Αποστολέας Θέμα: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου  (Αναγνώστηκε 10602 φορές)

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« στις: 27 Ιαν 2017, 08:02:03 μμ »
Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου

  •     Πρωτοκόλληση Εισερχομένων και Εξερχομένων εγγράφων
  •     Επισύναψη Αρχείων και καθορισμός Ημερομηνίας Διατήρησης - Καταστροφής ανάλογα με το Φάκελο Αρχειοθέτησης Φ.
  •     Φάκελοι Αρχειοθέτησης και Χρόνος Διατήρησης Εγγράφων. Δυνατότητα τροποποίησης ανάλογα με τις εκάστοτε εγκυκλίους
  •     Αναζήτηση Πρωτοκόλλου, Ανάκτηση - Διαγραφή συνημμένων αρχείων
  •     Εκτύπωση Απόδειξης Κατάθεσης Πρωτοκόλλου
  •     Εκτύπωση Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου για βιβλιοδέτηση
  •     Εκτύπωση λίστας εγγράφων για Εκκαθάριση Αρχείου μετά τη λήξη Διατήρησης αυτών
  •     Backup βάσης δεδομένων, εύκολο κατέβασμα για φύλαξη αυτών
  •     Διαχείριση Χρηστών με ρόλους "Διαχειριστής", "Αναθέτων", "Συγγραφέας", "Αναγνώστης" και ανάλογη πρόσβαση
  •     Απλό σύστημα αναθέσεων της Διεκπεραίωσης Πρωτοκόλλων και παρακολούθησης αυτών
  •     Πρωτοκόλληση email: Σύνδεση με λογαριασμό email. Επισκόπηση εισερχομένων μηνυμάτων και των συνημμένων αρχείων και Πρωτοκόλληση με αποθήκευση των επιλεγμένων




Δείτε βίντεο με τη χρήση του Ηλ.Πρωτ.




Δοκιμή Demo  (username  password) (admin 12345678) (writer 123456) (reader 123456)

Οδηγίες χρήσης

Πληροφορίες - εγκατάσταση


Το Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο εγκαστάθηκε και χρησιμοποιείται στους παρακάτω οργανισμούς:
3ο ΓΕΛ Πάτρας


Γνωστά "προβλήματα" (bugs)  :o
  • Στα Windows αν πλοηγηθούμε με τον file-explorer στο Φάκελο storage/app/arxeio  όπου αποθηκεύονται τα επισυναπτόμενα αρχεία, τα ελληνικά ονόματα των φακέλων και αρχείων εμφανίζονται με παράξενους χαρακτήρες. Αυτό οφείλεται στο ότι τα Windows δεν υποστηρίζουν πλήρως την κωδικοποίηση utf-8. Δεν υφίσταται καμιά επίπτωση στη λειτουργία του προγράμματος.



ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

Οδηγός εγκατάστασης του Ηλ. Πρωτοκόλλου σε Ubuntu 18.04:

Οδηγίες εγκατάστασης

Σχετικό βίντεο: https://youtu.be/7x3zE0tEaLI

Το Ηλ. Πρωτόκολλο σε win7 και νεότερα

Οδηγίες εγκατάστασης

Σχετικό βίντεο: https://youtu.be/e79OPKagz9A

« Τελευταία τροποποίηση: 10 Νοέ 2019, 03:57:52 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Θοδωρής Καρτσιώτης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 19
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #1 στις: 24 Μάι 2017, 10:58:12 πμ »
Εξαιρετική εφαρμογή.... Τη χρησιμοποιώ δοκιμαστικά αυτές τις μέρες και παρατηρώ ότι είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται η γραμματεία ενός σχολείου για ν' απαλλαγεί από την υπερβολική χαρτούρα.

Μπράβο στον κ. Θεοδώρου...
AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #2 στις: 24 Μάι 2017, 05:25:39 μμ »
Τροποποιήθηκε το select box (λίστα επιλογής) όπου επιλέγεται ο φάκελος του Πρωτοκόλλου και πλέον έμφανίζει και την περιγραφή.
Το select box έχει πλάτος 500px και ένα πλαίσιο κειμένου όπου πληκτρολογώντας χαρακτήρες φιλτράρονται οι εγγραφές



Ευχαριστώ τον teokarts για τις υποδείξεις και τα καλά του λόγια.
« Τελευταία τροποποίηση: 07 Ιούν 2017, 01:00:06 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #3 στις: 03 Ιούν 2017, 02:59:07 μμ »
Μπράβο σας! Πολύ καλή εφαρμογή.

Θα ήθελα να υπήρχε μια επιλογή, κυρίως για τους αναγνώστες για να εμφανίζεται μια λίστα με όλες τις εγγραφές και ένα πλήκτρο για ανανέωση της λίστας (ή αυτόματη ανανέωση σε τακτά διαστήματα). Δηλαδή κάτι αντίστοιχο με τα αποτελέσματα αν κάνουμε αναζήτηση για ένα έτος. Δε νομίζω πως είναι δύσκολο να γίνει και διευκολύνει πάρα πολύ αυτούς που παρακολουθούν τα εισερχόμενα.

Και μάλιστα αυτή η σελίδα με τη λίστα εισερχομένων να είναι και η αρχική για τους αναγνώστες και να ιεραρχείται από τα πρόσφατα στα παλιότερα. Η κατάταξη για αυτή τη λίστα  θα μπορούσε να γίνει ανά προτεραιότητα ή ανά άτομο για διεκπεραίωση.

Επίσης μπορεί να υπάρχει πεδίο στις εγγραφές για τον τρόπο παραλαβής ενός εγγράφου. Δηλαδή με κατάθεση ή αλληλογραφία ή fax ή e-mail

Και πάλι μπράβο!
« Τελευταία τροποποίηση: 03 Ιούν 2017, 03:22:35 μμ από Δημήτρης Κανάς »

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #4 στις: 06 Ιούν 2017, 11:31:39 μμ »
Προστέθηκε και ορίστηκε ως αρχική σελίδα μια λίστα με τα καταχωρισμένα Πρωτόκολλα σε φθίνουσα σειρά η οποία ανανεώνεται αυτόματα σε χρονικό διάστημα που ορίζεται στις ρυθμίσεις (αρχική τιμή με την εγκατάσταση 5 λεπτά)




Προστέθηκε η επιλογή "Ασφαλής, όχι διπλότυπος Νέος Αρ.Πρωτοκόλλου" -> ΝΑΙ, ΟΧΙ
Αν ΝΑΙ τότε ο Αρ.Πρωτοκόλλου υπολογίζεται την ώρα της Αποθήκευσης και έτσι σε συνθήκες πολλών χρηστών και ταυτόχρονης καταχώρισης δεν υπάρχουν διενέξεις.
Το Νέο πρωτόκολλο παίρνει τον επόμενο διαθέσιμο Αρ.Πρωτοκόλλου ο οποίος υπάρχει περιπτωση να διαφέρει από αυτόν που βλέπουμε την ώρα της πληκτρολόγησης των δεδομένων.




Ευχαριστώ το Δημήτρη Κανά για τις υποδείξεις του.

Όσο αφορά την προσθήκη πεδίου για τον τρόπο παραλαβής ενός εγγράφου προτείνω προς το παρόν τη χρήση ενός υπάρχοντος πεδίου πχ: Παρατηρήσεις, Λέξεις Κλειδιά, ...


« Τελευταία τροποποίηση: 07 Ιούν 2017, 11:46:55 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #5 στις: 07 Ιούν 2017, 02:03:50 μμ »
Εμείς ευχαριστούμε για το λογισμικό σας και για την άμεση απάντηση.

Έχω κάνει εκ νέου εγκατάσταση σε XAMPP αλλά υπάρχει πρόβλημα με τη λίστα εμφανίζοντας το μήνυμα "Whoops, looks like something went wrong". Όλα τα υπόλοιπα φαίνεται πως δουλεύουν άψογα.

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #6 στις: 07 Ιούν 2017, 02:13:49 μμ »
Ξανακατέβασέ το πάλι σε παρακαλώ. Μόλις πριν από λίγο το εκσφαλμάτωσα. Ας όψεται η επιτήρηση στις Πανελλήνιες.
Σου λέιπει ένα αρχείο το /resources/views/protocolList.blade.php
Αν θές κατέβασε εναλλακτικά μόνο το παραπάνω αρχείο.
Ήταν δικό μου σφάλμα όταν ενημέρωσα το github
Ευχαριστώ

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #7 στις: 07 Ιούν 2017, 02:39:34 μμ »
Το πρόβλημα διορθώθηκε. Και πάλι ευχαριστούμε. Να στε καλά!

Θα το δουλέψω σε κανονικές συνθήκες και αν κάτι χρειαστεί θα επικοινωνήσω εκ νέου μαζί σας.

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #8 στις: 09 Ιούν 2017, 01:13:28 μμ »
Προστέθηκε η δυνατότητα ελέγχου για ενημερώσεις.

Έλεγχος για ενημερώσεις -> ΝΑΙ,ΟΧΙ


Αν ΝΑΙ τότε στην είσοδο χρήστη ελέγχεται εάν έχουν υπάρξει αλλαγές στο Github (προσθήκη ή τροποποίηση αρχείων) και απλά ενημερώνεται ο χρήστης.






Αν ο Διαχειριστής επιθυμεί πρέπει  ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ να κατεβάσει τον κώδικα και να ενημερώσει την εγκατάσταση αφού πρώτα κρατήσει backup από τα υπάρχοντα αρχεία και ΒΔ.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:  https://github.com/g-theodoroy/electronic_protocol/commits/master

Εκεί θα δείτε όλες τις αλλαγές (commits) που έχουν ανέβει ταξινομημένες από τις πρόσφατες στις παλαιότερες.

Αν κάνετε κλικ σε κάποια από αυτές θα δείτε τις διαφορές στον κώδικα και θα αποφασίσετε τι πρέπει να αλλάξετε:
  • θα κατεβάσετε πάλι όλο το project,
  • θα αντικαταστήσετε ένα αρχείο με την νέα του εκδοχή ή
  • θα τροποποιήσετε μόνο στο σημείο που χρειάζεται



Τέλος είτε ενημερώσετε την εγκατάσταση είτε όχι για να μην εμφανίζεται το μήνυμα που ειδοποιεί για ενημέρωση κάντε κλικ στο menu: Διαχείριση->Ενημερώθηκε


« Τελευταία τροποποίηση: 09 Ιούν 2017, 07:25:50 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #9 στις: 10 Ιούν 2017, 05:14:21 μμ »
Θα το έγραφα... Ενημέρωση για αλλαγές στον κώδικα έπρεπε να υπάρχει. Και για μια ακόμη φορά κάνατε καταπληκτική δουλειά.

Επίσης πείραξα στην εγκατάστασή μου τον κώδικα για την εμφάνιση στη λίστα αφού Θέμα - περιγραφή - παραλήπτης δε ξεχωρίζουν ιδιαίτερα (αφού συνήθως το θέμα ενός εγγράφου περιλαμβάνει παραπάνω από 3-4 λέξεις). Στο θέμα έβαλα bold και μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των γραμμάτων. Θα πρότεινα, εκτός από το προηγούμενο, αν θες να βάλεις μικρές αποστάσεις μεταξύ των πεδίων και μεταξύ των εγγραφών για να είναι ευδιάκριτα τα μέρη και όπου κρίνετε έντονα ή ακόμα και μέσα σε πλαίσιο ορισμένα άλλα πεδία στη λίστα. Η λίστα και η δυνατότητα εκτύπωσης σε μορφή βιβλίου είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά της εφαρμογής.

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #10 στις: 11 Ιούν 2017, 10:52:19 πμ »
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι ...

Τροποποιήθηκε η λίστα Πρωτοκόλλου ώστε
  • γεμίζει όλη τη σελίδα
  • είναι πιο ευανάγνωστη
  • Τα ονόματα αρχείων αν έχουν πάνω από 12 χαρακτήρες μήκος κόβονται
  • προστέθηκε ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης του χρόνου που απομένει για ανανέωση της σελίδας
  • εμφανίζεται στα συνημμένα αρχεία ο χρόνος διατήρησης και η ημερομηνία διατήρησης έως



Όλα αυτά με την πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Κανά.
Ευχαριστώ πολύ.


« Τελευταία τροποποίηση: 18 Ιούν 2017, 09:09:36 πμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #11 στις: 11 Ιούν 2017, 06:45:37 μμ »
Γίνεται όλο και καλύτερο...

Συνεχίζουμε τη δοκιμή μας και εδώ είμαστε....

Σας ευχαριστούμε και για την άμεση επικοινωνία.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

  • Η παιδεία είναι: στους φτωχούς, ΠΛΟΥΤΟΣ. Στους πλούσιους, ΣΤΟΛΙΔΙ. Στους νέους, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ (Διογένης) !
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 1226
    • Το μπλογκάκι μου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #12 στις: 13 Ιούν 2017, 03:57:19 μμ »
Εξαιρετική προσπάθεια. Ευχαριστούμε πολύ.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται…

mitsospap

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 155
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #13 στις: 28 Ιούν 2017, 04:29:25 μμ »
Μπραβο για την προσπαθεια απαλαγης απ την χαρτουρα και το ωραιο λογισμικο που φτιαξατε.

