προγραμματιστης απο ημμυ

Ξεκίνησε από Νικος-13, 08 Ιουλ 2018, 07:30:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Νικος-13

Ηρθε η ωρα να επιλεξω σχολη και εχω ακουσει αρκετες φορες πως ειναι καλο για εναν προγραμματιστη να γνωριζει και απο hardware. Θα ηθελα να ασχοληθω με τον προγραμματισμο και ειμαι αναμεσα στην πληροφορικη και το τμημα των ημμυ (απθ και τα 2).  Το ερωτημα μου ειναι αν ασχολουνται στην πληροφορικη με hardware και αν οχι, τοτε το ημμυ θα ηταν μια καλη επιλογη για τον παραπανω λογο?

evry

Οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του ΑΠΘ είναι πολύ καλή σχολή. Θα κουραστείς περισσότερο αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

dkontos

Σίγουρα μια σχολή ΗΜΜΥ και ειδικά του ΑΠΘ είναι από τις καλύτερες στον τομέα της Ενέργειας - Ηλεκτρονικής - Τηλεπικοινωνιών - Η/Υ.
Αν εσύ όμως είσαι αποφασισμένος ότι θέλεις να ασχοληθείς με το λογισμικό τότε πιθανά είναι αρκετά ψηλότερα από αυτό που θέλεις.
Τις απαραίτητες γνώσεις υλικού και τηλεπικοινωνιών που θα χρειαστείς θα τις πάρεις και στο τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αυτό μπορείς να το δεις και από το πρόγραμμα σπουδών της.  (https://www.csd.auth.gr/files/odigos%20spoudon_2017-18-ELL-v2.pdf)
Το πολυτεχνικό τμήμα των ΗΜΜΥ είναι πολύ απαιτητικό και θα χρειαστεί να αφιερώσεις πολύ από το χρόνο σου σε πράγματα που ίσως δεν αφορούν τα ενδιαφέροντά σου.
Σίγουρα θα ξέρεις ότι η σχολή των HMMY είναι 5ετής και το δίπλωμα που θα πάρεις είναι επιπέδου 7 (Integraded Master).
Το πρόγραμμα σπουδών της είναι:   http://ee.auth.gr/wp-content/uploads/2013/04/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-%CE%A3%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%A9%CE%9D-THMMY-%CE%91%CE%A0%CE%98-2017-18-3.pdf
Σου εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή για σένα και να ευχαριστηθείς κάθε στιγμή αυτής της διαδρομής!!!

dpa2006

#3
Αν θέλεις να γίνεις προγραμματιστής μέσω ενός ΤΗΜΜΥ προτίμησε αυτός της Αθήνας,δηλαδή το  τμήμα ΗΜΜΥ του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
Έχει το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών από όλα τα ΗΜΜΥ στην Ελλάδα

https://www.ece.ntua.gr/media/457/odigos_proptyxiakwn_spoydwn.pdf


Μην το συγκρίνεις με το τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών από Πάτρα
https://www.ceid.upatras.gr/sites/default/files/pages/1-108_teliko_ceid_site.pdf

Δεν έχουν μεγάλη σχέση τα τμήματα ΗΜΜΥ με το Μηχανικών Υπολογιστών Πάτρας,το οποίο έχει παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών με τα τμήματα Πληροφορικής.Αυτό που είπε ο συνάδελφος dkontos για το Δίπλωμα των ΗΜΜΥ είναι αλήθεια και θα πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν σου.
Με το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία που ψηφίστηκε πρόσφατα,οι απόφοιτοι πενταετών σπουδών (και οι ΗΜΜΥ) δεν απαιτείται να έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό για να πραγματοποιήσουν Διδακτορικό.Το οποίο είναι σημαντικό αν το σκεφτείς και για εσένα αν είσαι ΗΜΜΥ  (4+2 έναντι 5 ετών)
Επίσης όπως θα δεις στο πρόγραμμα σπουδών των ΗΜΜΥ ΑΠΘ

http://ee.auth.gr/wp-content/uploads/2013/04/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-%CE%A3%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%A9%CE%9D-THMMY-%CE%91%CE%A0%CE%98-2017-18-3.pdf

θα πρέπει να ακολουθήσεις αναγκαστικά Κατεύθυνση Ηλεκτρονικής Υπολογιστών ώστε να έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις σχετικά μαθήματα υπολογιστών που υπάρχουν στον τομέα Ηλεκτρονικής και δεν υπάρχουν στους άλλους τομείς.
Αυτό δεν ισχύει στα τμήματα Πληροφορικής γιατί τα μαθήματα αυτά (και πολλά περισσότερα στο Software,) υπάρχουν ως υποχρεωτικά για όλους.

