επαλ εναντιον γενικο λυκειο

Ξεκίνησε από striker, 08 Ιουν 2011, 01:02:43 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

striker

παιδια παω επαλ αλλα ακουσα οτι απο αυτο το σχολειο δεν εχεις μελλον λενε οτι και σε ΤΕΕΙ να περασεις  τιποτα βοηθος θα καταληξεις και οτι καλυτερες δυνατοτητες υπαρχουν στο γενικο
θελω να μου απαντησετε ειλικρινα ισχυει αυτο θεωρειται το ΑΕΙ πιο ανωτερο απο το ΤΕΕΙ.Γιατι με βαση τον αγγραφο νομο υπαρχει αυτη η ανωτεροτητα αναμεσα στις 2 σχολες και γενικως αυτη η αντιληψη

Ma8hths

Γεια,

Πρώτον από ΕΠΑ.Λ μπορείς να περάσει και ΑΕΙ (ομάδα Β).Τώρα όσον αφορά τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ σαφώς τα δευτερα δίνουν πτυχίο μεγαλυτερου επιπεδου από τα ΤΕΙ και προφανώς είναι προτιμότερα στην αγορά εργασίας ΑΛΛΑ σίγουρα δεν ισχύει αυτό που άκουσες ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ καταλήγουν βοηθοί.

Και να ξέρεις οι περισσότεροι εργοδότες δεν νοιάζονται για τα πτυχία αλλα ποσο καλά ξέρεις να κανεις την δουλειά...  ;)

Stefevan

#2
Παιδιά κανείς δεν χαίρεται με την επιτυχία του άλλου και γι'αυτό πολλοί υποβαθμίζουν τα ΤΕΙ... ίσα ίσα ένας απόφοιτος ΤΕΙ πληροφορικής απορροφάται πιο εύκολα επειδή έχει κάνει άπειρα εργαστήρια......

Προφανώς όποιος είπε ότι γίνεσαι βοηθός είναι άσχετος ανίδεος και δεν θα έπρεπε να μιλάει σε μαθητές για τέτοια θέματα, αυτή η αντίληψη είναι τουλάχιστον 800 ετών

Αυτό το "τα ΑΕΙ είναι ανώτερα από τα ΤΕΙ" ανήκει στο παρελθόν, το επίπεδο κάποιων ΤΕΙ έχει ανέβει πάρα πολύ και εννοείται ότι τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι ισάξια και αναγνωρισμένα τα ίδιο, συγκεκριμένα για έναν απόφοιτο Πληροφορικής δεν θα παίξει κανένα ρόλο τι εκπ. ίδρυμα τελείωσε (σημείωση, ένας απόφοιτος ΤΕΙ πληροφορικής μπορεί να εισαχθεί σε ΑΕΙ πληροφορικής με κατατακτήριες αλλά και να κάνει μεταπτυχιακό). Δείτε παρακάτω τι μπορεί να κάνει ένας απόφοιτος πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας (www.teiath.gr):
http://www.cs.teiath.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=196&Itemid=161

...έχει δυνατότητες:

1. Εφαρμογής των αρχών της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ανάλυση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση συστημάτων λογισμικού, ως Προγραμματιστής Συστημάτων και Εφαρμογών.

2. Ανάλυσης και ικανοποίησης των αναγκών των οργανισμών και των επιχειρήσεων, μέσω του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της υλοποίησης, της ολοκλήρωσης, της διαμόρφωσης, της διαχείρισης και της υποστήριξης των υπολογιστικών και επικοινωνιακών τεχνολογιών (λογισμικού, υλικού και δικτύων), ως Μηχανικός Πληροφορικής.

3. Επίσης, ο Πτυχιούχος του Τμήματος μπορεί να εργάζεται ως Εκπαιδευτικός ή Μηχανικός Πληροφορικής, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.


Οπότε, ενημερωθείτε πρώτα!

Keep Growing

Έχεις δίκιο. Δυστυχώς μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία όπου ο στόχος όλων ήταν να σπουδάσει το παιδί τους σε ένα πανεπιστήμιο.
Αυτή η οριζοντιοποίηση  σε όλα τα επίπεδα οδηγεί τελικά στην αποχαύνωση και στην απόλυτη έλλειψη αντικειμενικότητας από την πλειοψηφία των μελών της κοινωνίας μας.
Ευτυχώς αυτό το κλίμα δείχνει να έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

iliasthes

Να υποθέσω πως είσαι μαθητής, ο οποίος φοιτά φέτος σε ΕΠΑΛ πρώτη χρονιά. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις, είναι τι θέλεις εσύ, τι σε κερδίζει περισσότερο. Μην μπαίνεις στη λογική του ανώτερου ή κατώτερου. Κάθε σχολείο και μετέπειτα κάθε σχολή έχει τις ιδιαιτερότητες της και προσφέρει διαφορετικά πράγματα.  Να ξέρεις πως η ποιότητα, είναι κάτι αρκετά δύσκολο να μετρηθεί και δεν εξαρτάται από τις ταμπέλες και τους τίτλους του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος, είτε πρόκειται για σχολείο, είτε για ΑΕΙ, ΤΕΙ. Η εργατικότητα, το μεράκι, η μεθοδικότητα και η οργάνωση των διδασκόντων και των μαθητών μπορεί να δώσει αποτέλεσμα με αξία ή όχι. Εσύ καθορίζεις μόνο το μισό, δηλαδή το μέρος που αφορά εσένα. Επομένως κοίτα να διαλέξεις κάτι το οποίο αγαπάς και  θα είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις πολύ κόπο και χρόνο.

