Χρήση εργαστηρίου με linux server

Ξεκίνησε από happiness, 15 Απρ 2022, 11:15:08 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

happiness

Βοηθήστε με λίγο με το παρακάτω σας παρακαλώ:
Εγώ στα σχολικά εργαστήρια χρησιμοποιούσα πάντα windows με προγράμματα διαχείρισης από τον υπολογιστή του δασκάλου και τα τελευταία χρόνια έχω στήσει λαπτοπ ltsp server.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το default σετάρισμα που έρχεται τα τελευταία χρόνια που έχει ubuntu server και dual boot μηχανήματα. Είμαι φέτος σε 2 εργαστήρια λοιπόν, που έχουν αυτούς τους καινούριους τους lenovo που στάλθηκαν πέρισυ σε πολλά σχολεία. Ο server έχει ubuntu 18.04 lts. Όταν προσπαθώ να τον λειτουργήσω με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιώ τον δικό μου server , δεν δουλεύει, δηλαδή εάν τον ανοίξω (συνδεμένο στο δίκτυο) και ύστερα ανοίξω client (που είναι σεταρισμένος να μπουτάρει από δίκτυο), δεν μπουτάρει σε linux αλλά στα default windows. Εάν πάλι επιλέξω χειροκίνητα στον client να μπει σε ubuntu, τότε ανοίγει το περιβάλλον που μοιάζει με αυτό των ltsp clients αλλά στον epoptes του server δεν εμφανίζεται ποτέ ο υπολογιστής. Επίσης βλέπω ότι ο server δεν έχει την εφαρμογή διαχείρισης ΣΕΠΕΗΥ , οπότε υποθέτω πως δεν είναι εγκατεστημένα τα sch-scripts, σωστά; Πως ακριβώς λειτουργεί αυτού του είδους το εργαστήριο;

vovos

Ο "server" που στέλνουν δεν έχει εγκατεστημένα sch-scripts, γενικά δεν βρήκα να έχει κάτι που να χρειαζόμουνα και να μην μπορούσα να το ξαναβάλω. Οπότε έσβησα όλα τα partitions και έβαλα sch-scripts/LTSP ακολουθώντας τις οδηγίες εγκατάστασης.

happiness

Παράθεση από: vovos στις 15 Απρ 2022, 12:33:13 ΜΜΟ "server" που στέλνουν δεν έχει εγκατεστημένα sch-scripts, γενικά δεν βρήκα να έχει κάτι που να χρειαζόμουνα και να μην μπορούσα να το ξαναβάλω. Οπότε έσβησα όλα τα partitions και έβαλα sch-scripts/LTSP ακολουθώντας τις οδηγίες εγκατάστασης.
Αχ δεν θέλω να παρέμβω γιατί εγώ έτσι κι αλλιώς έχω το δικό μου λάπτοπ. Με ρωτήσαν όμως οι δάσκαλοι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαστήριο και εάν μπορούν να προβάλουν στις οθόνες των μαθητών γι αυτό το ψάχνω.

alkisg

#3
Δυστυχώς οι μήτρες/templates που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις εγκαταστάσεις δεν είναι ρυθμισμένες για client/server.
Όταν τις βλέπω σε εργαστήρια προτείνω κι εγώ επανεγκατάσταση εξ' αρχής για να λυθούν και κάποια άλλα προβλήματα που έχουν, με το wine, με τα ελληνικά, με τον mainline kernel...

Αν σου αρκεί να κάνεις τον Επόπτη να δουλέψει, θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες της παρακάτω σελίδας:
https://ts.sch.gr/docs/linux/epoptes/installation/

happiness

Ναι αυτό θέλω Άλκη. Ίσα ίσα για να το δείξω στους δασκάλους να κάνουν την δουλειά τους. Ευχαριστώ, θα το προσπαθήσω μόλις επιστρέψουμε.