Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10
1
Linux / Απ: Πρόβλημα σύνδεσης client
« Τελευταίο μήνυμα από διδάσκων αει διδασκόμενος στις Σήμερα στις 07:43:31 μμ »
Δηλαδή κατέβασε ενημερώσεις και μετά δημοσίευση; Το ρωτάω αυτό για να δούμε αν έχει κάποια σχέση με κάποιο πρόσφατο update. Σε κάποιες πάλι περιπτώσεις όταν έκανα δημοσίευση με ανοικτό client και λογαριασμό δεν μπορούσα να μπω σε κάποιους λογαριασμούς μετά. Όχι όλους βέβαια. Αυτό παρουσιαζόταν και στο 12.04. Η λύση που σε μένα πάντα λειτουργούσε ήταν να ξανακάνω δημοσίευση με ΣΒΗΣΤΟΥΣ όλους τους clients.
2
Προγραμματισμός Υπολογιστών / Απ: Βιβλια
« Τελευταίο μήνυμα από Λάμπρος Μπουκουβάλας στις Σήμερα στις 06:27:06 μμ »
Ωραίο πράγμα οι αποφάσεις...
Ας έρθει, έστω και έτσι. Ευχαριστούμε Δήμητρα.
3
Προγραμματισμός Υπολογιστών / Απ: Βιβλια
« Τελευταίο μήνυμα από dimitra στις Σήμερα στις 06:17:37 μμ »
Και η απόφαση για την επανατύπωση κ διανομή των βιβλίων Προγραμματισμού κ Δικτύων.  :o
4
Linux / Απ: Πιλοτικές εγκαταστάσεις Ubuntu 16.04
« Τελευταίο μήνυμα από laskosd στις Σήμερα στις 09:20:30 πμ »
Καλημέρα σε όλους. Προσπαθώ να εγκαταστήσω sch-scripts στο εργαστήριο (2η ημέρα σήμερα) αλλά εμφανίζεται συνεχώς το ίδιο μήνυμα:
ERROR in sch-scripts:
Σφάλμα κατά την ενημέρωση των διαθέσιμων πακέτων.
Μόλις χτες εγκατέστησα με επιτυχία τα 16.04 ΜΑΤΕ στον Server και απλά ακολούθησα τις οδηγίες του Οδηγού Εγκατάστασης (http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP).
Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες όμως, κανένα αποτέλεσμα.
Σημειώνω ότι πρόκειται για το δεύτερο εργαστήριο του Σχολείου. Στο πρώτο δουλεύουμε ακομη την έκδοση 12.04. Επισυνάπτω και την "απάντηση"...
5
Γενικά / Απ: ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ PC (TRIUMPH OF THE NERDS)
« Τελευταίο μήνυμα από za√‘ag στις Σήμερα στις 07:51:17 πμ »
Να υποθέσω ότι θα φτιάξεις όλο το βίντεο με καλύτερη ποιότητα και υπότιτλους;

Μακάρι ... θα σου πάρει όμως πολύ χρόνο .... Σε αναμονή λοιπόν :)
6
Linux / Απ: Πρόβλημα σύνδεσης client
« Τελευταίο μήνυμα από mavroann στις Χθες στις 12:36:07 μμ »
 :D :D Και εγώ το  ίδιο .. καμία λύση ;
7
Γενικά / Απ: ΓΕΛ: Back to the Past
« Τελευταίο μήνυμα από gpapargi στις 20 Νοέ 2017, 03:54:26 μμ »
Επιστολή των επιστημονικών ενώσεων των φυσικών επιστημών.
8
Linux / Απ: Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts
« Τελευταίο μήνυμα από ilias_s στις 20 Νοέ 2017, 03:50:44 μμ »
Πάλι καλά που έκανε το ΙΤΥΕ μία πρόταση και πάλι καλά που το υπουργείο την έχει ζητήσει 2-3 φορές και δεν την πέταξε στο καλάθι με τη μία.

Όμως το γεγονός ότι, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε εκπ/κό προσωπικό, βρίσκουν την "φόρμουλα" να περάσουν τις προσλήψεις αναπληρωτών στο ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ (τα οποία απ' όσο γνωρίζω κανονικά απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για την πρόσληψη/μισθοδοσία προσωπικού που καλύπτει πάγιες ανάγκες ενός κράτους μέλους) αλλά δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο να συνεχοιστεί το έργο της ΤΣ είναι πραγματικά άξιο απορίας...

