Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10
1
Στη σελίδα 85  που περιγράφεται το IPv4 και η διαδικασία  διάσπασης ή κατάτμησης, διαφοροποιώντας το από το IPv6, αναφέρεται:

"Στο πρωτόκολλο IPv6 η διάσπαση των πακέτων διενεργείται μόνο από τον υπολογιστή προέλευ-
σης με βάση το μικρότερο MTU της διαδρομής (Path MTU - PMTU) και όχι από τους ενδιάμεσους
δρομολογητές"
Ευχαριστώ
2
2005, ΘΕΜΑ Δ, ΕΡΩΤΗΜΑ Β:

Να βρίσκει και να τυπώνει τους αριθμούς των ερωτήσεων που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, δηλαδή έχουν το μικρότερο πλήθος σωστών απαντήσεων.
3
Γενικές εξετάσεις / Το ωραιότερο ερώτημα (άσκησης) στις Γενικές Εξετάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από Sergio στις 21 Απρ 2017, 06:33:29 μμ »
Το ξέρω ο,τι υπάρχει παρόμοιο θέμα το οποίο όμως καταγράφει τις απόψεις σχετικά με τα "θέματα εξετάσεων" γενικά..

ΕΔΩ προτείνω να αναγνωρίσουμε "στοχευμένα" ΕΡΩΤΗΜΑ άσκησης, ούτε καν ολόκληρο θέμα..
4
Καλησπέρα στην ομάδα και Χρόνια Πολλά,
μια σύντομη ερώτηση απλά για επιβεβαίωση,
η εντολή:

ΓΡΑΨΕ 'Το αποτελεσμα θα εμφανιστεί', 3, "φορές"

είναι αποδεκτή; Δεδομένης της πρότασης του βιβλίου στη σελίδα 133 τελευταία παράγραφος: "Η λιστα των στοιχείων μπορεί να περιέχει σταθερές τιμές και ονόματα μεταβλητών" θεωρώ οτι το 3 είναι σταθερή αριθμητική τιμή οπότε είναι αποδεκτό σαν σύνταξη. Τι λέτε;


ΝΑΙ, η εντολή που ρωτάς ΕΙΝΑΙ αποδεκτή στο πλαίσιο των στόχων του μαθήματος. 

Εντούτοις, νομίζω πως η πολλή συζήτηση για γλώσσες προγραμματισμού γενικά ενέχει τον κίνδυνο αποπροσανατολισμού από τη στοχοθεσία του συγκεκριμένου μαθήματος που διδάσκεται και εξετάζεται..
5
Στη σελίδα 85  που περιγράφεται το IPv4 και η διαδικασία  διάσπασης ή κατάτμησης, διαφοροποιώντας το από το IPv6, αναφέρεται:

"Στο πρωτόκολλο IPv6 η διάσπαση των πακέτων διενεργείται μόνο από τον υπολογιστή προέλευ-
σης με βάση το μικρότερο MTU της διαδρομής (Path MTU - PMTU) και όχι από τους ενδιάμεσους
δρομολογητές"


6
Linux / Απ: Πιλοτικές εγκαταστάσεις Ubuntu 16.04 - grub
« Τελευταίο μήνυμα από aspd στις 21 Απρ 2017, 04:31:43 μμ »
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!
Εγκατέστησα στο σπίτι ubuntu 16.04 MATE και σαν πρώτη επαφή μου φαίνονται ωραία και παρόμοια με ό,τι είχαμε.
Δεν μου άρεσε καθόλου το περιβάλλον του Grub. Το επανέφερα στη γνώριμη μορφή που είχα στα ubuntu 12.04 με τις παρακάτω εντολές:

