Γενικό Λύκειο > Δομές δεδομένων

Δένδρα και Γράφοι

(1/1)

xrpapa:
θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις που βρήκα σε Σ-Λ και δεν είμαι σίγουρη:

1. Υπάρχουν διαφορετικές δομές δυαδικών δένδρων αναζήτησης που αποθηκεύουν τα ίδια στοιχεία (δηλώνεται ως Λάθος-Γιατί; πχ μπορώ να έχω δυο δένδρα με τα ίδια στοιχεία αλλά σε διαφορετική διάταξη -ισορροπημένο ή μη- ανάλογα με το πως θα μπουν, σωστά;)

2. Όλες οι δομές δεδομένων είτε στατικές είτε δυναμικές μπορούν να θεωρηθούν περιπτώσεις γράφων (δηλώνεται ως Σωστό - στο βιβλίο αναφέρει ότι αποτελεί την πιο γενική δομή δεδομένων, αναφέρεται και στις στατικές;)

pgrontas:
Το 1 μου φαίνεται σωστό και μενα. Ίσως εννοεί κάτι άλλο;
Το 2 κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα: Τα δένδρα, οι γράφοι κλπ. είναι αφορούν την οργάνωση των δεδομένων και όχι την υλοποίηση. Τους γράφους τους αναπαριστάς είτε με πίνακες γειτνίασης (συνήθως) είτε με λίστες γειτνίασης, τα δένδρα μπορούν να αναπαρασταθούν και με πίνακες χρησιμοποιώντας αριθμητική των δεικτών. Αν έπρεπε να απαντήσω όμως θα έλεγα σωστό.

Σάκης Δημόπουλος:
https://www.youtube.com/watch?v=i4X5-HOBp_4&t=2s&ab_channel=DimopoulosInformaticsTutorials

bugman:
Εδώ έχω τα προχωρημένα προγράμματα σε ΓΛΩΣΣΑ, όπου υπάρχει το πρόγραμμα Dijkstra algorithm 2 που κάνει χρήση δένδρου, κανονικά, με τo υποσύστημα σε πίνακες, αλλά με τη λογική της ζήτησης μνήμης και απόδοσης ελεύθερης όταν δεν χρειάζεται! Υπάρχει σύνδεσμος σε zip αρχείο!
https://georgekarras.blogspot.com/2019/08/blog-post_9.html

dpa2006:

--- Παράθεση από: bugman στις 04 Δεκ 2020, 02:23:57 μμ ---Εδώ έχω τα προχωρημένα προγράμματα σε ΓΛΩΣΣΑ, όπου υπάρχει το πρόγραμμα Dijkstra algorithm 2 που κάνει χρήση δένδρου, κανονικά, με τo υποσύστημα σε πίνακες, αλλά με τη λογική της ζήτησης μνήμης και απόδοσης ελεύθερης όταν δεν χρειάζεται! Υπάρχει σύνδεσμος σε zip αρχείο!
https://georgekarras.blogspot.com/2019/08/blog-post_9.html

--- Τέλος παράθεσης ---

Ευχαριστούμε πολύ!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση