Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Γενική συζήτηση (μόνο για ανάγνωση) => Μήνυμα ξεκίνησε από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ

Τίτλος: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Αρχικά θεωρώ δεδομένο ότι οι εφαρμογές της πληροφορικής και ο αριθμός των υπολογιστών  σταθερών και laptop καθώς και άλλων σχετικών ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ διαδραστικοί) θα αυξάνουν συνεχώς στα σχολεία μας.

Η ύπαρξη αυτού του εξοπλισμού θέτει ένα πρόβλημα συντήρησής του.

Λόγω ειδικότητας και μακριά από ιδεοληψίες του τύπου "εξυπηρετούμε τα σχέδια του Υπουργείου" πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε εμείς ως κλάδος.

Σήμερα οι καθηγητές πληροφορικής αναλαμβάνουν (αν το επιθυμούν) υπεύθυνοι εργαστηρίων και έχουν μείωση ωραρίου κατά 3 ώρες. Από επαφές που έχω με συναδέλφους κανείς δεν θεωρεί ότι η θέση υπευθύνου εργαστηρίου δεν πρέπει να αποτελεί "δική μας" υπόθεση.  Αντίθετα υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες αν επιχειρηθεί να γίνει κάτι αντίθετο.

Σήμερα επίσης, η τεχνική στήριξη "δευτέρου επιπέδου" των εργαστηρίων και γενικότερα του σχολείου γίνεται από τους υπευθύνους ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ και τους αντίστοιχους τεχνικούς.

Από το πρόσφατο σχέδιο για τη δομή της εκπαίδευσης αλλά και από τη συνάντηση που είχε η ΠΕΚΑΠ με συμβούλους του υπουργείου  είναι φανερό ότι η δομή αυτή θα αλλάξει χωρίς να υπάρχουν (εκ μέρους του Υπουργείου) συγκεκριμένες αποφάσεις.

Μπαίνει λοιπόν το ζήτημα αν θα πρέπει ως κλάδος να έχουμε κάποια θέση να προτείνουμε  η θα περιμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου (και μετά θα τρέχουμε). 

Για παράδειγμα μπορούμε να πούμε:
α) Είμαστε καθηγητές και κάνουμε μόνο μάθημα και τίποτα άλλο. Οτιδήποτε άλλο το αναλαμβάνουμε στα πλαίσια μιας δίκαιας κατανομής εξωδιδακτικών εργασιών στο κάθε σχολείο.  Κάθε είδους τεχνική στήριξη να ανατεθεί σε άλλους εμείς δεν ενδιαφερόμαστε.  Διευκρίνιση: Αυτοί οι "άλλοι" μπορεί να είναι κάποια άλλη ειδικότητα –προθύμων- συναδέλφων που θα το ζητήσουν (όπως π.χ τεχνολόγοι,πιθανά με κάποια επιμόρφωση) ή εξωσχολικοί παράγοντες όπως οι  τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, ιδιώτες κ.λπ.

β) Ναι είμαστε καθηγητές και το κύριο καθήκον μας είναι η διδασκαλία  αλλά λόγο ειδικών γνώσεων μπορούμε να αναλάβουμε την συντήρηση του εργαστηρίου ή όλων των συσκευών αλλά για να το κάνουμε θα πρέπει να έχουμε κάποιο κίνητρο (κοινώς να μας συμφέρει). Διευκρίνιση: Έτσι μπορούμε να ζητήσουμε μόνο τη συντήρηση του εργαστηρίου (υπάρχουσα κατάσταση) και η υπόλοιπη τεχνική στήριξη να ανατεθεί σε άλλους, ή να αναλάβουμε εμείς όλη την τεχνική στήριξη (προφανώς με περισσότερες ώρες μείωσης ωραρίου).

Επίσης θα πρέπει να έχουμε άποψη τι θα γίνει με την τεχνική στήριξη "δευτέρου επιπέδου"


Περιμένω λοιπόν τις απόψεις των συναδέλφων για την άποψη που πρέπει να διατυπώσουμε ως κλάδος.

Προσωπικά η θέση μου είναι ότι πρέπει σε κάθε σχολείο να υπάρχουν ώρες τόσο για τεχνική στήριξη του εργαστηρίου καθώς και όλων των σχετικών συσκευών του σχολείου όσο και για γραμματειακή υποστήριξη.

Τις ώρες αυτές τις αναθέτει ο σύλλογος διδασκόντων σε καθηγητές που τις αιτούνται στην αρχή κάθε σχολικής  χρονιάς (όχι υποχρεωτικά).

Για τις ώρες γραμματειακής υποστήριξης υποψήφιοι μπορεί να είναι καθηγητές κάθε ειδικότητας με πιστοποίηση βασικών γνώσεων χρήσης υπολογιστών (π.χ Π1).

Για της ώρες τεχνικής στήριξης (δύο επιπέδων) εφόσον το επιθυμεί προηγείται ο καθηγητής  Πληροφορικής. 

Επίσης να δοθεί η δυνατότητα (με προκήρυξη θητείας) ανάληψης της τεχνικής στήριξης  "δευτέρου επιπέδου" μιας ομάδας σχολείων.

Πλεονεκτήματα που βλέπω στην πρόταση αυτή.
1) Απαλλασσόμαστε από την πίεση να κάνουμε γραμματειακή υποστήριξη.

2) Αν κάποιος θέλει να κάνει μόνο μάθημα κανένας δεν τον εμποδίζει.  Μπορεί να το κάνει χωρίς να ασχολείται καθόλου ούτε με το εργαστήριο ούτε με τον άλλο εξοπλισμό. 

3) Αν πάλι κάποιος (από το άλλο άκρο) θέλει να φύγει τελείως από την τάξη έχει τη  δυνατότητα να το κάνει (όπως τώρα οι υπεύθυνοι ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ και οι τεχνικοί). 

4) Ενδιάμεσα αν κάποιος θέλει  να συμπληρώνει ωράριο και να μην τρέχει σε δύο (ή περισσότερα) σχολεία μπορεί να γίνει υπεύθυνος εργαστηρίου ή να πάρει όλη την τεχνική στήριξη του σχολείου του.

Φυσικά η πρόταση θέλει επιπλέον επεξεργασία γιατί για παράδειγμα δεν λέμε τίποτα για πλήθος ωρών ή τι θα γίνει αν αρνηθεί ο καθηγητής Πληροφορικής ή αν δεν υπάρξουν υποψηφιότητες για τεχνική στήριξη 2ου επιπέδου. 
Η λογική της είναι ότι σε κάθε περίπτωση την απόφαση τη παίρνει ο/η κάθε συνάδελφος/σα σταθμίζοντας τις δικές του ανάγκες και τις οικογενειακές υποχρεώσεις του εξασφαλίζοντας το ωράριο του.

