Αποστολέας Θέμα: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου  (Αναγνώστηκε 3085 φορές)

igaid

  • ΚΕΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 99
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #15 στις: 23 Μάι 2018, 11:56:04 πμ »
Καλημέρα Συνάδελφε,

Εγκατέστησα την εφαρμογή σε ubuntu server 18.04 και μετά την δοκιμή μου εμφάνισε τα παρακάτω. Το μόνο που άλλαξα είναι τα ports του apache (8081, 444).
Στην εγκατάσταση μου έβγαλε κάποια μηνύματα(βλέπε συνημμένο).

 

*/ /* |-------------------------------------------------------------------------- | Register The Auto Loader |-------------------------------------------------------------------------- | | Composer provides a convenient, automatically generated class loader for | our application. We just need to utilize it! We'll simply require it | into the script here so that we don't have to worry about manual | loading any of our classes later on. It feels nice to relax. | */ require __DIR__.'/../bootstrap/autoload.php'; /* |-------------------------------------------------------------------------- | Turn On The Lights |-------------------------------------------------------------------------- | | We need to illuminate PHP development, so let us turn on the lights. | This bootstraps the framework and gets it ready for use, then it | will load up this application so that we can run it and send | the responses back to the browser and delight our users. | */ $app = require_once __DIR__.'/../bootstrap/app.php'; /* |-------------------------------------------------------------------------- | Run The Application |-------------------------------------------------------------------------- | | Once we have the application, we can handle the incoming request | through the kernel, and send the associated response back to | the client's browser allowing them to enjoy the creative | and wonderful application we have prepared for them. | */ $kernel = $app->make(Illuminate\Contracts\Http\Kernel::class); $response = $kernel->handle( $request = Illuminate\Http\Request::capture() ); $response->send(); $kernel->terminate($request, $response);
ΠΕ19 ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ρεθύμνου
ubuntu 12.04

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 37
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #16 στις: 24 Μάι 2018, 10:05:33 πμ »
Στις πρόσφατες διανομές άλλαξε ο εξ ορισμού τρόπος σύνδεσης στη mysql - mariadb

Υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις:

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Να φτιαχτεί ένας χρήστης πχ protocoluser και να του δοθούν όλα τα δικαιώματα στην βάση δεδομένων protocoldb
Αν γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουμε αντίστοιχα τα στοιχεία στο Ηλ. Πρ.

στο αρχείο .env
DB_USERNAME=root protocoluser
DB_PASSWORD=p@ssw@rd νεο pass

config/database.php
'database' => env('DB_DATABASE', 'd@t@b@seprotocoldb'),
'username' => env('DB_USERNAME', 'rootprotocoluser'),
'password' => env('DB_PASSWORD', 'p@ssw@rdνεο pass'),

------------------------------------------------------------------------------------------------

H άλλη λύση που συνήθως υλοποιώ (μέχρι τώρα) είναι να ρυθμιστεί η  mysql να δέχεται είσοδο από το χρήστη root

# sudo mysql -u root

>USE mysql;
>UPDATE user SET plugin='mysql_native_password' WHERE User='root';
>FLUSH PRIVILEGES;
>exit;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το script για εγκατάσταση σε ubuntu ενημερώθηκε

Ευχαριστώ πολύ
Στη διάθεσή σας



« Τελευταία τροποποίηση: 28 Μάι 2018, 10:42:26 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

igaid

  • ΚΕΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 99
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #17 στις: 28 Μάι 2018, 10:17:11 πμ »
Ευχαριστώ για τη γρήγορη ανταπόκριση. Με το νέο script λειτουργεί κανονικά.
ΠΕ19 ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ρεθύμνου
ubuntu 12.04

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 37
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #18 στις: 30 Μάι 2018, 11:56:52 μμ »
Δείτε ένα βίντεο για τη χρήση του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου

https://youtu.be/Xl6qhbJWTGs




« Τελευταία τροποποίηση: 01 Ιούν 2018, 01:54:48 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 174
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Κώδικας στο Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #19 στις: 20 Ιούλ 2018, 02:03:34 μμ »
Γιώργο για να προσθέσω μια απλή σελίδα στο home θα πρέπει (όπως home/list)...

-------------------------
web.php (routes)

Route::get('/home/neaselida','neocontroller@neafunction')->name('neaselida');

-----------------------
Http\Controllers και neocontroller

class neocontroller extends Controller
{
    public function neafunction()
   {
      return view('neaselida');
    }
}

με ονομασία neaselida.blade.php στο φάκελο views..

Γιατί εμένα μου εμφανίζει πάντα...

Sorry, the page you are looking for could not be found.

NotFoundHttpException in Handler.php line 113
ModelNotFoundException in Builder.php line 314

Βέβαια όποιος άλλος μπορεί... ας βοηθήσει...

