Linux Mate και LTSP

Ξεκίνησε από vovos, 05 Σεπ 2015, 09:20:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

alkisg

Ανέστη αν είχες κάνει apt-get dist-upgrade πριν την εγκατάσταση των sch-scripts δεν θα σου είχε βγει το μήνυμα για τον network-manager.
Το αγνοούμε, είναι θέμα της beta1, θα έχει λυθεί στο επόμενο CD που θα βγάλουν.

Για το πληκτρολόγιο και τους τόνους, αν μπορείς έλα λίγο από το IRC, λογικά θα έχεις χαλασμένα settings λόγω της manual ρύθμισης του πληκτρολογίου.
Αν φτιάξεις π.χ. έναν χρήστη guest01 και συνδεθείς με αυτόν σε κάποιον client, δουλεύουν όλα καλά;

vovos

Έκανα ξανά εγκατάσταση από την αρχή και αυτή την φορά έκανα sudo apt-get dist-upgrade πριν εγκαταστήσω τα sch-scripts. Όλα πήγαν καλύτερα. Τα sch-scripts διόρθωσαν το Alt-Shift για την αλλαγή της γλώσσας (αν και στο sudo apt-get dist-upgrade με ρώτησε για το Alt-Shift για να το επιδιορθώσει αλλά τελικά δεν έφτιαξε κάτι), οι επόπτες έτρεξαν από την αρχή κανονικά (ακόμα και χωρίς να έχω φτιάξει εικονικό δίσκο) και το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα με το δίκτυο.
Οι τόνοι δεν δουλεύουν όμως. Προσπάθησε ο Άλκης να το δει αλλά η ADSL μας σερνόταν. Ελπίζω να έχουμε καλύτερη ταχύτητα αύριο και να το δούμε. Έχω 9:45-10:40 κενό αύριο, θα δοκιμάσω τότε.
Έβαλα να φτιάξει εικονικό δίσκο και αύριο θα δοκιμάσω αν οι clients κάνουν boot.

vovos

Τελικά ο εικονικός δίσκος δημιουργήθηκε αλλά οι clients δεν μπούταραν με tftp timeout αν θυμάμαι καλά. Επίσης οι τόνοι είχαν πρόβλημα.
Ο Άλκης με VNC τα έλυσε όλα και πλέον οι clients μπουτάρουν κανονικά, οι τόνοι δουλεύουν, το ίδιο και το Alt-Shift στους clients. Παρά ότι έκανα φιλότιμες προσπάθειες να καταλάβω τι έκανε, ήταν σε ninja mode και τον έχανα :D. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως βρήκε ένα καλό bug και οι developers του UBUNTU και του ΜΑΤΕ έκαναν πάρτι. Το προσωρινό fix που έκανε δεν δουλεύει για την ώρα για thin clients (ευτυχώς έχω μόνο fat).
Μακάρι να μπορούσα να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Ο Άλκης σίγουρα θα φροντίσει να περαστούν όλα αυτά στα sch-scripts κ.τ.λ.ώστε να γίνεται ομαλά η εγκατάσταση. Το μόνο που ελπίζω είναι να βοήθησα και εγώ λίγο.

alkisg

Ανέστη βοήθησες πολύ, όχι λίγο! Αν και 2 από τα προβλήματα που σου έτυχαν, αυτό με τον Network Manager και αυτό με τους τόνους, έτσι κι αλλιώς δεν θα υπήρχαν στην τελική έκδοση, ήταν προβλήματα της beta.

Τον Οκτώβριο που θα βγει η final θα ξαναδοκιμάσω μια καθαρή εγκατάσταση για να βεβαιωθώ ότι όλα παίζουν out of the box.

Στο μεταξύ ό,τι καθημερινά προβλήματα δες, φώναξε!

vovos

Ευχαριστώ και για την σημερινή βοήθεια!
Σήμερα λοιπόν είδαμε γιατί οι clients όταν γινόταν ενεργοποίηση του screensaver και επιχειρούσες να κάνεις login, ο έλεγχος του login+password που είχες δώσει διαρκούσε πάνω από 5 λεπτά. Πάλι ο Άλκης έκανε τα δικά του προσθέτοντας μερικές γραμμές στο lts.conf ώστε να μην συμβαίνει αυτό. Πιστεύω ότι στην τελική έκδοση δεν θα χρειάζεται αυτό οπότε δεν τις γράφω.
Αλήθεια, πως μπορούμε να αυξήσουμε τον χρόνο μέχρι να ενεργοποιηθεί ο screensaver στους clients; (είναι στο 1 λεπτό τώρα...)
Πως μπορούμε να αφαιρέσουμε εντελώς την ενεργοποίηση του screensaver ή του lockup που ακολουθεί μετά;
Έτσι όπως είναι τώρα το σύστημα μου δεν έχει απενεργοποιηθεί o screensaver και το lockup (το fix του Άλκη έφτιαξε την καθυστέρηση στο login).

Τέλος κάτι που είδα και σήμερα και είχα ξεχάσει να αναφέρω είναι πως όταν αφήσαμε το VNC ανοικτό και γύρισα, ο Xorg είχε κρασάρει (λόγω lockscreen+έξοδος από VNC???) και με είχε πετάξει στο login screen.

gdrados

Εγώ πειραματιζόμουνα με την 14.04 και κολλήσανε και σε μένα οι clients σε tftp timeout. Τι μπορώ να κάνω; (εκτός από το να βάλω σε κόπο τον alkisg στο IRC  :)  )
Μην προσπαθείς να μάθεις σ' ένα γουρούνι να τραγουδάει, χάνεις τον καιρό σου....κι ενοχλείς και το γουρούνι !!

alkisg

Δοκίμασε sudo service dnsmasq restart
Επίσης, ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της εντολής; cat /etc/dnsmasq.d/network-manager

gdrados

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, θα το δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω
Μην προσπαθείς να μάθεις σ' ένα γουρούνι να τραγουδάει, χάνεις τον καιρό σου....κι ενοχλείς και το γουρούνι !!

gdrados

administrator@server:~$ cat /etc/dnsmasq.d/network-manager
# Tell any system-wide dnsmasq instance to make sure to bind to interfaces
# instead of listening on 0.0.0.0
# WARNING: changes to this file will get lost if network-manager is removed.
bind-interfaces


Επίσης, αφού ετρεξα administrator@server:~$ sudo service dnsmasq restart
ο client ξεκόλλησε από το tftp timeout και έδειξε να φορτώνει image,ωστόσο στη συνεχεια η διαδικασία κόλλησε στο μήνυμα (initramfs)_
Μην προσπαθείς να μάθεις σ' ένα γουρούνι να τραγουδάει, χάνεις τον καιρό σου....κι ενοχλείς και το γουρούνι !!

alkisg

Για το tftp είναι bug του network-manager (χαλάει το dnsmasq), το έχω φτιάξει αλλά δεν έχω δημοσιεύσει ακόμα νέα έκδοση.
Για το ότι δεν μπούταραν, για κάποιον άγνωστο λόγο δεν είχε τρέξει η εντολή /usr/share/ltsp/update-kernels, η οποία εκτελείται κατά την εγκατάσταση των sch-scripts.