Περιμένω και τις δικές σας απόψεις με την παράκληση να είναι όσο το δυνατόν συμβατές  με την υπάρχουσα οικονομική πραγματικότητα. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την πρόσληψη ενός  τεχνικού (και πιθανά ενός γραμματέα) σε κάθε σχολείο αλλά πιστεύω ότι είναι  προφανές τι θα μας απαντήσουν.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: fof στις 20 Νοε 2011, 03:20:56 ΜΜ
Γιατί να προτείνουμε εμείς στο Υπουργείο σχετικά με την Τεχνική - γραμματειακή υποστήριξη και όχι οι Μαθηματικοί, οι Φυσικοί, οι Φιλόλογοι... κλπ;;  Πραγματικά θα ήθελα μια απάντηση στο γιατί μας αφορά τόσο πολύ αυτό το θέμα;

Την Τεχνική υποστήριξη και συντήρηση του εργαστηρίου την κάνουμε και επιβάλλετε να την κάνουμε ήδη, όχι γιατί υπάρχει η ελάφρυνση ωραρίου, αλλά γιατί το εργαστήριο είναι το μάθημα, το αντικείμενο, ο τομέας, η επιστήμη που καλούμαστε να διδάξουμε.

Από εκεί και πέρα δεν βρίσκω λόγους να ασχοληθούμε με την γραμματεία ή την τεχνική στήριξη ολόκληρου του σχολείου εκτός αν ο ουσιαστικός τομέας ύπαρξής μας, δηλαδή το εκπαιδευτικό έργο της Πληροφορικής  που προσφέρουμε  στα σχολεία, τείνει να εκλείψει ή πιστεύουμε ότι θα εκλείψει!
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 20 Νοε 2011, 04:05:31 ΜΜ
Βαγγέλη, μερικές φορές μου κάνει εντύπωση η επιμονή σου. Άσχετα με το τί πιστεύει καθένας για το ζήτημα αυτό
είναι πλέον πασίδηλο οτι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την κοινότητα για τα θέματα που μας απασχολούν.
Και στη λίστα googlegroup  της ΠΕΚΑΠ αλλά και εδώ δεν υπάρχει συμμετοχή παρά απο ελάχιστους.

και τις περισσότερες φορές είναι κριτική για κάτι που έγινε (ή δεν έγινε) και όχι προτάσεις ή εστω σκέψεις..
Φυσικά για εθελοντική εργασία συνδιαμόρφωσης προτάσεων πριν την δημοσιοποίησή τους, ούτε λόγος...
Είτε αυτό είναι τα ΠΣ διαφόρων βαθμίδων, είτε η γραμματειακή/τεχνική υποστήριξη, είτε η επαγγελματική εκπαίδευση κ.λπ.
ο καθείς μας ενδιαφέρεται για την οργανικούλα του

Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: odysseas στις 20 Νοε 2011, 06:20:09 ΜΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 20 Νοε 2011, 04:05:31 ΜΜ
Φυσικά για εθελοντική εργασία συνδιαμόρφωσης προτάσεων πριν την δημοσιοποίησή τους, ούτε λόγος...
Είτε αυτό είναι τα ΠΣ διαφόρων βαθμίδων, είτε η γραμματειακή/τεχνική υποστήριξη, είτε η επαγγελματική εκπαίδευση κ.λπ.

Εγώ προσωπικά δε θυμάμαι να έγινε πρόταση συνδιαμόρφωσης προτάσεων ούτε για τα νέα προγράμματα σπουδών, ούτε για κάτι άλλο από αυτά που αναφέρονται. Ούτε έχω υπόψη μου κάποια θεσμική δομή στην οποία να γίνεται διαβούλευση για αυτά τα ζητήματα πριν μας ανακοινωθούν. Αν κάνω λάθος ευχαρίστως να με διορθώσετε γιατί είναι σίγουρο πως θα ήθελα να έχω εκφράσει την άποψή μου.

Από κει και πέρα, η αποστροφή για τις "οργανικούλες" είναι ατυχέστατη.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 20 Νοε 2011, 06:35:11 ΜΜ
έχει πρόταση γίνει στη λίστα στο παρελθόν της ΠΕΚΑΠ (στο googlegroup, όπου συνδρομητής της λίστα είναι οποιοσδήποτε και όχι κατ' ανάγκην μέλος της ΠΕΚΑΠ )
παραπάνω από μια φορές και για το λύκειο και για τα ΕΠΑΛ.

εγώ δεν είδα καμία πλατφόρμα προτάσεων, το μόνο που διαβάζω είναι οι ΤΠΕ και η Πληροφορική. Βέβαια κανείς δεν μας έχει πει ακόμα στο παλιό ΠΣ του γυμνασίου, πόσες φορές γράφει ΤΠΕ και πόσες Πληροφορική.
θέλουμε τομέα Πληροφορικής στο ΕΠΑΛ. Πού είναι οι προτάσεις μας για το τί θα περιέχει;

Το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ (παλιό ή νέο) θα πρέπει να τα επεξεργάζονται όλα; Και εμείς να κρίνουμε;


τώρα αν είναι ατυχέστατη η έκφραση ή όχι δεν ξέρω, απλά είναι η αλήθεια
το πόσοι είανι εγγεγραμμένοι στην ΠΕΚΑΠ ή ψήφισαν είναι μια από τις πολλές απλές αποδείξεις
σε κάθε περίπτωση εκφράζω μόνο τη γνώμη μου, όπως πάντα
δεν ξέρω αν παρακολουθείς όλα τα μηνύματα τον τελευταίο καιρό εδώ. Εγώ διαβάζω περισσότερες από 10 φορές την ημέρα το στέκι.


by the way:  Ξέρω πάρα πολλούς που θα ήθελαν να είναι τεχνικοί υπεύθυνοι ανά συγκρότημα σχολείων, δε γεννήθηκαν εκπαιδευτικοί, και συνήθως δεν έχουν οργανική που να τους βολεύει. Καθ θα το ήθελαν γιατί θέλουν να είναι πιο κοντά στο σπίτι τους ή/και γιατί τους αρέσει.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: odysseas στις 20 Νοε 2011, 07:19:20 ΜΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 20 Νοε 2011, 06:35:11 ΜΜ
Το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ (παλιό ή νέο) θα πρέπει να τα επεξεργάζονται όλα; Και εμείς να κρίνουμε;

Κατηγορηματικά όχι. Αλλά το Δ.Σ. της ΠΕΚΑΠ μπορεί να κάνει μια ανοιχτή πρόσκληση ώστε να σχηματιστεί ομάδα εργασίας από τους εκπαιδευτικούς που θεωρούν οτι μπορούν να συνεισφέρουν. Δουλειά του Δ.Σ. είναι η ενεργοποίηση, ο συντονισμός και το όραμα (αν μου επιτρέπεται ο ελαφρύς λυρισμός). Μια πρόταση προγράμματος που έγινε πέρυσι από τον πρόεδρο της ΠΕΚΑΠ στο συνέδριό της δεν είχε στοιχεία μεθοδικής και συλλογικής προσπάθειας (για να το θέσω ήπια).

Την ύπαρξη του google group δεν τη γνωρίζω κι ας παρακολουθώ εδώ και καιρό τις ανακοινώσεις της ΠΕΚΑΠ μέσω RSS (όπως παρακολουθώ και το Στέκι...). Εκτιμώ πάντως οτι μέχρι στιγμής η επικοινωνία της ΠΕΚΑΠ με τους εκπαιδευτικούς ήταν κυρίως μονόδρομη και εκ των υστέρων.

