Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με dnsmasq, σύνδεση των sch-script αλλά και Επόπτες  (Αναγνώστηκε 46 φορές)

Δημήτρης Γκίνης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 297
1. Σε καινούργια εγκατάσταση, μετά την ολοκλήρωση ρύθμισης δικτύου (Μόνο αυτόματες διευθύνσεις) εμφανίζεται μήνυμα ότι ή δημιουργία των αρχείων ρυθμίσεων του dnsmasq απέτυχε (screenshot 1) .
Επίσης χρησιμοποιώντας τη σύνδεση sch-scripts δεν μπορώ να προβάλω καμία ιστοσελίδα ενώ χρησιμοποιώντας την  ενσύρματη σύνδεση μπορώ.
Το σχολείο κατά 99% δεν έχει σύνδεση μέσω ΠΣΔ.
(Κάτι παρόμοιο με αυτό που είχε αναφέρει η aspd  στο http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7133.0 στο οποίο όμως δεν φαίνεται τι έκανε ο Άλκης για να διορθωθεί).
Ας σημειωθεί ότι πολλά Δημοτικά δεν έχουν σύνδεση μέσω ΠΣΔ, οπότε θα αντμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
2. Προσπαθώντας να τρέξω το Επόπτες εμφανίζεται μήνυμα λάθους ότι ο administrator πρέπει να είναι μέλος της ομάδας epotpes για να τρέξει το epoptes (screenshot2 ). Από τη Διαχείριση συστήματος-> Χρήστες και ομάδες-> φαίνεται όμως ότι o administraor ανήκει στην ομάδα αυτή.

odysseas

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2011
  • *
  • Μηνύματα: 815
Απ: Πρόβλημα με dnsmasq, σύνδεση των sch-script αλλά και Επόπτες
« Απάντηση #1 στις: Σήμερα στις 12:56:44 μμ »
Δημήτρη, με μια επανεκκίνηση αυτά τα προβλήματα εξαφανίζονται.

Δημήτρης Γκίνης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 297
Απ: Πρόβλημα με dnsmasq, σύνδεση των sch-script αλλά και Επόπτες
« Απάντηση #2 στις: Σήμερα στις 02:18:11 μμ »
Οδυσσέα ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, θα το δοκιμάσω τη Δευτέρα γιατί σήμερα δεν είχα άλλο  χρόνο.
Σχετικά με τη σύνδεση μέσω sch-scripts πάντως δεν νομίζω ότι το πρόβλημα θα διορθωθεί με επανεκίνηση, άλλωστε ένος από τους λόγους που έκανα επανεγκατάσταση ήταν και η αδυναμία σύνδεσης στο web  μέσω της σύνδεσης αυτής.
Αυτό που ανακάλυψα σήμερα όμως (στο σχολείο στο οποίο αναφέρομαι δεν ήμουν από περυσι, πήγα πριν από 1 εβδομάδα) έιναι ότι το καλοκαίρι  ήρθαν τεχνικοί του ΟΤΕ και αλλάξανε το modem/router από ότι μου έίπαν οι εκπαιδευτικοί εκεί (πιθανότατα λόγω μετατροπής της γραμμής από ISDN σε PSTN όπως σωστά παρατήρησε ο bdaloukas): μάλλον στην αλλαγή αυτή δεν χρησιμοποίησαν τα στοιχεία της σύνδεσης του σχολείου στο ΠΣΔ, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το σχολείο να μη "βγαίνει" μέσω ΠΣΔ .
Φαντάζομαι ότι η αυτόματη ρύθμιση της σύνδεσης sch-scripts καθορίζει DNS του ΠΣΔ οι οποίοι να μην απαντάνε σε αιτήματα που προέρχονται εκτός ΠΣΔ.