Οταν ημουν αποσπασμενος σε Διευθυνση εκπαιδευσης, δεν αφηναν καταργηση του παλιου πρωτοκολλου και θελαν ενημερωση ηλεκτρονικου και βιβλιου ταυτοχρονα. Εχετε ψαξει τον νομο,επιτρεπεται η καταργηση του βιβλιου πρωτοκολλου και να εχει καποιο σχολειο ΜΟΝΟ ηλεκτρονικο;
Η νομοθεσια τι λεει;

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #14 στις: 30 Ιούν 2017, 09:48:48 πμ »
Έτσι κι αλλιώς εκτυπώνεις το βιβλίο πρωτοκόλλου. Μετά το πέρας της ημέρας δίνεις εκτύπωση τις εγγραφές (έχουν τη δομή του βιβλίου) και δημιουργείται έτσι το βιβλίο.

Τα σχετικά της απόφασης του ΥΠΕΠΘ για το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο μπορούν να βοηθήσουν για την νομική κάλυψη της χρήσης του.

http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2015/050116_apofasi_protokolo.pdf

igaid

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 104
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #15 στις: 23 Μάι 2018, 11:56:04 πμ »
Καλημέρα Συνάδελφε,

Εγκατέστησα την εφαρμογή σε ubuntu server 18.04 και μετά την δοκιμή μου εμφάνισε τα παρακάτω. Το μόνο που άλλαξα είναι τα ports του apache (8081, 444).
Στην εγκατάσταση μου έβγαλε κάποια μηνύματα(βλέπε συνημμένο).

 

*/ /* |-------------------------------------------------------------------------- | Register The Auto Loader |-------------------------------------------------------------------------- | | Composer provides a convenient, automatically generated class loader for | our application. We just need to utilize it! We'll simply require it | into the script here so that we don't have to worry about manual | loading any of our classes later on. It feels nice to relax. | */ require __DIR__.'/../bootstrap/autoload.php'; /* |-------------------------------------------------------------------------- | Turn On The Lights |-------------------------------------------------------------------------- | | We need to illuminate PHP development, so let us turn on the lights. | This bootstraps the framework and gets it ready for use, then it | will load up this application so that we can run it and send | the responses back to the browser and delight our users. | */ $app = require_once __DIR__.'/../bootstrap/app.php'; /* |-------------------------------------------------------------------------- | Run The Application |-------------------------------------------------------------------------- | | Once we have the application, we can handle the incoming request | through the kernel, and send the associated response back to | the client's browser allowing them to enjoy the creative | and wonderful application we have prepared for them. | */ $kernel = $app->make(Illuminate\Contracts\Http\Kernel::class); $response = $kernel->handle( $request = Illuminate\Http\Request::capture() ); $response->send(); $kernel->terminate($request, $response);
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #16 στις: 24 Μάι 2018, 10:05:33 πμ »
Στις πρόσφατες διανομές άλλαξε ο εξ ορισμού τρόπος σύνδεσης στη mysql - mariadb

Υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις:

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Να φτιαχτεί ένας χρήστης πχ protocoluser και να του δοθούν όλα τα δικαιώματα στην βάση δεδομένων protocoldb
Αν γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουμε αντίστοιχα τα στοιχεία στο Ηλ. Πρ.

στο αρχείο .env
DB_USERNAME=root protocoluser
DB_PASSWORD=p@ssw@rd νεο pass

config/database.php
'database' => env('DB_DATABASE', 'd@t@b@seprotocoldb'),
'username' => env('DB_USERNAME', 'rootprotocoluser'),
'password' => env('DB_PASSWORD', 'p@ssw@rdνεο pass'),

------------------------------------------------------------------------------------------------

H άλλη λύση που συνήθως υλοποιώ (μέχρι τώρα) είναι να ρυθμιστεί η  mysql να δέχεται είσοδο από το χρήστη root

# sudo mysql -u root

>USE mysql;
>UPDATE user SET plugin='mysql_native_password' WHERE User='root';
>FLUSH PRIVILEGES;
>exit;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το script για εγκατάσταση σε ubuntu ενημερώθηκε

Ευχαριστώ πολύ
Στη διάθεσή σας



« Τελευταία τροποποίηση: 28 Μάι 2018, 10:42:26 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

igaid

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 104
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #17 στις: 28 Μάι 2018, 10:17:11 πμ »
Ευχαριστώ για τη γρήγορη ανταπόκριση. Με το νέο script λειτουργεί κανονικά.
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #18 στις: 30 Μάι 2018, 11:56:52 μμ »
Δείτε ένα βίντεο για τη χρήση του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου

https://youtu.be/Xl6qhbJWTGs




« Τελευταία τροποποίηση: 01 Ιούν 2018, 01:54:48 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Κώδικας στο Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #19 στις: 20 Ιούλ 2018, 02:03:34 μμ »
Γιώργο για να προσθέσω μια απλή σελίδα στο home θα πρέπει (όπως home/list)...

-------------------------
web.php (routes)

Route::get('/home/neaselida','neocontroller@neafunction')->name('neaselida');

-----------------------
Http\Controllers και neocontroller

class neocontroller extends Controller
{
    public function neafunction()
   {
      return view('neaselida');
    }
}

με ονομασία neaselida.blade.php στο φάκελο views..

Γιατί εμένα μου εμφανίζει πάντα...

Sorry, the page you are looking for could not be found.

NotFoundHttpException in Handler.php line 113
ModelNotFoundException in Builder.php line 314

Βέβαια όποιος άλλος μπορεί... ας βοηθήσει...

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #20 στις: 20 Ιούλ 2018, 04:21:46 μμ »
Αγαπητέ Δημήτρη

Το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο φτιάχτηκε με το framework laravel

https://laravel.com/docs/5.6


Υπάρχει αρκετή τεκμηρίωση (θέλει όμως λίγο διάβασμα!)


Ακολουθώντας τις οδηγίες της τεκμηρίωσης η πιό απλή route έχει τη μορφή:

Route::get('/home/neaselida', function () {
    return 'Hello World home - neaselida';
});


ή

Route::get('/neaselida', function () {
    return 'Hello World neaselida';
});



Θα τυπώσουν αντίστοιχα:

Hello World home - neaselidα
Hello World neaselida




Για καλύτερη οργάνωση η function() μπορεί να περιέχεται σε ένα Controller.

Το Ηλ Πρωτόκολλο έχει τους ακόλουθους Controllers:

Auth\LoginController
Auth\RegisterController
Auth\ForgotPasswordController
Auth\ResetPasswordController

και

UserController
KeepvalueController
ProtocolController
ConfigController






Αν θέλεις να έχεις μια νέα σελίδα φτιάξε σε ένα υπάρχοντα controller πχ Protocolcontroller μια νέα function πχ

public function neaselida(){
     return 'Hello World home - neaselida from ProtocolController';
}



Η route που θα οδηγεί σε αυτή θα πάρει τη μορφή:

Route::get('/neaselida','ProtocolController@neaselida');
ή αν θέλεις
Route::get('/home/neaselida','ProtocolController@neaselida');

στο web.php




Ακολούθως πρέπει να ρυθμιστεί η πρόσβαση από τους χρήστες:

Στη γραμμή 74 του ProtocolController προσθέτεις στον πίνακα except τη neaselida για πρόσβαση από όλους (Middleware)

$this->middleware('writer:home/list', ['except' => ['index', 'indexList', 'getFileInputs', 'gotonum', 'download', 'find', 'getFindData', 'printprotocols', 'printed', 'about',  'neaselida']]);



Τελικά το περιεχόμενο της σελίδας θα πρέπει να διαμορφωθεί:

παίρνοντας δεδομένα από τη ΒΔ με το εργαλείο Eloquent
παρουσιάζοντάς τα με το εργαλείο blade



θέλει (λίγο?) διάβασμα!

Τις καλησπέρες μου
Γεώργιος Θεοδώρου

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #21 στις: 20 Ιούλ 2018, 06:12:33 μμ »
Γεια σου Γιώργο. Σ` ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εδώ και λίγες ημέρες μελετάω το framework laravel και μου κάνει εντύπωση που δεν μπορώ να εφαρμόσω κάτι τόσο απλό στο πρωτόκολλο.

1. Δημιουργία mylist.blabe.php στο views με π.χ.

Κώδικας: [Επιλογή]
@extends('layouts.app')

@section('content')

<h2>Welcome To Laravel</h2>

@endsection

2. web.php στο rootes

Κώδικας: [Επιλογή]
Route::get('/home/mylist','ProtocolController@mylist');
3.ProtocolController.php

Κώδικας: [Επιλογή]
public function mylist(){

        return view('mylist');

    }

και

Κώδικας: [Επιλογή]
$this->middleware('writer:home/list', ['except' => ['index', 'indexList', 'getFileInputs', 'gotonum', 'download', 'find', 'getFindData', 'printprotocols', 'printed', 'about', 'mylist']]);
κι όμως...

http://localhost/e-protocol/home/mylist

Sorry, the page you are looking for could not be found.

Έκανα και php artisan route:clear αλλά το ίδιο...

Τι ξέχασα να κάνω;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #22 στις: 20 Ιούλ 2018, 09:56:02 μμ »
Στο web.php

βάλε τη route

Route::get('/home/mylist','ProtocolController@mylist');

στη γραμμή 59 πριν από το

Route::get('/home/{protocol}','ProtocolController@index');


Ο μηχανισμός routing εκτελεί την πρώτη route που θα ταιριάξει ... ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω.

Αν η /home/list ή /home/mylist μπούν μετά από το /home/{protocol}

τότε εκτελείται η /home/{protocol} και ψάχνει να βρεί πρωτόκολλο με κωδικό mylist (που όντως δεν υπάρχει !!!)


Φίλε Δημήτρη τα χαζοκούτια δεν καταλαβαίνουν ... και πολλά !!!


Με εκτίμηση ...



Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #23 στις: 20 Ιούλ 2018, 10:58:00 μμ »
Γιώργο θα μας  :D τα χαζοκούτια... αν και λογικό δεν πήγε το μυαλό μου... και είχα πραγματικά  :D γιατί το σωστό δε μπορούσε να δουλέψει...

Αρχή είναι ακόμα!!! Θα σε ξανα-ενοχλήσω αν κολλήσω ξανά κι αν έχεις χρόνο θα περιμένω τα φώτα σου. Αλλά για κώδικα μήπως να στείλω pm... για να μη χαλάσω το περιεχόμενο του θέματος...

Laravel... νομίζω πως είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί και άργησα αρκετά να το ανακαλύψω...

Καλό βράδυ!

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #24 στις: 30 Οκτ 2018, 10:08:58 πμ »
Γιώργο, στο XAMPP, αν ορίσουμε το Εκτελέσιμο αρχείο της mysqldump στον server τη διαδρομή "c:\xampp\mysql\bin\mysqldump.exe" δε δουλεύει το backup. Είναι κάτι άλλο που πρέπει να κάνουμε;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #25 στις: 30 Οκτ 2018, 10:59:42 πμ »
Ο χαρακτήρας "\" χρησιμοποιείται από την php σαν χαρακτήρας "escape".

Αν θέλουμε να τον συμπεριλάβουμε σε ένα string πρέπει να τον κάνουμε escape.

Δοκίμασε τα παρακάτω:

"c:\\xampp\\mysql\\bin\\mysqldump.exe"
"c:/xampp/mysql/bin/mysqldump.exe"

Στο πρώτο κάνω escape τον χαρακτήρα "\" slash των windows με "\\".
Στο δεύτερο χρησιμοποιώ το  "/", χαρακτήρα slash των linux και περιμένω να λύσει το πρόβλημα το laravel.

Δεν είχα χρόνο να τα δοκιμάσω!!!



Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #26 στις: 30 Οκτ 2018, 11:24:59 πμ »
Δοκίμασα και τα δύο (όπως και αρκετές παραλλαγές) αλλά δε δουλεύει και το κακό είναι πως δε μου δίνει κάποιο μηνύματος σφάλματος (πέρα από το μήνυμα πως δε δημιουργήθηκε η βάση) για να ξέρω που είναι το πρόβλημα.

Αν πειράξουμε λίγο το ConfigController μήπως δούμε την αιτία;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #27 στις: 30 Οκτ 2018, 05:07:52 μμ »

Η δημιουργία backup στα windows διορθώθηκε 

 :angel: Ομολογώ ότι σαν χρήστης  linux δεν έδωσα τη δέουσα σημασία για τα windows-xampp!!!  :angel:


Ευτυχώς ο κ. Κανάς Δημήτρης επίμονα με υπομονή τεστάρει το Ηλ.Πρωτόκολλο.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #28 στις: 30 Οκτ 2018, 11:12:22 μμ »
Γιώργο είναι από τα καλύτερα εργαλεία για το σχολείο. Νομίζω πως όποιος δε το δοκιμάσει... χάνει.