Αλλά οι θέσεις της ΠΕΚΑΠ, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συνδιαμόρφωσή τους και το νέο πρόγραμμα σπουδών του Γυμνασίου (στο οποίο αναφέρεσαι αν δεν κάνω λάθος) είναι διαφορετικά πράγματα, έτσι δεν είναι; Το πρόγραμμα δε διαμορφώθηκε από την ΠΕΚΑΠ ούτε προηγήθηκε κάποια θεσμική διαβούλευση επ' αυτού. Και πάλι διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 20 Νοε 2011, 08:09:52 ΜΜ
το ΠΣ δεν το διαμόρφωσε η ΠΕΚΑΠ, όμως όπως και στα άλλα φλέγοντα
δεν είχε διαμορφώσει πρόταση ΠΡΙΝ διαμορφωθεί

ο Σταύρος Κουνάδης θα μπορεί να πει περισσότερα, αλλά εγώ έχω δει αρκετές προσκλήσεις και απ'οτι κατάλαβα δεν υπήρχε ανταπόκριση. Παρακολουθώ αρκετά χρόνια τώρα για να έχω διαμορφώσει την άποψή μου.

Για τη λίστα δες στο http://groups.google.com/group/pekap?lnk=srg

Όσον αφορά στην πρόταση για το λύκειο, συμφωνώ πάρα πολύ μαζί σου, αλλά δε συγκροτήθηκε πολυμελής ομάδα για να δημιουργήσει κάτι τεκμηριωμένο.

Στο υπουργείο μπορεί κάποιος να μιλήσει είτε με μηνύσεις, είτε με τεκμηριωμένες επιστημονικά και βιβλιογραφικά προτάσεις και πίεση ώστε να αναγκάζεται να τις αφουγκράζεται....
(To τελευταίο Οδυσσέα, προφανώς πάει σε άλλον)
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 20 Νοε 2011, 08:47:25 ΜΜ
Τι να κάνω Παναγιώτη ξέρω την κατάσταση αλλά προσπαθώ να δω μήπως υπάρχει και κάποιο άλλη ιδέα που δεν την έχω σκεφτεί.

Για παράδειγμα η Φωτεινή λέει ότι θέλει μόνο την συντήρηση του εργαστηρίου (υπεύθυνος εργαστηρίου) και όχι σε οτιδήποτε άλλο.

Φωτεινή θα ήθελα μια πιο αναλυτική προσέγγιση.  Για παράδειγμα ποιός θα κάνει την συντήρηση των υπολογιστών που δεν βρίσκονται στο εργαστήριο; Αν κάποιος συνάδελφος κρίνει ότι τον συμφέρει να πάρει άλλη μια μείωση ωραρίου για αυτό εμείς θα πρέπει να το απαγορεύσουμε;  Ποια δομή θα έχει η τεχνική στήριξη 2ου επιπέδου;.

Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου.
Προφανώς ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί είναι δική μας υπόθεση η συντήρηση των υπολογιστών που βρίσκονται στο εργαστήριο αλλά δεν είναι δική μας η συντήρηση των άλλων υπολογιστών του σχολείου (μην αναφέρεις σε εμένα τη διαφορά πιάσε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων του σχολείου σου και προσπάθησε να τους πείσεις).

Επίσης θεωρώ ότι το Υπουργείο θα δει  πιο λογική μια δομή που θα υποστηρίζει όλο το σχολείο και όχι ένα κομμάτι ο ένας και ένα κομμάτι ό άλλος.

Η γραμματειακή απασχόληση φυσικά και δεν είναι δικό μας θέμα (είναι κυρίως θέμα ΟΛΜΕ) αλλά δεν παύει να μας ταλαιπωρεί σα κλάδο. Σκέφτηκα μήπως "με ένα σμπάρο πιάσουμε δύο τρυγόνια" (είναι  ευκολότερο αν βγει ένα τέτοιο νομοσχέδιο να υπάρχει και μια παράγραφος που να ρυθμίζει την γραμματειακή υποστήριξη παρά να λυθεί το πρόβλημα αυτό ξεχωριστά)
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 20 Νοε 2011, 09:00:47 ΜΜ
Παρακαλώ να διατηρηθεί η συζήτηση στα πλαίσια της Τεχνικής Στήριξης και να μην επεκταθεί σε θέματα μαθημάτων, ωρών, αναθέσεων και στο τι έκανε ή δεν έκανε οποιαδήποτε ένωση.
Μια επέκταση του θέματος θα μπορούσε να είναι η υποστήριξη των άλλων συναδέλφων στη χρήση ΤΠΕ στο μάθημά τους.  Εκεί χρειάζεται ακόμα περισσότερο ψύχραιμος και σοβαρός διάλογος σχετικα με τα "ανταλάγματα" καθώς και τη μορφή που θα μπορούσε να πάρει αυτή η υποστήριξη (κυρίως το πως θα αποφύγουμε να γίνουμε "υπηρέτες" των άλλων). 
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: peter13 στις 20 Νοε 2011, 09:05:39 ΜΜ
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο... Για τη συντήρηση αυτή των άλλων υπολογιστών, το job specification τι θα ζητά; ΠE ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΕ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ή μήπως ΠΕ (ίσως και ΤΕ καλύτερα) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Προφανώς ξέρω ότι (τουλάχιστον στα ΑΕΙ) δε διδαχθήκαμε να φτιάχνουμε υπολογιστές και δίκτυα αλλά, αν κάποιος από ΑΕΙ - ΤΕΙ είναι πιο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά, αυτοί είμαστε εμείς... Τέλος δε μπορώ να φανταστώ (έστω ότι λεφτά υπάρχουν :p)ότι ενώ σε σχολείο υπάρχει ΠΕ19,20 να προσληφθεί άλλος με το ίδιο πτυχίο αλλά αυτός θα είναι  ο "παρακατιανός" Μπομπ ο μάστορας... Τώρα για το αν όλοι μπορούν να το κάνουν αυτό φαντάζομαι ότι όχι. Και εδώ πρέπει να σκεφτούμε τρόπους επιμόρφωσης. Θυμάμαι σαν πρωτοετής στη σχολή  που ερχόταν ένα lug και έδειχνε πως να κάνεις format και να βάζεις Linux... Δε το μάθαμε στη σχολή αλλά με αυτά που διδαχθήκαμε λογικά μπορούμε να το μάθουμε εύκολα.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 20 Νοε 2011, 09:58:37 ΜΜ
peter13  ε
ευχαριστώ για τις σκέψεις που διατύπωσες, θεωρώ λογικό και εγώ ότι η πιο σχετική ειδικότητα με την συντήρηση υπολογιστών είναι η δική μας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι ξέρουμε να επισκευάζουμε υπολογιστές), θα μπορούσες όμως να τις κάνεις προτάσεις;
Αν σε διευκολύνει μπορείς να γράψεις που νομίζεις ότι οι δικές μου απόψεις είναι λάθος ή που τις βλέπεις λογικές
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: dski στις 20 Νοε 2011, 10:45:05 ΜΜ
  Προσωπικά βλέπω το θέμα της τεχνικής στήριξης -με τους όρους που το θέτει ο Vangelis- αρκετά θετικά και έχω εκφράσει και στο παρελθόν τις απόψεις μου:

https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3260.msg39739#msg39739
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3260.msg39742#msg39742
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3260.msg39748#msg39748

