Κλαδοι Πληροφορικης : ΕΠΑΛ ή Γενικο Λυκειο ;

Ξεκίνησε από Aποστολης Αναστασιου, 28 Σεπ 2012, 12:49:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Aποστολης Αναστασιου

Καλησπερα , προκειτε να παω του χρονου 1η λυκειου αλλα δεν εχω αποφασισει σε ποιο λυκειο θα παω για κλαδους πληροφορικης ασπουμε για προγραμματισμο ή για βασεις δεδομενων και οτι διποτε αφορα αναπτυξη εφαρμογων και web design , σε ποιο λυκειο θα παω ; Οι αποψεις που μου εχουν δωθει ειναι οτι :

  • Στο ΕΠΑΛ εχει χαμηλο επιπεδο μαθητων και καθηγητων . Δηλαδη αμα προκειτε για μαθητες με χαμηλο ενδιαφερον στα μαθηματα τοτε ουτε εγω θα εχω και το ιδιαιτερο ενδιαφερον διοτι θα επιρεαζομαι απο το κλημα σωστα ;
  • Στο ΕΠΑΛ πας για ΤΕΙ στο οποιο υπαρχει πιο πολυ πρακτικη το οποιο μου αρεσει ! Ενω στο ΓΕΝΙΚΟ πας πιο πολυ για να περασεις σε ΑΕΙ το οποιο αντιθετα με το ΤΕΙ ειναι πανεπιστημιο και κανεις θεωριτικη μονο πραγμα το οποιο δεν μου αρεσει αλλα νομιζω πως το ΑΕΙ θα σου προσφερει καλητερο μελλον ισως . Αλλα πως να μαθεις απο το ΑΕΙ εφοσον δεν μπορεις να εχεις τον υπολογιστη μπροστα σου και να γραφεις τον κωδικα , δηλαδη τον κωδικα που θα τον γραφεις σε χαρτι ;
  • Στο Γενικο Λυκειο εχει μονο ενα βιβλιο πληροφορικης ενω στο ΕΠΑΛ εχει και πρακτικη εχει και καμια δεκαρια βιβλια καποια απο τα οποια ειναι προγραματισμος Pascal και Visual Basic και μαλλον και C++ ! Οποτε απο την μια σκευτομαι οτι με συμφερει να παω ΕΠΑΛ γιατι εχει πολυ πρακτικη και πληροφορικο κλαδο αντιθετα με το ΓΕΛ ενω στο ΓΕΛ γενικο λυκειο εχει μονο ενα βιβλιο αλλα περνας σε ΑΕΙ ... το οποιο ειπα τα αρνητικα και θετικα κατα την γνωμη μου προηγουμενος .


Tι μου προτεινετε ;  :-\

Υ.Γ.
Σε τετοιους κλαδους ειμαι λιγο εξικιωμενος εφοσον εχω αναπτυξει δικο μου Site και εχω λιγο "παιξει" με Visual Basic ." http://private-demo.web44.net/ "Xωρις να παρεξηγηθω δεν θελω να κανω επιδειξη απλα θελω να δειτε σε τι επιπεδο ειμαι και τι με συμφερει πιο πολυ .

Υ.Γ. Νο2
Το ξερω οτι εχουν δημιουργιθει κανενα διο topics ακομη με το ιδιο θεμα απλα θελω να εχω μια εικονα συμφωνα με τις δικες μου ερωτησεις και αποψεις . Δηλαδη θελω να μου πειτε τι ειναι σωστο και τι λαθος .

Νίκος Αδαμόπουλος

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι δικές σου δυνατότητες και οι δικοί σου στόχοι... για τα οποία δεν αναφέρεις κάτι.

Επίσης, διαφωνώ ότι οι συνάδελφοι πληροφορικής στα ΕΠΑΛ είναι χαμηλού επιπέδου. Από πού προκύπτει αυτό;


dpa2006

συμφωνω κι εγω πως οι συναδελφοι των ΕΠΑΛ δεν ειναι χαμηλοτερου επιπεδου.
παραδειγμα οπου διδασκεται στο μαθημα συλλογη και μεταφορα δεδομενων Labview
απο εκει και περα,θα πρεπει να σταθμισεις τι ακριβως θελεις να κάνεις.
ναι μεν το επαγγελματικο πτυχιο των ΕΠΑΛ ειναι ενα πτυχιο στα χερια σου,αλλα σαφως των ΤΕΙ και ΑΕΙ ειναι ανωτερο.
επισης διαφωνω στον θεωρητικο χαρακτηρα των ΑΕΙ,δεν γινεται να εφαρμοσεις τεχνικες αν δεν γνωριζεις θεωρια.
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