Ακόμα και σε xampp δουλεύει άψογα και σε τοπικό δίκτυο. Backup τη βάση με μια κίνηση και γενικότερο καθημερινό προγραμματισμένο backup σε άλλο δίσκο με μια απλή εφαρμογή windows για αντίγραφα ασφαλείας.

Με λίγη γνώση laravel έκανα "αυτοσχέδιες" λειτουργικές λίστες 1) Για τα ημερήσια πρωτόκολλα 2) Με πρωτόκολλα που ανατέθηκαν στον τρέχοντα χρήστη 3) Με πρωτόκολλα που ανατέθηκαν στον τρέχοντα χρήστη και έχουν διεκπεραιωθεί. Ένα μικρο-σύστημα αναθέσεων που χρησιμοποιούμε. Αλλά θέλει ακόμα πολύ διάβασμα και πειραματισμό!

Θα είμαστε σε επαφή!

Θοδωρής Καρτσιώτης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 19
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #29 στις: 31 Οκτ 2018, 10:57:52 πμ »
Ναι, είναι το καλύτερο εργαλείο....

Το χρησιμοποίησα περσι όλη τη χρόνια και το άφησα "κληρονομιά" στο σχολείο που ήμουν.

Φέτος το εγκατέστησα, μέσω XAMPP, στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης όπου υπηρετώ και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τη λειτουργικότητά του. Η... χαρτούρα μειώθηκε σε εντυπωσιακό βαθμό.

Απλά, μια στατική ip στον υπολογιστή που βρίσκεται η βάση και ο πυρήνας του προγράμματος και πρόσβαση από τους άλλους υπολογιστές του τοπικού δικτύου μέσω της IP.

Φυσικά, σημειώνω και εφιστώ την προσοχή, για τα τακτικά backup του υπολογιστή που βρίσκεται το Ηλ. Πρωτόκολλο.

Γενικά μιλώντας, θεωρώ πως είναι μια εφαρμογή που πρέπει να την χρησιμοποιήσουν όλα τα σχολεία.
AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #30 στις: 31 Οκτ 2018, 05:51:44 μμ »

Απλά, μια στατική ip στον υπολογιστή που βρίσκεται η βάση και ο πυρήνας του προγράμματος και πρόσβαση από τους άλλους υπολογιστές του τοπικού δικτύου μέσω της IP.


Κι αυτό από τα SOS της εγκατάστασης.

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #31 στις: 31 Οκτ 2018, 07:57:38 μμ »
Γιώργο αν έχεις χρόνο θα πρότεινα να βάλεις και να δουλέψεις (καλύτερα από εμένα) τις αναθέσεις. Στην εικόνα σου δείχνω κάποιους πειραματισμούς μου όπως σου έγραψα (δε ξέρω αν και κανένας άλλος έχει προτάσεις).

1. Νέα εγγραφή, Λίστα πρωτοκόλλου, Σημερινά πρωτόκολλα, Προσωπική λίστα, Προσωπική λίστα με διεκπεραιωμένα.

2. Μια αρίθμηση για το πλήθος των π.χ. σημερινών εισερχομένων (είχαμε σήμερα 30 εισερχόμενα, έχω να διεκπεραιώσω 10 κ.α.).

3. Εμφάνιση του συγγραφέα που παίρνει ή τροποποιεί τελευταίος την εγγραφή.

4. Αν γράψει κάποιος την ΑΔΑ στο πεδίο τότε αυτόματα γίνεται σύνδεσμος προς προβολή του αρχείου σε νέο παράθυρο.
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Οκτ 2018, 08:33:00 μμ από Δημήτρης Κανάς »

Μανόλης Μεταξάκης

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 3
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #32 στις: 31 Οκτ 2018, 08:00:54 μμ »
Καλησπέρα!
Το ηλεκτρονικό πρωτόσκολο φαίνεται μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή την οποία θα ήθελα να δοκιμάσω!
Θέλω όμως να ρωτήσω πού και πώς τροποποιώ τις παραμέτρους της mysql όταν για κάποιο λόγο τις αλλάξω στον server. (πχ database name, user name, user password ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ το port 3306 σε κάτι άλλο)
Αλλάζοντας απλώς ας πούμε στο Port στο  .env και στο config/database.php δεν ανταποκρίνεται.
Μάλιστα  παρατήρησα ότι αν μετονομάσω το .env και τον κατάλογο config το πρόγραμμα τρέχει κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα!
Θα πρέπει επι πλέον να κάνω κάτι;

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!
Μανόλης Μεταξάκης 


 
 

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #33 στις: 31 Οκτ 2018, 08:35:02 μμ »
Καλησπέρα!
Το ηλεκτρονικό πρωτόσκολο φαίνεται μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή την οποία θα ήθελα να δοκιμάσω!
Θέλω όμως να ρωτήσω πού και πώς τροποποιώ τις παραμέτρους της mysql όταν για κάποιο λόγο τις αλλάξω στον server. (πχ database name, user name, user password ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ το port 3306 σε κάτι άλλο)
Αλλάζοντας απλώς ας πούμε στο Port στο  .env και στο config/database.php δεν ανταποκρίνεται.
Μάλιστα  παρατήρησα ότι αν μετονομάσω το .env και τον κατάλογο config το πρόγραμμα τρέχει κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα!
Θα πρέπει επι πλέον να κάνω κάτι;

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!
Μανόλης Μεταξάκης 
 

Μανόλη ακολούθησε πιστά τις οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής και δε χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο για να λειτουργήσει.

Μανόλης Μεταξάκης

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 3
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #34 στις: 31 Οκτ 2018, 08:41:03 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

Να αναφέρω μόνο οτι τελικά βρήκα οτι αφού αλλαχτεί το port στα παραπάνω αρχεία χρειάζεται να μετονομάσει κανείς το  bootstrap/cache/config.php σε οτιδήποτε και ΔΟΥΛΕΨΕ!!!!!!


Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #35 στις: 31 Οκτ 2018, 08:43:21 μμ »
Καλώς ήρθες Μανόλη

Συνήθως για να λάβουν χώρα οι αλλαγές σε ρυθμίσεις του .env πρέπει να τρέξεις από cmd τις εντολές

        php artisan config:clear
        php artisan config:cache


στον φάκελο του Ηλ.Πρωτοκόλλου. Αυτό αναδημιουργεί όπως σωστά ανακάλυψες το bootstrap/cache/config.php.



Τώρα για την αλλαγή port της mysql κοίτα εδώ:

https://laracasts.com/discuss/channels/servers/correct-method-to-specify-a-port-number

Συνιστούν στο .env

DB_HOST=127.0.0.1
DB_PORT=8889(την πόρτα που θέλεις)

Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο.

ΥΓ: Μετά από κάθε αλλαγή τρέχεις τις εντολές για αναδημιουργία των ρυθμίσεων
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Οκτ 2018, 09:04:30 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #36 στις: 31 Οκτ 2018, 08:46:45 μμ »
Υπάρχει αρκετή τεκμηρίωση αν ψάξουμε στο διαδίκτυο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ !!!

Ας μην αυτοσχεδιάζουμε !!!

Μανόλης Μεταξάκης

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 3
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #37 στις: 31 Οκτ 2018, 08:48:18 μμ »
Γιώργο και Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για την ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση!!! :)

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Καταχώριση ΑΔΑ αντί συνημμένου αρχείου
« Απάντηση #38 στις: 05 Νοέ 2018, 10:50:04 μμ »
Προστέθηκε η δυνατότητα καταχώρισης ΑΔΑ αντί του αρχείου

Έτσι όταν ζητήσουμε το αρχείο κατεβάινει από τη "Διαύγεια".


Υπάρχουν 3 δυνατότητες:

1. το αρχείο τοπικά
2. ΑΔΑ
3. και Αρχείο και ΑΔΑ.




ΠΡΟΣΟΧΗ

Όσοι έχουν Ηλ.Πρωτόκολλο σε χρήση πρέπει να αλλάξουν χειροκίνητα τον πίνακα Attachments με το PhpAdmin
ως εξής:

Δημιουργήσετε ένα field με
όνομα  ada    
τύπο    varchar(255)
και τροποποιήστε τα πεδία
ada, name, savedPath, mimeType, keep, expires, created_at, updated_at, deleted_at
ώστε να μπορούν να είναι κενά (NULL).
ΒΛΕΠΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

ΠΡΙΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ BACKUP ΒΔ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω ακόμη μια φορά
τον Δημήτρη Κανά για την πρότασή του  ;)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Δεν θα πάψω να ενδιαφέρομαι για το Ηλ.Πρωτόκολλο. Απλά τη δεδομένη χρονική στιγμή μου στερεί πολύτιμο χρόνο από άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις...


Επανέρχομαι ... (6/11/18, 21:37)
ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΕ ΧΡΗΣΗ

Για να γίνει σωστά η αλλαγή στην χρήση ΑΔΑ
θα πρέπει να λάβετε υπόψη και  τις 3 τελευταίες τροποποιήσεις (commits) στο github.

Η μεσαία κάνει μια μικρή διόρθωση.
Για την 3η και τελευταία πρέπει να προσθέσετε στον πίνακα configs
τις τιμες:
key:      diavgeiaUrl
value:  http://static.diavgeia.gov.gr/doc/

BACKUP, BACKUP, BACKUP, ...
« Τελευταία τροποποίηση: 06 Νοέ 2018, 09:44:35 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #39 στις: 07 Νοέ 2018, 01:23:00 μμ »
Γιώργο όλα φαίνονται να δουλεύουν καλά και με τις νέες προσθήκες.

Θα μπορούσε να μπει και η ΑΔΑ στα πεδία της αναζήτησης αν και είναι στον πίνακα με τα συνημμένα. Δε ξέρω αν είναι εύκολο να μπει...

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
ΑΔΑ και όνομα συνημμένου αρχείου ως πεδία αναζήτησης
« Απάντηση #40 στις: 10 Νοέ 2018, 06:24:50 μμ »
Προστέθηκαν στα πεδία αναζήτησης

1. το όνομα συνημμένου αρχείου
2. ο ΑΔΑ (Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης)

Ευχαριστώ πολύ
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μάρ 2019, 03:14:13 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #41 στις: 11 Νοέ 2018, 08:28:10 μμ »
Δοκιμάστηκε και η νέα προσθήκη στην αναζήτηση κι όλα δουλεύουν ρολόι.

Stavros Dimakis

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 2
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #42 στις: 11 Ιαν 2019, 09:04:55 μμ »
καλησπέρα στην παρέα
Εγκατέστησα το λογισμικό δοκιμαστικά σε έναν τοπικό server με χρήση xamp. Θα ήθελα  την βοήθεια σας.
Καταρχήν το extension=php_curl.dll δεν υπάρχει στην γραμμή 878 που αναφέρεται και επομένως το πρόσθεσα χειροκίνητα.
Στη συνέχεια ακολούθησα τις λοιπές εντολές. Μου βγάζει την αρχική σελίδα αλλά από εκεί και πέρα όταν πατάω Σύνδεση ή Εγγραφή μου βγάζει The requested URL was not found on this server Error 404. Tί μπορεί να πήγε στραβά? Ελπίζω όχι όλα.
Ευχαριστώ

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #43 στις: 13 Ιαν 2019, 06:48:00 μμ »
Γεια σου...

Δημιούργησες το...
C:\xampp\apache\conf\alias\protocol.conf

και έβαλες τη ρύθμιση στο...
C:\xampp\apache\conf\httpd.conf

Επίσης όλα ok...
.env
με APP_URL=http://localhost

.htaccess
με RewriteBase /e-protocol

Stavros Dimakis

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 2
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #44 στις: 15 Ιαν 2019, 09:07:10 πμ »
Ευχαριστώ
Ναι υπάρχουν όλα αυτά αλλά δυστυχώς τίποτα.

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #45 στις: 15 Ιαν 2019, 06:08:24 μμ »
Όλα τα αρχεία είναι στο φάκελο:

C:\xampp\htdocs\e-protocol

και η διεύθυνση...

http://localhost/e-protocol/login δε σε πάει στη σύνδεση;

mitsospap

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 155
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #46 στις: 15 Ιαν 2019, 08:25:46 μμ »
Το συγκεκριμενο προγραμμα ηλεκτρονικου προτοκολλου ειναι δωρεαν; Να το εγκαταστησω στο σχολειο; Ρωταω γιατι κατι γραφει για demo στην πρωτη σελιδα.

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #47 στις: 16 Ιαν 2019, 11:51:25 πμ »
Το Demo (επίδειξη) του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου επιτρέπει σε κάποιον που ενδιαφέρεται να το δει ζωντανά πως δουλεύει. Τρέχει στον προσωπικό μου υπολογιστή (όταν είναι ανοιχτός).

Φτιάχτηκε από εμένα (Γεώργιος Θεοδώρου) σε συνεργασία με τον Ζώτο Παναγιώτη. Είναι δωρεάν. Αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να διαβάσει περισσότερα στο μενού [Περί...].

