Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Μετά το Λύκειο => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΣΧΟΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ στις 27 Νοε 2007, 09:03:20 ΠΜ

Τίτλος: επιλογή μαθημάτων για μεταπτυχιακό
Αποστολή από: ΣΧΟΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ στις 27 Νοε 2007, 09:03:20 ΠΜ
Eίμαι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών συστημάτων του ΤΕΙ
Πειραιά
Θέλω τις συμβουλές και τις υποδείξεις σας σχετικά με την επιλογή μου από την παρακάτω λίστα μαθημάτων επιλογής για το  μεταπτυχιακό πρόγραμμα πληροφορικής που έχω επιλεχτεί.

1.   Συνδυαστική ανάλυση
2.   Διακριτά μαθηματικά
3.   Ειδικά κεφάλαια μαθηματικών
4.   Μαθηματική λογική
5.   Λογικός προγραμματισμός
Τίτλος: Απ: επιλογή μαθημάτων για μεταπτυχιακό
Αποστολή από: pgrontas στις 27 Νοε 2007, 11:04:47 ΠΜ
Εγώ θα σου πρότεινα τον λογικό προγραμματισμό. Φαντάζομαι πως θα περιλαμβάνει και κάποια γλώσσα σαν την PROLOG, η οποία θα σου δώσει μια νέα αντίληψη σχετικά με τον προγραμματισμό.
Τίτλος: Απ: επιλογή μαθημάτων για μεταπτυχιακό
Αποστολή από: evry στις 27 Νοε 2007, 03:27:14 ΜΜ

  Σε ποιο μεταπτυχιακό ακριβώς έχεις επιλεγεί? Μου κάνει εντύπωση γιατί μαθήματα όπως Διακριτά Μαθηματικά και Λογικός Προγραμματισμός είναι μαθήματα προπτυχιακού και όχι μεταπτυχιακού
Τίτλος: Απ: επιλογή μαθημάτων για μεταπτυχιακό
Αποστολή από: Kurt Godel στις 15 Δεκ 2007, 05:18:46 ΜΜ
Τα Διακριτά Μαθηματικά είναι σε γενικές γραμμές εύκολο μάθημα και αποτελείται από ενδιαφέροντα κομμάτια των εφαρμοσμένων μαθηματικών (κυρίως Συνδυαστική,Γράφους κλπ.) στα οποία μπορεί να ανταπεξέλθει κανείς χωρίς ιδιαίτερη προαπαιτούμενη μαθηματική γνώση.

Η Μαθηματική Λογική είναι κομμάτι των θεωρητικών μαθηματικών και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σε προβληματίσει αρκετά αν δεν έχεις καλό μαθηματικό υπόβαθρο.

Περισσότερο ενδιαφέρον, για κάποιον ο οποίος σκοπεύει να ασχοληθεί με την πληροφορική, και μικρότερο συντελεστή δυσκολίας θα έβρισκα ότι έχουν τα Διακριτά Μαθηματικά.

Τα υπόλοιπα μαθήματα δεν τα γνωρίζω. Αν μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την ύλη τους ίσως μπορέσω να βοηθήσω.


Φιλικά,
Kurt Godel

ΥΓ: Ας έχεις υπόψη σου ότι τα Διακριτά Μαθηματικά είναι ενα μωσαϊκό μαθηματικών πεδίων (βλ. http://en.wikipedia.org/wiki/Discrete_mathematics (http://en.wikipedia.org/wiki/Discrete_mathematics)) και άρα το αντικείμενο της ύλης καθώς και ο βαθμός δυσκολίας της πολλές φορές διαφέρει απο διδάσκοντα σε διδάσκοντα.