https://www.csd.auth.gr/files/odigos%20spoudon_2017-18-ELL-v2.pdf

Για να καταλάβεις τι εννοώ,π.χ η Ανάλυση και Σχεδίαση Αλγορίθμων είναι υποχρεωτική στο Τμήμα Πληροφορικής,το ίδιο και τα Διακριτά Μαθηματικά(τα Μαθηματικά της Πληροφορικής...), ενώ σχεδόν σε όλα τα ΗΜΜΥ δεν είναι υποχρεωτικά...!Η Θεωρία Υπολογισμού επίσης υποχρεωτική στο Πληροφορικής,επιλεγόμενο στα ΗΜΜΥ.Επίσης μαθήματα που υπάρχουν σε τμήματα Πληροφορικής όπως τα Επικοινωνία Ανθρώπου Υπολογιστή,Σχεδίαση Γλωσσών Προγραμματισμού,Τεχνητή Νοημοσύνη, Βάσεις Δεδομένων,Διαχείριση Δικτύων,Προχωρημένα θέματα Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών κ.α.
τα οποία είναι υποχρεωτικά στον κορμό ή τις κατευθύνσεις δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν είναι επιλογής σε ΗΜΜΥ.
Το ίδιο ισχύει και για άλλα μαθήματα,να μην τα αναφέρω.Δηλαδή αν θέλεις Software, τα τμήματα Πληροφορικής ίσως είναι μονόδρομος.
Εκτός αν πας ΗΜΜΥ και μετά κάνεις μεταπτυχιακό σε Πληροφορικής.
Δες όλα αυτά με προσοχή και αποφάσισε.
Επίσης τελειώνοντας να πω ότι είτε πας ΗΜΜΥ,είτε πας Πληροφορική, είτε Μαθηματικός, είτε Φυσικός κλπ μπορείς να περάσεις στα μεταπτυχιακά των τμημάτων Πληροφορικής και να κάνεις φυσικά Διδακτορικό(δεν είναι απαραίτητο ακόμη,αλλά το Μεταπτυχιακό όπως είναι η αγορά εργασίας πλέον,είναι...)
Για μεταπτυχιακά στο Πληροφορικής ΑΠΘ δες εδώ
http://msc.csd.auth.gr/
Αντιγράφω από εκεί:
Παράθεση
https://www.csd.auth.gr/el/studies/postgraduate/mtpx/internal-regulations-for-postgraduate-studiesΆρθρο 6: Κατηγορίες Υποψηφίων για Απόκτηση Μ.Δ.Ε.

       
  • Στο Π.Μ.Σ. "Πληροφορική και Επικοινωνίες" γίνονται δεκτοί για απόκτηση Μ.Δ.Ε. πτυχιούχοι Τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών και άλλων Τμημάτων Πανεπίστημίων ή Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, οπότε υποβάλλεται και η αντίστοιχη βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας του πτυχίου από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Υποψήφιοι μπορούν να είναι και νυν φοιτητές προπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο της υποχρεωτικής φοίτησης και αναμένεται να αποκτήσουν το πτυχίο τους μέχρι το τέλος της περιόδου εγγραφών στο Π.Μ.Σ.
  • Πτυχιούχοι που δεν διαθέτουν το αναγκαίο γνωστικό υπόβαθρο στις κατευθύνσεις της επιλογής τους δύνανται να υποβάλλουν υποψηφιότητα για να επιλεγούν ως μεταπτυχιακοί φοιτητές υπό τον όρο ότι σε διάστημα που δεν δύναται να υπερβαίνει τα δύο (2) πρώτα εξάμηνα θα προσκτήσουν τις απαιτούμενες βασικές γνώσεις.
Οι απαιτήσεις σε βασικές γνώσεις καλύπτονται από προσφερόμενα μαθήματα στα πλαίσια του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (Π.Π.Σ.) του Τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ. έχουν ενδεικτικά ως εξής:

