Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα στους Clients με 16.04  (Αναγνώστηκε 1202 φορές)

vassthan

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 32
Πρόβλημα στους Clients με 16.04
« στις: 21 Σεπ 2017, 10:32:25 πμ »
Έκανα σήμερα νέα εγκατάσταση στον Server του σχολείου το 16.04.
Έγινε εγκατάσταση των sch-scripts, δημοσίευση εικονικού δίσκου και ρύθμιση δικτύου όπως περιγράφονται στο Wiki.

Ο Server ξεκινά κανονικά.
Όλοι οι Clients ξεκινούν από το δίκτυο, αλλά δεν φτάνουν ποτέ σε οθόνη login.
Σε όλους τους clients (Altec Performer PC, P4 1,7GHz, Ram 256MB) λαμβάνω το μήνυμα:

...
Begin: Running /scripts/local-block...done.
Begin: Running /scripts/local-block...done.
...
...
...
Begin: Running /scripts/local-block...done.
done.

Gave up waiting for root device.
Common problems:
- Boot args ............
   - Check root delay=........
   - Check root=.........
-Missing modules .......
ALERT! /dev/nbd0 does not exist. Dropping to a shell

BusyBox v1.22.1 ............
Enter 'help' for a list of build-in commands.

(initramfs)


Υπάρχει κάτι να κάνω για να δουλέψει το εργαστήριο;

apapakL

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 365
    • ΕΛ/ΛΑΚ και εκπαίδευση
Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
« Απάντηση #1 στις: 21 Σεπ 2017, 11:34:57 πμ »

vassthan

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 32
Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
« Απάντηση #2 στις: 26 Σεπ 2017, 12:05:08 μμ »
Ευχαριστώ!
Το πρόβλημα λύθηκε!

gitrig

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 6
Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
« Απάντηση #3 στις: 05 Οκτ 2017, 06:41:57 μμ »
Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε έναν client (1 από 9) ;

apapakL

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 365
    • ΕΛ/ΛΑΚ και εκπαίδευση
Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
« Απάντηση #4 στις: 05 Οκτ 2017, 10:05:46 μμ »
Εφ' όσον οι υπόλοιποι clients ξεκινούν, μπορεί να είναι κάποιο άλλο το πρόβλημα.

Μήπως είσαι στην παρακάτω περίπτωση;

Σε κάποια LTSP clients βγαίνει μία μαύρη οθόνη ή μένει σε οθόνη κειμένου που αναβοσβήνει και προτρέπει σε login


Αν εμφανίζεται κάποιο μήνυμα φωτογράφισέ το και πόσταρε εδώ να το δούμε...


Υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που θα μπορούσες να δοκιμάσεις:

1. Να τον συνδέσεις σε πριζάκι-καλώδιο σε θέση ενός client που λειτουργεί.
2. Να τον βγάλεις από την πρίζα και να πατήσεις τρεις τέσσερις φορές το κουμπί εκκίνησης να αποφορτιστούν οι πυκνωτές και να ξεκολλήσει η κάρτα δικτύου σε περίπτωση που είναι κολλημένη.
3. Να του βάλεις άλλη κάρτα δικτύου αν έχεις διαθέσιμη.
4. Αν υπάρχουν πολλά μηχανήματα στο σχολείο (ασύρματα - ενσύρματα) ή κάποιες ιδιαίτερες - λανθασμένες ρυθμίσεις στο router, μπορεί να έχει εξαντληθεί το dhcp  pool των διαθέσιμων ip.
« Τελευταία τροποποίηση: 05 Οκτ 2017, 10:21:30 μμ από apapakL »

gitrig

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 6
Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
« Απάντηση #5 στις: 06 Οκτ 2017, 10:46:27 πμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα 1,3,4 τα είχα δοκιμάσει. Το 2 το δοκίμασα σήμερα αλλά δεν έγινε πάλι τίποτα.

Επισυνάπτω και μια φωτογραφία από τα μηνύματα που εμφανίζονται κατά την εκκίνηση.

Στο παρελθόν δούλευε μια χαρά και αυτός ο client. Μετά από κάποια updates δουλεύει, αλλά πάλι μετά από άλλα σταματάει.

apapakL

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 365
    • ΕΛ/ΛΑΚ και εκπαίδευση
Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
« Απάντηση #6 στις: 06 Οκτ 2017, 12:53:28 μμ »
Τι επιστρέφει η

Κώδικας: [Επιλογή]
cat /etc/nbd-server/conf.d/ltsp_i386.conf

gitrig

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 6
Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
« Απάντηση #7 στις: 09 Οκτ 2017, 11:29:28 πμ »
επιστρέφει το screenshot που επισυνάπτω.