Αποστολέας Θέμα: Έλεγχος στην εισαγωγή δεδομένων  (Αναγνώστηκε 2567 φορές)

Christos

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 24
Έλεγχος στην εισαγωγή δεδομένων
« στις: 21 Μαρ 2006, 05:28:28 μμ »
Γεια σε όλους. Είμαι ο Christos και είμαι νέο μέλος. Συγχαρητήρια σε όσους δημιούργησαν αυτό τον διαδικτυακό χώρο αλλά και σε όσους τον στηρίζουν παρακαλουθώντας και συμμετέχοντας στα θέματα.

Θα ήθελα να ξεκινήσω τη δική μου συμμετοχή με την εξής ερώτηση: Αν σε μία εκφώνηση δεν αναφέρεται ρητά  να γίνει έλεγχος στην εισαγωγή δεδομένων, είναι ασφαλές να γίνεται ο έλεγχος ; Επίσης αν δεν αναφέρεται καθόλου ο έλεγχος, υπάρχει πρόβλημα αν πραγματοποιείται ; (Προσωπική μου άποψη όχι)

Παραθέτω την άσκηση των περσινών επαναληπτικών εξετάσεων : <<Εκατό (100) υποψήφιοι του ΑΣΕΠ διαγωνίζονται σε 3 μαθήματα για την κάλυψη θέσεων του Δημοσίου. Να γραφεί κύριο πρόγραμμα σε ΓΛΩΣΣΑ που να κάνει τα παρακάτω : α. Διαβάζει τα ονόματα 100 υποψηφίων του ΑΣΕΠ και τη βαθμολογία καθενός υποψηφίου σε τρία διαφορετικά μαθήματα. (Θεωρήστε ότι η βαθμολογία κάθε μαθήματος είναι από 1 έως 20)>> Εδώ πρέπει να γίνει έλεγχος ή όχι;

nekis

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 76
  • U R NT A #
Απ: Έλεγχος στην εισαγωγή δεδομένων
« Απάντηση #1 στις: 21 Μαρ 2006, 07:33:03 μμ »
Γεια χαρά
Το θέμα που θέτεις έχει συζητηθεί ξανά στο στέκι.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν ζητείται δεν πρέπει να γίνεται, μόνο και μόνο γιατί αυξάνει την πιθανότητα λάθους στις εξετάσεις. Πιστεύω ότι αποκλείεται ενώ δεν θα ζητείται σαφώς, να θεωρηθεί ότι ήταν κάτι που θα έπρεπε να αναπτύξουν τα παιδιά και να κοπούν μονάδες.
Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με τις εξετάσεις των μαθητών μας και μόνο.
Παρόλα αυτά εμένα μου αρέσει που οι περισσότεροι μαθητές σκέφτονται (ιδιαίτερα όταν δίνεται εύρος τιμών εισόδου) να κάνουν έλεγχο και σε καμία περίπτωση δεν έιναι πρόβλημα αν υλοποιείται και είναι σωστός
ΝΚυριακου