Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Γ΄ Λυκείου => Δομή επιλογής => Μήνυμα ξεκίνησε από: PanMel στις 17 Οκτ 2007, 08:23:36 ΜΜ

Τίτλος: Συγκριτικοί τελεστές
Αποστολή από: PanMel στις 17 Οκτ 2007, 08:23:36 ΜΜ
Στους αλγορίθμους το βιβλίο του μαθητή μας δίνει τους παρακάτω τελεστές ( ≤ , < , = , ≠ , > , ≥). Eίναι σωστό να χρησιμοποιήσουμε τους τελεστές του κεφαλαίου 8 (<= , <> , >= ) στον αλγόριθμο;
   Επίσης έχω δει σε κάποια βιβλία να παρουσιάζουν σαν σωστή τη μορφή του τελεστή ≤ ως =<. Eίναι λάθος αν χρησιμοποιηθεί σε αλγόριθμο;

Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Συγκριτικοί τελεστές
Αποστολή από: koniordos στις 18 Οκτ 2007, 01:27:58 ΜΜ
Όπως και άλλες φορές έχει επισημανθεί, στην ψευδογλώσσα οι συντακτικοί κανόνες είναι από ελαστικοί έως ανύπαρκτοι. Επομένως δεν θεωρείται λάθος η χρήση οποιασδήποτε από αυτές τις παραλλαγές.
Γνώμη μου είναι, καθαρά λόγω της ελαστικότητας/ασάφειας ορισμένες φορές, της ψευδογλώσσας, να μην προτιμάται έναντι της εναλλακτικής απεικόνισης στην σαφή ΓΛΩΣΣΑ. (Άλλωστε με το μόνο που θα 'επιβαρυνθείς' είναι το τμήμα δηλώσεων)
Τίτλος: Απ: Συγκριτικοί τελεστές
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 24 Οκτ 2007, 04:49:53 ΜΜ
Ακόμα και το βιβλίο στη ΓΛΩΣΣΑ, χρησιμοποιεί το =<

Μπορούμε πάντως να είμαστε λιγότερο ασαφείς στην ψευδογλώσσα και να κερδίζουμε τα πλεονεκτήματά της, χωρίς την επιβάρυνση του τμήματος δηλώσεων...
Τίτλος: Απ: Συγκριτικοί τελεστές
Αποστολή από: Τhanos στις 27 Οκτ 2007, 12:16:58 ΠΜ
Κατα την γνωμη μου οαν χρησιμοποιυμε την ΓΛΩΣΣΑ πρεπει να ακολουθουμε το βιβλο και ο σωστος τελεστης ειναι ο >=.
Τωρα οσον αφορα τον αλγοριθμο πιστευω οτι θα ηταν καλο να χρησιμοπουμε τα γνωστα απο τα μαθα=ηματικα συμβολαπου ουτως η αλλως δινονται απο το βιβλιο!
Τελος θα συμφωνησω με τον κυριο Τσορωνη οτι για να αποφυγουμε τυχον μπερδεματα καλο θα ηταν να γραφαμε σε ΓΛΩΣΣΑ(προσωπικα το προτιμω) που διαφερει κατα το τμημα δηλωσεων! ;)
Τίτλος: Απ: Συγκριτικοί τελεστές
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 27 Οκτ 2007, 01:04:21 ΜΜ
Στο σχολικό βιβλίο, στις σελίδες 171, 172, 177 κτλ , στη ΓΛΩΣΣΑ χρησιμοποιεί =<, αντί >=.

Αυτό που τόσα χρόνια προσπαθώ να πω, και με όλες τις δυνάμεις μου στηρίζω, είναι πως μπορούμε να μην "παρασυρόμαστε" στην ψευδογλώσσα και να χρησιμοποιούμε τους συγκριτικούς τελεστές με τη μορφή =, <>, >, >, <, >=, <=, να γράφουμε τη δύναμη με ^ και όχι όπως στα μαθηματικά.

Μπορούμε να είμαστε πειθαρχημένοι στην ψευδογλώσσα και να λύνουμε τις ασκήσεις μας, ΑΠΟΦΕΥΓΩΝΤΑΣ τη δήλωση μεταβλητών και τα λεπτά σημεία που απαιτεί η απεικόνιση ενός προγράμματος σε ΓΛΩΣΣΑ, όταν δεν είναι απαραίτητο.

Έτσι, και συνεπής είμαστε σε όλο το μάθημα και τα παιδιά μαθαίνουν ΕΝΑΝ τρόπο απεικόνισης...
Τίτλος: Απ: Συγκριτικοί τελεστές
Αποστολή από: alexis_zoure στις 28 Οκτ 2007, 05:02:17 ΜΜ
Κατα την γνωμη μου για να εισαι καλυμενος παντα πρεπει να χρησιμοποιεις τους τελεστες στην ψευδογλωσσα οπως ακριβως και στην ΓΛΩΣΣΑ(=, <>, >, <, >=, <=)...Ετσι θα εισαι και εξοικιωμενος με τον τροπο γραφης και δεν θα μπερδευσαι σιγουρα!!! ;)
Τίτλος: Απ: Συγκριτικοί τελεστές
Αποστολή από: EleniK στις 01 Νοε 2007, 10:45:33 ΠΜ
Συμφωνώ απόλυτα Αλέξανδρε. Εγώ ενθαρρύνω τη χρήση των συγκριτικών τελεστών απο τη γλώσσα για να μην υπάρχει πιθανότητα να μπερδευτούν.