10% για CSD ?

Ξεκίνησε από theoste, 21 Ιουν 2018, 09:05:21 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

theoste

Γεια σας, είμαι πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονικής και σκέφτομαι να δηλώσω 10% για το τμήμα πληροφορικής του Πανεπιστημιού Κρήτης. Έχω διαβάσει αντίστοιχες συζήτησεις στην σελίδα σχετικά με συγκρίσεις τμημάτων αλλά πιστεύω διαφέρει λίγο αυτή η συζήτηση. Θα ήθελα να με συμβουλέψετε αν γνωρίζεται ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που κάποιος θα έφευγε από την πόλη του (Θεσσαλονίκη) και από το αντίστοιχο τμήμα για να φοιτήσει στο CSD. Αυτό που βιώσα στο ΤΕΙ ένα χρόνο ήταν ένα κλίμα αδιαφορίας από τους περισσότερους αλλά και μια σημαντική υπονόμευση σχετικά με τις παραδόσεις διαφόρων εργασιών αλλά και σοβαρής παρουσίας στα εργαστήρια, που υποτίθεται ότι είναι αυτά που φημίζουν το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ήμουν μαθητής 5ου πεδίου αλλά το τελευταίο διάστημα διαπιστώνω ότι θα ήθελα να μην επικεντρωθώ σε κάτι τόσο πρακτικό τουλάχιστον για τα χρόνια που σπουδάζω. Πλέον υπάρχει πολλή  πληροφορία στο ίντερνετ και δεν θεωρώ κατόρθωμα να μάθεις τις βασικές έννοιες μιας γλώσσας προγραμματισμού όπως η java αλλά να μπορέσεις να κατανοήσεις την βαθύτερη φιλοσοφία αυτών που σπουδάζεις καθώς και να αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου. Ευχαριστώ όσους διάβασαν μέχρι εδώ, ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις σας!

dpa2006

Πιστεύω πως το τμήμα της Κρήτης είναι εξαιρετικό.
Αν το κόστος και η απομάκρυνση από το σπίτι δεν είναι πρόβλημα σκέψου το πολύ σοβαρά.
Είχα γνωρίσει απόφοιτο (πολύ παλαιό,από τους πρώτους) εργαζόμενο ως προγραμματιστή σε γνωστή Τράπεζα.
Μόνο καλά λόγια είχε να πει,συν ότι είναι πολύ δύσκολο τμήμα
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

theoste

Δε ξέρω αν έχεις άποψη για το ΤΕΙ Πληροφορικής της Θεσσαλονίκης αλλά από όσο ξέρω οι περισσότεροι,αν όχι όλοι, βγαίνουν κάτι επάνω σε software developer ή web developer. Υπάρχει σχεδόν μηδενική κάλυψη επάνω στο hardware. Η σχολή της Κρήτης ασχολείται με διαφορετικές κατευθύνσεις της πληροφορικής σε επαρκή βαθμό; Δηλαδή, σου δίνει την δυνατότητα να γνωρίσεις τις επιμέρους πλευρές της πληροφορικής ώστε να κατασταλάξεις σε κάποια ή σε προορίζει για συγκεκριμένους τομείς; Έχω ακούσει ότι έχει δυνατούς καθηγητές επάνω στο hardware!

dimitrios67

αγαπητέ theoste,

η γνωμη μου ειναι να ΜΗΝ πας στην Κρητη.
Το τμημα ειναι πολύ δυσκολο, δινει σημασία στη θεωρητική Πληροφορική, οποτε καταλαβαίνεις...
Μεινε στη Θεσσαλονικη, προσπαθησε μονος σου να σπουδαζεις "σωστα" και να μην δινεις σημασία εαν καποιοι δεν παρακολουθουν τα εργαστηρια ή "αγοραζουν" εργασίες (το ξερω οτι μεσα σου δυσανασχετεις λιγο, αλλα δεν μπορουμε να κανουμε κατι...), και θα εισαι οκ!