Και τότε η fof είχε διαφωνήσει, πάντως στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, παρά το ότι βρίσκομαι φέτος σε δύο νέα σχολεία, οι εντυπώσεις μου είναι ίδιες. Και στα δύο σχολεία προσφέρω τεχνική βοήθεια σε όποιον μου το ζητήσει και ακριβώς επειδή βοηθάω τους συναδέλφους να ξεπερνούν προβλήματα που οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να λύσουν, νομίζω ότι έχω κερδίσει την εκτίμησή και το σεβασμό τους με αποτέλεσμα να έχω καλή σχέση και συνεργασία με όλους. Και για να προλάβω τη fof, όχι δεν είμαι το παιδί για όλες τις δουλειές, ούτε έρχεται κανείς να απαιτήσει κάτι από εμένα. Ταυτόχρονα, επειδή ακριβώς προσφέρω κάποια υπηρεσία που δε μπορεί να παρέχει άλλος στο σχολείο (τουλάχιστον τόσο άμεσα όσο εγώ), όλοι θεωρούν ότι έχω αρκετή συνεισφορά ώστε να αποφεύγω διάφορα άλλα "χωσέ" και, φυσικά, αποφεύγω με κάθε τρόπο τη γραμματειακή στήριξη.
Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι κανένας γκουρού στα τεχνικά ζητήματα, γνωρίζω μερικά πράγματα τα οποία τα έμαθα με την πράξη και την τριβή, αν κάτι δεν το γνωρίζω τότε το googlάρω και αν ούτε το google μου δώσει λύση τότε καταφεύγω στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ...
Λοιπόν, αυτού του είδους η συνεισφορά δεν θα είχα αντίρρηση αν συνοδευόταν και από μια μείωση ωραρίου ή/και μια θεσμική απαλλαγή από άλλες εργασίες. Φυσικά αυτό δεν ταιριάζει σε όλους. Δε θέλουν όλοι να ασχοληθούν με το τεχνικό κομμάτι (για τους δικούς του λόγους ο καθένας), όμως γιατί όσοι επιθυμούν να το κάνουν να μην τους επιτρέπεται ή να μην έχουν ένα κατοχυρωμένο όφελος από αυτή τη δουλειά? Νομίζω ότι δεν πρέπει να κλείνουμε πόρτες... Σημαντικό είναι επίσης και το ερώτημα, αν δεν το αναλάβουμε εμείς (σε εθελοντική βάση, έστω...) την τεχνική στήριξη, τότε ποιος? Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι πρώτοι που έρχονται στο μυαλό είναι οι ΠΕ19-20... Θα θέλαμε να δούμε άλλους να το αναλαμβάνουν (προσωπικά νομίζω ότι δε μπορούν, ακόμη και αν θέλουν, άλλες ειδικότητες...)? Να ανατεθούν σε εταιρείες τεχνικής υποστήριξης το θεωρώ λάθος σε περιόδους λιτότητας και οικονομικής κρίσης... Έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο?
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: pgrontas στις 20 Νοε 2011, 10:49:50 ΜΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 20 Νοε 2011, 04:05:31 ΜΜ
και τις περισσότερες φορές είναι κριτική για κάτι που έγινε (ή δεν έγινε) και όχι προτάσεις ή εστω σκέψεις..
Παναγιώτη έχεις δίκιο ότι είναι πολύ πιο εύκολο να κριτικάρεις κάτι παρά να δημιουργείς. Αυτό όμως δεν ακυρώνει ούτε το δικαίωμα στην κριτική, και πολύ περισσότερο την ίδια την άποψη που εκφράζει η κριτική.

Η γνώμη μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι η εξής: Λόγω ειδικότητας και χρήσης η συντήρηση του εργαστηρίου πρέπει να είναι μέσα στα καθήκοντα μας. Εφόσον λοιπόν τα καθήκοντα μας δεν θα είναι μόνο διδακτικά θα πρέπει να έχουμε και λιγότερες διδακτικές ώρες (βλ. μείωση ωραρίου - κάτι που δεν συμβαίνει στην Πρωτοβάθμια).
Σχετικά με την στήριξη δευτέρου επιπέδου καθώς και την συντήρηση των υπολογιστών εκτός εργαστηρίου, θεωρώ ότι τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ έκαναν πολύ καλή δουλειά και έπρεπε να ενισχυθούν με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό (εννοώ οργανικές σε ΚΕΠΛΗΝΕΤ με μετάταξη), αντί να καταργηθούν. Με βρίσκει κάθετα αντίθετο αυτό που λέγεται περί υπεύθυνου ομάδας σχολείου, γιατί τον φαντάζομαι ως τον Βέγγο που θα τρέχει από εδώ και από εκεί χωρίς την διοικητική υποστήριξη που είχαν τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ.
Σχετικά με την γραμματειακή υποστήριξη θεωρώ ότι τα τμήματα της πρέπει να είναι μία από τις εξωδιδακτικές δραστηριότητες που ανατίθεται στην αρχή της χρονιάς σε όλους τους καθηγητές.

Έχω όμως και μια απορία προς τον Βαγγέλη (ως τον μόνο σύμβουλο που είναι παρών στο Στέκι):
Από τα λεγόμενα του εδώ φαίνεται ότι υποστηρίζει την μείωση ωραρίου για τον υπεύθυνο εργαστηρίου (και όχι μόνο μάλιστα). Για ποιον λόγο τότε υπογράφει το κείμενο για τα εργαστήρια της Πρωτοβάθμιας, όπου δεν προβλέπεται μείωση; Εκτός του ότι αποτελεί αντίφαση,  με το κείμενο αυτό είναι σαν να εισηγούνται οι σύμβουλοι στο υπουργείο να μην δωθεί. Αυτή είναι η επίσημη επιστημονική του γνώμη; Αν δεν είναι και διαφωνεί (μαζί με τους υπόλοιπους) και έπρεπε το υπουργείο με το έτσι θέλω να περάσει την συγκεκριμένη θέση, γιατί δεν αρνήθηκαν να συμμετέχουν, ώστε το έγγραφο να υπογράψει μόνο ο γραμματέας; Αυτό που έγινε θεωρώ ότι είναι τεράστιο λάθος γιατί δίνει επιστημονική/θεσμική υπόσταση στο να μην δωθεί μείωση, πράγμα που θα βρεθεί μπροστά μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια αντίδρασης.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: fof στις 20 Νοε 2011, 11:10:04 ΜΜ
συμφωνώ με τον συνάδελφο pgrontas...

Παράθεση από: dski στις 20 Νοε 2011, 10:45:05 ΜΜ
  Προσωπικά βλέπω το θέμα της τεχνικής στήριξης -με τους όρους που το θέτει ο Vangelis- αρκετά θετικά και έχω εκφράσει και στο ....

dski αν μου πεις ότι δεν έχεις απαλλαγεί από εξωδιδακτικές εργασίες τότε μάλλον θα σε πώ 'παιδί για όλες τις δουλειές'  ;D
(αλλά καλό παιδί όμως  :))
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: dski στις 20 Νοε 2011, 11:24:13 ΜΜ
@fof

