Αποστολέας Θέμα: Γλωσσα προγραμματισμου C  (Αναγνώστηκε 4279 φορές)

Nicholas0101

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 5
Γλωσσα προγραμματισμου C
« στις: 24 Μαΐ 2006, 09:51:08 πμ »
Χαιρετω ολους τους πληροφορικαριους. Θα μπω κατευθειαν στο θεμα. Έχω
αναλάβει την κατασκευή ενός προγράμματος το οποίο μεταφράζει έναν κώδικα σε
γλώσσα C. Αφού ελεγχθεί το συντακτικό και γίνει η μετάφραση τότε
αποθηκεύεται ο κώδικας C, σε ένα αρχείο.
            Πχ  include <stdio.h>
                include <conio.h>
                                 
                main()
                {
                   int i=7;
                   printf("i:%i",i);
                   getch();
                  }     

Πως γίνεται αυτό το αρχείο να τρέξει!??  .Πχ με το πάτημα ενός κουμπιού.
(Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε C++ Builder 5)

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6147
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Γλωσσα προγραμματισμου C
« Απάντηση #1 στις: 24 Μαΐ 2006, 11:26:20 μμ »
Το παραγόμενο πρόγραμμα C για να τρέξει να πρέπει να περάσει από ένα μεταγλωττιστή (compiler) ή διερμηνευτή (interpreter).

Σε ενδιαφέρει να φτιάξεις ένα δικό σου ή απλά να καλέσεις κάποιον από τους έτοιμους; Π.χ. αν στο σύστημά σου υπάρχει ο gcc, αρκεί να εκτελέσεις εντολές του στυλ
system("gcc arxeio.c -o arxeio.exe");
και μετά
system("arxeio.exe");
για να τρέξει.

Nicholas0101

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 5
Απ: Γλωσσα προγραμματισμου C
« Απάντηση #2 στις: 26 Μαΐ 2006, 08:40:40 πμ »
δε θελω να φτιαξω δικο μου. απλος θελω να καλεσω καποιον μεσω του προγραμματος μου για να μεταφρασει τον κωδικα της C που βρισκεται στο αρχειο kwdikas.c
πως μπορω να το κανω με την C++ Βuilder 5?

δοκιμασα αυτες τις εντολες αλλα τιποτα

evry

  • Γενικός διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 3636
  • to Iterate is human to Recurse divine
Απ: Γλωσσα προγραμματισμου C
« Απάντηση #3 στις: 26 Μαΐ 2006, 11:11:43 πμ »

  Δεν έχω αυτή τη στιγμή το C++ Builder για να σου πω με σιγουριά, ούτε το έχω δουλέψει αλλά φαντάζομαι ότι όταν κάνεις compile ουσιαστικά καλεί ένα εκτελέσιμο αρχείο .exe που βρίσκεται στον φάκελο bin. Λογικά θα είναι κάτι σαν BC....exe. Με λίγο ψάξιμο θα το βρεις
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

Nicholas0101

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 5
Απ: Γλωσσα προγραμματισμου C
« Απάντηση #4 στις: 26 Μαΐ 2006, 11:49:57 πμ »
 ??? βασικα το μονο που βρηκα ειναι το ΒCC32.
αλλα δεν ξερω πως να το καλεσω μεσα απτο προγραμμα μου για να τρεξει το αρχειο που θελω. διαβασα την βοηθεια της borland αλλα δεν καταλαβα και πολλα.  ???  ???


alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6147
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Γλωσσα προγραμματισμου C
« Απάντηση #5 στις: 27 Μαΐ 2006, 07:48:40 μμ »
Πήγαινε έναρξη->εκτέλεση->cmd
Μετά κάνε cd στο φάκελο που είναι το bcc32
Μετά δώσε τις παρακάτω εντολές:

Κώδικας: DOS
  1. C:\Program Files\Borland\BDS\4.0\Bin>copy con hello.c
  2. #include <stdio.h>
  3.  
  4. int main(void)
  5. {
  6.         printf("Hello world\n");
  7.         return 0;
  8. }
  9. ^Z
  10.         1 αρχεία αντιγράφηκαν.
  11.  
  12. C:\Program Files\Borland\BDS\4.0\Bin>bcc32 hello.c
  13. Borland C++ 5.82 for Win32 Copyright (c) 1993, 2005 Borland
  14. hello.c:
  15. Turbo Incremental Link 5.69 Copyright (c) 1997-2005 Borland
  16.  
  17. C:\Program Files\Borland\BDS\4.0\Bin>dir hello.*
  18.  Ο τόμος στη μονάδα δίσκου C είναι WINXP
  19.  Ο αριθμός σειράς του τόμου είναι 130E-14E5
  20.  
  21.  Κατάλογος του C:\Program Files\Borland\BDS\4.0\Bin
  22.  
  23. 27/05/2006  07:46 μμ                97 hello.c
  24. 27/05/2006  07:46 μμ               551 hello.obj
  25. 27/05/2006  07:46 μμ           327.680 hello.tds
  26. 27/05/2006  07:46 μμ           121.344 hello.exe
  27.                4 Αρχεία        449.672 byte
  28.                0 Κατάλογοι  5.492.973.568 διαθέσιμα byte
  29.  
  30. C:\Program Files\Borland\BDS\4.0\Bin>hello.exe
  31. Hello world

Τις ίδιες εντολές μπορείς να τις δώσεις μέσω της συνάρτησης system της C, οπότε και έτσι θα παραχθεί το .exe που θέλεις.

Nicholas0101

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 5
Απ: Γλωσσα προγραμματισμου C
« Απάντηση #6 στις: 29 Μαΐ 2006, 09:32:07 πμ »
 :) :) :)
sas euxaristo para polu.
epitelous douleuei!.

gioupi!

 :) :) :)

Nicholas0101

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 5
Απ: Γλωσσα προγραμματισμου C
« Απάντηση #7 στις: 31 Μαΐ 2006, 11:05:28 πμ »
entaksei tora to programma mou douleuei mia xara.
otan kalo ton compiler meso tou programmatos trexei o kodikas kanonika.

uparxei omos ena mikroproblimataki.
ean metakiniso to parathuro tou DOS kathos trexei to programma tote mou afinei sthn othoni kati san apotupoma tou parathurou!. dixnei san na kolaei.

ti lete?