ΤΕΙ, ΑΕΙ πληροφορικης ή τιποτα? >:D

Ξεκίνησε από Dem, 05 Ιουν 2007, 08:17:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Dem

ειμαι σε διλλημα......στην αρχη της χρονιας ειμουν φουλ για πολυτεχνειο.τωρα οχι και τοσο γιατι σκεφτομαι οτι ξερω πολυ λιγα και μπορει τελικα να μην μου αρεσει και επισης δεν εχω ασχοληθει με ολες τις επιστημες(αυτο ελειπε να ασχοληθω με κτ αλλο εκτος απο μαθηματικα φυσικη αρχαια μπλιαχ και τα προπαγανδιστικα θρησκευτικα >:D που οριζει το εκαστοτε υπουργειο!)αφου δεν μου δινεται ουτε η ευκαιρια ουτε τα ερεθισματα μεσω του σχολειου......ερχεται στο προσκηνιο η πληροφορικη λοιπον....ομως σκεφτομαι και το εξης,εστω οτι τελειωνω ενα τμημα πληροφορικης(αει) και προσπαθω να βρω δουλεια στην ελλαδα(σαν πληροφορικος και το τονιζω....)τι διαφορα θα εχω με εναν ΤΕΙτζη πληροφορικο??μια εταιρια ζηταει πληροφορικους και θα παρει αυτους που ζητανε τα λιγοτερα λεφτα.κατα πασα πιθανοτητα τους αποφοιτους των ΤΕΙ....σωστος???δεν ξερω με αποθαρυνει να τη βαλω στο μηχανογραφικο...................  :-\

evry


   Αν συμπληρώνεις το μηχανογραφικό με σκοπό να βρεις μια δουλειά σε μια εταιρία που ψάχνει αυτούς που ζητάνε τα λιγότερα χρήματα, μάλλον ψάχνεις σε λάθος επιστήμη.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

akis_taz

to thema me tis diafores aei-tei exei analithei me pollous kai diaforous tropous.
i ousia einai oti an mporeis na mpeis sto panepistimio tote mpes.
otan tha erthei i ora na vreis douleia min anisixeis.
tha vreis.
pros to paron o tomeas tis pliroforikis apo tis sxoles thetikon epistimon einai o tomeas
me tin grigoroteri euresi ergasias.

distixos gia kapoious alloi einai oi tomeis pou den vriskoun douleia
(koinoniologos,istorikos,biologos)

Dem

Παράθεση από: evry στις 06 Ιουν 2007, 12:27:43 ΠΜ

   Αν συμπληρώνεις το μηχανογραφικό με σκοπό να βρεις μια δουλειά σε μια εταιρία που ψάχνει αυτούς που ζητάνε τα λιγότερα χρήματα, μάλλον ψάχνεις σε λάθος επιστήμη.
οχι δν θελω να μπω στο πανεπιστημιο για να βρω δουλεια σε καμια περιπτωση.μπαινω στο πανεπιστημιο για να αφιερωθω γενικοτερα στην πνευματικη δημιουργια να ανοιξουν οι οριζοντες μου να γνωρισω ανθρωπους και σε καμια περιπτωση να βρω απλα μια δουλεια.απλα δεν θελω να πεινασω κι ολας.
και επιπλεον για να ξερετε να σας πληροφορησω οτι δεν υπαρχει εταιρια που να επιζητα να πληρωνει υψηλους μισθους.επιζητα τα περισσοτερα προσοντα σε συνδυασμο με τον χαμηλοτερο μισθο.βασικη οικονομικη αρχη μεγιστο κερδος ελαχιστο κοστος.οποτε νομιζω το σχολιο σας ειναι λιγο αστοχο.ψαχνω κατι που να μου αρεσει και να εχει και λεφτα.αν δεν μπορειτε να μου απαντησετε σε τι διαφερουν τοτε μην κανετε αστοχα σχολια.   >:(
και εξαλλου που να βρω δουλεια σαν πληροφορικος??σαν καθηγητης στο δημοσιο??η μηπως σε καποιο φροντιστηριο της γειτονιας?
λυπαμαι εχω υψηλοτερες προσδοκιες απο τη ζωη.μπορει αυτο να σας προσβαλει αλλα λυπαμαι δν θα σπουδασω για αυτο.....
απλα προσπαθω να καταλαβω τι μπορει να μου προσφερει η πληροφορικη επαγγελματικα.
μεχρι που μπορεις να φτασεις σαν πληροφορικος.