Αν σας κάνει καλό θα ήταν να το εγκαταστήσετε σε ένα server (lamp ή wamp). Εκεί θα ρυθμίσετε την πρόσβαση και την διατήρηση των πολύτιμων αρχείων σας.

mitsospap

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 155
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #48 στις: 16 Ιαν 2019, 04:29:34 μμ »
Feature με αντιγραφο ασφαλειας σε usb stick εχετε βαλει;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #49 στις: 16 Ιαν 2019, 05:12:24 μμ »
Τι εννοείτε;

Η διατήρηση των δεδομένων έχει διάφορα επίπεδα.


Ο διαχειριστής ενός Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου θα πρέπει να εξασφαλίσει (κατά την ταπεινή μου γνώμη) τα εξής:


1. Backup της Βάσης δςδομένων.

Αυτό γίνεται μέσα από το Μενού [Διαχείριση->Backup]. Δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας της μορφής ".sql.gz" στον φάκελο storage/app/arxeio/backups. Η ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και μέσω PhpMyAdmin.

Αυτό το αρχείο μπορείς εύκολα να το κατεβάσεις και να το αποθηκεύσεις οπουδήποτε (και σε usb stick).



2. Backup των συνημμένων αρχείων.

Τα συνημμένα αρχεία αποθηκεύονται στον φάκελο storage/app/arxeio/[Φάκελος Φ.]/ .

Μπορεί με τον καιρό αυτά να αποκτήσουν σοβαρό μέγεθος!

Θα πρέπέι με ένα πρόσφορο τρόπο να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας του storage/app/arxeio/.



3. Backup όλου του συστήματος.

Τι θα γίνει αν αστοχήσει ο σκληρός δίσκος; Θα πρέπει να στηθούν όλα από την αρχή!!!

Σ αυτό το επίπεδο ο διαχειριστης σκέφτεται μια συστοιχία δίσκων RAID
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιαν 2019, 08:31:21 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

mitsospap

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 155
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #50 στις: 16 Ιαν 2019, 07:38:59 μμ »
Στο βιντεο σας μιλατε για το 1. Σωστα;
Κατα την αποψη μου θα επρεπε να υπαρχουν ρυθμισεις που θα ρυθμιζεται το μεσο αποθηκευσης του αντιγραφου ασφαλειας.
Γιατι ετσι πρεπει να παω εγω μεσα στο φακελο backups και να το παρω.
Με ενα click θα πρεπει να αποθηκευεται κατευθειαν εκει που θελω.

Τα συνημενα δεν ειναι μεσα σε αυτη την διαδικασια;

2) πως γινεται η επαναφορα του αντιγραφου; Γινεται μια ζημια ας πουμε. Υπαρχει καπου η διαδικασια; Γινεται να απλοποιηθει;
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιαν 2019, 08:08:59 μμ από mitsospap »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #51 στις: 16 Ιαν 2019, 09:12:55 μμ »
Στο βιντεο σας μιλατε για το 1. Σωστα;
Κατα την αποψη μου θα επρεπε να υπαρχουν ρυθμισεις που θα ρυθμιζεται το μεσο αποθηκευσης του αντιγραφου ασφαλειας.
Γιατι ετσι πρεπει να παω εγω μεσα στο φακελο backups και να το παρω.
Με ενα click θα πρεπει να αποθηκευεται κατευθειαν εκει που θελω.

Τα συνημενα δεν ειναι μεσα σε αυτη την διαδικασια;

2) πως γινεται η επαναφορα του αντιγραφου; Γινεται μια ζημια ας πουμε. Υπαρχει καπου η διαδικασια; Γινεται να απλοποιηθει;

Γεια σας,

Η εφαρμογή είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν γι` αυτό το σκοπό και μάλιστα δωρεάν, αλλά απαιτεί βασικές γνώσεις στην εγκατάσταση και διαχείριση διαδικτυακών εφαρμογών τύπου CMS. Πιθανόν να δυσκολευτείτε στο στήσιμο αλλά μόλις το εγκαταστήσετε θα δείτε τις δυνατότητες στην πράξη.

Εγώ το έχω στήσει (πραγματικά σε λίγα λεπτά μιας και το έμαθα αρκετά καλά) σε 2 υπολογιστές όπου αν κάτι πάει στραβά στον έναν σε λίγα λεπτά να λειτουργήσει η βάση στο δεύτερο του δικτύου. Το backup των αρχείων και της βάσης γίνεται αυτόματα κάθε μέρα σε NAS σε συγκεκριμένη ώρα με βάθος χρόνου 5 ημερών και τα αρχεία είναι άμεσα διαθέσιμα όπου μπορείς να τα αντιγράψεις ακόμα και σε usb.

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #52 στις: 17 Ιαν 2019, 02:36:56 μμ »
Το Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο είναι διαδικτυακή εφαρμογή (server side webapp) φτιαγμένη να τρέχει σε ένα server και να προσεγγίζεται από φυλομετρητές.

Οι εφαρμογές τέτοιου είδους δεν μπορούν για λόγους ασφαλείας να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή του χρήστη (client) για αποθήκευση - διάβασμα αρχείων.

Υπάρχει δυνατότητα μέσω του φυλομετρητή να λαμβάνονται ή να διαμοιράζονται αρχεία. Επίσης μπορούν να προσεγγίσουν μέσω ftp κάποιον άλλο server.

Δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίζουμε σαν desktop εφαρμογές που έχουν περισσότερες δυνατότητες προσέγγισης του τοπικού συστήματος αρχείων.

Είναι φτιαγμένες να τρέχουν σε οποιοδήποτε σύστημα win, linux, mac παρέχει server.

Τώρα για να τρέξει το Ηλ.Πρ. στα WINDOWS χρησιμοποιείται μια εφαρμογή server (xampp, wampp).

Το framework laravel παρέχει δυνατότητες πρόσβασης αρχείων (με τους προηγούμενους περιορισμούς) στο Ηλ.Πρ. (δεν ανακαλύπτεις εκ νέου τον τροχό).

Φυσικά θα μπορούσε να φτιαχτεί μια σελίδα όπου θα ανέβαζες το backup και θα αντικαθίστατο η ΒΔ με το στιγμιότυπο του backup. Αυτό όμως θα προυπόθετε μια "υγιή" ΒΔ.

Αν η ΒΔ έχει υποστεί βλάβη τότε υποθέτω δεν θα υπάρχει πρόσβαση και στο Ηλ.Πρ. με ένα ωραίο "database error".

Εκ των πραγμάτων τα πραγματικά σφάλματα θέλουν "χέρι" από ένα "διαχειριστή".
 
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιαν 2019, 08:31:07 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #53 στις: 16 Μάρ 2019, 12:52:57 μμ »
Κατά τη διαδικασία πρωτοκόλλησης υπήρχαν συνάδελφοι που έγραφαν/σημείωναν τον αριθμό πρωτοκόλλου πριν κάνουν αποθήκευση με αποτέλεσμα, αν κάποιος άλλος πρώτος το έπαιρνε, να το σημείωναν λανθασμένα. Η εναλλαγή του χρώματος του πλαισίου στην αποθήκευση δε βοηθούσε αρκετά. Σκέφτηκα να το γράψω σε μήνυμα για το πότε καταχωρείται ο αριθμός πρωτοκόλλου και μαζί με αυτό και ποιος από τους συγγραφείς το πήρε πρώτος ή έκανε τελευταίος αλλαγές μαζί με ημερομηνία και ώρα. Σχετικές εικόνες βρίσκονται επισυναπτόμενες στο μήνυμα...

Μια ιδέα που μπορεί να ενσωματωθεί στην επόμενη αναβάθμιση...  ;) τι λέτε;

bugman

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 382
  • The Bug Eater
    • Πληροφορική Προγραμματισμός
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #54 στις: 16 Μάρ 2019, 02:51:03 μμ »
Μήπως να υπάρχει μια διπλή αρίθμηση. Πχ αρίθμηση issue#10 (ή αντί για το issue βάλε το αίτημα) για το άνοιγμα εγγραφής και μετά να υπάρχει μια εμφάνιση από μια λίστα "αιτημάτων εγγραφής πρωτοκόλλου" σε μια γραμμή: αίτημα#10->α/π 1001
Τα αιτήματα μπορεί να παραμένουν όση ώρα θέλουν ανοικτά ή και να διαγράφονται, αλλά δεν θα πιάνουν αριθμούς πρωτοκόλλου, ούτε θα δείχνουν πχ τον τελευταίο αριθμό αυτού. Προφανώς κάποιο mutex θα χρειαστεί για να προχωράει στον επόμενο ο αριθμός πρωτοκόλλου, όπως και ο αριθμός αιτημάτων. Τα αιτήματα μπορούν να έχουν αριθμό ημέρας δημιουργίας. Έτσι το αίτημα#10.25.2.19 θα είναι το 10ο της ημέρας. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να βλέπει όλο το νούμερο. Αρκεί να παίρνει στη λίστα τα "τοπικά αιτήματα" που έχουν αποσταλεί και έχουν πάρει αρ. πρ.



Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #55 στις: 16 Μάρ 2019, 06:11:50 μμ »
bugman θα πάρει πολύπλοκη μορφή. Αυτό όμως που σκέφτηκες, το να μην εμφανίζεται ο αριθμός πρωτοκόλλου (πριν την αποθήκευση) το σκέφτηκα κι εγώ και γίνεται πολύ εύκολα.

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #56 στις: 16 Μάρ 2019, 06:24:29 μμ »
Μια ερώτηση που έμμεσα αφορά την εφαρμογή: Ορισμένες χαρακτήρες Unicode symbol που χρησιμοποίησα στην εφαρμογή (εικονίτσες όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες εικόνες) δεν εμφανίζονται κανονικά στο Google Chrome των Windows 7.

Βλέπετε κανονικά το εικονίδιο: 🦄 ή τετραγωνάκι;

Υπάρχει κάποια έκδοση από γραμματοσειρά που πρέπει να εγκαταστήσω στα windows 7 για να εμφανίζονται όλα αυτά τα εικονίδια;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #57 στις: 16 Μάρ 2019, 07:26:27 μμ »
Καλησπέρα κι από εμένα...

Δημήτρη χαίρομαι για την επίμονη συνεισφορά σου στο project.

Με ένα μικρό γκουγκλάρισμα είδα οτι υπάρχουν οδηγοί για το πως μπορεί να γίνει η παρακολούθηση των χρηστών.

https://github.com/thomastkim/laravel-online-users
https://stackoverflow.com/questions/32666052/get-all-connected-users-laravel-5
https://github.com/joshrainwater/active-users

Ίσως με λίγο περισσότερο ψάξιμο βρεθούν και πιο πρόσφατες λύσεις.

Οπότε θα μπορούσε να υλοποιηθεί ως εξής:
Αν υπάρχουν περισσότεροι του ενός χρήστες συνδεδεμένοι δεν εμφανίζεις τον νέο Αρ.Πρωτοκόλλου παρά μόνο μετά την καταχώριση.
Μπορείς να ενημερώνεις και για το πόσοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι.


Θα το δούμε εν καιρώ...

Μέχρι τότε πρώτα καταχωρώ το Πρωτόκολλο και μετά το σημειώνω



Επίσης θα ήθελα να θέσω κάτι ακόμα:

Το laravel εξελίσσεται και προοδεύει (παρούσα έκδοση 5.8 )
Το Ηλ.Πρωτόκολλο φτιάχτηκε με την έκδοση 5.3
Το ίδιο και η PHP έχει πάει στην έκδοση 7.2

Αυτά δεν θα τα καταλάβει ένας χρήστης των windows
όμως σε ένα linux server θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές...
Πιθανόν να πάμε σε εκδόσεις δηλ

Ηλ. Πρωτόκολλο με laravel 5.3 - php 5.6
Ηλ. Πρωτόκολλο με laravel 5.3 - php 7
Ηλ. Πρωτόκολλο με laravel 5.7 - php 7.2
...

Ήδη στον προσωπικό μου server έχω προβεί σε αλλαγές γιατί με την ενημέρωση της php δεν δούλευαν κάποια παραγματάκια. Δεν έχω ανεβάσει ακόμη τίποτα στο github.

Όσο περισσότερα Ηλ.Πρωτόκολλα "δουλεύουν" στην παραγωγή τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη των αλλαγών.

Επίσης κοιτάζω αν και πως μπορεί να τρέξει σαν τοπική εφαρμογή με το phpdesktop και sqlite


Τα σέβη μου στην ομάδα.
Διαθέσιμος μετά το Σεπ 2019.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μάρ 2019, 09:44:53 πμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

bugman

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 382
  • The Bug Eater
    • Πληροφορική Προγραμματισμός
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #58 στις: 16 Μάρ 2019, 07:34:54 μμ »
Υπάρχει mutex class στην php
http://php.net/manual/en/class.mutex.php

Δουλεύει με το να προσπαθεί κάποιος να το κλειδώσει. Αυτός που θα τα καταφέρει, θα κάνει τους άλλους να περιμένουν.

http://php.net/manual/en/mutex.lock.php

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #59 στις: 16 Μάρ 2019, 08:11:32 μμ »
Δουλεύοντας με ένα framework όπως το laravel προσπαθείς να "προγραμματίζεις" με τον τρόπο του framework και αφήνεις αυτό να συνδιαλέγεται με την php.

