσα, 25% Μαθηματικά και 20% Οικονομία. Τώρα, έναν "μαθηματικό" γιατί να τον ρωτήσεις για σχολές Πληροφορικής, από που κι ως που; (δημοκρατία έχουμε, βέβαια)
#5
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από Angelo - Χθες στις 08:22:57 ΜΜ
Παράθεση από: gbougioukas στις 29 Ιουν 2022, 09:40:20 ΜΜΤο ίδιο και αυτό που δίνει ίσους συντελεστές σ΄αυτά τα δύο μαθήματα. Συνεπώς, θα πρότεινα την Πληροφορική του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Το ΠΑΠΕΙ δεν έχει 30% μαθηματικά, 30% πληροφορική; Το προτείνεις επειδή δεν υπάρχει άλλη λύση με πληροφορική > μαθηματικά;

Παράθεση από: pgrontas στις Χθες στις 06:46:23 ΜΜΟπότε αν και το ΠαΠει είναι πολύ καλή σχολή (το γνωρίζω ως απόφοιτος), η Πληροφορική του ΕΚΠΑ είναι αντικειμενικά καλύτερη, οπότε αν την πιάνεις και δεν έχεις άλλο περιορισμό να την προτιμήσεις.
Ευχαριστώ. Ακριβώς επειδή δε μπορώ να βγάλω άκρη μόνος μου ρωτάω σε αυτό το φόρουμ. Έχω πάρει γνώμη και από μαθηματικούς κ.α., και έχω καταλήξει στο ΕΚΠΑ.
#6
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από pgrontas - Χθες στις 06:46:23 ΜΜ
Παράθεση από: Angelo στις Χθες στις 05:05:22 ΜΜΑυτό δε λειτουργεί κι ανάποδα; Η μαθηματική σκέψη δεν είναι και αλγοριθμική σκέψη;
Αγαπητέ Angelo, συγχαρητήρια για την επίδοσή σου.

Για να απαντήσω αρχικά στο ερώτημά σου, η μαθηματική και αλγοριθμική σκέψη αν και σχετίζονται, δεν είναι ταυτόσημες ούτε η μία είναι υποσύνολο της άλλης. Η πληροφορική χρειάζεται έναν ειδικό τρόπο σκέψης που δεν τον αποκτάς αποκλειστικά από τα μαθηματικά, όσο και αν κάποιοι μαθηματικοί (συνήθως από κόμπλεξ ανωτερότητας/κατωτερότητας - όπως θες πέστο) θέλουν να πιστεύουν.

Από την άλλη καλό θα ήταν όταν συμβουλεύουμε κάποιον και ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο όπως η τρέχουσα, να βάζουμε στην άκρη τα (δίκαια) αιτήματα του κλάδου, και να σκεφτόμαστε ποια θα ήταν η καλύτερη πρόταση για αυτόν.

Οπότε αν και το ΠαΠει είναι πολύ καλή σχολή (το γνωρίζω ως απόφοιτος), η Πληροφορική του ΕΚΠΑ είναι αντικειμενικά καλύτερη, οπότε αν την πιάνεις και δεν έχεις άλλο περιορισμό να την προτιμήσεις.

Καλή επιτυχία
#7
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από Angelo - Χθες στις 05:05:22 ΜΜ
Παράθεση από: gbougioukas στις 29 Ιουν 2022, 09:40:20 ΜΜΘεωρώ ότι ένα τμήμα Πληροφορικής το οποίο καλείται να δώσει συντελεστές βαρύτητας στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και δίνει μεγαλύτερο συντελεστή στα Μαθηματικά από ό,τι στην Πληροφορική δεν σέβεται την πληροφορική ταυτότητα.
Αυτό δε λειτουργεί κι ανάποδα; Η μαθηματική σκέψη δεν είναι και αλγοριθμική σκέψη;
#8
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από gbougioukas - 29 Ιουν 2022, 09:40:20 ΜΜ
Προσωπικά θα επέλεγα ένα τμήμα που σέβεται την ταυτότητα του (είναι θεμελιώδες για μένα). Θεωρώ ότι ένα τμήμα Πληροφορικής το οποίο καλείται να δώσει συντελεστές βαρύτητας στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και δίνει μεγαλύτερο συντελεστή στα Μαθηματικά από ό,τι στην Πληροφορική δεν σέβεται την πληροφορική ταυτότητα. Το ίδιο και αυτό που δίνει ίσους συντελεστές σ΄αυτά τα δύο μαθήματα. Συνεπώς, θα πρότεινα την Πληροφορική του Πανεπιστημίου Πειραιά.
#9
Γ΄ Λυκείου / Απ: Python στην Γ λυκείου
Τελευταίο μήνυμα από gapost - 29 Ιουν 2022, 08:22:06 ΜΜ
Παράθεση από: tsabatman στις 17 Ιουν 2022, 11:50:03 ΜΜΓλώσσα και φέτος, είναι ξεκάθαρο
Τα βιβλία της Πληροφορικής Γ' τάξης ΓΕΛ, ήρθαν ήδη στα σχολεία, και είναι το ίδιο διδακτικό πακέτο με την σημείωση αναθεωρημένη έκδοση (http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/pdf/8547/2560/22-0275-01_Anaptyxi-Efarmogon-se-Programmatistiko-Perivallon_G-Lykeiou-SpOikPlir_Vivlio-Mathiti/)
#10
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από dpa2006 - 29 Ιουν 2022, 01:26:11 ΜΜ
Nice...! :) ;)