ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ξεκίνησε από iliasthes, 15 Φεβ 2009, 10:17:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

iliasthes

Καλησπέρα συνάδελφοι,
αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στον εντοπισμό των κατάλληλων αρχείων που έχω αποθηκευμένα, σε σχέση με τα μαθήματα κυρίως, αλλά και για προσωπική χρήση. Έτσι πολλές φορές βρίσκομαι σε θέση να δημιουργώ ασκήσεις ή σχέδιο μαθήματος για κάποιο αντικείμενο για το οποίο ήδη διαθέτω ασκήσεις, αλλά δεν τις βρίσκω ή να ψάχνω κάποιο υπηρεσιακό έγγραφο και πρέπει να ξαναμπω στο σάητ του υπουργείο να το κατεβάσω κλπ.Όσους φακέλους και να δημιουργήσω όσο καλά και να ταξινομώ τα αρχεία μου είναι τρομερό χάσιμο. Σύντομα οι φάκελοι γεμίζουνε απίστευτα και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα Έτσι σκέφτομαι όταν θα έχω διαθέσιμο χρόνο να ασχοληθώ με την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων όπου θα καταχωρώ όλα τα έγγραφα και θα μπορώ άνετα να τα εντοπίζω στην συνέχεια, αφού θα αποθηκεύεται και η διαδρομή τους στον δίσκο. Έτσι δεν θα με νοιάζει αν ο φάκελος έχει 5 ή 5000 αρχεία, αφού εγώ θα βλέπω κάθε φορά μόνο τα .doc ή μόνο τα .pas ή μόνο τα έγγραφα του τάδε κεφαλαίου.

Θα ήθελα να μου πείτε ορισμένες ιδέες.

1) Αν θέλατε να χρησιμοποιήσετε κάτι παρόμοιο θα προτιμούσατε πχ το περιβάλλον να είναι κάποια φόρμα που θα δημιουργηθεί με κάποια Εφαρμογή Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (πχ MS ACCESS ή Base) ή κάποιες σελίδες που θα τις βλέπετε σε έναν φυλλομετρητή και από πίσω Mysql, με το πλεονέκτημα οτι θα μπορείτε να χρησιμοποιείται την ΒΔ σε οποιοδήποτε λειτουργικό, αλλά με το μειονέκτημα της προυπόθεσης υποστήριξης Apache, PHP.

2) Ποιες δυνατότητες θα θέλατε να περιλαμβάνει? Με ποια κριτήρια θα χωρίζατε τα έγγραφα σε διάφορες κατηγορίες?

lp

Καλησπέρα και από μένα.

Αυτό που θέλεις είναι μία μορφή ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αν κατάλαβα καλά.  Η βάση δεδομένων φαντάζομαι να είναι mysql με web διαχείριση για να έχεις πρόσβαση από παντού. Το μπέρδεμα είναι με τις πληροφορίες που θέλεις να καταγράψεις. Δηλαδή όσες περισσότερες πληροφορίες τόσο περισσότερο χρόνο θα χάνεις για να τις περάσεις και αν υποθέσουμε ότι σε ένα σχολείο μπορεί να έρχονται καμιά 30ριά email κάθε μέρα τότε...
Παρόλα αυτά αν επιμένεις εγώ θα πρότεινα της εξής γραμμογράφηση:
1. Τύπος εγγράφου (κάτι σαν το Φ. που λέγαμε και στο στρατό ή και στο σχολείο)
2. Ημερομηνία εισαγωγής
3. Λέξεις κλειδιά για το έγγραφο (π.χ. Μισθοδοσία κλπ.)
4. Σημείο αποθήκευσης ίσως και Link στο δίσκο για πιο εύκολη εύρεση.
5. Ημερομηνία διαγραφής (κολπάκι όπου θα διαγράφει το αρχείο μια συγκεκριμένη ημερομηνία αν δεν το χρειάζεσαι περισσότερο για να μην ασχολείσαι με τα καθαρίσματα )

και φυσικά τρόποι αναζήτησης με βάση διάφορα κριτήρια.

Αν σκεφτώ τίποτα άλλο θα συμπληρώσω...
Καλή δουλειά
Λέων Προκόπης
2ο ΓΕΛ Ναυπλίου