Αποστολέας Θέμα: Δεν εκκινούν οι clients  (Αναγνώστηκε 1669 φορές)

dimnikolos

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προσωπική σελίδα
Δεν εκκινούν οι clients
« στις: 18 Απρ 2013, 11:32:36 πμ »
Μετά από κάποια αναβάθμιση, δύο υπολογιστές μου δεν ξεκινούν ενώ πριν μου δούλευαν. Φτάνουν μέχρι το σημείο που λέει
Trying to load:pxelinux.cfg default [ok]
αναβοσβήνει η οθόνη δυο φορές σε αυτό το σημείο και μετά σβήνει η οθόνη.

Στον epoptes δεν τους βλέπω αλλά το NumLock είναι αναμμένο στο πληκτρολόγιό τους.

Τι μπορώ να δοκιμάσω;

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5024
    • alkisg@im.sch.gr
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #1 στις: 18 Απρ 2013, 04:04:46 μμ »
Από τα sch-scripts, πήγαινε Εξυπηρετητής → Αρχεία ρυθμίσεων → Αρχεία ρυθμίσεων PXELinux.
Στη γραμμή 14, σβήσε τις λέξεις "quiet splash plymouth:force-splash vt.handoff=7", αποθήκευσε, και επανεκκίνησε τους υπολογιστές αυτούς.
Έτσι θεωρητικά θα βγάλει αναλυτικά μηνύματα κατά την εκκίνηση. Γράψε εδώ τις 4-5 τελευταίες γραμμές που θα βγάλουν πριν κολλήσουν, ή ανέβασε screenshot με το κινητό.

apapakL

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 365
    • ΕΛ/ΛΑΚ και εκπαίδευση
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #2 στις: 25 Σεπ 2013, 12:35:07 μμ »
Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και εδώ. Επισυνάπτω φωτο από το κινητό...

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5024
    • alkisg@im.sch.gr
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #3 στις: 25 Σεπ 2013, 02:44:10 μμ »
Δοκίμασε εκεί που ήταν το quiet splash, να βάλεις acpi=off
για να δεις αν θα μπουτάρει, ή, δεύτερη δοκιμή,
break=top
για να δεις αν θα σε βγάλει σε ένα shell.

geotheod

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 9
  • Γράψτε το προσωπικό σας σλόγκαν!
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #4 στις: 14 Οκτ 2013, 10:48:37 πμ »
Παρ όλο που άλλαξα και kernel συμφωνα με το ποστ http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=5066.msg60700#msg60700 δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Η κάρτα δικτύου είναι realtek και λειτουργεί κανονικά. Να δοκιμάσω και μια άλλη κάρτα γραφικών αλλά αν υπάρχει και καμιά άλλη ιδέα πείτε μου.
Ευχαριστώ.

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5024
    • alkisg@im.sch.gr
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #5 στις: 14 Οκτ 2013, 11:55:57 πμ »
geotheod, στις οδηγίες είχα παραλείψει το «Δημοσίευση εικονικού δίσκου» μετά την εγκατάσταση του νέου kernel, αν δεν έκανες, δοκίμασε και αυτό.

geotheod

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 9
  • Γράψτε το προσωπικό σας σλόγκαν!
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #6 στις: 14 Οκτ 2013, 02:51:27 μμ »
Λοιπόν, έκανα και δημοσίευση, έκανα restart. Μπαίνει για λίγο στη μωβ οθόνη (που κάτω κάτω δείχνει το ανθρωπάκι) που ίσως δεν έμπαινε πριν αλλά μετά σκάει πάλι η παρακάτω μαύρη οθόνη. Επίσης ένας παλιός client που πριν έμπαινε, τώρα δεν μπαίνει (αλλά αυτόν μπορεί και να τον αντικαταστήσω).
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια,
Γεωργία

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5024
    • alkisg@im.sch.gr
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #7 στις: 14 Οκτ 2013, 03:03:25 μμ »
Μπαίνει για λίγο στη μωβ οθόνη (που κάτω κάτω δείχνει το ανθρωπάκι)

Ωπα! Ανθρωπάκι δείχνει μόνο το Live CD/USB, όχι η εγκατεστημένη έκδοση... Μπας κι έχει μείνει κανά χαλασμένο CD του Ubuntu στο drive, και μπουτάρει από αυτό και όχι από το δίκτυο;

Να παράδειγμα εικόνας εκκίνησης:
http://1.bp.blogspot.com/-IonZ3o7p4Kc/UZIbh8bhT9I/AAAAAAAACSc/GPjg91py7S8/s1600/boot1.png

Αν δεν είναι αυτό, έλα από το IRC: http://ts.sch.gr/wiki/IRC

geotheod

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 9
  • Γράψτε το προσωπικό σας σλόγκαν!
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #8 στις: 14 Οκτ 2013, 07:13:24 μμ »
Όντως αυτή ήταν η οθόνη εγκατάστασης. Μήπως έχω ξεχάσει το live cd μέσα και πάει να ξεκινήσει από το δίκτυο, μετά αποτυγχάνει και μετά μπαίνει στο live cd. Από το δίκτυο πάντως πάει να ξεκινήσει γιατί λέει DCHP ... load image pxelinux ... ok. Θα το τσεκάρω αύριο στο σχολείο και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ Πολύ.

geotheod

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 9
  • Γράψτε το προσωπικό σας σλόγκαν!
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #9 στις: 15 Οκτ 2013, 08:18:02 πμ »
Όντως είχα ξεχάσει μέσα και ένα live cd. Τώρα που το έβγαλα και κάνει εκκίνηση από το δίκτυο καταλήγει στην παρακάτω οθόνη

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5024
    • alkisg@im.sch.gr
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #10 στις: 15 Οκτ 2013, 08:28:08 πμ »
ΟΚ, οπότε δοκίμασε κι αυτά με το break=top ή acpi=off που είπα παραπάνω, ή έλα από το IRC.

geotheod

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 9
  • Γράψτε το προσωπικό σας σλόγκαν!
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #11 στις: 16 Οκτ 2013, 02:37:40 μμ »
Όλα καλά με το εργαστήριο αλλά ένα laptop που έμπαινε πριν τωρα δεν μπαινει και αυτός που μου είπες ότι είχε πρόβλημα με την κάρτα δικτύου επίσης δεν μπαίνει. Και οι δύο βγάζουν την παρακάτω οθόνη.
Ευχαριστώ και πάλι.

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5024
    • alkisg@im.sch.gr
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #12 στις: 16 Οκτ 2013, 03:55:35 μμ »
Γεωργία κάπου αφήσαμε τυπογραφικό λάθος, nitrd αντί για initrd.
Από τα sch-scripts (Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ), πήγαινε στο μενού Εξυπηρετητής → Αρχεία ρυθμίσεων → Επεξεργασία ρυθμίσεων PXELinux, και διόρθωσέ το.
Λογικά στη γραμμή 14 θα είναι πάλι.

(υπενθύμιση για μελλοντικές εγκαταστάσεις, ο προβληματικός Η/Υ παραπάνω για να μπουτάρει ήθελε pci=nobios, λόγω προβληματικού BIOS)

geotheod

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 9
  • Γράψτε το προσωπικό σας σλόγκαν!
Απ: Δεν εκκινούν οι clients
« Απάντηση #13 στις: 17 Οκτ 2013, 09:31:33 πμ »
Όλα καλά τώρα! Ολα δουλεύουν άψογα! Ευχαριστώ πολύ Άλκη, η βοήθειά σου είναι πολύτιμη!