Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10
12
Η 16.04 δεν υποστηρίζεται πια, βάλε την 18.04.
Το πρόβλημα ένα bug του nbd server το οποίο διορθώθηκε στην 18.04. Είναι race condition οπότε αλλού εμφανίζεται αλλού όχι, ανάλογα με ταχύτητα επεξεργαστή και διάφορα άλλα.
13
Linux / Απ: Δεν ξεκλειδώνει η οθόση σε thin clients
« Τελευταίο μήνυμα από alkisg στις Χθες στις 11:26:49 πμ »
Η 16.04 δεν υποστηρίζεται πια, βάλε την 18.04.
Παρ' όλα αυτά ανέβασα την νέα έκδοση του Επόπτη στο proposed αποθετήριο του Επόπτη: http://www.epoptes.org/documentation/ppa
Πολλά προβλήματα της παλιάς 0.5.10 έκδοσης του Επόπτη έχουν λυθεί στη νέα 1.0.
Αν θες κάνε μια δοκιμή, αλλά γενικά δεν ανεβάζουμε πια διορθώσεις για την 16.04, ενώ αντίθετα στην 18.04 ανεβάζουμε νέες εκδόσεις με λύσεις σε όποια προβλήματα μπορούμε.
14
Linux / Απ: 16.04 MATE και Ελληνικά
« Τελευταίο μήνυμα από notis στις Χθες στις 11:24:46 πμ »
Το έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα. Στο αρχείο locale γράφει LANG="en_US.UTF-8"
Ευχαριστούμε richard για την απάντηση αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω αλλαγή σε αυτό το αρχείο καθώς πρόσβαση έχει μόνο ο root και όχι ο administrator. 
Εχεις να προτείνεις κάτι;

Ευχαριστώ,
Νότης Γενιτζές
15
Σε εργαστήριο με 16.04:
Σε κάποιους thin clients (όχι σε όλους τους thin, μόνο σε 2-3 από τους 5) όταν δώσω από τον Επόπτη Αποσύνδεση, εμφανίζεται παραθυράκι με prompt στο οποίο λέει ότι θα κάνει επανεκκίνηση και έχεις 10 sec να πατήσεις άκυρο. Αν δεν προλάβεις να το πατήσεις τότε το ο client αυτός κάνει επανεκκίνηση και καθυστερεί σε σχέση με τους άλλους να φτάσει στην οθόνη σύνδεσης χρήστη.

Καμιά ιδέα;
16
Linux / Δεν ξεκλειδώνει η οθόση σε thin clients
« Τελευταίο μήνυμα από Δημήτρης Γκίνης στις Χθες στις 11:02:08 πμ »
Σε εργαστήριο με 16.04:
Όταν από τον επόπτη κλειδώσω την οθόνη, σε κάποιους clients - νομίζω ότι συμβαίνει μόνο σε thin - δεν ξεκλειδώνουν οι οθόνες με την αντίστοιχη επιλογή του επόπτη. Η μόνη επιλογή που έχω είναι αποσύνδεση.
Τα ίδια συμπτώματα περιγράφονται εδώ: http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=6816.msg78188#msg78188
Η λύση που αναφέρει ο συνάδελφος σε αυτό το post πως επιτυνχάνεται;
18
Linux / Μέλλον εκπαιδευτικών λογισμικών ΠΙ (flash/java)
« Τελευταίο μήνυμα από alkisg στις Χθες στις 10:14:00 πμ »
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο είχε κάποια λογισμικά, τα οποία πακετάραμε ώστε να τρέχουν σε Ubuntu και κάποια από αυτά τα έχουμε και online στη σελίδα http://ts.sch.gr/software.

Κυρίως χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τα .swf που βασίζονται σε flash, τα .jar που βασίζονται σε java, και τα εκτελέσιμα .exe που τρέχουν με το wine.
Το flash και η java έχουν διάφορα προβλήματα ασφαλείας και καταργούνται από το Internet. Έτσι από το 2019/2020 οι browsers θα σταματήσουν εντελώς να υποστηρίζουν flash, και τα λογισμικά αυτών των δύο κατηγοριών θα πάψουν να δουλεύουν (ενώ για παράδειγμα ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ και το microworlds που είναι .exe θα συνεχίσουν να δουλεύουν).

Μια σκέψη είναι "ε εντάξει παλιά λογισμικά είναι τα έφαγαν τα ψωμιά τους δεν αξίζει να ασχολούμαστε άλλο με αυτά".
Ένα επιπλέον επιχείρημα είναι "έτσι κι αλλιώς στο φωτόδεντρο γράφονται ένα σωρό νέα λογισμικά σε HTML5 που θα παίζουν παντού, μέχρι και σε tablets, ας εγκαταλείψουμε τα παλιά".

Από την άλλη μεριά όμως υπάρχει η δυνατότητα να ξαναπακετάρουμε αυτά τα λογισμικά ώστε να μπορούν να τρέχουν τοπικά, χρησιμοποιώντας π.χ. παλιές εκδόσεις του standalone adobe flash player ή κάποια δική μας minimal έκδοση browser (ένα απλό webkit/gecko component) κλπ.

Η πρώτη ερώτηση είναι, υπάρχει ενδιαφέρον να συνεχίσουν να εκτελούνται αυτά τα λογισμικά; Γι' αυτήν την ερώτηση έβαλα και ψηφοφορία, να δούμε τι ζήτηση υπάρχει.
Και η δεύτερη ερώτηση είναι, επειδή η ομάδα της Τεχνικής Στήριξης είναι πλέον υποστελεχωμένη, υπάρχει κάποιος που να θέλει να το αναλάβει, πιθανώς με κάποια καθοδήγηση;
19
Τώρα νομίζω ότι καταλαβαίνω το ερώτημα. Τα όσα έγραψα παραπάνω ισχύουν για τους αριθμούς στα μαθηματικά. ολίσθηση είναι το να τους "τσουλήσεις" όλους κάποιες θέσεις δίπλα και αυτό ισοδυναμεί με πολλαπλασιασμό με τη βάση του συστήματος αρίθμησης.
Για τον υπολογιστή έχει νόημα αν ο αριθμός είναι ακέραιος ή πραγματικός με αναπαράσταση σταθερής υποδιαστολής. Αν έχει αναπαράσταση κινητής υποδιαστολής (floating point) και κάνεις ολίσθηση, ο αριθμός που θα προκύψει δε θα είναι το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού με τη βάση του συστήματος αρίθμησης γι αυτό και δεν έχει νόημα η ολίσθηση στον πραγματικό κινητής υποδιαστολής. Αν γινόταν θα μας ήταν άχρηστη σε σχέση με το λόγο που τη θέλουμε. Συμφωνώ δηλαδή με τον Παναγιώτη.
Η ερώτηση αυτή ξεφεύγει από το πλαίσιο του μαθήματος γιατί δε διδάσκονται τα παιδιά την αναπαράσταση των πραγματικών μέσα στη μηχανή.
20
Linux / Απ: 18.04 - Οι clients χάνονται από τον επόπτη
« Τελευταίο μήνυμα από demetriox στις Χθες στις 09:40:02 πμ »
Παρατηρώ μια πολύ αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά... θα το ψάξω περισσότερο και θα επανέλθω
καλημέρα
Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10