Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Διοικητικά Θέματα - Νομοθεσία => Μήνυμα ξεκίνησε από: mihalopu στις 08 Σεπ 2011, 11:45:51 μμ

Τίτλος: ορισμός ενός δευτερου εργαστηριου ΣΕΠΕΥ
Αποστολή από: mihalopu στις 08 Σεπ 2011, 11:45:51 μμ
Γεια σας είμαι νέος στο στέκι, αλλά θα ήθελα την βοήθειά σας,
στο σχολειο μου έχουμε ένα εργαστήριο υποτίθεται αλλά έχουμε πολλές αίθουσες,
δυο κτιρια απομακρυσμενα το ένα απο το άλλο και πολλούς υπολογιστές (γυρω στους 40),
και ζητησα απο τον διευθυντή μου να ζητησουμε να φτιαξουμε στα χαρτια και δευτερο εργαστηριο
ώστε να ορισθεί και 2ος υπεύθυνος εργαστηρίου
γιατί δεν προλαβαίνω ούτε τα μισά να συντηρήσω.
Αυτή είναι η ιστορία, τώρα οι ερωτήσεις μου είναι:
με ποιο τρόπο δημιουργούμε νέο εργαστήριο αν το σχολείο έχει ήδη ένα?
γενικά τι πρέπει να κάνω γιατί ο διευθυντής δεν πολύ θέλει αλλά αν το έχω ετοιμάσει εγώ
 δεν θα μπορεί να μου αρνηθεί μετά.
Ευχαριστώ πολύ!
Τίτλος: Απ: ορισμός ενός δευτερου εργαστηριου ΣΕΠΕΥ
Αποστολή από: Vangelis στις 08 Σεπ 2011, 11:55:20 μμ
Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ένα εργαστηριο δεν είναι μια συγκέντρωση 12-15 υπολογιστών σε θρανία, θέλει ηλεκτρικές και δικτυακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό για το Internet κ.λπ όλα αυτά έχουν κόστος ποιός θα τα κάνει αυτά;
Θα πρέπει να γίνει συνενόηση με τον τον ΠΛΗΝΕΤ της  περιοχής σου, τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Γονέων.
Τίτλος: Απ: ορισμός ενός δευτερου εργαστηριου ΣΕΠΕΥ
Αποστολή από: dtsilog στις 09 Σεπ 2011, 02:23:23 μμ
Υπάρχει εδώ: http://srv-dide.eyv.sch.gr/documents/KEPLINET/TechSupport/Manuals/School_Lab_Architecture_v2.zip ένα ενδεικτικό έγγραφο με τα χαρακτηριστικά και την υποδομή που πρέπει να έχει ένα σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής. Πάντα σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. του νομού σου μπορείς να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για να δηλώσεις σωστά ένα νέο εργαστήριο. Πέρα από τα ίδια τα μηχανήματα και τις περιφερειακές συσκευές παίζουν σημαντικό ρόλο οι προδιαγραφές της αίθουσας όπου θα στεγαστεί το εργαστήριο (ηλεκτρολογική εγκατάσταση και δικτυακός εξοπλισμός). Αν ικανοποιήσεις τις βασικές προδιαγραφές από όλα τα παραπάνω πιστεύω μπορείς να έχεις θετικό αποτέλεσμα.
Τίτλος: Απ: ορισμός ενός δευτερου εργαστηριου ΣΕΠΕΥ
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 09 Σεπ 2011, 04:15:56 μμ
για να χαρακτηριστεί ένα εργαστήριο ως "επίσημο εργαστήριο", θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, κυρίως δικτυακές. έπειτα, κάνετε αίτημα ως σχολείο (ο δντής) στην οικεία δνση διά του κεπληνέτ, συμβουλεύεται ο προϊστάμενος τον υπ. κεπληνέτ και εγκρίνεται, τόσο η ύπαρξη εργαστηρίου, όσο και ο 2ος υπεύθυνος.

υπ'όψιν ότι δεν χρειάζεται να ακολουθηθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, ούτε εντάσσεται στις παλαιότερες δράσεις προμήθειας εξοπλισμού, από τη στιγμή που το εργαστήριο αγοράστηκε με δαπάνη της σχολικής επιτροπής.
Τίτλος: Απ: ορισμός ενός δευτερου εργαστηριου ΣΕΠΕΥ
Αποστολή από: mihalopu στις 10 Σεπ 2011, 06:21:32 μμ
Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τις απαντήσεις σας.
Να προσθέσω μερικές διευκρινήσεις.
Στην σχολική μου μονάδα, Υπάρχουν 2 σωστά τεχνικά προδιαγεγραμμένες αίθουσες (μια στο ένα κτίριο και μια στο άλλο) που πληρούν τις προϋποθέσεις για σχολικά εργαστήρια (HUBs, μεγάλα ρουτερς και σταθμοί εργασίας, ασφάλεια κλπ), εκτός από αυτές υπάρχουν και 4 άλλες αίθουσες με "δική μου" δικτύωση (ενσύρματο ρουτερ 8 θέσεων)  όλα αυτά είναι ήδη γνωστά στο ΠΛΗΝΕΤ της περιοχής μου γιατί εδώ και 2 χρόνια με βοηθάει και στο στήσιμο και στην συντήρηση. Αυτό που χρειαζόμουν είναι να μάθω τι γραφειοκρατική διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να το αιτηθώ να συμβεί και στα χαρτιά..
πχ αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι, τώρα που θα έρθει η εγκύκλιος για ορισμό υπευθύνων ΣΕΠΕΗΥ και θα απαντήσουμε σαν σχολείο οτι ορίζουμε τον ταδε καθηγητή. Να δηλώσουμε 2 υπευθύνους ΣΕΠΕΗΥ, έναν για το ένα και έναν για το άλλο και να βάλω απο κάτω στο έγγραφο το σκεπτικό του συλλόγου διδασκόντων που να δικαιολογώ ότι έχουμε 2 απομακρυσμένα κτίρια που λειτουργούν ταυτόχρονα εργαστήρια και οτι ένα άτομο δεν φτάνει. εν τω μεταξύ, ο ΠΛΗΝΕΤ της περιοχής μου είναι ήδη ενημερωμένος οτι θα ζητήσω και δευτερο ΣΕΠΕΗΥ.
Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας.
Σας ευχαριστώ και πάλι,
Αποστόλης Μιχαλόπουλος
Τίτλος: Απ: ορισμός ενός δευτερου εργαστηριου ΣΕΠΕΥ
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 11 Σεπ 2011, 11:27:58 πμ
αρκεί μια αίτηση υπογεγραμμένη από τον δντή σου (όχι από εσένα) προς το κεπληνέτ, στο οποίο να αναφέρει το αίτημά σας και τις προδιαγραφές εν συντομία.

δεν υπάρχει κανένα άγχος, το εγκρίνει ο οικείος προϊστάμενος και όχι το υπουργείο. η πράξη με την οποία εξοπλίζονταν τα σχολικά εργαστήρια διά του υπουργείου έχει λήξει προ πολλού... ο προϊστάμενος θα λάβει τη θετική εισήγηση του κεπληνέτ.