Για να σου λύσω την απορία, η μόνη εξωδιδακτική εργασία που ανέλαβα ήταν η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου σε συνεργασία με το μουσικό του σχολείου. Και αυτό όχι γιατί με "έχωσαν" αλλά, επειδή δεν υπήρχε προθυμία από άλλους, αυτοπροτάθηκα (χωρίς πίεση από κανέναν, κανείς δεν περιμένει από ένα πληροφορικό να αναλάβει γιορτή στο σχολείο...) καθώς η εν λόγω εθνική επέτειος είναι αυτή που μου ταιριάζει περισσότερο και είχα υλικό και πράγματα που ήθελα να δείξω. Πέραν αυτού (και της -άτυπης- τεχνικής στήριξης) κάνω μόνο εφημερίες.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: fof στις 20 Νοε 2011, 11:44:22 ΜΜ
μια χαρούλα σε βρίσκω (προς το παρόν)..
γιατί του χρόνου τέρμα η 3ωρη ελάφρυνση ωραρίου! και επιπλέον φημολογείται  αύξηση υποχρεωτικού ωραρίου...  :D
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 21 Νοε 2011, 12:17:01 ΠΜ
Παρακαλώ τους συναδέλφους να παραμείνουν στο θέμα της τεχνικής στήριξης

Για όλα τα άλλα θέματα έχουμε άλλους "στίβους" η μπορούμε να χρησιμοποιούμε προσωπικά μηνύματα.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: jtsop στις 21 Νοε 2011, 12:55:31 ΠΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ
Αγαπητοί συνάδελφοι
Αρχικά θεωρώ δεδομένο ότι οι εφαρμογές της πληροφορικής και ο αριθμός των υπολογιστών  σταθερών και laptop καθώς και άλλων σχετικών ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ διαδραστικοί) θα αυξάνουν συνεχώς στα σχολεία μας.

Η ύπαρξη αυτού του εξοπλισμού θέτει ένα πρόβλημα συντήρησής του.

Λόγω ειδικότητας και μακριά από ιδεοληψίες του τύπου "εξυπηρετούμε τα σχέδια του Υπουργείου" πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε εμείς ως κλάδος.
Κύριε Κανίδη, εάν είσασταν στην ΓΣ θα ξέρατε ότι το συζητήσαμε αυτό το θέμα. Όλοι εμείς έχουμε διοριστεί ως καθηγητές ΠΕ19/ΠΕ20. Η συντήρηση του εξοπλισμού δεν είναι στις αρμοδιότητες του καθηγητή.


Παράθεση από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ
Σήμερα οι καθηγητές πληροφορικής αναλαμβάνουν (αν το επιθυμούν) υπεύθυνοι εργαστηρίων και έχουν μείωση ωραρίου κατά 3 ώρες. Από επαφές που έχω με συναδέλφους κανείς δεν θεωρεί ότι η θέση υπευθύνου εργαστηρίου δεν πρέπει να αποτελεί "δική μας" υπόθεση.  Αντίθετα υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες αν επιχειρηθεί να γίνει κάτι αντίθετο.

Παράθεση από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ
Σήμερα επίσης, η τεχνική στήριξη "δευτέρου επιπέδου" των εργαστηρίων και γενικότερα του σχολείου γίνεται από τους υπευθύνους ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ και τους αντίστοιχους τεχνικούς.

Από το πρόσφατο σχέδιο για τη δομή της εκπαίδευσης αλλά και από τη συνάντηση που είχε η ΠΕΚΑΠ με συμβούλους του υπουργείου  είναι φανερό ότι η δομή αυτή θα αλλάξει χωρίς να υπάρχουν (εκ μέρους του Υπουργείου) συγκεκριμένες αποφάσεις.

Μπαίνει λοιπόν το ζήτημα αν θα πρέπει ως κλάδος να έχουμε κάποια θέση να προτείνουμε  η θα περιμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου (και μετά θα τρέχουμε). 
Η θέση μας  πρέπει να είναι ξεκάθαρη: μια δομή ανάλογη του ΠΛΗΝΕΤ, με στελέχωση από άτομα που θέλουν να κάνουν τεχνική υποστήριξη.


Παράθεση από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ
Για παράδειγμα μπορούμε να πούμε:
α) Είμαστε καθηγητές και κάνουμε μόνο μάθημα και τίποτα άλλο. Οτιδήποτε άλλο το αναλαμβάνουμε στα πλαίσια μιας δίκαιας κατανομής εξωδιδακτικών εργασιών στο κάθε σχολείο.  Κάθε είδους τεχνική στήριξη να ανατεθεί σε άλλους εμείς δεν ενδιαφερόμαστε.  Διευκρίνιση: Αυτοί οι "άλλοι" μπορεί να είναι κάποια άλλη ειδικότητα –προθύμων- συναδέλφων που θα το ζητήσουν (όπως π.χ τεχνολόγοι,πιθανά με κάποια επιμόρφωση) ή εξωσχολικοί παράγοντες όπως οι  τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, ιδιώτες κ.λπ.

β) Ναι είμαστε καθηγητές και το κύριο καθήκον μας είναι η διδασκαλία  αλλά λόγο ειδικών γνώσεων μπορούμε να αναλάβουμε την συντήρηση του εργαστηρίου ή όλων των συσκευών αλλά για να το κάνουμε θα πρέπει να έχουμε κάποιο κίνητρο (κοινώς να μας συμφέρει). Διευκρίνιση: Έτσι μπορούμε να ζητήσουμε μόνο τη συντήρηση του εργαστηρίου (υπάρχουσα κατάσταση) και η υπόλοιπη τεχνική στήριξη να ανατεθεί σε άλλους, ή να αναλάβουμε εμείς όλη την τεχνική στήριξη (προφανώς με περισσότερες ώρες μείωσης ωραρίου).
Ο καθηγητής που είναι σε σχολείο είναι *μόνο* καθηγητής. Η τεχνική υποστήριξη του σχολείου και των διευθύνσεων είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Αν κάποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποσπαστούν στις αντίστοιχες θέσεις.

Παράθεση από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ
Επίσης θα πρέπει να έχουμε άποψη τι θα γίνει με την τεχνική στήριξη "δευτέρου επιπέδου"
Μπορούμε να προτείνουμε τις αρμοδιότητες που πρέπει να περάσουν στα ΠΛΗΝΕΤ (ότι όνομα και αν έχουν πλέον)


Παράθεση από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ
Προσωπικά η θέση μου είναι ότι πρέπει σε κάθε σχολείο να υπάρχουν ώρες τόσο για τεχνική στήριξη του εργαστηρίου
Το εργαστήριο πρέπει να καλύπτεται από την 3ώρη απασχόληση ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ.

Παράθεση από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ
καθώς και όλων των σχετικών συσκευών του σχολείου όσο και για γραμματειακή υποστήριξη.
Τις ώρες αυτές τις αναθέτει ο σύλλογος διδασκόντων σε καθηγητές που τις αιτούνται στην αρχή κάθε σχολικής  χρονιάς (όχι υποχρεωτικά).
Για τις ώρες γραμματειακής υποστήριξης υποψήφιοι μπορεί να είναι καθηγητές κάθε ειδικότητας με πιστοποίηση βασικών γνώσεων χρήσης υπολογιστών (π.χ Π1).

Παράθεση από: Vangelis στις 19 Νοε 2011, 12:53:55 ΠΜ
Για της ώρες τεχνικής στήριξης (δύο επιπέδων) εφόσον το επιθυμεί προηγείται ο καθηγητής  Πληροφορικής. 
Επίσης να δοθεί η δυνατότητα (με προκήρυξη θητείας) ανάληψης της τεχνικής στήριξης  "δευτέρου επιπέδου" μιας ομάδας σχολείων.
Η τεχνική υποστήριξη πρέπει να γίνεται από τη διεύθυνση ΔΕ/ΠΕ.