Φυσικά και δεν απαγορεύεται να γράψεις καθαρό php κώδικα. Ούτως ή άλλως όλο το πράγμα είναι php.

Ακολουθώντας όμως τον τρόπο του framework έχεις περισσότερες πιθανότητες να είναι το project διαχρονικό με τις λιγότερες ανάγκες προσαρμογής.

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #60 στις: 17 Μάρ 2019, 06:05:25 μμ »
Όταν πρωτοκολλούν πολλοί χρήστες πάντα υπάρχει ο κίνδυνος για κενές εγγραφές (π.χ. να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου για μια εργασία της επόμενης ημέρας και μετά να το ξεχάσουν...). Μια λίστα με αριθμούς πρωτοκόλλου με κενές εγγραφές (επισυναπτόμενη εικόνα) νομίζω πως βοηθάει κάπως την κατάσταση...  ;)

Σημείωση: Κάποια βοήθεια με το ερώτημά μου για χαρακτήρες Unicode symbol στα windows 7;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #61 στις: 17 Μάρ 2019, 09:11:36 μμ »
Από την αρχή της σχεδίασης του project τέθηκε από τον κ. Ζώτο η επιθυμία να μπορείς να καταχωρείς "κενό" Πρωτόκολλο και να το συμπληρώνεις μετά.
Παρότι αυτό στην αρχή δεν το θεωρούσα "πρέπον", είναι βολικό να μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο... όταν υπάρχει φόρτος εργασίας.  >:D

Μπορούμε αν θέλουμε να τροποποιήσουμε τον validator της φόρμας εισαγωγής ώστε να μην επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Το ερώτημα που εγείρεται είναι: Το θέλουμε;

Ουδέν καλόν αμιγές κακού (το παρέφρασα λίγο)  :angel:

Οι περισσότεροι έλεγχοι από τον κώδικα κάνουν ένα εργαλείο πιο "άκαμπτο". Το "ευέλικτο" εργαλείο θέλει πιο επισταμένη χρήση και έλεγχο. Κάπου πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή των δύο!

Δεν γίνεται να προβλέψουμε κάθε τί !!!

Ο έλεγχος των πρωτοκόλλων της ημέρας μπορεί να γίνει από τη λίστα Πρωτοκόλλου

Υπάρχουν και άλλα "μυστικά":
πχ. όταν στις ρυθμίσεις στα Δικαιώματα Χρηστών η ρύθμιση "Έλεγχοι & περιορισμοί κατά την καταχώριση" τεθεί σε ΟΧΙ
ο Διαχειριστής μπορεί να Τροποποιήσει και τον Αριθμό Πρωτοκόλλου ή ακόμη και να Διαγράψει ένα Πρωτόκολλο!!!

Κάποιες επιλογές θέλουν ΠΡΟΣΟΧΗ και backup, backup, backup, ...
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μάρ 2019, 09:50:43 πμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Χάρη στη εξαιρετική δουλειά του cztomczak με το phpdesktop μπορεί στα windows να τρέξει η php σαν desktop εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον chrome.

https://github.com/cztomczak/phpdesktop

Το Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο προσαρμόστηκε και ρυθμίστηκε. Χρησιμοποιείται σαν ΒΔ η sqlite.

Κατεβάστε το συμπιεσμένο αρχείο 7z από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://github.com/g-theodoroy/electronic_protocol/releases/download/win.0.0/electronic_protocol-win.zip

Τρέξτε το αρχείο electronic_protocol.exe
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Μάι 2019, 09:59:40 πμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #63 στις: 23 Μάρ 2019, 09:56:43 μμ »
Το δοκίμασα και δουλεύει άψογα! :-)

kokkonos

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 1
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #64 στις: 26 Μάρ 2019, 01:15:57 πμ »
Καταρχήν το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο φαίνεται εξαιρετικά λειτουργικό ως εφαρμογή.
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής:
γιατί όταν καταχωρίζεται μια εγγραφή στο πρωτόκολλο δεν κλειδώνει, ώστε να μη μπορούν οι συγγραφείς να την αλλάξουν (αυτή τη λειτουργικότητα θα μπορούσε να την έχει ο διαχειριστής);
Μας ενδιαφέρει να μη μπορεί να αλλάζει (έτσι απλά) το περιεχόμενο του βιβλίου πρωτοκόλλου.

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #65 στις: 26 Μάρ 2019, 07:06:31 μμ »
Προγραμματιστικά είναι θέμα κάποιων γραμμών κώδικα!!!

Όπως δεν αφήνεις ένα χρήστη "Αναγνώστη" να εισάγει ή να τροποποιήσει ένα Πρωτόκολλο έτσι μπορείς να κάνεις και ένα χρήστη "Συγγραφέα" να μη μπορεί να τροποποιήσει ένα Πρωτόκολλο.


Εισάγει λοιπόν ο Συγγραφέας ένα Νέο Πρωτόκολλο και ανακαλύπτει ότι έκανε ένα μικρό λάθος!  Πως θα το διορθώσει;

Θα μπορούσαμε να επιτρέπουμε την τροποποίηση Πρωτοκόλλου στον Συγγραφέα (και μόνο σε αυτόν) για περιορισμένο χρόνο μετά την καταχώριση του Νέου Πρωτοκόλλου (πχ: 5 ή 10 λεπτά).


Το κενό Πρωτόκολλο που θέλουμε σε περίπτωση φόρτου εργασίας ;;;

Θα μπορούσαμε να ελέγξουμε αν το Θέμα ή όλα τα πεδία είναι κενά και τότε να επιτρέπουμε την τροποποίηση!


Όλα είναι θέμα προδιαγραφων... Τί θέλουμε να μπορεί να γίνεται και από ποιόν!!!


Όπως έγραψα σε προηγούμενη απάντηση:

Ουδέν καλόν αμιγές κακού! Οι περισσότεροι έλεγχοι από τον κώδικα κάνουν ένα εργαλείο πιο "άκαμπτο". Το "ευέλικτο" εργαλείο θέλει πιο επισταμένη χρήση και έλεγχο. Κάπου πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή των δύο!


Θα μπορούσαν να προστεθούν κάποιες ρυθμιστικές μεταβλητές:

πχ "επιτρέπεται_στον_συγγραφέα_να_ενημερώνει_πρωτόκολλο" = true ή false

και ανάλογα με τη ρύθμιση από τον Διαχειριστή να συμβαίνει ή όχι...


Μήπως όμως όλα γίνονται πιο περίπλοκα στις ρυθμισεις;;;


Δεν γνωρίζω τα πάντα ούτε έχω άποψη για τα πάντα!!!

Προέβην στο εγχείρημα γιατί τα Ηλ.Πρωτόκολλα που έβρισκα ήταν επί πληρωμή!!!

Απλά το υλοποίησα και με τη βοήθεια μελών της λίστας συνεχώς προοδεύει.

Ο κώδικας είναι ανοιχτός και μπορεί όποιος θέλει και έχει μεράκι να τον τροποιήσει και να τον προχωρήσει.

Αν οι χρήστες κρίνουν τελικά απαραίτητο να γίνει κάτι και μπορεί να γινει να το φτιάξουμε όσες γραμμές κώδικα κι αν χρειαστεί.

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #66 στις: 26 Μάρ 2019, 10:53:36 μμ »
Θα μπορούσε να μπει ως επιλογή στις ρυθμίσεις. Δηλαδή Τροποποίηση ενημέρωση εγγραφών από τον κάτοχο της εγγραφής ή απ όλους τους συγγραφείς. Με εξαίρεση πάντα των διαχειριστών. Νομίζω γίνεται με λίγες γραμμές κώδικα...

Και όλοι οι συγγραφείς να μπορούν να ενημερώνουν δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αρκεί να γνωρίζουμε ποιος ενημέρωσε τελευταίος τις εγγραφές κάτι που με το ID του χρήστη φαίνεται.

bugman

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 382
  • The Bug Eater
    • Πληροφορική Προγραμματισμός
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #67 στις: 26 Μάρ 2019, 11:17:51 μμ »
Πού είναι ο κώδικας; Κατέβασα το PHP Desktop v72.1 for Linux (γιατί το βασικό μου λειτουργικό είναι το ubuntu studio, οπότε με βολεύει εκεί καλύτερα, δεν ξέρω αν κάποιος άλλος το τρέχει σε linux).

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #68 στις: 27 Μάρ 2019, 07:19:14 πμ »
Το phpdesktop for linux είναι σε αρχικό στάδιο. Προσπάθησα να στήσω το Ηλ.Πρωτόκολλο πρώτα εκεί αλλά συνάντησα δυσκολίες... Αν κάποια στιγμή κάποιος (συμπεριλαμβανομένου και εμού) καταφέρει να το στήσει ας μας το κοινοποιήσει.

Απ την άλλη στο phpdesktop for windows έτρεξε με μόλις μια μικρή αλλαγή.


Το Ηλεκτρονικό πρωτόκολλο είναι προσβάσιμο στο:

https://github.com/g-theodoroy/electronic_protocol


Προσωπικά το τρέχω σε Arch linux. http://okiroi.no-ip.org/protocol


Στα linux δεν χρειάζεσαι το phpdesktop (αυτό είναι προσωπική μου γνώμη).

Μπορείς να στήσεις ένα server με apache, php και mariadb ή sqlite και να το τρέξεις από κει.

Εναλακτικά μπορείς να κατεβάσεις xampp για linux.


ΠΡΟΣΟΧΗ

Στις οδηγίες που θα δεις στο github θα διαβάσεις για κάποια script εγκατάστασης. Το script για ubuntu ενημερώθηκε από εμένα τελευταία φορά τον Μάιο του 2018. Δες την σχετική απάντηση από τον igaid:

Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #15 στις: 23 Μάι 2018, 11:56:04 πμ »

Τα script θέλουν επικαιροποίηση καθώς κάθε διανομή έχει τον κύκλο της (πχ ubuntu κάθε 6 μήνες).

Δεν ξέρω ποια διανομή έχεις.  Ίσως δουλέψει κατευθείαν και σε σένα. Ίσως θα ήταν καλό να κατεβάσεις το script και να τρέξεις τις εντολές μία μία. Μπορεί να πρέπει να αντικαταστήσεις κάποια προγράμματα με την νεότερη έκδοση

Αν πάλι θέλεις σαν ΒΔ την sqlite θα πρέπει να παντρέψεις τις ρυθμίσεις και τον κώδικα του phpdesktop Ηλ.Πρωτοκόλλου από το 7z με το github.

Το τρέχον Ηλ. Πρωτόκολλο χρησιμοποιεί το laravel 5.8 και php 7.

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #69 στις: 27 Μάρ 2019, 09:23:07 πμ »
Σχετικά με το κλείδωμα της εγγραφής θα μπορούσε να υπάρχει μια επιλογή για κάθε μία εγγραφή ώστε να δίνεται η δυνατότητα να κλειδώνεις την εγγραφή στον χρήστη (να το τροποποιεί και να το ενημερώνει μόνο ο ίδιος) ή και στους υπόλοιπους.

bugman

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 382
  • The Bug Eater
    • Πληροφορική Προγραμματισμός
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #70 στις: 28 Μάρ 2019, 05:59:51 μμ »
κ. Θεοδώρου,
Για πoιο λόγο επιλέχθηκε η php για το πρωτόκολλο;
Λογικά δεν πρέπει να είναι σε μία και μόνο θέση εργασίας; Μια desktop εφαρμογή δεν θα ήταν καλύτερη;
Με αυτό το σκεπτικό θα είναι ένας ο χρήστης, οπότε δεν θα υπάρχει θέμα ανοικτής ή διπλής εγγραφής.
Επίσης στο θέμα της εκτύπωσης, βλέπω ότι απαιτείται εκτυπωτής Α3. Υποτίθεται ότι το έντυπο είναι ένα τύπος για αντίγραφο ασφαλείας. Με το σκεπτικό αυτό ακόμα και Α4 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, επειδή μπαίνει εύκολα σε φακέλους, με την διαφοροποίηση ότι αντί να εμφανίζει τις στήλες τη μια δίπλα στην άλλη, να εμφανίζει τις εγγραφές την μία μετά την άλλη. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εγγραφή θα είναι μια ομαδοποίηση δυο ή περισσότερων γραμμών.

Δοκίμασα με το phpdesktop, σε ubuntu 18.04.2 LTS, δουλεύει ως έχει, αλλά όταν του βάλω στο www το πρωτόκολλο, και αφήσω το index.php του phpdesktop, για να μπορώ να καλέσω από το public το index.php, βγάζει πρόβλημα, με τα modules του boostrap που λείπουν, και θα έπρεπε να είναι στο  φάκελο vendor (το οποίο δεν υπάρχει στο zip που κατέβασα), όπου υποτίθεται θα υπήρχε το autoload.php. Βρήκα ένα τρόπο να φτιάξω τον φάκελο, αλλά ξαναφτιάχνει τα composer json και lock, με συνέπεια να μην προχωράει το πρόγραμμα (server error 500).