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 37
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #20 στις: 20 Ιούλ 2018, 04:21:46 μμ »
Αγαπητέ Δημήτρη

Το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο φτιάχτηκε με το framework laravel

https://laravel.com/docs/5.6


Υπάρχει αρκετή τεκμηρίωση (θέλει όμως λίγο διάβασμα!)


Ακολουθώντας τις οδηγίες της τεκμηρίωσης η πιό απλή route έχει τη μορφή:

Route::get('/home/neaselida', function () {
    return 'Hello World home - neaselida';
});


ή

Route::get('/neaselida', function () {
    return 'Hello World neaselida';
});



Θα τυπώσουν αντίστοιχα:

Hello World home - neaselidα
Hello World neaselida




Για καλύτερη οργάνωση η function() μπορεί να περιέχεται σε ένα Controller.

Το Ηλ Πρωτόκολλο έχει τους ακόλουθους Controllers:

Auth\LoginController
Auth\RegisterController
Auth\ForgotPasswordController
Auth\ResetPasswordController

και

UserController
KeepvalueController
ProtocolController
ConfigController






Αν θέλεις να έχεις μια νέα σελίδα φτιάξε σε ένα υπάρχοντα controller πχ Protocolcontroller μια νέα function πχ

public function neaselida(){
     return 'Hello World home - neaselida from ProtocolController';
}



Η route που θα οδηγεί σε αυτή θα πάρει τη μορφή:

Route::get('/neaselida','ProtocolController@neaselida');
ή αν θέλεις
Route::get('/home/neaselida','ProtocolController@neaselida');

στο web.php




Ακολούθως πρέπει να ρυθμιστεί η πρόσβαση από τους χρήστες:

Στη γραμμή 74 του ProtocolController προσθέτεις στον πίνακα except τη neaselida για πρόσβαση από όλους (Middleware)

$this->middleware('writer:home/list', ['except' => ['index', 'indexList', 'getFileInputs', 'gotonum', 'download', 'find', 'getFindData', 'printprotocols', 'printed', 'about',  'neaselida']]);



Τελικά το περιεχόμενο της σελίδας θα πρέπει να διαμορφωθεί:

παίρνοντας δεδομένα από τη ΒΔ με το εργαλείο Eloquent
παρουσιάζοντάς τα με το εργαλείο blade



θέλει (λίγο?) διάβασμα!

Τις καλησπέρες μου
Γεώργιος Θεοδώρου

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 174
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #21 στις: 20 Ιούλ 2018, 06:12:33 μμ »
Γεια σου Γιώργο. Σ` ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εδώ και λίγες ημέρες μελετάω το framework laravel και μου κάνει εντύπωση που δεν μπορώ να εφαρμόσω κάτι τόσο απλό στο πρωτόκολλο.

1. Δημιουργία mylist.blabe.php στο views με π.χ.

Κώδικας: [Επιλογή]
@extends('layouts.app')

@section('content')

<h2>Welcome To Laravel</h2>

@endsection

2. web.php στο rootes

Κώδικας: [Επιλογή]
Route::get('/home/mylist','ProtocolController@mylist');
3.ProtocolController.php

Κώδικας: [Επιλογή]
public function mylist(){

        return view('mylist');

    }

και

Κώδικας: [Επιλογή]
$this->middleware('writer:home/list', ['except' => ['index', 'indexList', 'getFileInputs', 'gotonum', 'download', 'find', 'getFindData', 'printprotocols', 'printed', 'about', 'mylist']]);
κι όμως...

http://localhost/e-protocol/home/mylist

Sorry, the page you are looking for could not be found.

Έκανα και php artisan route:clear αλλά το ίδιο...

Τι ξέχασα να κάνω;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 37
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #22 στις: 20 Ιούλ 2018, 09:56:02 μμ »
Στο web.php

βάλε τη route

Route::get('/home/mylist','ProtocolController@mylist');

στη γραμμή 59 πριν από το

Route::get('/home/{protocol}','ProtocolController@index');


Ο μηχανισμός routing εκτελεί την πρώτη route που θα ταιριάξει ... ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω.

Αν η /home/list ή /home/mylist μπούν μετά από το /home/{protocol}

τότε εκτελείται η /home/{protocol} και ψάχνει να βρεί πρωτόκολλο με κωδικό mylist (που όντως δεν υπάρχει !!!)


Φίλε Δημήτρη τα χαζοκούτια δεν καταλαβαίνουν ... και πολλά !!!


Με εκτίμηση ...



Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 174
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #23 στις: 20 Ιούλ 2018, 10:58:00 μμ »
Γιώργο θα μας  :D τα χαζοκούτια... αν και λογικό δεν πήγε το μυαλό μου... και είχα πραγματικά  :D γιατί το σωστό δε μπορούσε να δουλέψει...