Η γραμματειακή υποστήριξη δεν έχει καμμία σχέση με την ειδικότητά μας και εγώ δεν δέχομαι να το συζητάμε ως αρμοδιοότητά μας.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 21 Νοε 2011, 08:58:23 ΠΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 20 Νοε 2011, 08:09:52 ΜΜ
Για τη λίστα δες στο http://groups.google.com/group/pekap?lnk=srg

Η λίστα είναι κλειδωμένη, και πρέπει να κάνουμε αίτηση για να δούμε τι συζητιέται.

Μην απορείς γιατί δεν πάτησε κανένας εκεί.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 21 Νοε 2011, 09:02:38 ΠΜ
η λίστα είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να γίνει μέλος της, με μια ηλεκτρονική αίτηση
τα μυαλά είναι κλειδωμένα
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 21 Νοε 2011, 09:13:01 ΠΜ
συνεπώς, αναγνωρίζεται σε κάποιους διορισμένους ως καθηγητές, το δικαίωμα να αποσπαστούν με αίτησή τους σε θέσεις τεχνικών υπευθύνων που θα υπόκεινται στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ (ή στο νέο γραφείο εκπαιδευτικής υποστήριξης ή στο ΙΤΥΕ) και θα έχουν υπο την εποπτεία τους συγκεκριμένες περιοχές ή σχολεία.

Ουάου, αυτό είναι μια εξέλιξη Βαγγέλη

συνεχίζω την σκέψη μου:
1. η χρονική διάρκεια της απόσπασης πρέπει να είναι σχετικά μεγάλη (3-4 έτη) ώστε να υπάρξει η απαραίτητη επιμόρφωσή τους και να υπάρξει απόσβεση των γνώσεών τους (ας μου επιτραπεί ο όρος) και συνέχεια.
2. πρέπει να βολιδοσκοπήσουμε -ανεπίσημα- το ΙΤΥΕ (έχει και το ΠΣΔ πλέον) να μάθουμε τις σκέψεις τους για την τεχνική στήριξη και όσες κρίνουμε ως σωστές (ή όλες) να τις στηρίξουμε στο υπουργείο (όχι με μηνύσεις αλλά με τεκμηριωμένες προτάσεις).
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 21 Νοε 2011, 09:19:54 ΠΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 20 Νοε 2011, 08:47:25 ΜΜ
Για παράδειγμα ποιός θα κάνει την συντήρηση των υπολογιστών που δεν βρίσκονται στο εργαστήριο;


Πίσω από οτιδήποτε πρέπει να υπάρχει μια αρχή, και με βάση αυτή πρέπει να γίνεται το οτιδήποτε αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς.

Πριν μπεις στο μονοπάτι για το ποιός θα μπορεί να αναλάβει την συντήρηση του εργαστηρίου πληροφορικής και των υπολογιστών που δεν βρίσκονται στο εργαστήριο, πρέπει να απαντήσεις ποιά είναι η προσωπική αρχή σου σχετικά με τα πτυχία.

Εγώ ξέρω καλά αγγλικά αλλά δεν έχω πτυχίο, μπορώ να διδάξω σε τάξη αν θέλω, με την ανάλογη πληρωμή ή μείωση ωραρίου;
Επίσης ξέρω καλά από υδραυλικά και έχω και πτυχίο υδραυλικού, μπορώ να αναλάβω τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σχολείου με την ανάλογη πληρωμή ή μείωση ωραρίου;

Αν ναι, τότε καλώς να αναλάβει οποιοσδήποτε πραγματικά ξέρει, με την ανάλογη πάντα μείωση ωραρίου ή πληρωμή, την συντήρηση του εργαστηρίου πληροφορικής.
Αν όχι όμως τότε την συντήρηση πρέπει να την αναλάβουν όσοι έχουν πτυχίο συντήρησης υπολογιστών, και όχι οποιοσδήποτε.

Δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ότι ισχύει για την πληροφορική να ισχύσει και για τα αγγλικα, και για τα υδραυλικά και για τα φιλολογικά. Είναι η αρχή της ισότητας, κατοχυρωμένη από το σύνταγμα. Αν σεβόμαστε το υπάρχον σύνταγμα, οφείλουμε να σεβόμαστε και αυτή την αρχή.


Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 21 Νοε 2011, 09:34:29 ΠΜ
περίεργο, εγώ δεν έχω σπουδάσει συντήρηση υπολογιστών
και δεν ανήκω στο επιμελητήριο συντηρητών

ωστόσο, μπορώ να αναβαθμίσω/συντηρήσω/εγκαταστήσω το λογισμικό στον υπολογιστή μου και να κάνω άλλες εργασίες (πρώτου επιπέδου τις λένε οι άλλοι)
χωρίς να ζητήσω επίδομα από τη γυναίκα μου
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 21 Νοε 2011, 10:01:03 ΠΜ
Εξακολουθεί να υπάρχει η πρόταση από το εαίτυ, για την αξιοποίηση σε τεχνική στήριξη όσων εκπαιδευτικών πληροφορικής επιθυμούν (αναλαμβάνοντας ομάδα σχολείων, με αντίστοιχη μείωση του διδακτικού ωραρίου τους). όταν εγκριθεί η πρόταση, θα το μάθουμε εγκαίρως.

μην περιμένετε από τα πληνέτ (όσο υπάρχουν...). πλέον είναι ελάχιστοι, δεν προλαβαίνουν ή/και δε μπορούν.

επίσης, προς αποφυγή παρερμηνεύσεων, ένας υπ. πληνέτ δεν είναι συντηρητής υπολογιστών, όπως πολλοί συνάδελφοι πιστεύουν. το ότι κάποιοι υπεύθυνοι ή τεχνικοί το έκαναν (κι εγώ μεταξύ αυτών), αυτό οφείλεται σε ατομική πρωτοβουλία και διάθεση σε συνδυασμό με κάποιες γνώσεις. ακόμη και οι τεχν. υπ. πληνέτ συχνά τοποθετούνται επειδή περισσεύουν στη διεύθυνση, και όχι επειδή μπορούν ή ξέρουν να αναλάβουν συντήρηση.

επομένως, ακόμη και όταν τα πληνέτ ανθούσαν, πάντα ήταν θέμα ανθρώπου το αν θα γινόταν ή όχι συντήρηση εργαστηρίων. θεωρητικά, και ένας υπ. εργαστηρίου θα έπρεπε να αναλάβει τη συντήρηση του υλικού του.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: jtsop στις 21 Νοε 2011, 12:15:23 ΜΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 21 Νοε 2011, 09:13:01 ΠΜ
συνεπώς, αναγνωρίζεται σε κάποιους διορισμένους ως καθηγητές, το δικαίωμα να αποσπαστούν με αίτησή τους σε θέσεις τεχνικών υπευθύνων που θα υπόκεινται στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ (ή στο νέο γραφείο εκπαιδευτικής υποστήριξης ή στο ΙΤΥΕ) και θα έχουν υπο την εποπτεία τους συγκεκριμένες περιοχές ή σχολεία.

