Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Μετά το Λύκειο => Μήνυμα ξεκίνησε από: Στέλιος στις 12 Ιούν 2015, 08:05:53 μμ

Τίτλος: Επιλογή σχολής
Αποστολή από: Στέλιος στις 12 Ιούν 2015, 08:05:53 μμ
Γεια σας! Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο να κατανοήσω τις διαφορές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και της Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Κάποιος φοιτητής μου είχε πει πως η δεύτερη σχολή ασχολείται με κυκλώματα μικρότερης τάσης, όμως εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι αν θα μπορέσω να βγω προγραμματιστής από κάποια από αυτές τις σχολές. Ευχαριστώ!
Τίτλος: Απ: Επιλογή σχολής
Αποστολή από: dkontos στις 12 Ιούν 2015, 08:33:48 μμ
Καλησπέρα,
Οι σχολές ΗΜΜΥ (σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΔΠΘ, Θεσσαλίας) είναι ακριβώς ίδιες με την σχολή ΗΜΤΥ (στην Πάτρα).
Το δίπλωμα που θα πάρεις έχει ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και οι κατευθύνσεις (ειδικεύσεις) που σου δίνει η κάθε μία από αυτές τις σχολές έχουν να κάνουν με την Ηλεκτρολογία, την Ηλεκτρονική, τις Τηλεπικοινωνίες & βέβαια τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Σε αυτές τις σχολές στην κατεύθυνση των Η/Υ σίγουρα θα μάθεις και προγραμματισμό αλλά κυρίως οι προσφερόμενες γνώσεις είναι γύρω από το Hardware. Αν σε ενδιαφέρει καθαρά το θέμα προγραμματισμού καλύτερες επιλογές είναι σε 5ετείς σχολές οι Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (σε Πάτρα & Ιωάννινα) και οι αντίστοιχες Μηχανικών Η/Υ (σε Κεντρικής Μακεδονίας & Αιγαίου) όχι τόσο του Πολυτεχνείου Κρήτης η οποία είναι όπως οι ΗΜΜΥ χωρίς την κατεύθυνση της Ηλεκτρολογίας.
Επίσης σίγουρα σε καλύπτουν και τα 4ετή τμήματα Πληροφορικής (σε ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΠαΠει, Χαροκόπειο, ΑΠΘ, ΠαΜακ, Κρήτης, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας & Ιόνιο).
Καλά αποτελέσματα και καλές σπουδές σε όποια επιλογή και να ακολουθήσεις!!!