Πρώτα απ' όλα χαιρετώ όλους τους συναδέλφους

Είμαι ΠΕ19 και τοποθετήθηκα σε ολοήμερο πιλοτικό δημοτικό σχολείο.
Δεν σας κρύβω ότι έχω αγχωθεί και προβληματιστεί αρκετά. Η προηγούμενη μου εμπειρία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση αφορά ένα έτος ως ωρομίσθιος σε ολοήμερο.
Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν θα ήθελα το μάθημα να περιοριστεί σε παιχνίδι και διαδίκτυο μιας και πιστευω ότι η στάση μας θα είναι καθοριστική για την μη απαξίωση και στη συνέχεια για την καθιέρωση του μαθήματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Όμως, νιώθω αβοήθητος. Το "νέο σχολείο" που με τόση θέρμη υποστήριζε η υπουργός φαίνεται να αποτελεί άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού. Μας δόθηκε ένα περίγραμμα προγράμματος σπουδών, το οποίο αποτελεί αντίγραφο (σχεδόν) του προγράμματος του ολοημέρου. Κανονικά, η όλη προσπάθεια θα έπρεπε να αποτελεί καρπό μελέτης ετών από επιστήμονες της πληροφορικής και παιδαγωγούς. Τώρα, μέσα σε λίγους μήνες καθορίσαμε (?) καθορίσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο ουσιασιτικά εξωθεί τον εκπαιδευτικό να αυτοσχεδιάσει (άραγε μπορεί?) στην πλάτη του μαθητή.
Τέλος πάντων... περιμένω με ανυπομονησία τη σχετική διημερίδα για να τα "πούμε" λιγάκι με τους επιμορφωτές - συμβούλους ή οτιδήποτε άλλο. Τώρα, πρέπει να κολυπήσουμε. Απ' ότι υπολόγισα σε κάθε τάξη έχουμε 60 με 70 ώρες πληροφορικής έως το τέλος τους έτους. Το μεγαλύτερο (για εμένα) πρόβλημα αποτελεί η διαδασκαλία στις τάξεις Α, Β και (λιγότερο στη) Γ. Σαν πρώτη κίνηση λέω να προσπαθήσω, με βάση το πρόγραμμα που έδωσε το υπουργείο να κάν ένα καταμερισμό της ύλης σε αυτές τις 70 ώρες. Επίσης έχω ήδη συγκεντρώσει το εκπαιδευτικό λογισμικό από το ΠΙ και ψάχνω γενικότερα στο internet για κάτι περισσότερο.
Δεν ξέρω... ας γράψουμε απόψεις και προτάσεις και ίσως να βγάλουμε μια άκρη