Ουάου, αυτό είναι μια εξέλιξη Βαγγέλη

Αυτό υπάρχει στις προτάσεις της ΕΠΕ για την εκπαίδευση από το 2008 (τουλάχιστον). Αυτό που δεν υπήρχε είναι και καθηγητής και όλα τα άλλα.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: jtsop στις 21 Νοε 2011, 12:22:23 ΜΜ
Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 21 Νοε 2011, 10:01:03 ΠΜ
επομένως, ακόμη και όταν τα πληνέτ ανθούσαν, πάντα ήταν θέμα ανθρώπου το αν θα γινόταν ή όχι συντήρηση εργαστηρίων. θεωρητικά, και ένας υπ. εργαστηρίου θα έπρεπε να αναλάβει τη συντήρηση του υλικού του.
Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί το εργαστήριο, το θέμα είναι τι γίνεται με όλα τα άλλα. Σίγουρα όμως κάποιος υπεύθυνος εργαστηρίου θα πρέπει να μπορεί να απευθυνθεί κάπου για κάποιο πρόβλημα που έχει. Η πρόταση για μέντορα ΤΠΕ είναι ενδιαφέρουσα και θα είχε νόημα να τη συζητήσουμε. Σίγουρα πάντως θα μπορούσε να υπάρχει και μια κεντρική ομάδα που θα διαχειρίζεται και θέματα λογισμικού στην εκπαίδευση. Πχ η δουλειά που κάνει ο Άλκης με το LTSP θα μπορούσε να γίνει συστηματικά με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και έτοιμο υλικό ώστε να είναι πολύ απλό για κάθε καθηγητή να στήσει το εργαστήριό του μέσα σε 2-3 ώρες.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 21 Νοε 2011, 01:50:47 ΜΜ
αναρωτιέμαι λοιπόν, προς τι οι κατηγορίες που εκσφεντονίζονται στο στέκι σχετικά με την ΠΡΟΗΓΗΟΥΜΕΝΗ ΓΣ της ΠΕΚΑΠ
και την πρόταση που διατυπώθηκε για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων σχετικά με την τεχνική στήριξη. Κατηγορίες που από οτι θυμάμαι ανέφεραν οτι το κάποιοι από το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τη ΓΣ για να ικανοποιήσουν το υπουργείο.
δε θυμάμαι ποιος διατύπωσε τις κατηγορίες (ούτε και με απασχολεί) διότι δε διαβάζω κείμενα με περισσότερες από 300 λέξεις.

μα είναι τόσο απλό να καταλήξουμε σε μια σειρά από προτάσεις που να αντανακλούν την πραγματικότητα.

από ένα σημείο και μετά, διαβάζω κείμενα στο στέκι με συγκεκριμένη στόχευση. Μα είναι τόσο προφανείς οι στόχοι...
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 21 Νοε 2011, 02:05:07 ΜΜ
Αγαπητέ jtsop

Το θέμα αυτό το άνοιξε ο Vangelis Και θα επιθυμούσα να απευθύνεσαι σε αυτόν.

Αν κατάλαβα καλά η άποψή σου είναι:

Κάνουμε μόνο την συντήρηση  του εργαστηρίου Πληροφορικής (με το 3-ώρο) που υπάρχει και τίποτα άλλο.  Από εκεί και πέρα να ενισχυθούν τα υπάρχοντα ΚΕ -ΠΛΗΝΕΤ . Άρα δεν κάνουμε μόνο μάθημα (δεν είμαστε μόνο καθηγητές) αλλά δεχόμαστε ένα τμήμα της συντήρησης του σχολείου, που έχει βέβαια άμεση σχέση με το μάθημά μας,  και δεν δεχόμαστε το άλλο τμήμα. 

Από την άλλη μπορούν συνάδελφοι που το επιθυμούν να αποσπώνται εξ ολοκλήρου για τεχνική στήριξη σχολείων στα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ (ή όπως αλλιώς ονομαστεί η τεχνική στήριξη 2ου επιπέδου). Άρα δεν θα κάνουν καθόλου μάθημα.

Δεν δεχόμαστε όμως συνάδελφοι που κάνουν μάθημα να δεχθούν την τεχνική στήριξη γενικά του σχολείου τους ακόμα και αν το επιθυμούν (για οποιοσδήποτε λόγους).  Φυσικά ούτε λόγος να δεχθούν ώρες για γραμματειακή υποστήριξη (ακόμα και αν το επιθυμούν).

Θα παρακαλούσα αν  σε κάτι από αυτά δεν σε εκφράζει να με διορθώσεις.

Προς τον/την?  Arliba

Αν κατάλαβα τη δική σου θέση είναι ότι αφού κανένας μας δεν έχει πτυχίο σχετικό με  την συντήρηση των υπολογιστών  δεν είναι δική μας υπόθεση. Η τεχνική στήριξη να ανατεθεί σε άλλους, δεν μας ενδιαφέρει σε ποιους, αλλά όχι σε καθηγητές πληροφορικής.

Άρα δεν αναλαμβάνουμε ούτε υπεύθυνοι εργαστηρίων;  ούτε ΚΕ-ΠΛΗΝΕΤ; Ασχολούμεθα μόνο με το μάθημα μας; 

Θα σε παρακαλούσα και σένα να  διευκρινήσεις την πρότασή σου. 

Βέβαια απ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει σχολή που να δίνει πτυχίο σχετικό με τη συντήρηση υπολογιστών και πιθανοί  ιδιώτες ή ο Δήμος που θα αναλάβουν την συντήρηση (στην περίπτωση που επιλέγει η πρόταση που αναφέρεις) πάλι αποφοίτους  των ίδιων σχολών που αποφοιτήσαμε και εμείς θα χρησιμοποιήσουν.   

Μια τελευταία ερώτηση προς τους δύο:
Αν βρεθεί άλλη ειδικότητα που επιθυμεί (για τους δικούς της λόγους π.χ κάλυψη ωραρίου) να αναλάβει την συντήρηση των υπολογιστών του σχολείου συνολικά  (πιθανά μετά απο επιμόρφωση) τι κάνουμε;  Λέμε ευχαρίστως σας παραχωρούμε τη "λάτζα" ή λέμε αυτή είναι δική μας υπόθεση (και δικές μας ώρες).

Φυσικά είναι υπόθεση μάλλον φανταστική  αλλά στην Ελλάδα των συνεχών  περικοπών και της αναγκαστικής εφεδρείας ξέρω πράγματα που έγιναν και πρίν απο μόλις 2  χρόνια  θεωρούσαμε ότι δεν θα συμβούν ποτέ.   Μπορείτε να μην απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση  αλλα να έχετε υπόψη ότι μπορεί κάποτε να τεθεί.   
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 21 Νοε 2011, 02:45:23 ΜΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 21 Νοε 2011, 02:05:07 ΜΜ
Προς τον/την?  Arliba

Αν κατάλαβα τη δική σου θέση είναι ότι αφού κανένας μας δεν έχει πτυχίο σχετικό με  την συντήρηση των υπολογιστών  δεν είναι δική μας υπόθεση. Η τεχνική στήριξη να ανατεθεί σε άλλους, δεν μας ενδιαφέρει σε ποιους, αλλά όχι σε καθηγητές πληροφορικής.

Άρα δεν αναλαμβάνουμε ούτε υπεύθυνοι εργαστηρίων;  ούτε ΚΕ-ΠΛΗΝΕΤ; Ασχολούμεθα μόνο με το μάθημα μας; 

Θα σε παρακαλούσα και σένα να  διευκρινήσεις την πρότασή σου. 

Δεν έκανα καμιά πρόταση. Ερωτήσεις έκανα.