sudo apt-get remove grub2-themes-ubuntu-mate
update-grub

Τις  βρήκα εδώ: http://linuxhalwa.blogspot.gr/2017/02/disable-grub2-theme.html

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα περάσω τα ubuntu 16.04 MATE και στο σχολείο.
7
Σε όλες τις γλώσσες που η έξοδος είναι η κονσόλα του τερματικού, ή ένα αρχείο, υπάρχουν εντολές που στέλνουν χαρακτήρες και κάποιες που μορφοποιούν αριθμητικές τιμές. Υπάρχουν και αυτές που δέχονται παραστάσεις και όχι δείκτες σε τιμές. Η χρήση μεταβλητής για να κρατήσουμε την τιμή μιας παράστασης είναι πλεονασμός όταν δεν την θέλουμε για κάτι άλλο. Ό,τι πρόβλημα casting έχουμε στην εκχώρηση θα το έχουμε και στην εντολή εξόδου. Για παράδειγμα αν η Α είναι ακέραιος και η Β κινητής υποδιαστολής,  η εντολή εξόδου πρέπει ή να μπορεί να το γνώριζει αν ελέγχει τύπους  (ο διερμηνευτής ή ο μεταφραστής ανάλογα) ή να δέχεται όρισμα που να καθορίζει το είδος. Διαφορετικά θα πρέπει να υπάρχει μια Γράψε μόνο για ακέραιους, μια άλλη για χαρακτήρες, μια άλλη για κινητής υποδιαστολής αριθμούς. Αποφεύγονται όλα αυτά αν από την παράσταση είναι φανερό το τι δίνουμε. Συνήθως αυτό συμβαίνει. Η  python εκτελεί πράξεις και αυτόματα προάγει τα αποτελέσματα στο τύπο που μπορεί να κρατήσει την τιμή. Σε κάποιες γλώσσες η παρουσία μιας και μόνο τιμής κινητής υποδιαστολής, σταθερής ή μεταβλητής, δίνει το αποτέλεσμα της παράστασης ως αριθμό κινητής υποδιαστολής οπότε γίνεται μετατροπή σε χαρακτήρες με την ακρίβεια σε δεκαδικά που έχει επιλεχθεί, καθολικά. Ειδικά οι αριθμοί κινητής υποδιαστολής,  σε μετατροπή ως χαρακτήρες, έχουν πολλούς τρόπους, άρα μια εντολή Γράψε με χρήση ενός και μόνο τρόπου δεν είναι ικανοποιητική.
Και αυτά σχετίζονται με τους αριθμούς, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις στήλες και την στοίχιση σε αυτές. Πώς θα γράψουμε πέντε σειρές των τεσσάρων αριθμών η μία, με στοίχιση δεξιά, σε στήλες πλάτους 10 χαρακτήρων, με σταθερή την υποδιαστολή, με δύο δεκαδικά στρογγυλοποίηση, και εμφάνιση 0,00 στη τιμή μηδέν. Η μορφοποίηση της εξόδου έχει να κάνει με το είδος των τιμών μεμονωμένα αλλά και σε σύνολο. Η επιλογή παραστάσεων ή υποχρεωτικά μόνο μεταβλητών είναι το λιγότερο, στο θέμα χρήσης. Ασφαλώς η χρήση παραστάσεων στη Γράψε βοηθάει για πιο κομψό κώδικα.
Θα μπορούσε να δει κανείς τη Γράψε ως έναν αυτοματισμό που παράγει ιδιωτικές μεταβλητές, κάνει εκχώρηση και μετά λειτουργεί όπως μια Γράψε με μεταβλητή. Η διαφορά είναι ότι επιλέγει ο διερμηνευτής/μεταφραστής τον τύπο. Και αυτό σε γλώσσα όπου όλες οι μεταβλητές δίνονται με δήλωση τύπου. Προφανώς αυτή η απουσία δήλωσης ξενίζει, ή φαίνεται ανακόλουθη.
8
@ anapapadaki
Στο IPv4, διάσπαση (fragmentation) αυτοδύναμου πακέτου γίνεται από οποιονδήποτε ενδιάμεσο δρομολογητή εφόσον απαιτείται (προώθηση σε δίκτυο με μικρότερο MTU) ΚΑΙ επιτρέπεται (DF=0).
@ anapapadaki
Στο IPv4, διάσπαση (fragmentation) αυτοδύναμου πακέτου γίνεται από οποιονδήποτε ενδιάμεσο δρομολογητή εφόσον απαιτείται (προώθηση σε δίκτυο με μικρότερο MTU) ΚΑΙ επιτρέπεται (DF=0).
Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Προφανώς έχεις δίκιο όπως είδα αργότερα ψάχνοντας. Μπερδεύτηκα όμως προσπαθώντας να απαντήσω θέμα του 2014 Δ3.β. Πού πραγματοποιείται η διάσπαση; όπου θεώρησα ότι η απάντηση ήταν στη σελ 243 του παλιού βιβλίου: Η διάσπαση ....διαδρομή.
Η απάντηση που μου έστειλες υπάρχει κάπου στο φετινό βιβλίο; Συγνώμη αν κουράζω αλλά πρώτη φορά ασχολούμαι με το μάθημα... Ευχαριστώ!
9
Οδηγίες μελέτης μαθητή σελ.: 44

    ΓΡΑΨΕ i^3
10
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ / Απ: Ερωτήσεις στα Δίκτυα ΙΙ 2016-2017
« Τελευταίο μήνυμα από gavdouinos στις 20 Απρ 2017, 04:55:22 μμ »
Επιτέλους......τελευταίο κεφάλαιο.
Καλό διάβασμα
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10