Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: evry στις 06 Δεκ 2018, 06:23:43 μμ

Τίτλος: Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής
Αποστολή από: evry στις 06 Δεκ 2018, 06:23:43 μμ
Ξεκινάει το κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής!

https://www.esos.gr/arthra/60292/i-apofasi-gia-kratiko-pistopoiitiko-pliroforikis (https://www.esos.gr/arthra/60292/i-apofasi-gia-kratiko-pistopoiitiko-pliroforikis)

Μήπως κάποιος/κάποιοι να εξηγήσουν στον υπουργό ότι αυτό το πράγμα δεν έχει καμία σχέση με την πληροφορική την οποία συστηματικά την υποβαθμίζουν από επιστήμη σε δεξιότητα?
Εκτός φυσικά αν δεν μας ενοχλεί.
Τίτλος: Απ: Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής
Αποστολή από: odysseas στις 06 Δεκ 2018, 09:58:37 μμ
Ποιος να τους το εξηγήσει; Ο φορέας που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα:

Με αφορμή την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση επάρκειας χρήσης Τ.Π.Ε. της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Δ.Ε. (91083/Δ2/4-6-2018), το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. χαιρετίζει την απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να δοθεί πιλοτικά η δυνατότητα στους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ΄ Γυμνασίου από το σχολικό έτος 2018-2019, να το παρακολουθήσουν. Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσής μας η θέσπιση ενός Κρατικού πιστοποιητικού γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση Η/Υ και η κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών του Γυμνασίου, με τη διδασκαλία προαιρετικών μαθημάτων εκτός ωρολογίου προγράμματος, από Καθηγητές Πληροφορικής.

Σε μια εποχή όπου η ηλεκτρονική ενσωμάτωση των πολιτών είναι το ζητούμενο, η διδασκαλία επιπλέων ωρών στην Πληροφορική (3 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως) θα καλλιεργήσει και θα ενισχύσει το ψηφιακό αλφαβητισμό της νέας γενιάς. Επιπρόσθετα, η πιστοποίηση των μαθητών στις ικανότητες Τ.Π.Ε. που έχουν αποκτήσει μέσα στο σχολείο, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους πορεία.
Τίτλος: Απ: Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής
Αποστολή από: pgrontas στις 06 Δεκ 2018, 10:06:49 μμ
Τα πράγματα είναι απλά:
Η πληροφορική είναι καλή αν πρόκειται να απορροφηθεί κάποιο ΕΣΠΑ (και αυτό δεν φαίνεται να ισχύει μόνο στην εκπαίδευση).
Τώρα σιγά μην πάει το υπουργείο να την αναβαθμίσει ως μάθημα και ως επιστήμη στο κανονικά πρόγραμμα. Δεν είναι και τρελοί να τα βάλουν με τις άλλες ειδικότητες.