       
  • Κατεύθυνση Ψηφιακών Μέσων: Σήματα-Συστήματα, Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος, Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας, Αναγνώριση Προτύπων, Εισαγωγή στα Γραφικά Υπολογιστών.
  • Κατεύθυνση Δικτύων- Επικοινωνιών- Αρχιτεκτονική συστημάτων: Ψηφιακές Επικοινωνίες, Ψηφιακά Συστήματα, Επικοινωνιακά Συστήματα, Μοντελοποίηση & Προσομοίωση Υπολογιστικών Συστημάτων, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Οπτικές Επικοινωνίες, Ψηφιακά Ηλεκτρονικά.
  • Κατεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων: Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός, Πληροφοριακά Συστήματα Παγκοσμίου Ιστού, Ανάλυση Αλγορίθμων, Λειτουργικά Συστήματα, Βάσεις Δεδομένων, Τεχνολογία Λογισμικού, Τεχνητή Νοημοσύνη.
  • Κατεύθυνση Τεχνολογιών Πληροφοριών & Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση: Θεωρίες Μάθησης & Εκπαιδευτικό Λογισμικό, Επικοινωνία Ανθρώπου-Υπολογιστή, Σχεδίαση & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού, Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα Διαδικτύου.
Οι προϋποθέσεις υποψηφιότητας των πτυχιούχων/διπλωματούχων της τρέχουσας παρ. 6.2 προσδιορίζονται από την Σ.Ε.Μ.Σ. ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει. Οι απαιτήσεις του παρόντος άρθρου μπορούν να ικανοποιηθούν με:

       
  • παρακολούθηση των μαθημάτων και εξέταση κατά το χρονοδιάγραμμα του Π.Π.Σ.,
  • ειδική εξέταση από το διδάσκοντα του αντίστοιχου μαθήματος.
Η εξέταση του μεταπτυχιακού φοιτητή σε προπτυχιακό μάθημα θεωρείται επιτυχής, όταν η βαθμολογία του είναι τουλάχιστον έξι (6) σε κλίμακα 0-10. Αρωγός του μεταπτυχιακού φοιτητή στην προσπάθεια αυτή είναι ο σύμβουλος καθηγητής του Τμήματος. (όπως περιγράφεται στη συνέχεια στο αρ. 9). Από Γ.Σ.Ε.Σ. ορίζεται για κάθε μεταπτυχιακό φοιτητή σύμβουλος σπουδών ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πορεία των σπουδών του (έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα).

Τι σημαίνει το:
ΠαράθεσηΠτυχιούχοι που δεν διαθέτουν το αναγκαίο γνωστικό υπόβαθρο στις κατευθύνσεις της επιλογής τους δύνανται να υποβάλλουν υποψηφιότητα για να επιλεγούν ως μεταπτυχιακοί φοιτητές υπό τον όρο ότι σε διάστημα που δεν δύναται να υπερβαίνει τα δύο (2) πρώτα εξάμηνα θα προσκτήσουν τις απαιτούμενες βασικές γνώσεις
Σημαίνει πως αν κρίνουν από το πρόγραμμα σπουδών σου(παραδίδεις Αναλυτική Βαθμολογία) ότι δεν έχεις το απαραίτητο υπόβαθρο για το Μεταπτυχιακό από το πτυχίο σου,θα πρέπει να περάσεις κάποια σχετικά προπτυχιακά μαθήματα του Πληροφορικής που θα σου υποδείξουν.

Οι ίδιες απαιτήσεις για τους υποψήφιους Πτυχιούχους ισχύουν και για άλλα μεταπτυχιακά.
Για παράδειγμα αν θελήσεις από Πληροφορική ή Φυσικό να κάνεις Μεταπτυχιακό ή/και Διδακτορικό σε Πολυτεχνείο θα χρειαστεί να δώσεις κάποια προπτυχιακά μαθήματα της εν λόγω Πολυτεχνικής Σχολής και ίσως ο Διδακτορικός σου τίτλος να διαφοροποιείται σε σχέση με τους αντίστοιχους Μηχανικούς λεκτικά αφού ίσως δεν θα θελήσουν να σου δώσουν (λογικό σωστά;) επαγγελματικά δικαιώματα Διπλωματούχου Μηχανικού με την λήψη Διδακτορικού Διπλώματος Μηχανικού αφού απαιτείται να παρακολουθήσεις πενταετές πρόγραμμα σπουδών με ανάλογα μαθήματα και υποδομές.
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

Νικος-13

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας, τελικα επελεξα το ημμυ!

dpa2006

Παράθεση από: Νικος-13 στις 14 Ιουλ 2018, 05:51:50 ΜΜ
Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας, τελικα επελεξα το ημμυ!
Πολύ καλά έκανες!
Καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία!
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science