Όπως είναι γνωστό , υπάρχει η " απλη " πληροφορικη , οπου καποιος μπορει να εισαχθει σε ενα πανεπιστημιο πληροφορικης απο το 4ο πεδιο ( οικονομια και πληροφορικη ) . Όμως , υπάρχει και η μηχανικη πληροφορικη , η οποια με βαση τα σημερινα δεδομενα , ειναι προσβασιμη απο την θετικη κατευθυνση..... Το ερώτημά μου είναι το εξής : Θα έχω ίσα επαγγελματικά δικαιώματα εαν επιλέξω να γίνω πληροφορικός σε σχέση με έναν άλλον που είναι μηχανικός πληροφορικός? Γιατι έχω ακούσει ότι οι μηχανικοι πληροφορικοι " κρατουν τα σκυπτρα " , και ότι σε περίπτωση που αναπτύξω ένα πρόγραμμα , δεν θα έχω το δικαίωμα να το υπογράψω εγω ως πληροφορικος , αλλα θα πρέπει να το υπογράψει κάποιος ανώτερος...... Έχω σκεφτεί , αν αληθεύουν αυτά που έγραψα , να σπουδάσω σε πανεπιστήμιο πληροφορικής και να κανω μεταπτυχιακο σε μηχανικη υπολογιστών . Δεν ξέρω ομως αν αυτη η τακτικη ειναι καλη , ή είναι εντελώς άχρηστη. Ειλικρινά έχω αναστατωθεί πολύ τελευταία και σκέφτηκα να ακούσω και μια τριτη γνωμη....
PS. Ενδιαφέρομαι κυρίως για software παρα για hardware , αλλα η μηχανικη πληροφορικη τα εχει και τα δυο....