amichail

Επίσης να επισημάνω ότι μπορείς και από το ΕΠΑΛ να δώσεις και για Πανεπιστήμιο αν επιλέξεις ομάδα Β αντί για Α στα μαθήματα γενικής παιδείας. Αυτό σημαίνει ότι διδάσκεσαι και εξετάζεσαι σε 4 μαθήματα του Γενικού και 2 ειδικότητας.
Πρακτικά βέβαια, οι μαθητές των ΕΠΑΛ που επιλέγουν ομάδα Β ξεκινούν από άνιση βάση καθώς π.χ. δεν έχουν κάνει Φυσική κατεύθυνσης στη Β τάξη.
Για το λόγο αυτό είναι και πολύ λιγότεροι σε σχέση με αυτούς που επιλέγουν ομάδα Α (μόνο ΤΕΙ της ειδικότητας).
Απλώς να ξέρεις ότι υπάρχει σαν επιλογή - αν και προσωπικά εγώ δε θα τη συνιστούσα.

nitpick: ο διαχωρισμός είναι Πανεπιστήμια/ΤΕΙ και όχι ΑΕΙ/ΤΕΙ καθώς επισήμως και τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ με τους τελευταίους νόμους.
Για μένα θα πω μόνο ότι είμαι ο τύπος του δασκάλου που αν κάνω ένα μάθημα για 50η φορά θα αλλάξω για 52η φορά τις σημειώσεις μου

Aποστολης Αναστασιου

Εμεινα με ενα ερωτημα , θα μου προτεινατε Πανεπιστημιο ή ΤΕΙ ; Εννοω με ποιο μπορω να διασφαλισω ενα καλυτερο μελλον ; Ασπουμε οταν θα παω σε μια εταιρια τι θα προτιμησει να δει , ενα πτυχιο απο Πανεπιστημιο ή απο ΤΕΙ ;
Μετα σχετικα με τους χαμηλου επιπεδου καθηγητες απλα ετσι ακουω και οχι οτι ειμαι σιγουρος για αυτο , απλα και ο κοσμος γυρο μου δεν παβει να λεει κατι το αντιθετο για τους καθηγητες και για τα λυκεια ΕΠΑΛ γενικος μην παρεξιγιωμαστε (γενικος οχι μονο τους πληροφοριακαριους ) .

panosbern

ένα καλό τμήμα για να αποκτήσεις εμπειρία σε web τεχνολογίες, πληροφοριακά συστήματα , κλπ είναι το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών Συστημάτων στη Σάμο.
Εγώ έχω τελειώσει το συγκεκριμένο τμήμα και ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με την κατασκευή ιστοσελίδων

dkontos

Όπως σου είπε και ο Νίκος Αδαμόπουλος, αυτό που είναι το πρώτο για να αποφασίσεις, είναι οι δικές σου δυνατότητες και φιλοδοξίες.
Είσαι καλός και "αντέχεις το διάβασμα" των μαθημάτων θετικών επιστημών (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία κλπ) τότε καλό είναι να ακολουθήσεις το ΓΕΛ για το λόγο ότι οι επιλογές σου θα είναι περισσότερες. Σίγουρα το ΓΕΛ έχει μαγαλύτερες απαιτήσεις από το ΕΠΑΛ και αυτό δεν έχει να κάνει με την "ποιότητα" των καθηγητών του κάθε σχολείου αλλά με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένο και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ των μαθητών.
Για το θέμα Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ η απάντηση δεν είναι και τόσο δύσκολη. Σαφώς και στα δύο υπάρχουν εργαστήρια και πρακτική άσκηση (ειδικά αν μιλάμε για πολυτεχνικά τμήματα πανεπιστημίων) και σε καμία περίπτωση δεν μαθαίνεις να προγραμματίζεις στον πίνακα και το χαρτί. Στα πανεπιστήμια δίνεται μεγάλο βάρος στην θεωρία και αυτό σαφώς και δεν είναι αρνητικό. Γνωρίζοντας την θεωρία μπορείς να αφομοιώσεις καλύτερα την τεχνολογία που υπάρχει αλλά και αυτή που θα έρθει με την εξέλιξη.
Ολοκληρώνοντας θα σου πω ότι όλα εξαρτώνται από τον χρόνο που είσαι αποφασισμένος να αφιερώσεις για να πετύχεις τον στόχο σου.
Καλή απόφαση.