Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10
1
Αφαίρεση της εντολής ΕΠΙΛΕΞΕ! 
2
Εγώ  έστειλα τις προτάσεις μου στον κ. Γραμμένο απο το ΙΕΠ, ο οποίος μου είπε, ότι επισήμως δεν έχει τεθεί θέμα σε αυτούς (ακόμα)

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η προσθήκη των κεφαλαίων (από το υπάρχον σχολικό βιβλίο)

1.1-1.4
2.2
3.1
4.1
6.1,, 6.5

δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στον μαθητή.
3
Linux / Απ: Προτιμήσεις ήχου στην εκκίνηση
« Τελευταίο μήνυμα από psyblaster στις Σήμερα στις 04:46:11 μμ »
Η πρώτη εντολή εμφανίζει τα εξής:
/home/teacher/.config/autostart/mate-volume-control.desktop:Exec=mate-volume-control
/home/teacher/.config/autostart/mate-volume-control.desktop:X-MATE-Bugzilla-Component=mate-volume-control

Με τη δεύτερη εντολή αφαίρεσα την επιλογή "Ήχος - Αλλαγή έντασης ήχου και ηχητικών γεγονότων" και όλα ΟΚ
Ευχαριστώ!
4
"...Και προανήγγειλε επίσης την επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή..."
https://www.newsit.gr/politikh/programmatikes-diloseis-kerameos-elaxisti-vasi-eisagogis-sta-panepistimia/2837686/

Καλά, δε μπορώ να καταλάβω τι άγχος είν' αυτό με την ειδική αγωγή!

Τρέχουμε σε 2 και 3 σχολικές μονάδες, σηκώνουμε το φορτίο όλων των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας, για εκπαιδευτικό - αξιολογικό έργο. Κάνουμε τα εργαστηριακά μαθήματα σε πολυπληθή τμήματα μόνοι μας, ενώ οι προδιαγραφές είναι για 2 και 3 εκπ/κούς ανά εργαστηριακό μάθημα (τις περισσότερες φορές δεν παρευρίσκεται ούτε καν ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, ενώ θα έπρεπε καθώς όφειλε σε περίπτωση που υπάρχει στο εργαστήριο μαθητής με ΕΜΔ). Αναλαμβάνουμε επιπρόσθετα υποχρεώσεις μέσα στη σχολική μονάδα: εργαστήρια Η/Υ, υποστήριξη ΤΠΕ, κλπ.

Από την άλλη πλευρά έχεις για παράδειγμα δύο εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής για τρεις μαθητές με ΕΜΔ! Τι να πω; Τα σχόλια δικά σας.

5
Linux / Απ: Προτιμήσεις ήχου στην εκκίνηση
« Τελευταίο μήνυμα από alkisg στις Σήμερα στις 10:11:23 πμ »
ΟΚ αυτό το παράθυρο είναι η εντολή "mate-volume-control". Τσέκαρε λίγο, αυτή η εντολή τι επιστρέφει;
grep -r mate-volume-control ~/.config

