Γενικό Λύκειο > Γενικά

Σχολικά Βιβλία Πληροφορικής για το έτος 2019-2020

(1/2) > >>

ilias_s:
Σε άρθρο του esos.gr (https://www.esos.gr/arthra/61179/ta-vivlia-toy-dimotikoy-gymnasioy-kai-lykeioy-toy-epomenoy-sholikoy-etoys-2019-20) βγήκε κατάλογος των σχολικών βιβλίων για το έτος 2019-2020.

Στο κατάλογο αυτό απουσιάζουν γενικά τα βιβλία των Ο.Π της Γ' τάξης ΓΕΛ. Συνεχίζουν να υπάρχουν όμως βιβλία όπως οι Εφαρμογές Πληρ/κής (Α' Τάξης Επιλογής) και η ΕΗΥ(Β' Γενικής Παιδείας). Οπότε προς το παρόν μπορούμε να υποθέσουμε πως τα μαθήματά μας (των ΠΕ86) θα είναι όπως φέτος με κάποια πιθανότητα αλλαγής στη Γ' Τάξη λόγω της αλλαγής που σχεδιάζεται (και σχεδιάζεται... και σχεδιάζεται... αλλά δεν έχει καταλήξει και ανακοινωθεί επισήμως!).

Και για να προλάβω την καταστραφολογία... η απουσία ένος βιβλίου ΔΕ σημαίνει κατάργηση. Δεν αναφέρονται καθόλου βιβλία των Ο.Π της Γ' τάξης. Αυτό απλά μπορεί να σημαίνει πως υπάρχει πιθανότητα αλλαγών (λόγω της επικείμενης αλλαγής στη Γ' τάξη) αλλά μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα ουσιαστικό καθώς μπορεί τελυταία στιγμή να τυπώσουν τα ίδια..!

Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει αλλαγή προς το καλύτερο! (γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!)

dimpapadop:
Το νέο προτεινόμενο πρόγρ. σπουδών από το ΙΕΠ. Για αυτό απουσίαζαν τα μαθήματα των Ο.Π. Αν φυσικά εφαρμοσθεί.

https://www.esos.gr/arthra/61403/ta-nea-programmata-spoydon-tis-g-taxis-toy-genikoy-lykeioy-toy-2020?fbclid=IwAR2q-bgFAmh3HCrYC2vE7mFUawn17Jtwt9ei0PUa7MHriRbz5B0p87iS_Yk

nikosx:
Δυστυχώς, ακόμα και στο προτεινόμενο νέο σύστημα το όνομα του μαθήματος παραμένει ΑΕΠΠ (με ότι αυτό συνεπάγεται).

ilias_s:
Και θα είναι μία ήττα για το αντικείμενο της Πληροφορικής στο Ελληνικό Σχολείο αν καταλήξουμε να κάνουμε 6 ώρες/εβδομάδα δυναμικές δομές δεδομένων, αντικειμενοστρέφεια ή ό,τι άλλο περιέχει το βιβλίο της ΑΕΠΠ στη θεωρία.

Φυσικά αυτή τη φορά την όποια αποτυχία δε θα μπορούμε να τη φορτώσουμε σε συντεχνιακά συμφέροντα ΑΛΛΑ θα πρέπει να μιλάμε για μία ήττα του κλάδου που δεν καταφέρνει να ακουστεί και να πείσει πως η πληροφορική το 2020 δεν μπορεί να γίνεται όπως το 1990.

nikosx:
Συμφωνώ. Δεν έχει σχέση με συντεχνίες το γεγονός ότι δε μπορούμε εδώ και 30 χρόνια να ανανεωσουμε το πρόγραμμα σπουδων του μαθηματος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση