Προβλήματα στη μετάπτωση από Δ-βάση (που τελικά δεν ολοκληρώθηκε)
Στα ιδιωτικά δημοτικά τι κωδικό σχολείου βάζουμε;
Σε μαθητές που έχουν έρθει από εξωτερικό και έχουν πάρει πάλι μεττεγραφή για εξωτερικό τι κάνουμε;
κλπ κλπ
Τα έστειλα με mail στο support γιατί τηλεφωνικά είναι αδύνατον να τους βρεις....
Κατά τα άλλα μετάνοιωσα που ανέλαβα έστω και εθελοντικά να το στήσω το ...ευλογημένο το e-school. Τόσο σπαστικό data entry στη μετάπτωση δεν το περίμενα ειδικά στους Κωδικούς σχολείων (εμείς είχαμε πάνω από 30) τα' παιξα. Άσε που δεν τους βρήκα κι όλους.
Σήμερα κάθησα μέχρι τις 3 στο σχολείο και στο τέλος ούτε μετάπτωση έγινε και κλείδωσε και η Δ-βάση (μάλλον κάποιο update δεν έγινε;)
Βράστα κι άστα.....λυπάμαι όποιον το δουλέψει όταν (κι αν τελειώσει η διαδικάσία της εγκατάστασης/μετάπτωσης/συγχρονισμου)
Τα είπα και ξεθύμανα.
Η διαδικασία για μεγάλα σχολεία είναι ψυχοβγάλτης. Εγώ ευτυχώς είχα μόνο 65 μαθητές και σχεδόν όλα τα πεδία που έπρεπε ήταν συμπληρωμένα.
Παρόλο που οι οδηγίες αναφέρουν ότι για σχολεία εξωτερικού ΔΕΝ βάζουμε κωδικό σχολείου, το πρόγραμμα μετάπτωσης ΔΕΝ δεχόταν σχολείο χωρίς κωδικό (

) και από το support μου είχανε πει να βάλω κωδικό 9999999 (μην απορείτε που τους βρίσκω στο τηλέφωνο, ένα μήνα πριν τους έπαιρνα και φαίνεται δεν είχαν κίνηση).
Δυστυχώς, αν κάτσεις στο σχολείο να κάνεις τη μετάπτωση, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες λόγω της έλλειψης καλής τεκμηρίωσης. Έτσι, 1 μήνα πριν εγκατέστησα σαν demo τη δ-βάση στο laptop μου και έκανα copy το Move2eSchool.exe. Αφού με την ησυχία μου δημιούργησα επιτυχώς το αρχείο μετάπτωσης, όταν ήρθε η ώρα χθες ήξερα τι να κάνω στην πραγματική μετάπτωση

ΥΓ1: Ευτυχώς δουλεύει και δ-βάση κανονικά (έκδοση 23.51)
ΥΓ2: Κι εγώ λυπάμαι αυτόν που θα το δουλέψει του χρόνου