Με λίγα λόγια, αυτό που τους καίει (δηλ. τα κενά προσωπικού στα σχολεία) βρίσκουν τον τρόπο να το καλύψουν. Αυτό που δε βλέπει ο πολύς κόσμος το αφήνουμε στην τύχη του άσχετα αν στην τελική θα μας κοστίσει το 10πλάσιο!
9
Linux / Απ: Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts
« Τελευταίο μήνυμα από alkisg στις 20 Νοέ 2017, 10:51:52 πμ »
Το ΙΤΥΕ έχει καταθέσει νέα πρόταση από το 2015, και την κατάθεσε εκ νέου 2-3 φορές ακόμα όταν το Υπουργείο την ξαναζήτησε.
Το πρόβλημα είναι γνωστό στα αρμόδια γραφεία του Υπουργείου και προσπαθούν να πιέσουν τα ...ανώτερα πολιτικά γραφεία. Υπάρχει λένε η βούληση αλλά έχουν θέματα με τα διαδικασιακά τους.
Btw, μετά από διάφορες προσπάθειες βρήκα ότι το αρμόδιο τμήμα είναι το "Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας", για το οποίο μπορείτε να βρείτε email και τηλέφωνο στον τηλεφωνικό κατάλογο του Υπουργείου, αλλά το καλύτερο είναι να στέλνετε έγγραφα μέσω του Σχολείου ή της Διεύθυνσης, όχι απλά email που γειώνονται χωρίς να υπάρχει υποχρέωση ανάγνωσης ή απάντησης.

Σίγουρα η πίεση προς το Υπουργείο, και υπηρεσιακά αλλά και πολιτικά είναι ο "σωστός" τρόπος να λυθεί. Να την συνεχίσουμε.
Δεν ξέρω όμως αν θα υπάρξει αποτέλεσμα σύντομα, αργά ή ποτέ. Εξαρτάται από το πόσα έγγραφα θα στείλουν τα σχολεία και κυρίως από το πόσα θα αντιληφθούν οι σύμβουλοι του Υπουργού.
Η άλλη λύση, το να πληρώνουν άμεσα τα Σχολεία, δίνει τη δυνατότητα να αποφασίσουν τα ίδια τα Σχολεία για το τι θέλουν, χωρίς να εξαρτώνται από το αν θα μπορέσουν ή όχι να πείσουν τους συμβούλους του Υπουργού. Μπορεί να μην είναι ο "σωστός" τρόπος αλλά μπορεί και να είναι ο μόνος που θα δουλέψει στην Ελλάδα μας. :(
10
Linux / Απ: Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts
« Τελευταίο μήνυμα από ilias_s στις 20 Νοέ 2017, 09:24:59 πμ »
Ναι, θα μπορούσε να γίνει αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση. Κάποιοι (πολλοί ίσως) θα δεχτούν, κάποιοι άλλοι όχι κτλ.

Φυσικά, απ' το "καθόλου" καλύτερα ένα τέτοιο μοντέλο! Αλλά πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να γίνουν κινήσεις για να περάσει το "μήνυμα" κεντρικά.

Προσωπικά, ακόμα έχω την αίσθηση πως το υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και αποσυντονισμό. Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός να θέλουν τις ανοιχτές τεχνολογίες αλλά να μη θέλουν να επενδύσουν (και μάλιστα με χρήματα Ευρωπαϊκά) το παραμικρό σε αυτές;

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως απλά έληξε η χρηματοδότηση της ΤΣ από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ?) που την χρηματοδοτούσε και τώρα, στο νέο πρόγραμμα, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολήθηκε με το να δημιουργηθεί μία νέα* πρόταση που να δικαιολογεί νέο κονδύλι που ουσιαστικά θα συνεχίζει τη λειτουργία της ΤΣ.

* Είναι γεγονός πως αν ένα πρόγραμμα (Χ) χρηματοδοτηθεί από ένα Ευρωπαϊκό πακέτο, το ίδιο πρόγραμμα δεν μπορεί να ενταχθεί σε κανένα επόμενο Ευρωπαϊκό πακέτο. Οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να "ντυθεί" αλλιώς, σε μία νέα πρόταση, με η άλλη μορφή (Υ) να ενταχθεί στο νέο πακέτο αυτό!

(Αυτό τουλάχιστον μας είχαν εξηγήσει άνθρωποι σχετικοί όταν τους θέσαμε το ερώτημα "Γιατί μας δίνεται Διαδραστικούς Πίνακες τη στιγμή που ουσιαστικά χρειαζόμαστε καινούρια εργαστήρια;;;")

Οπότε μάλλον κανένας από τους "επάνω" δεν κατάφερε, και δεν ξέρω αν προσπάθησε καν, να περάσει την ΤΣ στο νέο πακέτο. Έστω και αν έγινε κάτι η νέα πρόταση είναι ελλιπής. Έχω την εντύπωση πως και το ΠΣΔ είχε κάποιο θέμα με τη χρηματοδότηση αλλά λύθηκε. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Θεωρείς πως δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθούμε πλέον να ακουστούμε στα "ανώτερα κλιμάκια" του υπουργείου;
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10