Βέβαια αν το εσωτερικό περιβάλλον εκεί που φοιτάς νιώθεις οτι δεν σε βοηθά. Δηλαδή αν πας σε ένα σχολείο που νιώθεις οτι οι καθηγητές σου δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλεις ή το κλίμα που δημιουργούν οι συμμαθητές σου επίσης σε εμποδίζει να πάρεις αυτά που θέλεις, τότε ναι να διαλέξεις ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου, εφ' όσον είναι αυτό εφικτό.

spantoulis

Αυτή η μικροαστική αντίληψη για τα ΤΕΙ και την κατωτερότητα τους είναι από τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες της ελληνικής κοινωνίας
Και στο λέω εγώ που έχω τελειώσει Πολυτεχνείο.
Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η γνώση, η εργατικότητα, η ευσυνειδησία  και το ταλέντο.
Εξάλλου τα ΤΕΙ αν δεν κάνω λάθος εδώ και λίγα χρόνια λέγονται ΑΤΕΙ. 
Η χρήση υπολογιστών ΔΕΝ είναι πληροφορική

dkonetas

Επί της ουσίας συμφωνώ με τον iliasthes και τον keep growing απλά προσθέτω και για τον τύπο:
" Με βάση το Ν.3549/2007 (Άρθρο 2, παρ.1α) τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) έχουν ενσωματωθεί στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Ελλάδας και αποτελούν Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) ισοδύναμα με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία. Η ισοδυναμία αυτή έχει ήδη θεσπιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, που είναι το αποκλειστικά αρμόδιο όργανο να κρίνει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και να κατατάξει τους αποφοίτους δια των σχετικών νόμων."

και μια παρατήρηση στις παραπομπές του stefevan :
Το επαγγελματικό profil  όπως κάθε σχολή το παραθέτει στον ιστοχώρο της είναι ασφαλώς ενδεικτικo των αντικειμένων τα οποία συνθέτουν το πρόγραμμα σπουδών της, αλλά σε καμμία περίπτωση - δυστυχώς- δεν αποτελούν επαγγελματικά δικαιώματα ...   

Stefevan

Παράθεση από: dkonetas στις 12 Ιουν 2011, 10:06:27 ΠΜ
Το επαγγελματικό profil  όπως κάθε σχολή το παραθέτει στον ιστοχώρο της είναι ασφαλώς ενδεικτικo των αντικειμένων τα οποία συνθέτουν το πρόγραμμα σπουδών της, αλλά σε καμμία περίπτωση - δυστυχώς- δεν αποτελούν επαγγελματικά δικαιώματα ...   

Έχεις τελειώσει το συγκεκριμένο τμήμα και συνάντησες πρόβλημα? Έχεις γνωστούς που είχαν πρόβλημα? Βλέπω πως είσαι πολύ σίγουρος για αυτά που λες γι'αυτό ρωτάω.  Εκτός αν μιλάς για την κατάσταση που επικρατεί με την ανεργία και όλα αυτά.. εγώ δεν τα έγραψα για εντυπωσιασμό πάντως, τα παρέθεσα για να δείξω τι μπορεί να κάνει κάποιος αφού πρώτα σπουδάσει πληροφορική.

Κάτι βγαίνεις πάντα από μία σχολή. Το πτυχίο σου δίνει αυτές τις δυνατότητες... τώρα το τι θα κάνει κάποιος είναι δικό του θέμα, είναι θέμα προσπάθειας, θέμα τύχης... όλα παίζουν!

Νίκος Αδαμόπουλος

Ο dkonetas μίλησε για επαγγελματικά δικαιώματα...

dkonetas

#9
Παράθεση από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 12 Ιουν 2011, 05:21:47 ΜΜ
Ο dkonetas μίλησε για επαγγελματικά δικαιώματα...
Με κάλυψε ο Νίκος...

μην ερμηνεύετε τα πάντα ως επίθεση ... ίσα-ίσα επίσύναψα τόν νόμο ο οποίος καθιστά ισότιμα τα ΤΕΙ με τα υπόλοιπα ΑΕΙ και καταρρίπτει τον λανθασμένο ισχυρισμό περί διαφοράς για την οποία παραπλανητικά ενημερώσαν τον μαθητή ο οποίος έθεσε την ερώτηση.
Δήλωσα μάλιστα ότι συμφωνώ με 2 προλαλήσαντες οι οποίοι γράψαν στο ίδιο ενωτικό πνεύμα.