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #71 στις: 28 Μάρ 2019, 06:33:42 μμ »
phpdesktop for linux

Το phpdesktop for linux είναι σε αρχικό στάδιο. Προσπάθησα να στήσω το Ηλ.Πρωτόκολλο πρώτα εκεί αλλά συνάντησα δυσκολίες... Αν κάποια στιγμή κάποιος (συμπεριλαμβανομένου και εμού) καταφέρει να το στήσει ας μας το κοινοποιήσει.

Απ την άλλη στο phpdesktop for windows έτρεξε με μόλις μια μικρή αλλαγή.


Το Ηλεκτρονικό πρωτόκολλο είναι προσβάσιμο στο:

https://github.com/g-theodoroy/electronic_protocol


Προσωπικά το τρέχω σε Arch linux. http://okiroi.no-ip.org/protocol


Στα linux δεν χρειάζεσαι το phpdesktop (αυτό είναι προσωπική μου γνώμη).

Μπορείς να στήσεις ένα server με apache, php και mariadb ή sqlite και να το τρέξεις από κει.

Εναλακτικά μπορείς να κατεβάσεις xampp για linux.


ΠΡΟΣΟΧΗ

Στις οδηγίες που θα δεις στο github θα διαβάσεις για κάποια script εγκατάστασης. Το script για ubuntu ενημερώθηκε από εμένα τελευταία φορά τον Μάιο του 2018. Δες την σχετική απάντηση από τον igaid:

Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #15 στις: 23 Μάι 2018, 11:56:04 πμ »

Τα script θέλουν επικαιροποίηση καθώς κάθε διανομή έχει τον κύκλο της (πχ ubuntu κάθε 6 μήνες).

Δεν ξέρω ποια διανομή έχεις.  Ίσως δουλέψει κατευθείαν και σε σένα. Ίσως θα ήταν καλό να κατεβάσεις το script και να τρέξεις τις εντολές μία μία. Μπορεί να πρέπει να αντικαταστήσεις κάποια προγράμματα με την νεότερη έκδοση

Αν πάλι θέλεις σαν ΒΔ την sqlite θα πρέπει να παντρέψεις τις ρυθμίσεις και τον κώδικα του phpdesktop Ηλ.Πρωτοκόλλου από το 7z με το github.

Το τρέχον Ηλ. Πρωτόκολλο χρησιμοποιεί το laravel 5.8 και php 7.



Εκτυπώσεις

Στις οδηγίες χρήσης γράφει: Συνίσταται εκτύπωση σε Α3.

Οι προτιμήσεις εκτύπωσης δεν καθορίζονται από το Ηλ.Πρωτόκολλο. Αν δώσεις για "εκτύπωση" πολλά Πρωτόκολλα θα πάρεις μια μεγάλη... ιστοσελίδα.
Οι προτιμήσεις εκτύπωσης ορίζονται στον Φυλλομετρητή. Μπορείς αν θέλεις να τυπώσεις σε Α4.


webbased vs desktop app

Δεν έχω σχόλια...


php

Ίσως αν ξεκίναγα τώρα το project να επέλεγα javascript και electron
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Μάρ 2019, 08:22:50 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #72 στις: 28 Μάρ 2019, 10:31:01 μμ »
Επανέρχομαι αγαπητέ bugman



Για να δημιουργηθεί ο φάκελος vendor πρέπει να τρέξουμε την εντολή composer install από terminal καθώς και κάποιες άλλες όπως περιγράφεται εδώ:

https://github.com/g-theodoroy/electronic_protocol#%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-php



Ο composer είναι ένας διαχειριστής εξαρτήσεων της php για να μειώνεται ο όγκος των αρχείων σε κάθε project. Με αυτόν τραβάμε τις εξαρτήσεις και δημιουργείται ο φάκελος vendor με τα απαραίτητα προγράμματα. Για περισσότερα:

https://getcomposer.org/




Για τη ρύθμιση του laravel στο phpdesktop έχει οδηγίες εδώ:

https://github.com/cztomczak/phpdesktop/wiki/PHP-frameworks-support#laravel



Για εγκατάσταση του  laravel εδώ: https://laravel.com/docs/5.8/installation
 


Δυστυχώς κι εγώ έπεσα σε "server error 500". Γι αυτό και εγκατέλειψα.

Το phpdesktop για linux είναι πολύ άγουρο ακόμη...


Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Ρυθμίσεις Πρόσβασης χρηστών "Συγγραφέων"
« Απάντηση #73 στις: 29 Μάρ 2019, 08:37:18 πμ »
Τροποποιήθηκαν

ρυθμίσεις πρόσβασης των Χρηστών


Ο "Αναγνώστης" παραμένει ώς έχει (μπορεί μόνο να δεί, δεν εισάγει, δεν τροποποιεί)


Ο "Συγγραφέας" ανάλογα με τις Ρυθμίσεις στο πεδίο "Δυνατότητα Επεξεργασίας Πρωτοκόλλου από Συγγραφέα"
  • ΟΧΙ => Δεν μπορεί κανείς να τροποποιήσει Πρωτόκολλο
  • ΕΝΑΣ => Μόνο ο χρήστης που καταχώρισε το Πρωτόκολλο μπορεί να το τροποποιήσει
  • ΟΛΟΙ => Όλοι οι συγγραφείς μπορούν να τροποποιήσουν

Αν στο πεδίο "Χρόνος σε λεπτά δυνατότητας επεξεργασίας Πρωτ. από Συγγραφέα " τεθεί χρόνος (προεπιλεγμένη τιμή 10) τότε μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού κανείς Συγγραφέας δεν μπορεί να τροποποιήσει

Χρονόμετρο μετρά αντίστροφα τον χρόνο για τον οποίο μένει ανοιχτό το Πρωτόκολλο για επεξεργασία

ΕΞΑΙΡΕΣΗ αποτελεί Πρωτόκολλο δίχως Θέμα (κενό Πρωτόκολλο)


Ο "Διαχειριστής" δεν υπόκειται στους παραπάνω περιορισμούς



Εμφάνιση Πληροφοριών Χρηστών

Υπάρχει δυνατότητα να εμφανίζεται  ή όχι το username ή το όνομα
  • των ενεργών χρηστών εφόσον είναι πάνω από 2
  • του χρήστη που καταχώρισε ή ενημέρωσε ένα Πρωτόκολλο και πότε

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Μάρ 2019, 05:47:15 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #74 στις: 29 Μάρ 2019, 02:31:28 μμ »
Είμαι σε φάση δοκιμασίας... Οι πληροφορίες (χρήστη και ημερομηνία πρωτοκόλλησης - ενημέρωσης) εμφανίζονται κανονικά με την πρωτοκόλληση του εγγράφου αλλά δε βλέπω να γίνονται εγγραφές στο sessions της βάσης με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν (μάλλον) οι περιορισμοί για 2 συγγραφείς να θέλουν να πάρουν ταυτόχρονα ένα πρωτόκολλο ή να εμφανίζονται και τα 2 ονόματά (ενεργοί χρήστες) στη διαδικασία αποθήκευσης του πρωτοκόλλου ή να μην εμφανίζεται το πρωτόκολλο μέχρι την αποθήκευση. Πάντως λειτουργεί χωρίς σφάλματα... άψογα. Μόνο μένει ένα απλό σύστημα αναθέσεων για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη πλατφόρμα πρωτοκόλλησης και ανάθεσης αντικειμένων σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό. Η δοκιμή γίνεται με εκνέου εγκατάσταση σε xampp και Windows.

Συγκεκριμένα αυτοί οι περιορισμοί:

https://github.com/g-theodoroy/electronic_protocol/commit/01505fb588f1fe867a38c3bc1bfde9a83f475f04
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μάρ 2019, 07:12:32 μμ από Δημήτρης Κανάς »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #75 στις: 31 Μάρ 2019, 11:11:36 μμ »
Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του πρωτοκόλλου δουλεύει άψογα. Η εκ νέου σημερινή εγκατάσταση λειτούργησε κανονικότατα με όλους τους νέους περιορισμούς.

Το τελευταίο στάδιο Γιώργο νομίζω πως θα είναι οι αναθέσεις που σου έλεγα (νομίζω πως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στα σύνθετα που ήδη έχεις κάνει). Εκείνος ο χρήστης που θα ορίζεται ως διεκπεραιωτής ενός εγγράφου (υπάρχει πεδίο τέτοιο στο πρωτόκολλο -γιατί να είναι ελεύθερο κείμενο αφού οι διεκπεραιωτές είναι στην ουσία χρήστες- μαζί με ημερομηνία διεκπεραίωσης) να του εμφανίζεται η εγγραφή σε ξεχωριστή προσωπική λίστα (να ξέρει γενικά τι πρέπει να διεκπεραιώσει από το σύνολο των εγγραφών και αν το διεκπεραίωσε πότε). Αυτό είναι χρήσιμο ακόμα και στο Διευθυντή για να απομονώνει πρωτόκολλα που απαιτούν άμεσες ενέργειες. Στην ουσία... μια λίστα (με προς διεκπεραίωση έγγραφα και διεκπεραιωμένα ανά χρήστη) που φυσικά αν έχεις χρόνο και διάθεση μπορείς να το κάνεις και επίσημα. Εγώ με αυτό θεωρώ πως δε χρειάζεται κάτι άλλο η εφαρμογή σου ως λειτουργία...

Υ: Κάτι που συνάντησα κατά την εγκατάσταση: Ένα σφάλμα με την εντολή php artisan optimize

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #76 στις: 31 Μάρ 2019, 11:48:31 μμ »
Το σφάλμα στο php artisan optimize οφείλεται σε αυτόματο κώδικα route που γράφει το laravel όταν χρησιμοποείς την εντολή php artisan make:auth για να φτιάξει
αυτόματα τις route του auth. Με την php 7 χτυπάει...

Με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα είδα ότι παραπονιούνται διάφοροι για το bug

https://github.com/laravel/framework/issues/22034

Δεν επηρεάζεται η εφαρμογή.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Θα μπορούσες Δημήτρη μιας και έχεις ευχέρεια και προπάντων εμπειρία στο στήσιμο σε Xampp σε Windows να μας φτιάξεις ένα οδηγό - μνημόνιο (ίσως και με κάποιες φωτογραφίες) για τα στάδια του σεταρίσματος;

Πιστεύω ότι θα βοηθήσει τους συναδέλφους.


Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου στο project


Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #77 στις: 01 Απρ 2019, 02:36:32 μμ »
Το έχω ήδη προγραμματίσει... θα ετοιμάσω τον οδηγό εντός των ημερών! Θα μιλήσουμε και τηλεφωνικά...

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Υλοποίηση απλού συστήματος αναθέσεων
« Απάντηση #78 στις: 07 Απρ 2019, 01:14:15 μμ »
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Ηλ. Πρωτόκολλο συμπληρώθηκε με ένα απλό σύστημα αναθέσεων.

Προστέθηκε ο ρόλος "Αναθέτων" (Συγγραφέας που μπορεί να Αναθέτει σε άλλους την Διεκπεραίωση των Πρωτοκόλλων).

Κάθε χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε λίστα Πρωτοκόλλου με
  • προς Διεκπεραίωση Πρωτόκολλα
  • Διεκπεραιώμένα
Οι "Αναθέτες" και "Διαχειριστές" μπορούν να δούν τα "προς Διεκπεραίωση" και "Διεκπεραιωμένα" για όποιο χρήστη επιλέξουν.

Προστέθηκε πεδίο όπου ο χρήστης χαρακτηρίζεται "ενεργός" ή όχι. (πχ κάποιος πρώην χρήστης έφυγε με μετάθεση)

Χρησιμοποιείται σαν Βάση Δεδομένων η sqlite. Η βάση δεδομένων protocol.sqlite βρίσκεται στον φάκελο arxeio έτοιμη προς χρήση. Φυσικά αν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την mysql μπορεί να το κάνει τροποποιώντας τις ρυθμίσεις.

To Ηλ. Πρωτόκολλο ολοκλήρωσε την μετάβαση στην έκδοαη laravel 5.8.

Ανανεώνονται σταδιακά οι οδηγίες Εγκατάστασης.


ΠΡΟΣΟΧΗ Είναι μια αλλαγή μεγάλης έκτασης

Όσοι έχουν ενεργά Πρωτόκολλα πρέπει να στήσουν Νέα και μετά να μεταφέρουν τα δεδομένα (χμ... αυτό χρειάζεται κάποιες γνώσεις SQL!!!)

Ευχαριστώ και πάλι τον Δημήτρη Κανά για την καθοδήγηση.

Καλές δοκιμές και backup, backup, backup.