Αρχή είναι ακόμα!!! Θα σε ξανα-ενοχλήσω αν κολλήσω ξανά κι αν έχεις χρόνο θα περιμένω τα φώτα σου. Αλλά για κώδικα μήπως να στείλω pm... για να μη χαλάσω το περιεχόμενο του θέματος...

Laravel... νομίζω πως είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί και άργησα αρκετά να το ανακαλύψω...

Καλό βράδυ!

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 174
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #24 στις: 30 Οκτ 2018, 10:08:58 πμ »
Γιώργο, στο XAMPP, αν ορίσουμε το Εκτελέσιμο αρχείο της mysqldump στον server τη διαδρομή "c:\xampp\mysql\bin\mysqldump.exe" δε δουλεύει το backup. Είναι κάτι άλλο που πρέπει να κάνουμε;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 37
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #25 στις: 30 Οκτ 2018, 10:59:42 πμ »
Ο χαρακτήρας "\" χρησιμοποιείται από την php σαν χαρακτήρας "escape".

Αν θέλουμε να τον συμπεριλάβουμε σε ένα string πρέπει να τον κάνουμε escape.

Δοκίμασε τα παρακάτω:

"c:\\xampp\\mysql\\bin\\mysqldump.exe"
"c:/xampp/mysql/bin/mysqldump.exe"

Στο πρώτο κάνω escape τον χαρακτήρα "\" slash των windows με "\\".
Στο δεύτερο χρησιμοποιώ το  "/", χαρακτήρα slash των linux και περιμένω να λύσει το πρόβλημα το laravel.

Δεν είχα χρόνο να τα δοκιμάσω!!!



Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 174
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #26 στις: 30 Οκτ 2018, 11:24:59 πμ »
Δοκίμασα και τα δύο (όπως και αρκετές παραλλαγές) αλλά δε δουλεύει και το κακό είναι πως δε μου δίνει κάποιο μηνύματος σφάλματος (πέρα από το μήνυμα πως δε δημιουργήθηκε η βάση) για να ξέρω που είναι το πρόβλημα.

Αν πειράξουμε λίγο το ConfigController μήπως δούμε την αιτία;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 37
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #27 στις: 30 Οκτ 2018, 05:07:52 μμ »

Η δημιουργία backup στα windows διορθώθηκε 

 :angel: Ομολογώ ότι σαν χρήστης  linux δεν έδωσα τη δέουσα σημασία για τα windows-xampp!!!  :angel:


Ευτυχώς ο κ. Κανάς Δημήτρης επίμονα με υπομονή τεστάρει το Ηλ.Πρωτόκολλο.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 174
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #28 στις: 30 Οκτ 2018, 11:12:22 μμ »
Γιώργο είναι από τα καλύτερα εργαλεία για το σχολείο. Νομίζω πως όποιος δε το δοκιμάσει... χάνει.

Ακόμα και σε xampp δουλεύει άψογα και σε τοπικό δίκτυο. Backup τη βάση με μια κίνηση και γενικότερο καθημερινό προγραμματισμένο backup σε άλλο δίσκο με μια απλή εφαρμογή windows για αντίγραφα ασφαλείας.

Με λίγη γνώση laravel έκανα "αυτοσχέδιες" λειτουργικές λίστες 1) Για τα ημερήσια πρωτόκολλα 2) Με πρωτόκολλα που ανατέθηκαν στον τρέχοντα χρήστη 3) Με πρωτόκολλα που ανατέθηκαν στον τρέχοντα χρήστη και έχουν διεκπεραιωθεί. Ένα μικρο-σύστημα αναθέσεων που χρησιμοποιούμε. Αλλά θέλει ακόμα πολύ διάβασμα και πειραματισμό!

Θα είμαστε σε επαφή!

teokarts

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 8
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #29 στις: 31 Οκτ 2018, 10:57:52 πμ »
Ναι, είναι το καλύτερο εργαλείο....

Το χρησιμοποίησα περσι όλη τη χρόνια και το άφησα "κληρονομιά" στο σχολείο που ήμουν.

Φέτος το εγκατέστησα, μέσω XAMPP, στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης όπου υπηρετώ και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τη λειτουργικότητά του. Η... χαρτούρα μειώθηκε σε εντυπωσιακό βαθμό.

Απλά, μια στατική ip στον υπολογιστή που βρίσκεται η βάση και ο πυρήνας του προγράμματος και πρόσβαση από τους άλλους υπολογιστές του τοπικού δικτύου μέσω της IP.

Φυσικά, σημειώνω και εφιστώ την προσοχή, για τα τακτικά backup του υπολογιστή που βρίσκεται το Ηλ. Πρωτόκολλο.

Γενικά μιλώντας, θεωρώ πως είναι μια εφαρμογή που πρέπει να την χρησιμοποιήσουν όλα τα σχολεία.
AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet