Ασάφεια #6: ΜΕ_ΒΗΜΑ ή ΜΕ ΒΗΜΑ;

Ξεκίνησε από alkisg, 18 Απρ 2007, 09:34:24 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Στη ΓΛΩΣΣΑ, η ΓΙΑ συντάσσεται ΜΕ ΒΗΜΑ ή ΜΕ_ΒΗΜΑ (κάτω παύλα);

ΜΕ ΒΗΜΑ
ΜΕ_ΒΗΜΑ

alkisg

Πρόλογος και συγκεντρωτική λίστα στο θέμα για τις Ασάφειες της ΑΕΠΠ. Η συμμετοχή σας στην ψηφοφορία είναι σημαντική, πολύ περισσότερο αν η απάντηση σας φαίνεται προφανής. Πλειοψηφία με μικρή συμμετοχή δεν έχει νόημα.
Για να ψηφίσετε και να δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας πρέπει να συνδεθείτε. Επιτρέπεται να μεταβάλετε την επιλογή σας εκ των υστέρων.


Στον ορισμό της ΓΙΑ (σελ 179) καθώς σε 3-4 ακόμα παραδείγματα του βιβλίου μαθητή χρησιμοποιείται η σύνταξη χωρίς κάτω παύλα,
ΓΙΑ ... ΑΠΟ ... ΜΕΧΡΙ ... ΜΕ ΒΗΜΑ
Αυτό υλοποιεί και η Γλωσσομάθεια.

Στους αλγορίθμους αλλά και σε όλα τα παραδείγματα του τετραδίου μαθητή όλων των κεφαλαίων (και της ΓΛΩΣΣΑΣ) ακολουθείται η σύνταξη με κάτω παύλα,
ΓΙΑ ... ΑΠΟ ... ΜΕΧΡΙ ... ΜΕ_ΒΗΜΑ
Αυτό υλοποιεί και ο Διερμηνευτής.

Στα θέματα των πανελλαδικών σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποιούν την έκδοση με την κάτω παύλα, ΜΕ_ΒΗΜΑ. Όμως καμία από αυτές δεν έχει ονομαστεί "...δίνεται το τάδε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ", αλλά τιτλοφορούνται αλγόριθμοι, ακόμα κι αν γράφονται με κεφαλαία γράμματα και χρησιμοποιούν την εντολή ΓΡΑΨΕ των προγραμμάτων αντί την Εμφάνισε των αλγορίθμων. Βέβαια, και τα προγράμματα είναι αλγόριθμοι, οπότε ο τίτλος που χρησιμοποιούν ίσως δεν έχει τόση σημασία.

Τέλος, εκτός από την ΜΕ ΒΗΜΑ, η μόνη άλλη δεσμευμένη λέξη της ΓΛΩΣΣΑΣ που έχει κενό στο όνομά της είναι η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΙΩΣ (π.χ. ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ, ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ, ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ κτλ), οπότε φαίνονται λίγο παράταιρες.

Προτείνω να μείνει το ΜΕ_ΒΗΜΑ και να ζητήσουμε στην επόμενη επανατύπωση του βιβλίου να βάλουν κάτω παύλα στις 4 εμφανίσεις του που δεν έχουν κάτω παύλα, ώστε να είναι συνεπές και με την ψευδογλώσσα και το τετράδιο μαθητή.

gpapargi

Ψήφισα με_βήμα

Δε μου αρέσει η ιδέα του κενού σε δεσμευμένη λέξη (ή αλλιώς ένα ζεύγος λέξεων που λειτουργεί σα δεσμευμένη λέξη)