ΥΓ: Η μεγάλη αλλαγή του κώδικα στο github οδήγησε σε αρκετές τροποποιήσεις ώστε να διορθωθούν μικρολαθάκια. Μένει μόνο να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο bug!!!

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Εγκατάσταση Ηλ. Πρωτοκόλλου σε Ubuntu 18.04
« Απάντηση #79 στις: 07 Απρ 2019, 08:30:52 μμ »
Οδηγός εγκατάστασης του Ηλ. Πρωτοκόλλου σε Ubuntu 18.04:

Οδηγίες εγκατάστασης

Σχετικό βίντεο: https://youtu.be/7x3zE0tEaLI

« Τελευταία τροποποίηση: 08 Απρ 2019, 10:53:27 πμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Κατέβασμα και χρήση του Ηλ. Πρωτοκόλλου σε win7
« Απάντηση #80 στις: 08 Απρ 2019, 10:51:51 πμ »
Το Ηλ. Πρωτόκολλο σε win7 και νεότερα

Οδηγίες εγκατάστασης

Σχετικό βίντεο: https://youtu.be/e79OPKagz9A

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου σαν desktop εφαρμογή σε linux
« Απάντηση #81 στις: 16 Απρ 2019, 09:54:12 πμ »
linux, phpdesktop, Ηλ. Πρωτόκολλο


Τελικά ακολουθώντας τις οδηγίες του cztomczak:

https://github.com/cztomczak/phpdesktop/wiki/Build-on-Linux#build-php-from-sources

έχτισα από τις πηγές (build) την php με τις απαραίτητες βιβλιοθήκες.


Οδηγίες εγκατάστασης



ΠΡΟΣΟΧΗ:

Φροντίστε ο φάκελος storage να είναι προσβάσιμος και εγγράψιμος από όλους.


Κάντε το php-cgi εκτελέσιμο πηγαίνοντας στον φάκελο του Ηλ.Πρωτοκόλλου και δίνοντας την εντολή

chmod +x php-cgi

Παρατήρησα ότι το build στο Archlinux δεν δουλεύει σε Debian - Ubuntu. Στην αρχειοθήκη υπάρχει php-cgi για Debian - Ubuntu. Αν στη διανομή σας δεν δουλεύει αφού κάνετε τα παραπάνω τότε θα πρέπει να "χτίσετε" την php-cgi για τη διανομή σας.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Απρ 2019, 08:12:39 πμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

tsipiripo

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 7
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #82 στις: 07 Μάι 2019, 02:04:32 μμ »
Κατ'αρχάς συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλιά.

Μία ερώτηση: για να αλλαχτούν/τροποποιηθούν οι φάκελοι Φ στους οποίους γίνεται η πρωτοκόλληση, πρέπει να αλλαχτούν από τη βάση δεδομένων (σε ubutnu 18.04, έχω εγκαταστήσει το sqlitebrowser, η βάση που είναι;;) ή μπορεί να γίνει και από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής (δεν το βρήκα κάπου);

Ευχαριστώ

Edit: Οκ, βρήκα τη βάση. Ο πίνακας keepvalues είναι αυτός που ψάχνω;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #83 στις: 07 Μάι 2019, 05:07:45 μμ »
Σωστά. keepvalues.

Ο Διαχειριστής μπορεί να τροποποιήσει αυτόν τον πίνακα από το Μενού

[Πρωτόκολλο] => [Διατήρηση]

στη σελίδα Διατήρηση αρχείων

tsipiripo

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 7
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #84 στις: 09 Μάι 2019, 12:02:47 πμ »
Μερικές ιδέες:
1. Στην αναζήτηση πρωτοκόλλου, για τα εισερχόμενα να μπορείς να κάνεις αναζήτηση και με τον αριθμό πρωτοκόλλου του εισερχομένου εγγράφου (τον δικό του, αυτόν δηλαδή που έδωσε η εκδούσα αρχή). Χρήσιμο αν θέλεις πχ να επιβεβαιώσεις αν πχ το τάδε έγγραφο του Υπουργείου έχει πρωτοκολληθεί στο σχολείο/το έχουμε λάβει.
2. Σχετικά με τα ονόματα των συνημμένων εγγράφων: θα μπορούσε κατά την αποθήκευση του εγγράφου Αίτηση.pdf που πρωτοκολλήθηκε στις 8/5/2019 με αριθμό 152 στον φάκελο Φ1, το όνομά του να αλλάζει σε F1_152_08052019.pdf (διατηρείς δηλαδή την κατάληξη  και για όνομα του δίνεις το Φ (με τον Αγγλικό χαρακτήρα F ώστε να μην έχεις και πρόβλημα στα Windows) ακολουθούμενο από τον αριθμό πρωτοκόλλου που παίρνει και την ημερομηνία. Με αυτό τον τρόπο: α) λύνεις το πρόβλημα της εμφάνισης των ονομάτων αρχείων στα windows β)αν υποθέσουμε ότι έχεις πάρει backup των αρχείων σε κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο -για οικονομία χώρου, καθώς ο συνολικός χώρος που καταλαμβάνουν τα αρχεία μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος - θα μπορείς πολύ εύκολα να εντοπίσεις το αρχείο που θέλεις ακόμη και χωρίς να έχεις πρόσβαση στη βάση/εφαρμογή

igaid

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 104
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #85 στις: 14 Μάι 2019, 10:40:09 πμ »
Παιδιά συγχαρητήρια πολύ καλή δουλειά.  Το έχω εγκαταστήσει στη ΔΔΕ Ρεθύμνου και λειτουργεί τέλεια. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί με το email; Για τη διεύθυνση θα ήταν πολύ χρήσιμο.  Υπάρχει μια αντίστοιχη εφαρμογή του Χρήστου Μλέτσα που είναι ελεύθερη αλλά έχει τα θεματάκια της.   
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Σύνδεση με λογαριασμό email
« Απάντηση #86 στις: 23 Μάι 2019, 09:56:46 μμ »
Προστέθηκε η δυνατότητα σύνδεσης με ένα λογαριασμό email (πχ: electronicProtocol@gmail.com)

Κάθε φορά που ανανεώνεται η Λίστα Πρωτοκόλλου ή καταχωρίζουμε ή ενημερώνουμε ένα Πρωτόκολλο γίνεται έλεγχος για εισερχόμενα emails. Αν υπάρχουν ενημερωνόμαστε.

Από το μενού [Πρωτόκολλο]->[Εισερχόμενα email]
  • Eλέγχουμε τα email.
  • Επιθεωρούμε τα εισερχόμενα και κρίνουμε αν θα τα αποθηκεύσουμε ή όχι.
  • Σημαίνουμε ένα email ως διαβασμένο. Δεν Πρωτοκολλείται. Μεταφέρεται στον φάκελο INBOX.beenRead.
  • Καταχωρίζουμε το email στο Πρωτόκολλο χωρίς να στείλουμε Απόδειξη παραλαβής. Μεταφέρεται στον φάκελο INBOX.inProtocol.
  • Καταχωρίζουμε το email στο Πρωτόκολλο και στέλνουμε μέσω email Απόδειξη παραλαβής. Μεταφέρεται στον φάκελο INBOX.inProtocol.

Τα καταχωρισμένα email αποθηκεύονται ως αρχεία html στον φάκελο storage/emails.
Μπορούμε να τα ανασύρουμε και να εκτυπώσουμε, ...
Αν έχουν συνημμένα αρχεία πρέπει να επιλεγεί ένας φάκελος Φ.

Μπορούμε να ρυθμίσουμε περισσότερους λογαριασμούς email στο αρχείο config/imap.php.
Υπάρχουν ήδη προρυθμισμένοι ένας λογαριασμός gmail και ένας sch, πρέπει μόνο να συμπληρωθούν username->password.
Ο Διαχειριστής επιλέγει τον ενεργό λογαριασμό.

 :)

igaid

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 104
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #87 στις: 24 Μάι 2019, 09:14:41 πμ »
Τέλεια θα το δοκιμάσω.
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

igaid

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 104
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #88 στις: 24 Μάι 2019, 09:50:19 πμ »
Μια ερώτηση: επειδή έχω καιρό να κάνω τις ενημερώσεις υπάρχει κάποια σειρά ή μπορώ να τις κάνω όλες μαζί; Υπάρχει κάπου η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω;   
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #89 στις: 24 Μάι 2019, 09:57:16 πμ »
Μια ερώτηση: επειδή έχω καιρό να κάνω τις ενημερώσεις υπάρχει κάποια σειρά ή μπορώ να τις κάνω όλες μαζί; Υπάρχει κάπου η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω;

Προτείνω καθαρό install από την αρχή. Αν έχεις δεδομένα πρέπει να τα εισάγεις μετά.

igaid

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 104
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #90 στις: 24 Μάι 2019, 10:25:23 πμ »
Ευχαριστώ!
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου στο nefos
« Απάντηση #91 στις: 06 Ιούν 2019, 03:29:48 μμ »
Στήθηκε στο nefos.sch.gr σε Debian με mysql.


Για να το δείτε:

http://81.186.76.15/

 :)

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #92 στις: 07 Ιούν 2019, 09:59:30 πμ »
Πολύ καλό και με ταχύτητα... :)

Ερώτηση στην αναζήτηση: με % εμφανίζονται όλα τα πρωτόκολλα... υπάρχει κάποιος ειδικός χαρακτήρας που να μας δίνει τις κενές εγγραφές σε ένα πεδίο αναζήτησης π.χ. παρατηρήσεις;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Αναζήτηση κενών Null πεδίων
« Απάντηση #93 στις: 08 Ιούν 2019, 07:58:13 μμ »
Αλλαγές στην Αναζήτηση Πρωτοκόλλου

Προστέθηκε ένα checkbox δίπλα στο textbox που πληκτρολογούμε για αναζήτηση.

Όταν το επιλέγουμε μας δίνει τις εγγραφές που στο επιλεγμένο πεδίο έχουν Null.


Μη σας παραξενέψει η αναζήτηση με τα πεδία "Όνομα συννημένου" και "ΑΔΑ",

γιατί δίνει τις εγγραφές με null τιμές μόνο από τα πρωτόκολλα που έχουν συνημμένα ...

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη ...

Θοδωρής Καρτσιώτης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 19
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #94 στις: 09 Ιούν 2019, 12:55:09 πμ »
Καλησπέρα,

Θα πρότεινα ακόμη μία αλλαγή....

Να εμφανίζονται οι υπάρχουσες λέξεις-κλειδιά (keywords) κατά την πληκτρολόγηση όπως γίνεται με το αντίστοιχο dropdown list των Φακέλων Αρχείου (Φ1, Φ2 κλπ.)

AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Λίστα με λέξεις κλειδιά
« Απάντηση #95 στις: 10 Ιούν 2019, 09:23:48 μμ »
Προστέθηκε λίστα με λέξεις κλειδιά

Μόλις πληκτρολογήσεις στην textarea "Λέξεις κλειδιά" γίνεται αναζήτηση στη ΒΔ για τις αποθηκευμένες λέξεις κλειδιά που ταιριάζουν με την πληκτρολόγηση.

Αν στο πεδίο υπάρχουν περισσότερες από μία λέξεις, χωρίζονται με το κόμμα (,), σπάνε σε πίνακα, αφαιρούνται οι διπλές και ταξινομούνται.

Με το κλικ ενημερώνεται η textarea με τη λέξη που κλικάραμε στη λίστα. Για την επόμενη λέξη κλειδί αρκεί να μπει κόμμα (,) στο τέλος και ξαναξεκινάει  η διαδικασία.

Ελπίζω teokarts να είναι όπως το φαντάστηκες.

Ευχαριστώ ...

ΥΓ: Προσοχή μη μου έφυγε κάποιo bug! Δοκιμές και backup, backup,  backup, ...

Θοδωρής Καρτσιώτης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 19
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #96 στις: 11 Ιούν 2019, 08:37:38 πμ »
Προφανώς είμαι ακόμη σε παλιά έκδοση.... :-) Και μια που το ανέφερα, πως προτείνεις να αναβαθμιστώ. Εξαγωγή της βάση με PhpMyAdmin, εγκατάταση της πιο πρόσφατης έκδοσης και μετά import της βάσης με τον ίδιο τρόπο;

Υπάρχει κάποιος μπούσουλας;
AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Μεταφορά της βάσης δεδομένων
« Απάντηση #97 στις: 11 Ιούν 2019, 10:16:17 πμ »
Δεν ξέρω ποια βάση δεδομένων έχεις.

Τι θα έκανα εγώ:

Συγκρίνω τη δομή της νέας βάσης δεδομένων με την παλιά.

Αν συμφωνούν τότε συνεχίζεις με την παλιά

Αν διαφωνούν

Τότε με μια SQL (εδώ για το table `users`)

INSERT INTO `new-database`. `users`
(`id`, `name`, `username`, `email`, `password`, `role_id`, `remember_token`, `active`, `created_at`, `updated_at`)
SELECT `id`, `name`, `username`, `email`, `password`, `role_id`, `remember_token`, `active`, `created_at`, `updated_at`
FROM  `old-database`.`users`;

περνάς τα δεδομένα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν η παλιά βάση δεδομένων δεν έχει το field `active` (επειδή προστέθηκε στην πορεία)

τότε αντί για `active` γράφω την τιμή του "1" (που σημαίνει ΕΝΕΡΓΟΣ)


Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει για τους πίνακες που έχουν διαφορές.