Επίσης, τρέξε την εντολή `mate-session-properties` και δες αν υπάρχει εκεί κάτι που να λέει για ήχο, εκτός από το Indicator sound το οποίο είναι το εικονίδιο ήχου και δεν πρέπει να αφαιρεθεί.
7
Linux / Απ: Προτιμήσεις ήχου στην εκκίνηση
« Τελευταίο μήνυμα από alkisg στις Σήμερα στις 08:22:24 πμ »
Καλημέρα psyblaster, μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot για να δω για ποιο παράθυρο λες;
8
Linux / Προτιμήσεις ήχου στην εκκίνηση
« Τελευταίο μήνυμα από psyblaster στις Σήμερα στις 12:14:28 πμ »
Γεια σας. Στην εκκίνηση όταν εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας, μου πετάει πάντα το παράθυρο προτιμήσεων ήχου. Πώς μπορώ να το σταματήσω αυτό;
9
@itt
Μου κάνει εντύπωση που εκφράζεις αυτή την άποψη. Θεωρείς ότι η prolog δεν είναι παρωχημένη όταν όλη η κοινότητα του AI σήμερα έχει μετακινηθεί στο Machine learning και σε γλώσσες όπως Python, R, Matlab κλπ?
Όσο σοβαρή προσπάθεια και να είναι παραμένει πάντως παρωχημένο, δεδομένου ότι όλα σχεδόν τα μαθήματα AI που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε πλατφόρμες όπως Coursera, EDX αλλά και στα πιο γνωστά πανεπιστήμια γίνονται σε Python, R ή Matlab. Κάποια γίνονται ακόμα και σε C++ (Υπάρχουν βιβλιοθήκες όπως o ILOG Solver (το αγόρασε η IBM)). Επίσης το τι είναι φυσικό είναι σχετικό, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δούλευαν κυρίως σε συναρτησιακές γλώσσες (Lisp).
Αυτή τη στιγμή πάντως αυτό που λέγαμε AI έχει γίνει πλέον machine learning και σε αυτόν τον χώρο δεν υπάρχει η prolog ούτε για αστείο, γιατί έχει άλλη στοχοθεσία ως γλώσσα.
Άρα νομίζω ότι ότι θα ήταν καλύτερο να υπήρχε στο πανεπιστήμιο ένα μάθημα machine learning σε matlab ή Python παρά ένα μάθημα AI σε PROLOG.

Το ότι είναι πλέον πιο εμπορικό (και ergo καλύτερο για να βρεις funding) το να ταυτίζεις το AI με το ML δεν σημαίνει τίποτα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα δυστυχώς προσανατολίζεται στο FOTM στις δημοσιεύσεις τους, κάτι που δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του comp.sci, πχ στη φυσική είναι τάξης μεγέθους χειρότερο φαινόμενο.

Οι connectionists υπάρχουν εδώ και αρκετές δεκαετίες, αλλά το stalemate που υπήρξε στο συγκεκριμένο subdiscipline από την περίοδο του Perceptron κράτησε 2 AI winters. Ξαφνικά έγιναν πάλι σέξυ, γιατί απλούστατα έχουμε το hardware για να τρέξουν αυτοί οι αλγόριθμοι σε ρεαλιστικά workloads και timeframes. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η/το Prolog/Symbolic Programming είναι παρωχημένη προσέγγιση. Ο IBM Watson χρησιμοποιεί Prolog για να κάνει pattern matching πάνω σε natural language parse trees και μιλάμε για ένα QnA υπολογιστικό σύστημα με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Επίσης τίποτα δεν εμποδίζει μελλοντικά τη χρήση Deep Learning αλγορίθμων στην Prolog, βασικά μια τέτοια υβριδική προσέγγιση φαίνεται και αρκετά λογική.

Θα κάνω link και το επιστημονικό άρθρο του Pearl που διατυπώνει τη θέση ότι το ML δεν μπορεί να είναι η βάση για να επιτύχουμε Strong AI:
https://arxiv.org/pdf/1801.04016.pdf

Kαι ένα ενδιαφέρον άρθρο του Michael Jordan από το Berkley, που υποστηρίζει αυτό που υποπτεύονται όλοι, ότι είναι πιθανό να ξαναδούμε τη symbolic προσέγγιση να γίνεται FOTM:

https://medium.com/@mijordan3/artificial-intelligence-the-revolution-hasnt-happened-yet-5e1d5812e1e7

Γενικά είναι πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, μπορούμε να τη συνεχίσουμε σε κάποιο πιο appropriate thread.
10
Από συνέντευξη της υπουργού στο ΒΗΜΑ σήμερα:
Ερώτηση: "Ποια θα είναι η τύχη των Λατινικών; Επιστρέφουν τα επόμενα χρόνια ή παραμένει η Κοινωνιολογία στη θέση τους στο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα;"
Απάντηση: ...... Επιπλέον, καθώς κάνετε ειδική αναφορά στα Λατινικά, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε μαθήματα, που κατά τη γνώμη μας, λαθεμένα επλήγησαν την τελευταία τετραετία, όπως ενδεικτικά τα κλασσικά γράμματα και η πληροφορική.
Αφιερωμένο σε όλους τους τιτανοτεράστιους πρώην υπουργούς Παιδείας (Μπαλτάς κλπ)
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10