pgrontas

Αρχικά θα ήθελα να σου πω ότι αν δεν ΣΕΒΕΣΑΙ τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλείς καλό θα ήταν να μην ζητάς συμβουλές από αυτούς, ούτε να τους ρωτάς πώς έγραψες. Στο σχολείο είσαι αναγκασμένος ενδεχομένως να συνυπάρχεις με καθηγητές δημοσίου ή στο φροντιστήριο με φροντιστές, ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΟΧΙ, οπότε δεν μπορείς να γράφεις έτσι. Ακόμα θα έχεις προσέξει ότι σε όλοι εδώ παθιάζονται με αυτό που κάνουν (δηλ. την διδασκαλία της πληροφορικής) οπότε δεν προσβάλλεις κανέναν. Μακάρι να βρεις και εσύ ένα αντικείμενο που θα σε παθιάζει. Αν δεν βρεις καλύτερα να κουρεύεις γρασίδι ή κάτι τέτοιο. Το ίδιο δυστυχισμένος θα είσαι.
Επιπλέον θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι το μόνο πράγμα το οποίο μας στεναχωρεί ώς καθηγητές είναι η αχαριστία μερικών μαθητών σαν κι εσένα, για τους οποίους έχουμε πασχίσει να μεταδώσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας.

Σχετικά με το ερώτημα σου τώρα - Την απάντηση την έδωσες μόνος σου - να κάνεις την επιλογή που σου ανοίγει τους περισσότερους ορίζοντες και σου δίνει τις περισσότερες δυνατότητες.
Τέλος να ξέρεις ότι ο μισθός που θα παίρνεις σε μια εταιρεία δεν είναι μόνο θέμα σπουδών, είναι ΚΥΡΙΩΣ θέμα διαπραγμάτευσης - πόσο καλά πουλάς τον εαυτό σου, πόσο ανάγκη έχεις την δουλειά μια δεδομένη χρονική στιγμή, πόσο ανάγκη σε έχουν αυτοί κτλ.

Οπότε καλά αποτελέσματα και καλώς ήρθες στον πραγματικό κόσμο!

Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

nikosx

αγαπητέ Dem,

πρώτα να σου πω οτι δεν μας προσβάλεις λέγοντας ότι δεν θέλεις να γίνεις άλλος ένας καθηγητής δημοσίου ή φροντιστηρίου, απλώς πρέπει να καταλάβεις ότι ο καθένας έχει τις δική του απόψη για το τι σημαίνει υψηλότερες ή χαμηλότερες προσδοκίες, η οποία μάλιστα συχνά δεν συμφωνεί με τη γενική εικόνα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις ημέρες μας.
Από την προσωπική μου εμπειρία, από τη στιγμή που τελείωσα τις σπουδές μου (σαν Ηλ. Μηχανικός) μέχρι να φτάσω στο επάγγελμα που κάνω σήμερα (καθηγητής σε φροντιστήριο), το οποίο τελικά είναι αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο, άλλαξα και πολλές γνώμες αλλά και πολλές δουλειές. Τελικά η απόφαση νομίζω βγαίνει ανάλογα με αυτά που σου προσφέρει η κάθε δουλειά (αντικείμενο, χρόνο, περιβάλλον, χρήματα κτλ.). Οπότε Dem ξεκίνα τις σπουδές σου επιλέγοντας αυτό που σου αρέσει σαν αντικείμενο και τα επαγγελματικά θα έρθουν μόνα τους. Αλλωστε δεν ξέρεις τι θα επικρατεί γύρω μας σε 4 και 5 χρόνια.

