Γενικά > Linux

Αναβάθμιση BIOS σε HP Compaq DC5800

(1/1)

alkisg:
Κάποια σχολεία αγόρασαν refurbished μηχανήματα HP Compaq DC5800. Αυτά κατά την εκκίνηση σε Linux έβγαζαν kernel panic με ένα σφάλμα στο acpi_ex_system_memory_space_handler.

Ένα γρήγορο workaround ήταν η προσθήκη της παρακάτω οδηγίας στο ltsp.conf, και στη συνέχεια η εκτέλεση της εντολής `ltsp ipxe`:

[common]
KERNEL_PARAMETERS="noapic acpi=off"

Αλλά με την απενεργοποίηση του acpi, δεν γινόταν πια κανονικός τερματισμός των μηχανημάτων, έπρεπε κάθε φορά να τα κλείνουν με το κουμπί.

Η σωστότερη λύση ήταν το BIOS update, από αυτήν τη διεύθυνση: https://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/hp-compaq-dc5800-small-form-factor-pc/3658082

Κατεβάζοντας από εκεί το αρχείο https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp73501-74000/sp73863.exe και εκτελώντας το μέσα από τα Windows, δημιουργήθηκε ένας φάκελος C:\swsetup.
Εκτελώντας το αρχείο C:\swsetup\SP73863\HPQFlash\HPQFlash.exe, έγινε ενημέρωση του BIOS και το πρόβλημα λύθηκε.

vovos:
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν εγκατεστημένα windows στους υπολογιστές, μπορούμε να εγκαταστήσουμε Bios/firmware κτλ που υπάρχουν μόνο για windows κάνοντας boot με CD/USB των Windows PE. Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει μια χαρά τουλάχιστον σε όσα μηχανήματα δοκίμασα.

alkisg:
Αυτά τα business models της HP υποστηρίζουν και φλασάρισμα από DOS, CD, PXE.
Δηλαδή απευθείας με netbooting του firmware! :)

Νομίζω ότι υποστηρίζουν και F10 to enter setup > Load firmware from USB stick.

vovos:
Ευτυχώς οι καλές εταιρίες συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχουν μόνο τα windows.

alkisg:
Το trend τώρα είναι να τυποποιηθούν όλα τα firmware updates, τουλάχιστον σε περιβάλλον UEFI. Υπάρχει ειδικό εργαλείο για Linux (fwupd) και ειδική online βάση με firmware, η οποία κατέρριψε πρόσφατα και το ρεκόρ των 100k λήψεων firmware καθημερινά:
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=LVFS-100k-Firmware-Day

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση