Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10
1
Οι ερωτήσεις είναι σύμφωνα με την εξεταστέα ύλη των πανελληνίων ...
2
καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ. μία ερώτηση μόνο. οι ερωτήσεις είναι για τη διδακτέα ή την εξεταστέα (πανελλαδικές) ύλη; γιατί αν δεν κάνω λάθος (πρώτη φορά διδάσκω το μάθημα) η ύλη των πανελλάδικών διαφέρει. προφανώς αν κάνω λάθος κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη.
3
καλησπέρα σε όλους

έφτιαξα ένα φυλλάδιο για τα δίκτυα υπολογιστών .. οι μαθητές συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκμάθηση της θεωρίας του βιβλίου, οπότε έκανα μία προσπάθεια να οργανώσω όλα τα κεφάλαια του βιβλίου σε ερωτήσεις ... κάτω από κάθε ερώτηση υπάρχει η σελίδα και η αρχή και το τέλος κάθε ερώτησης ... έτσι ο μαθητής θα αναγκαστεί να οργωνώσει το βιβλίου σε ερωτήσεις και να κάνει την αντιστοίχιση τους με τις απαντήσεις, οπότε θα τα διαβάσει κιόλας (τουλάχιστον αυτή είναι η βασική ιδέα  >:D :laugh: :police: :angel:) ...

περιμένω την γνώμη σας ... δεκτές προφανώς παραητρήσεις και διορθώσεις, επειδή μου πήρε αρκετό χρόνο να το δομήσω δεν είχα αρκετό χρόνο για τσεκάρισμα ...

όποιος το βρει χρήσιμο μπορεί εννοείται να το χρησιμοποιήσει ...

Μανώλης
4
Ταξινόμηση / Απ: Ταξινόμηση ευθείας εισαγωγής (insertion sort) ή παρεμβολής
« Τελευταίο μήνυμα από gthal στις Χθες στις 09:20:12 πμ »
Συνάδελφε, μόλις άγγιξες ένα θέμα που με καίει από πέρυσι ...
και για να μην επαναλαμβάνομαι, έχω τοποθετηθεί εδώ  http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7077.msg80070#msg80070

Αναρωτιέμαι πάντως αν έχει ρωτηθεί το Υπουργείο σχετικά, να αποσαφηνίσει το θέμα.
Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο! Δεν ξέρω, ποια είναι η διαδικασία ;

Επαναλαμβάνω ότι το γεγονός ότι αυτά ΤΥΧΑΙΝΕΙ να βρίσκονται μέσα σε σελίδες που είναι στην ύλη, εμένα δε μου αρκεί. Η ύλη δε χωρίζεται σε σελίδες αλλά σε ενότητες (και παραγράφους κλπ και όπως θέλετε πείτε τα), τα οποίοα έχουν μια νοηματική συνοχή-ροή. Τα πλαίσια δεν ακολουθούν απαραίτητα ή έστω αυστηρά αυτή τη ροή (γιαυτό και είναι εμβόλιμα και δεν αποτελούν μια ακόμα παράγραφο μέσα στη ροή των παραγράφων)

Προσωπικά, αισθάνομαι ντροπή όταν πρέπει να παραδώσω στα παιδιά κάτι που είναι τόσο ασύνδετο με την υπόλοιπη ύλη τους, χωρίς να μπορώ να το δικαιολογήσω ή να το συνδέσω με αυτά που ξέρουν, με μόνη δικαιολογία ότι θα εξεταστούν σ' αυτό γιατί ίσως από κάποιους διέφυγε το γεγονός ότι βρίσκονται σε σελίδες εντός ύλης αλλά δεν δένουν με αυτή (και επομένως δεν συνεισφέρουν και κάτι σε αυτή, υπό αυτές τις συνθήκες) ....
Αυτά τα δύο πλαίσια, ως ασύνδετα που είναι με την διδαγμένη ύλη, πρέπει αναγκαστικά να μαθευτούν παπαγαλία από το μαθητή. Και αυτό είναι κάτι που όλοι νομίζω σιχαινόμαστε και θα πρέπει να πιέσουμε το υπουργείο να εξαιρέσει αυτά τα δύο πλαίσια από την εξεταστέα ύλη.
5
αν είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τους κανόνες της Γλώσσας θεωρείται κατάλληλο υποπρόγραμμα για την περίπτωση. Επομένως μπορεί να είναι και διαδικασία
6
Να επεκτείνω την ερώτηση της maria_gkot, αν η εκφώνηση γράφει κατάλληλο υποπρόγραμμα τότε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε διαδικασία μόνο αν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνάρτηση? 
7
Ταξινόμηση / Απ: Ταξινόμηση ευθείας εισαγωγής (insertion sort) ή παρεμβολής
« Τελευταίο μήνυμα από pvs στις 21 Μάρ 2018, 01:45:22 μμ »
Με το ζόρι τα παιδιά μαθαίνουν τη φυσαλίδα και την επιλογή, αν ζητήσουν και την παρεμβολή τότε ας κλείσουν και την κατεύθυνση να δούμε και εμείς του ιδιωτικού τομέα τι θα κάνουμε.
Η εικόνα που έχω τόσο προσωπικά όσο και από άλλους συναδέλφους είναι ότι γενικά το επίπεδο φέτος είναι χειρότερο από πέρυσι και τα παιδιά που είναι σήμερα Β' λυκείου και μας επιλέγουν είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Αν η επιτροπή δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα ας βάλει και παρεμβολή και γενικά ας βάλει θέματα που θα διώξει και τους λίγους που μας επιλέγουν. Οι φυσικοί και οι χημικοί άλλωστε τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Το μάθημα είναι γεμάτο γκρίζες ζώνες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στοίβα χρόνου εκτέλεσης που είναι εντός ύλης ενώ η στοίβα είναι εκτός.
8
Ομάδες διαγωνισμάτων / Διαγώνισμα 2017-2018;;
« Τελευταίο μήνυμα από nikosx στις 21 Μάρ 2018, 11:18:01 πμ »
Θα φτιάξουμε διαγώνισμα φέτος;
10
Θεωρώ σημαντικό να ειδοποιήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς για την κατάργηση των ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ώστε να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στην παραπάνω σελίδα, μέχρι τις 26 Μαρτίου 2018, 15:00.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 189 σχόλια. Αν το Υπουργείο θελήσει, ας τα αγνοήσει, αλλά ας είναι καταγεγραμμένη η επιχειρηματολογία μας εναντίον αυτού του Άρθρου.
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10