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Μεταφορά της βάσης δεδομένων
« Απάντηση #98 στις: 11 Ιούν 2019, 06:11:16 μμ »
Για να διευκολύνω την σύγκριση της παλιάς και νέας ΒΔ

με τον phpmyadmin εξήγαγα μόνο τη δομή των πινάκων

μιας παλιάς ΒΔ και της καινουριας και συνέκρινα τα αρχεία με το Meld.

Στις επισυναπτόμενες εικόνες φαίνονται

αριστερά η παλιά ΒΔ    <->    δεξιά η νέα ΒΔ

όπου μπλε έχει αλλαγή (κάποια πεδία τροποποιήθηκαν να έχουν default τιμή NULL)

τροποποιείς τα πεδία

όπου πράσινο προσθήκη (το πεδίο `active` στον πίνακα `users` και ολόκληρος πίνακας `sessions`)

προσθέτεις ένα πεδίο `active` στον πίνακα `users`

τρέχεις τον κώδικα sql που αφορά τον πίνακα `sessions`

Φυσικά έχεις κρατήσει backup της ΒΔ πριν τις αλλαγές

Παραθέτω 4 φωτογραφίες  και άλλες 2 στο επόμενο μήνυμα. +1 ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΗΚΕ
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιούν 2019, 11:59:19 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Μεταφορά της βάσης δεδομένων Συνέχεια
« Απάντηση #99 στις: 11 Ιούν 2019, 06:14:39 μμ »
και οι άλλες 2 εικόνες



ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΗΚΕ

Η τελευταία είναι τρίτη στη σειρά και μπαίνει στη μέση των 4 του προηγούμενου μηνύματος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιούν 2019, 06:24:58 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Θοδωρής Καρτσιώτης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 19
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #100 στις: 12 Ιούν 2019, 12:55:58 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική επεξήγηση.... Θα το κοιτάξω εκτενώς εντός των ημερών και θα επανέλθω...
AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet

Θοδωρής Καρτσιώτης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 19
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #101 στις: 13 Ιούν 2019, 10:15:43 πμ »
Είναι "νεκρό" το link για την εγκατάσταση των windows;;

https://github.com/g-theodoroy/electronic_protocol/releases/download/win.0.0/electronic_protocol-win.zip
AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Υπερσύνδεσμος για λήψη Ηλ.Πρωτοκόλλου
« Απάντηση #102 στις: 13 Ιούν 2019, 01:48:33 μμ »
Παρέλειψα να ενημερώσω το σύνδεσμο.

Καλύτερα να κατεβάσει όποιος θέλει την επιθυμητή έκδοση από την ιστοσελίδα Releases του Github.
 
https://github.com/g-theodoroy/electronic_protocol/releases

Πρέπει σε κάθε ενημέρωση να ενημερώνω και τα 2 .zip αρχεία για win και linux.
 :angel: Η ενημέρωση έγινε αλλά όχι στους συνδέσμους .... :angel:

bugman

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 382
  • The Bug Eater
    • Πληροφορική Προγραμματισμός
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #103 στις: 13 Ιούν 2019, 02:29:25 μμ »
Μπορείς να τα έχεις στο dropbox, ή στο google drive, και σε αυτά δεν αλλάζεις σύνδεσμο, ενώ κάνεις αλλαγές.

gspy

  • Οπαδός
  • **
  • Μηνύματα: 10
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #104 στις: 04 Ιούλ 2019, 10:09:35 πμ »
Καλημέρα! Υπάρχει τρόπος να αλλάξει η αριθμοδότηση και η περιγραφή των φακέλων αρχειοθέτησης; Επειδή χρησιμοποιώ εντελώς διαφορετική αρίθμηση λόγω του ότι είμαι ΙΕΚ και δεν έχω τα ίδια έγγραφα με τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και η προσαρμογή θα είναι δύσκολη.
« Τελευταία τροποποίηση: 04 Ιούλ 2019, 11:13:26 πμ από gspy »

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #105 στις: 04 Ιούλ 2019, 04:28:49 μμ »
Ο Διαχειριστης μπορεί στη σελίδα Διατήρηση να εισαγει νέο φάκελο Φ, να τροποποιήσει η να διαγράψει.

gspy

  • Οπαδός
  • **
  • Μηνύματα: 10
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #106 στις: 05 Ιούλ 2019, 09:34:17 πμ »
Ο Διαχειριστης μπορεί στη σελίδα Διατήρηση να εισαγει νέο φάκελο Φ, να τροποποιήσει η να διαγράψει.
Καλημέρα. Η σελίδα Διατήρηση που είναι; Μήπως εννοείτε Διαχείριση; Αλλά και πάλι δεν βλέπω τρόπο να αλλάξω τα Φ. Για την έκδοση dektop windows μιλάω.

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #107 στις: 05 Ιούλ 2019, 09:41:12 πμ »
 :Μενου->Πρωτοκολλο-.>Διατηρηση

gspy

  • Οπαδός
  • **
  • Μηνύματα: 10
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #108 στις: 05 Ιούλ 2019, 09:48:01 πμ »
 :D 1000 ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Πώς δεν το έβλεπα τόση ώρα;

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #109 στις: 23 Ιούλ 2019, 03:06:23 μμ »
Γεια σου Γιώργο και από το δημόσιο τμήμα του forum.

Στην επισυναπτόμενη εικόνα δείχνει πως δε φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις η διεύθυνση του αποστολέα με αποτέλεσμα πιστεύω να μην αποθηκεύεται το μήνυμα ως εγγραφή στο πρωτόκολλο. Μπορεί να το ελέγξει κάποιος; Επίσης σε περιπτώσεις που φαίνεται και πάλι εμφανίζει το παρακάτω σφάλμα

file_put_contents(C:\xampp\htdocs\e-protocol-v2\storage\app\arxeio/emails/6604-20190723_email_2019-07-23_12:54:27.html): failed to open stream: No such file or directory

Μπορεί να γίνει κάποιος έλεγχος;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #110 στις: 11 Σεπ 2019, 11:15:35 μμ »
Καλό Φθινόπωρο

Η κλάση laravel-imap που διαβάζει τα email δίνει στον Αποστολέα ένα πίνακα με την ακόλουθη μορφή:

Array
(
   (0)  => stdClass Object

        (
            [personal] => Γεώργιος Θεοδώρου
            [mailbox] => g.theodoroy
            [host] => gmail.com
            [mail] => g.theodoroy@gmail.com
            [full] => Γεώργιος Θεοδώρου < g.theodoroy@gmail.com>
        )
)

Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί δεν διαβάζονται σωστά τα Ελληνικά λόγω encoding και η τελική τιμή είναι κενό string

Διορθώθηκε:
            αντί για το πεδίο [full]
            διαβάζονται τα [personal] <[mail]>

Το [mail] είναι πάντα στα Αγγλικά και δεν έχει το παραπάνω πρόβλημα.
Αν το [personal] διαβάζεται επιτυχώς εμφανίζεται και αυτό.

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Προστέθηκε αυτόματη αναζήτηση των τιμών που ταιριάζουν με το κείμενο που πληκτρολογούμε στα πεδία:
  • Θέμα
  • Τόπος έκδοσης
  • Αρχή έκδοσης
  • Παραλήπτης
  • Απευθύνεται
  • Λέξεις κλειδιά

Ο διαχειριστής στις ρυθμίσεις μπορεί να επιλέξει ΝΑΙ ή ΟΧΙ εάν θα γίνεται αυτό "Εμφάνιση λίστας με τιμές που ταιριάζουν σε ότι πληκτρολογούμε "

Θοδωρής Καρτσιώτης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 19
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #112 στις: 08 Νοέ 2019, 07:34:18 μμ »
Για άλλη μία φορά ο κ. Θεοδώρου αφουγκράζεται τις "απαιτήσεις" των χρηστών και παρέχει υψηλού επιπέδου υποστήριξη, κάνοντας μια τέλεια εφαρμογή... τελειότερη.

Μπράβο και ευχαριστούμε!
AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #113 στις: 10 Νοέ 2019, 08:21:30 πμ »
Μπράβο Γιώργο!!! Νομίζω πως δεν υπάρχει άλλο πιο ολοκληρωμένο σύστημα ανοικτού κώδικα...

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Κοινοποίηση της χρήσης του Ηλεκτρονικού πρωτικόλλου
« Απάντηση #114 στις: 10 Νοέ 2019, 10:04:55 πμ »
Το Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο ξεκίνησε να φτιάχνεται από το 2015 και όπως βλέπετε όσοι το παρακολουθείτε εξελίσεται συνεχώς προσαρμοζόμενο στις ανάγκες των χρηστών όπως αυτές προκύπτουν μέσα από την καθημερινή χρήση.

Θα με ικανοποιούσε ιδιαίτερα όποιος "εγκατέστησε" και χρησιμοποιεί το Ηλ. Πρωτόκολλο και επιθυμεί να το κοινοποιήσει.

Θα ήθελα να προσθέσω στην αρχική σελίδα του Θέματος σε ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείται.

Αν θέλετε δηλώστε το ή στείλετε το όνομα του σχολείου ή της υπηρεσίας σε ένα προσωπικό μήνυμα.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τη βοήθεια. Ο "συλλογικός νους" κάνει θαύματα!

Θοδωρής Καρτσιώτης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 19
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #115 στις: 11 Νοέ 2019, 06:28:49 μμ »
Τα ενημερωμένα αρχεία απλά τα "πετάω" από πάνω και αντικαθιστούν τα προηγούμενα ή κάνω κάτι άλλο;
AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #116 στις: 11 Νοέ 2019, 07:08:54 μμ »
Κατά την κρίση σου.
Στο github στα commits περιγράφονται αναλυτικά οι αλλαγές.
Αν είναι περιορισμένες μπορείς να κάνεις τις τροποποιήσεις με ένα κειμενογράφο.
Αν δεν θες να ανακατευτεις αντικατάστησε τα υπάρχοντα αρχεία με τα καινούρια.
Μια καλή πρακτική είναι να μετονομασεις τα παλιά αρχεία (πχ protocol.blade.php.old) και να τα διαγράψεις οταν βεβαιωθεις ότι η αναβάθμιση δουλεύει όπως αναμένεται. Σε αστοχία επαναφέρεις τα παλια αρχεία.
Τέλος αν στις αλλαγές πρέπει να γίνουν αλλαγές και στη ΒΔ τότε τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα...
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Νοέ 2019, 09:45:49 μμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Θοδωρής Καρτσιώτης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • *
  • Μηνύματα: 19
  • Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει!
    • AllFlavors || Extraordinary (digital) planet
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #117 στις: 11 Νοέ 2019, 07:36:26 μμ »
Ναι, έτσι σκέφτομαι να το κάνω... Βλέπω πάντως ότι οι συγκεκριμένες δεν "πειράζουν" τη βάση δεδομένων σε επίπεδο structure τουλάχιστον.

Έτσι μου φαίνεται από τα λίγα που καταλαβαίνω από το framework του Laravel.
AllFlavors.Net - Extraordinary (digital) planet

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #118 στις: 20 Νοέ 2019, 02:25:23 πμ »
Είπα να παίξω λίγο με τις λίστες Γιώργο...

Αν θέλω τις εγγραφές προς διεκπεραίωση για 2 χρήστες...

$protocols = $protocols->where('diekperaiosi', '1')->orwhere('diekperaiosi', '2');

Αν θέλω τα ημερήσια πρωτόκολλα...

$protocols = $protocols->where('protocoldate', Carbon::now()->format('d/m/Y'));

(σχετική επισυναπτόμενη εικόνα)

ή κάπου κάνω λάθος;

Γεώργιος Θεοδώρου

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 71
    • Διαχείριση απουσιών
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #119 στις: 20 Νοέ 2019, 08:47:37 πμ »
Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο

"laravel get records created_at today"

επέστρεψε

https://stackoverflow.com/questions/33247908/get-only-records-created-today-in-laravel

Η λύση που ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που ζητάς είναι (κατά τη γνώμη μου)

->where('created_at', '>=', Carbon::today())



Αν επιθυμείς αυτό που προτείνεις

$protocols = $protocols->where('protocoldate', Carbon::now()->format('Ymd'));

Αυτή η μορφοποίηση ->format('Ymd') χρησιμοποιείται για την ημερομηνία στη ΒΔ (δες ProtocolController, γραμμή 494)
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Νοέ 2019, 08:59:36 πμ από Γεώργιος Θεοδώρου »

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 194
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Απάντηση #120 στις: 20 Νοέ 2019, 06:49:20 μμ »
Γιώργο και πάλι έδωσες και γρήγορα μάλιστα τα φώτα σου... και οι δύο τρόποι δουλεύουν.