και για να εξηγήσω περαιτέρω: Όλες οι σχολές ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία για να εγκρίνουν το επαγγελματικό profil του αποφοίτου - το οποίο πολύ σωστά παρέθεσε ο stefevan - απλά δυστυχώς στην περίπτωση της ερώτησης ως
Παράθεση από: dkonetas στις 12 Ιουν 2011, 10:06:27 ΠΜ
ενδεικτικo των αντικειμένων τα οποία συνθέτουν το πρόγραμμα σπουδών της 
μόνον μπορεί να εκληφθεί.

Σε ότι αφορά στα
Παράθεση από: dkonetas στις 12 Ιουν 2011, 10:06:27 ΠΜδεν αποτελούν επαγγελματικά δικαιώματα ...   
στα οποία αναφέρθηκα επαναλαμβάνω ότι:
- στην αγορά εργασίας  καθώς και στο ελληνικό δημόσιο απουσιάζει η έννοια επαγγελματικά δικαιώματα πληροφορικής. (ειδικά για την δευτεροβάθμια αναζήτησέ το ακόμα και εδώ μέσα δυστυχώς...  :(    )
Η καθιέρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων σχετίζεται με την νομοθετική ρύθμιση η οποία απαιτεί για την εξάσκηση ενός επαγγέλματος συγκεκριμένη άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Το επάγγελμα του Πληροφορικού δεν είναι δυστυχώς ακόμα νομοθετικά ρυθμιζόμενο στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν απαιτείται άδεια άσκησής του από κάποιο φορέα ή επιμελητήριο. Οι πτυχιούχοι Πληροφορικής των Α.Ε.Ι. της Ελλάδας (Πανεπιστημίων, Πολυτεχνείων, και ΤΕΙ) έχουν κάθε δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα τους στη χώρα προέλευσης του πτυχίου τους χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υποχρέωση εγγραφής τους σε οποιοδήποτε Επιμελητήριο.

Μία επίσκεψη σε οποιαδήποτε εφορία θα σε πείσει ότι με μόνο την δήλωσή του ο οποιοσδήποτε καταγράφεται ως επαγγελματίας πληροφορικός είτε προέρχεται από την εξαιρετικό τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών (από το οποίο και η παραπομπή) είτε από τους Μηχανικούς ΗΥ της Πάτρας είτε είναι απλά απόφοιτος γυμνασίου!!!!

Ελπίζω τώρα που προσπάθησα να γίνω πιό σαφής ότι συμφωνούμε stefevan... 

Stefevan

Δεν τίθεται θέμα  :) :D ;D Με κάλυψες χαχα

striker

παντως για τον προγραμματισμο εχω μαθει οτι πιο πολυ πρεπει να ασχοληθεις και μονος σου δλδ να μαθεις γλωσσες(ξερετε ποιες ενννοω)και τετοια μπορειτε να μου προτεινετε ιστοσελιδες φορουμ και τετοια προτεινομενα τα οποια θα με βοηθησουν να μαθω καλυτερα τον προγραμματισμο.

Επισης θα ηθελα να ξερετε οτι εχω ενθουσιαστει με τα videogames οχι με το να τα παιζω αλλα με την διαδικασια που φτιαχνονται δυστυχως ομως στην ελλαδα αυτος ο τομεας των videogames δεν εχει κανει βηματα απλως λεω τι μου εχει τραβηξει το ενδιαφερων.

sany

#12




Από την ομάδα διαχείρισης: το παρόν μήνυμα διαγράφηκε επειδή χρησιμοποιούσε greeklish.
Παρακαλείται το μέλος να πατήσει "Τροποποίηση" και να ξαναγράψει το μήνυμα με ελληνικούς χαρακτήρες.



sany

@striker

Αν θες να μπαίνεις σιγά σιγά στο πνεύμα του προγραμματισμού, καλό είναι να ξεκινήσεις με τη C.

http://c.bytes.gr/images/C-cover_3rd_big.jpg
ISBN: 978-960-461-208-6

Είναι ένα πολύ καλό βιβλίο, ευανάγνωστο με πολλά παραδείγματα.
Θα το βρείς στις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Τώρα αν θες ιστοσελίδες πάρε μία http://www.cprogramming.com/

Ξέρω είναι στα Αγγλικά αλλά αν είναι να ασχοληθείς με την τεχνολογία θα πρέπει να μάθεις καλά τη γλώσσα. Αν βλέπεις ότι δυσκολεύεσαι πολύ πάρε το βιβλίο, δεν θα το μετανίωσεις.

Με τη βοήθεια του βιβλίου και καθημερινή ενασχόληση σε κανα 2μηνο θα γράφεις κώδικα με κλειστά τα μάτια.

striker

ευχαριστω για την απαντηση περιμενω και αλλες απαντησεις σχετικα με τον προγραμματισμο