Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10
1
Τεχνική υποστήριξη / Απ: εφαρμογή για ωρολόγιο πρόγραμμα
« Τελευταίο μήνυμα από alex72gr στις Χθες στις 04:24:18 μμ »
Έχω χρησιμοποιήσει το FET σε ΓΕΛ. Όλα λειτουργούν καλά. Θα πρέπει να προσέξεις κάποια ζητήματα:
1. Ο προσανατολισμός του FET είναι η αυτοματοποιημένη επίλυση (κατάρτιση) ωρολογίου προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι το γραφικό περιβάλλον του δεν υποστηρίζει χειροκίνητες "μετακινήσεις" διδασκαλιών με την λογική drag and drop.
2. Χρειάζεται αρκετός χρόνος εξάσκησης για να διερευνήσει κανείς τις λειτουργίες και δυνατότητες του λογισμικού.
3. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η διατύπωση του προβλήματος με "όρους" FET με τον βέλτιστο τρόπο. Υπό την έννοια αυτή θα πρέπει ο χρήστης να λειτουργεί περίπου με μία λογική διατύπωσης υπολογιστικού προβλήματος σε γλώσσα προγραμματισμού.
4. Για να πετύχει κανείς τα (2) και (3) απαιτείται πρακτικά χρόνος της τάξης των μερικών εβδομάδων.
5. Αν κατεβάσεις το εκτελέσιμο αρχείο του FET από το ίντερνετ, μέσα έχει έναν φάκελο με παραδείγματα. Ωστόσο, το σωστό είναι να καταφέρει ο κάθε χρήστης να διατυπώσει το πρόβλημα του δικού του σχολείου με τον καλύτερο τρόπο.
6. Γενικότερα για τις εφαρμογές επίλυσης (κατάρτισης) ωρολογίων προγραμμάτων δεν είναι εύστοχο να συγχέουμε την ευκολία εισαγωγής περιορισμών (κανόνων) με τον πραγματικό λόγο ύπαρξης των περιορισμών. Οι περιορισμοί πρέπει να τίθενται μόνον όταν είναι απαραίτητοι.
7. Δεδομένου ότι το FET δεν έχει δυνατότητα undo/redo, καλό είναι να σώζεις τη δουλειά σου σε τακτά διαστήματα.
8. Καλό είναι πριν κάνεις την εισαγωγή των όποιων δεδομένων και περιορισμών στο FET να είσαι πολύ καλά οργανωμένος με σημειώσεις είτε χειρόγραφες είτε εκτυπωμένες. Βοηθά πολύ στην πράξη. Σε μεγάλα σχολεία έχεις να κάνεις πολλούς ελέγχους και η οθόνη του υπολογιστή πολλές φορές κουράζει άσχημα τα μάτια... Δεν βλάπτει και το χαρτί....
2
Σε φροντιστήρια στη Χαλκίδα επίσης μια μικρή αύξηση φέτος...
3
2 ερωτήσεις

1. Τα τετράδιο μαθητή στο Προγραμματισμο δεν υπέστη καμία αλλαγή, σωστά?
2. Στο κεφάλαιο  3 / Δραστηριότητα 4 (τετράδιο μαθητή, λύσεις ασκήσεων) γιατί το Print δεν ειναι αποδεκτό όνομα μεταβλητής; Προφανώς δεν είναι δόκιμο, αλλά δεν είναι λάθος.
4
Καλημέρα σας,

Στην Δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχει μια αύξηση του 50% στους μαθητές του προσανατολισμού μας, σε τρία φροντιστήρια που γνωρίζω.
5
Υπάρχουν διορθώσεις και στα δυο βιβλία προγραμματισμού για Β και Γ ΕΠΑΛ.
Οι διορθώσεις είναι αρκετές και μερικά σημεία έχουν ξαναγραφτεί, έτσι ώστε να υπάρχει μια καλύτερη συμβατότητα μεταξύ των δυο βιβλίων. Στο βιβλίο της Γ προσοχή στα κεφάλαια με τις δομές δεδομένων όπου έχει προστεθεί η χρήση του τελεστή διαμέρισης : , ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιείται από τους μαθητές.
Επίσης αφαιρέθηκαν κάποια παραδείγματα κλήσεων μεθόδων της Python όπως find, upper κλπ για να μην θεωρηθούν ότι είναι εντός ύλης.
Ειδικά το βιβλίο της Γ έχει σημαντικές αλλαγές σε κάποια σημεία όποτε θα πρέπει να προσέξουν οι εκπαιδευτικοί να μην χρησιμοποιήσουν τα παλιά βιβλία, ειδικά στα τελευταία κεφάλαια.
6
Ευχαριστούμε.. Θα μας βοηθήσουν πολύ
7
Νέες εκδόσεις βιβλίων Προγραμματισμού Υπολογιστών και Δίκτυα Υπολογιστών
http://www.iep.edu.gr/el/component/k2/19-tomeas-pliroforikis
8
Συνάδελφε ( και συντοπίτη ) καταρχάς χρόνια πολλά για τις ημέρες σε όλους

Εδώ Ηράκλειο φέτος, τουλάχιστον στα φροντιστηρια που δουλεύω εγώ, υπάρχει μία στροφή στην κατεύθυνσή μας ... είναι πολύ περισσότερα τα παιδία που μας προτίμησαν από την θετική ... και από συζητήσεις που έχω και με άλλους συναδέλφους, ίσως είναι γενικό το φαινόμενο...αν και εγώ μπορώ να μιλήσω με σιγουριά για τα δικά μου παιδιά


( Υ.Γ. έδωσες χαιρετίσματα στον Μπάμπη ??  χαχαχα   >:D :angel: )
9
Τι έγινε ρε παιδιά, το παρετήσαμε το μάθημα ή απλά είσαστε όλοι διακοπές;; :)
10
Καλημέρα σας παιδιά!!! Λοιπόν πέρσι λίγο πιο νωρίς (κατά τον Ιούλιο) είχα ανοίξει ένα παρόμοιο πόστ... Θέλω να δω περίπου την κίνηση που έχει η κατεύθυνσή μας φέτος... Εδώ στην Ιεράπετρα πέρσι είχε μείωση (38 παιδιά προτίμησαν τη κατεύθυνσή μας σε μια πόλη με 2 λύκεια των 80 ατόμων το καθένα), ενώ ένα πολύ περίεργο στατιστικό είναι ότι στο λύκειο σε μια κωμόπολη έξω από την Ιεράπετρα είχαμε 10 από τα 13 παιδιά να προτιμάνε τη κατεύθυνσή μας!!! Φέτος τι γίνεται; Ποιες είναι απόψεις σας;
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10