ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ξεκίνησε από gedeon, 28 Ιαν 2010, 11:11:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gedeon

Αγαπητοί συνάδελφοι,
δείτε την απάντηση που πήραμε απο το Υπουργείο, μετά απο ερώτημα Σχολ. Συμβούλου Πληροφορικής

meteo_xampos

Δηλαδή, αν μια άσκηση σου πεί το εξής... "Να φτιαχτεί αλγόριθμος που θα ...." ο μαθητής θα μπορεί να απαντήσει με
πρόγραμμα στη Pascal;

Βασίλης Ραξενίδης

Αν δεν ορίζει διαφορετικά η εκφώνηση της άσκησης προφανώς και μπορείς να το γράψεις σε Pascal. Αυτό ακριβώς λέει η απάντηση του υπουργείου και είναι και προφανές και από τη σημείωση που είχε στην απόφαση για την ύλη. Προσωπικά θεώρησα από την αρχή αυτονόητο ότι μπορεί να ζητήσουν να γράψουν αλγόριθμο είτε σε ψευδοκώδικα είτε με διάγραμα είτε με Pascal. Διαφορετικά για ποιο λόγο είναι στην ύλη όλα αυτά; Στα παιδιά είπα ότι πρέπει να τα γνωρίζουνε και τα τρία και μόνο σε περίπτωση που η άσκηση δεν ορίζει σαφώς τι να χρησιμοποιήσουνε να διαλλέξουνε ότι ξέρουν καλύτερα.
Σε ότι αφορά τώρα τα λάθη και τα στραβά και ανάποδα του βιβλίου σωστά έγινε η ερώτηση και οι υποδείξεις προς το υπουργείο.

iliasthes

Πάντως ενώ οι ερωτήσεις του Σχολικού Συμβούλου ήταν πολύ συγκεκριμένες, οι απαντήσεις ήταν γενικές, και ήταν τα ήδη γνωστά.  Τίποτα νεότερο εκτός ίσως από μια πίεση, είτε να βελτιωθεί το σχολικό εγχειρίδιο είτε να αντικατασταθεί.

Καρκαμάνης Γεώργιος

Παράθεση από: meteo_xampos στις 29 Ιαν 2010, 10:09:15 ΠΜ
Δηλαδή, αν μια άσκηση σου πεί το εξής... "Να φτιαχτεί αλγόριθμος που θα ...." ο μαθητής θα μπορεί να απαντήσει με
πρόγραμμα στη Pascal;

Χωρίς να έχω διαβάσει την επίσημη απάντηση θέλω να σας αναφέρω τα εξής:
στο αντίστοιχο μαθημα των Γενικού Λυκείου ο μαθητής μπορεί να απαντήσει στα θέματα σε οποιαδήποτε μορφή αναπαράσταση αλγορίθμων ή και σε πρόγραμμα σε ΓΛΩΣΣΑ.
Αν σκεφτούμε ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και εδώ τότε κάποιος μαθητής μπορεί να απαντήσει
σε αλγόριθμο και σε Pascal.

denispyr

Αυτό που ρωτάει ο σύμβουλο είναι το ανάποδο: μπορεί να σε περιορίσει σε μία από τις τρεις υλοποίησεις του αλγόριθμου; [στην ΑΕΠΠ σαφώς και μπορεί, πχ 2009 Θ4). (Υποθέτω οτι) η ερώτηση έγινε γιατί η ψευδογλώσσα δεν είναι σαφώς ορισμένη (ευγενικός είμαι, ε?) άρα  υπάρχει πρόβλημα στο τι θεωρείτε επιτρεπτό και τι όχι, συνεπώς οι διδάσκοντες θα ήθελαν να την προσπερνάνε και να πάνε σε κάτι καλοορισμένο (Pascal).
Διονύσης