Καλή τύχη 
Νίκος Ξ.
Νίκος Ξένος
Καθηγητής Πληροφορικής
nxenos@sch.gr

P.Tsiotakis


Άλλωστε οι έρευνες δείχνουν οτι το πτυχίο είναι πλέον μόνο η αφετηρία, το πρώτο σκαλοπάτι και πως κάθε εργαζόμενος αλλάζει αντικείμενο κάθε 6-7 χρόνια. Επομένως, το κριτήριό σου πρέπει να περιέχει και το τι ΘΕΛΕΙΣ πραγματικά εκτός από τις μόδες τις εποχής που αλλάζουν κι όλας (π.χ. πριν το θεσμό του ολοήμερου σχολείου, τα παιδαγωγικά ήταν σε ανυποληψία)

Κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να σπουδάσεις στην πόλη που θα μείνεις μόνιμα (αν γίνεται)...

Καλά αποτελέσματα...


Dem

παιδια συγνωμη......τα χωσα λιγο το ξερω αλλα ενιωσα λιγο ισως και λανθασμενα προσβεβλημενος απο το σχολιο του evry απο τον οποιο ζηταω επισης συγνωμη....  :-[
ξερω να σεβομαι και εσας και τις γνωσεις σας.
και οντως εκανα και εγω ενα αστοχο σχολιο για τις προσδοκιες του καθενος γιατι το θεμα ειναι να βρεις κατι που σε γεμιζει αλλα και να σου δινει οικονομικο ευρος....η διδασκαλια σε φροντιστηριο ισως να γεμιζει καποιυ και τη ψυχη αλλα και τη τσεπη...
και παλι σορυ για την μικρη εκρηξη αλλα τα εχω παρει γενικα με το δημοσιο και ηθελα να τα χωσω λιγο....
τεσπα...ελπιζω το μηχανογραφικο και η ζωη να με οδηγησουν σε κατι που θα χαιρομαι και να μην ειμαι σαν καποιους που λενε εγω ηθελα φυσικο αλλα μπηκα πολυτεχνειο.............
;)

pgrontas

Ίσως και εγώ να ήμουν λίγο αυστηρός.

Πρέπει πάντως να πω ότι η Πληροφορική (είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ) αξίζει τόσο σαν επιστήμη όσο και σαν μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης οπότε σκέψου την όταν συμπληρώνεις μηχανογραφικό.

Καλή τύχη
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

evry

  Το σχόλιο που σου έκανα αν και αιχμηρό είχε σαν στόχο να σε κάνει λίγο να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις. Αυτό είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί στον εαυτό τους στην ηλικία που είσαι και αργότερα όταν έχουν πάρει το πτυχίο. Κάποιοι έχουν βρει την απάντηση, κάποιοι νομίζουν πως τη βρήκαν και κάποιοι άλλοι ψάχνουν ακόμα. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι από τώρα την επαγγελματική αποκατάσταση, είναι πολύ μεγάλο λάθος. Κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι ανάγκες της αγοράς σε 4-5 χρόνια που θα έχεις τελειώσει. Άρα σου μένει μόνο μια επιλογή, να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Αν σου αρέσει η Πληροφορική πήγαινε πληροφορική αν όχι τότε θα πρέπει να σκεφτείς τι σου αρέσει πραγματικά.
     Δουλειά μπορείς να βρεις και στο εξωτερικό, και να βγάλεις λεφτά αν αυτό είναι που σε ενδιαφέρει. Ωστόσο το σημαντικό είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις και φυσικά να είσαι καλός σε αυτό. Όλα τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην πορεία.

\
Παράθεση από: Dem στις 06 Ιουν 2007, 03:47:19 ΜΜ
και εξαλλου που να βρω δουλεια σαν πληροφορικος??σαν καθηγητης στο δημοσιο??η μηπως σε καποιο φροντιστηριο της γειτονιας?
λυπαμαι εχω υψηλοτερες προσδοκιες απο τη ζωη.μπορει αυτο να σας προσβαλει αλλα λυπαμαι δν θα σπουδασω για αυτο.....