σου ευχομαι καλή συνεχεια στις σπουδες σου!

evry

Η σχολή της Κρήτης προφανώς είναι πολύ πιο δύσκολη από αυτή που είσαι τώρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.
Επίσης όμως είναι και πολύ καλύτερη, πιο υψηλού επιπέδου, με πολύ καλή φήμη στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.
Πρέπει όμως να έχεις μια καλή σχέση με τα μαθηματικά, γιατί όπως κάθε σοβαρή πανεπιστημιακή σχολή έχει ένα σημαντικό κομμάτι θεωρητικών μαθημάτων.
Σκέψου όμως ότι και εύκολη σχολή και δυνατό πτυχίο δεν υπάρχει!
Αν καταφέρεις να την τελειώσεις σίγουρα θα είσαι καλύτερος από ότι θα ήσουν αν συνέχιζες στη σχολή που είσαι τώρα.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

dkontos

Θα συμφωνήσω με τον evry, χωρίς κόπο το πτυχίο που θα πάρεις θα έχει την αντίστοιχη βαρύτητα.
Το τμήμα του Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι από τα πιο αναγνωρισμένα τμήματα πληροφορικής στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό.
Βρίσκονται στον ίδιο χώρο με το ΙΤΕ και η δουλειά που γίνεται είναι υψηλού επιπέδου.
Η συμβουλή μου είναι να το κάνεις εφόσον είσαι αποφασισμένος να δουλέψεις και να εξελιχθείς σε αυτό τον τομέα.
Καλή απόφαση!!!

theoste

Η αλήθεια είναι ότι ακούω από τους περισσότερους ότι δε θα πρέπει να επηρεάζομαι από το επίπεδο της σχολής και τους συμφοιτητές μου και ότι θα πρέπει να προσπαθώ ανεξαρτήτως αν αγαπάω αυτό που κάνω, αλλά νιώθω ότι το κίνητρο και το κλίμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αγαπήσεις ακόμη περισσότερο μία επιστήμη και να φορτσάρεις. Επιπλέον, με έχουν συμβουλέψει να κάτσω στη Θεσσαλονίκη να τελειώσω τις σπουδές του προπτυχιακού και με τα ίδια λεφτά που θα ξόδευα για προπτυχιακές σπουδές στην Κρήτη, να κάνω αντ αυτού μεταπτυχιακές σπουδές σε κάποιο αξιόλογο πανεπιστήμιο της Ελλάδος (γιατί όχι και στην Κρήτη ) ή σε κάποιο του εξωτερικού και αυτό επειδή δε τρέχουν από τα μπατζάκια μας τα χρήματα, αλλά όπως γνωρίζεται η ελληνική οικογένεια βρίσκει πάντα την οικονομική λύση αν αφορά την εκπαίδευση.

Όσο για τα μαθηματικά, τα έχω παρακολουθήσει ανά τα χρόνια μπορώ να πω και συστηματικά, σίγουρα έχω κάποια κενά και σίγουρα δεν είμαι μέσα στους καλύτερους αλλά με ένα "Α" διάβασμα μπορώ να φτάσω στο επίπεδο που απαιτεί η σχολή. Επισκέφθηκα πρόσφατα το Ηράκλειο γιατί σπουδάζει ένας φίλος μου και έχω ενημερωθεί μέχρι ένα σημείο για την δυσκολία της σχολής και για την σοβαρότητα που δίνει στα μαθηματικά. Και στο ΤΕΙ κάνουμε μαθηματικά, μέχρι τώρα έχουμε κάνει 2 μαθήματα, γραμμική και ανάλυση σε ένα μάθημα και διακριτά. Νομίζω μόνο από τον διαχωρισμό των μαθημάτων καταλαβαίνεται ότι δε δίνεται βάση...

Όσο για το ΙΤΕ, την αξία του πτυχίου αλλά και την ανταμοιβή του μόχθου κάποιου μέσα στο CSD έχω να πω:

1. ότι σε αυτή την φάση δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την έρευνα στο ΙΤΕ (ακόμη και να μου δινόταν η ευκαιρία) αλλά δεν έχω κάποια παρόμοια εμπειρία και πιστεύω ότι είναι θετικό που μπορεί να σου δωθεί μία τέτοια ευκαιρία όσο σπουδάζεις εκει.

2. ότι η δυσκολία της σχολής και ο μόχθος του καθενός θα έχει ενά σοβαρό αντίκρισμα στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Παρόλο που δε πιστεύω ότι ένας εργοδότης θα σου αναγνωρίσει πλήρως χρηματικά ή με κάποιον άλλο τρόπο τα χρόνια των σπουδών σου και της δυσκολίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, η διαφορά θα πρέπει να είναι αισθητή στην αντιμετώπιση νέων δυσκολιών και στη προσέγγιση ενός προβλήματος. Όπως είπε και κάποιος σε ένα παλαίοτερο παρόμοιο ποστ, αυτός που έχει την θεωρητική πλευρά της πληροφορικής θα μπορεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει καλύτερα τις αλλαγές στο χώρο της  σε μία περίοδο που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη.

Σας ευχαριστώ!