Αποστολέας Θέμα: ασκησεις στη δομη ακολουθιας  (Αναγνώστηκε 44 φορές)

Κωστας τζιαννης

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 190
ασκησεις στη δομη ακολουθιας
« στις: Χθες στις 02:49:13 μμ »
οι παρακατω 4 ασκησεις εχουν πολυ συντομες λυσεις και βοηθανε κατα τη γνωμη μου στην αναπτυξη της αλγοριθμικης σκεψης. Δεν ειναι οι κλασσικες του στυλ "μετατρεψτε δευτερολεπτα σε ωρες κτλ"  και πιστευω ειναι καλο οι μαθητες να δοκιμαστουν σε κατι το οποιο ισως να μην εχουν ξανασυναντησει.ειναι ισως πιο απλες απο αυτες που εχουν συνηθισει να λυνουν ,ομως οι περισσοτεροι δυσκολευονται στα απλα.

1) Να γραφει προγραμμα σε Γλωσσα το οποιο θα διαβαζει έναν θετικο πραγματικο αριθμο και θα τον στρογγυλοποιει στον πλησιεστερο ακεραιο.Να εμφανιζει το αποτελεσμα. θα χρειαστει να χρησιμοποιηθει η Α_Μ.

2)Να γραφει προγραμμα σε γλωσσα το οποιο θα διαβαζει από τον χρηστη έναν αριθμο ο οποιος μπορει να ισος με 1 ή 2.Αν ο χρηστης δωσει τον αριθμο 1 να εμφανιζεται το 2 ,ενώ αν δωσει το 2 να εμφανιζεται το 1. Αποκλειεται ο χρηστης να δωσει καποιον αλλον αριθμο.

 3)να γραφει προγραμμα σε γλωσσα το οποιο θα διαβαζει 2 ακεραιους θετικους αριθμους και θα τους εκχωρει σε 2 μεταβλητες α και β. αφου αντιμεταθεσει τις τιμές των α,β να εμφανιζει τις τιμές που έχουν πια τα α,β. να μη χρησιμοποιηθει καμια άλλη μεταβλητη περαν των α,β.  hint:λυνεται πιο ευκολα αν λυθει πρωτα η ασκηση 2

4)θεωρειστε δεδομενη τη συναρτηση μαξιμουμ(χ,υ) η οποια δεχεται 2 πραγματικες τιμές και επιστρεφει τη μεγαλυτερη από αυτές. Πχ
Χ<-μαξιμουμ(2,8) σημαινει ότι το χ εγινε 8. Να φτιαχτει προγραμμα που θα διαβαζει 3 πραγματικους αριθμους και θα εμφανιζει τον μεγαλυτερο από αυτους.