Οι υψηλές προσδοκίες που λες είναι σχετικές, δηλαδή ας υποθέσουμε ότι τελειώνεις ένα τμήμα πληροφορικής και κάνεις διδακτορικό και γίνεσαι και καθηγητής πανεπιστημίου στην Ελλάδα ή στην Αμερική. Και τι έγινε? Θα είσαι επιτυχημένος; Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από το αν σου αρέσει αυτό που κάνεις και από τις ικανότητές σου και την όρεξη σου για αυτό.
    Καλύτερα να είσαι ένας χαμηλόμισθος αλλά καλός καθηγητής δημόσιου σχολείου που είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του παρά ένας μέτριος ερευνητής ή καθηγητής πανεπιστημίου ή ένα στέλεχος πολυεθνικής που δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ για ψίχουλα με την προοπτική ότι θα ανέβει κάποτε στην ιεραρχία.

Πραγματικά χαίρομαι όταν βλέπω μαθητές με 19 και 20000 μόρια να βάζουν πρώτη επιλογή Μαθηματικό ή Φυσικό. Αυτοί ξέρουν πραγματικά τι θέλουν
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

gpapargi

Παιδιά το τι μας αρέσει και τι θα μας αποκαταστήσει επαγγελματικά είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Εγώ πχ ήθελα το φυσικό και την έρευνα στη θεωρητική φυσική. Εκεί ένιωθα ταλαντούχος και αυτό μου άρεσε. Αλλά ήξερα πως δε θα βρω δουλειά μετά. Όσοι φίλοι έχω και είναι φυσικοί κοιτάνε να το γυρίσουν στην πληροφορική μπας και βρούνε καμιά δουλειά. Κανείς δε συνεχίζει σε αυτό που ήθελε αρχικά. Αυτός που κράτησε την αρχική πορεία περισσότερο από όλους κάνει διδακτορικό στην πειραματική/εφαρμοσμένη  φυσική (πράγμα που μου είναι αδιάφορο). Τελικά και αυτοί που επέλεξαν την αγαπημένη τους επιστήμη κάποτε λοξοδρόμησαν.  Τι νόμιζαν; Ότι θα παρατηρούσαν με το τηλεσκόπιο και θα διατύπωναν θεωρίες για την προέλευση του σύμπαντος επαγγελματικά στην ελλάδα;

Μια σκληρή κουβέντα που μου είπε κάποτε κάποιος είναι: «Οι περίεργες σπουδές ήταν ανέκαθεν προνόμιο των πλουσίων».  Με τσάντισε πάρα πολύ. Αλλά δεν μπόρεσα να αποδείξω ότι έχει λάθος. Υπάρχουν πρώτης τάξεως επιστήμονες που δεν μπορούν να βρουν μόνιμη απασχόληση σε πανεπιστήμιο και γυρίζουν ανά την ευρώπη σέρνοντας και 2 κουτσούβελα μαζί τους. Δυσάρεστες καταστάσεις…

Ο ρεαλισμός επιβάλει να συνυπολογίσεις τα πράγματα. Να σπουδάσεις κάτι που θα σου αρέσει (αλλιώς θα κάνεις αγγαρεία και με πολύ κόπο θα είσαι μέτριος) και να σου δίνει και κάποιες προοπτικές για δουλειά. Αυτό που σου αρέσει το κάνεις και σα χόμπυ μετά.

Αν πάντως κάποιον τον ενδιαφέρουν τα λεφτά να ξεχάσει την επιστήμη και να γίνει μάστορας.

Dem καλά κάνεις και τα σκέφτεσαι όλα αυτά. Με βάση την εικόνα που μου έχεις δημιουργήσει νομίζω ότι η πληροφορική θα σου αρέσει (φέτος μόνο σε έναν μαθητή μου το πρότεινα). Ίσως είναι πιο καλό να έλεγες τι σου αρέσει και να σου πούμε εμείς (αν ξέρουμε) τι προοπτικές για δουλειά υπάρχουν. Τι σου κάνει κλικ από γνωστικά αντικείμενα;