1) Ως τυπικά προσόντα για να αναλάβει κάποιος μια εργασία, θεωρούμε μόνο τις σπουδές ή και την αποδεδειγμένη προϋπηρεσία;

2) Σεβόμαστε τα τυπικά προσόντα όταν μοιράζουμε τις εργασίες; ή ελλείψη ενδιαφερομένων μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει, αρκεί να το ξέρει;

Πρέπει να απαντήσουμε και να συμφωνήσουμε  (τουλάχιστον η πλειοψηφία) σε αυτές τις ερωτήσεις, και μετά να συνεχίσουμε παρακάτω.


Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 21 Νοε 2011, 03:20:29 ΜΜ
Επειδή διακρίνω μερικές ψιλο-πολωτικές απόψεις, εγώ θα φανώ λίγο πιο πεζός και θα επικεντρωθώ αυστηρά στον τίτλο "τεχνική στήριξη σχολείων".

Δεν είναι θέμα πτυχίου η συντήρηση ενός εργαστηρίου (ή γενικώς των υπολογιστών ενός σχολείου ή μιας δνσης), ούτε είναι δουλειά του εκπαιδευτικού πληροφορικής. όμως στη μπανανία που ζούμε δεν υπάρχει τεχν. στήριξη, κι ας υπάρχει στην Τουρκία και στην Αλβανία...

Και τί θα κάνουμε; θα αφήσουμε τα εργαστήριά μας να ψοφήσουν; Στην Ελλάδα υπάρχει βέβαια το φιλότιμο, αλλά το φιλότιμο από μόνο του δεν προσφέρει γνώσεις συντήρησης. Έτσι, ένας πε 19-20 αναλαμβάνει εργαστήριο με μείωση ωραρίου, αλλά δε γνωρίζει να το συντηρεί! συνηθισμένο το φαινόμενο και μη κατακριτέο. για να συντηρήσεις, πρέπει να γνωρίζεις. για να γνωρίζεις, πρέπει να σου έχουν δείξει ή να το έχεις δουλέψει. εγώ *ΔΕΝ* θα μπορούσα να ανοίξω κουτί, αν δεν είχα δουλέψει 5-6 χρόνια σε εταιρία τεχνικής στήριξης! απλά πράγματα. αν περίμενα από τη σχολή... σώθηκα! ένα μάθημα ψηφιακών έκανα στο 3ο εξάμηνο, μας έδειξαν μια αρχαία μητρική, μια κάρτα γραφικών και μια ram και μας εξέτασαν ποιο είναι τί. μπούρδες...

επίσης τα κεπληνέτ δεν πρόκειται να ενισχυθούν. ίσως και να μην υπάρχει τελικά η ανάγκη να έχουμε πληνέτ της μορφής που γνωρίζουμε και ένα νέο σχήμα να είναι πιο αποδοτικό. μέχρι τόοοοοοοοτε όμως, ας φροντίσουμε εμείς να μάθουμε 2-3 πραγματάκια συντήρησης και ως κλάδος να επιδιώξουμε να περάσει **επιτέλους** η νέα φάση τεχν. στήριξης με εκπαιδευτικούς πληροφορικής, που ΘΕΛΟΥΝ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. απλά, με αίτησή τους! καλό σε όλους θα κάνει αυτό.

ένα μόνο παράπονο έχω, προς ορισμένους συναδέλφους που ποτέ δεν θέλησαν να μάθουν! αυτή η ευθυνοφοβία ή έστω η φοβία να ανοίξουμε ένα πισί, να του καθαρίσουμε έναν ιό κ.λπ., που έζησα 3 χρόνια στο πληνέτ... που με καλούσαν στο κινητό: "να κάνω αυτό ή θα χαλάσει;;;", επί 3 χρόνια... έλεος! υπολογστής είναι, όχι αυγολέμονο για να κόψει! εν ολίγοις (είμαι >300 λέξεις, δηλ. -1 αναγνώστης  ;D) ΝΑΙ στην τεχν. στήριξη ως άνω, αλλά να κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε για το εργαστήριό μας, μιας και είναι εργαλείο της δουλειάς μας.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 21 Νοε 2011, 03:55:26 ΜΜ
Λάμπρο, αφού ξέρεις οτι πάντα θα διαβάζω τι γράφεις.
ααα, αν το 300 είναι τόσο μικρό, τότε να το αυξήσω  ;)
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: nk στις 21 Νοε 2011, 04:44:24 ΜΜ
Παράθεση από: Vangelis
Αγαπητοί συνάδελφοι
Αρχικά θεωρώ δεδομένο ότι οι εφαρμογές της πληροφορικής και ο αριθμός των υπολογιστών  σταθερών και laptop καθώς και άλλων σχετικών ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ διαδραστικοί) θα αυξάνουν συνεχώς στα σχολεία μας.

Η ύπαρξη αυτού του εξοπλισμού θέτει ένα πρόβλημα συντήρησής του.

Λόγω ειδικότητας και μακριά από ιδεοληψίες του τύπου "εξυπηρετούμε τα σχέδια του Υπουργείου" πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε εμείς ως κλάδος.

Σήμερα οι καθηγητές πληροφορικής αναλαμβάνουν (αν το επιθυμούν) υπεύθυνοι εργαστηρίων και έχουν μείωση ωραρίου κατά 3 ώρες. Από επαφές που έχω με συναδέλφους κανείς δεν θεωρεί ότι η θέση υπευθύνου εργαστηρίου δεν πρέπει να αποτελεί "δική μας" υπόθεση.  Αντίθετα υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες αν επιχειρηθεί να γίνει κάτι αντίθετο.


Τουλάχιστον θα μπορούσες να μην μας κοροϊδεύεις και μπροστά μας (το πίσω δεν το γλιτώνουμε ...).
(Η παράθεση είναι από το εναρκτήριο μήνυμά σου στο thread)

Τι θα πει "...και έχουν μείωση ωραρίου κατά 3 ώρες."
Αφού εσύ υπόγραψες ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ (παρά τις έντονες διαφωνίες σου ... Αλήθεια μήπως απειλήθηκες για να υπογράψεις ?) !

Επίσης τι θα πει:
"...Από επαφές που έχω με συναδέλφους κανείς δεν θεωρεί ότι η θέση υπευθύνου εργαστηρίου δεν πρέπει να αποτελεί "δική μας" υπόθεση. Αντίθετα υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες αν επιχειρηθεί να γίνει κάτι αντίθετο."
Αφού εσύ υπόγραψες ότι ο καθένας μπορεί να κάνει υποστήριξη εργαστηρίου (χωρίς καν πιστοποίηση και μάλιστα σε δημοτικό, δηλαδή οποιοσδήποτε δάσκαλος που θέλει) ! Αλήθεια όταν υπέγραφες το αντίθετο, τις "επαφές με τους συναδέλφους που είχες" δεν τις θυμήθηκες, τις διαμαρτυρίες δεν τις σκέφτηκες ?

Όλα αυτά συνοψίζονται στην λαϊκή ρήση "Φωνάζει ο κλέφτης". Πραγματικά μου θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή που ο Βο(υ)λευτής που έχει διαλύσει τη χώρα εμφανίζεται ως εθνοσωτήρας !!!!

Συνάδελφοι εδώ κάποιος που έχει ήδη αποφασίσει για εμάς και έχει βάλει και την υπογραφή του, εμφανίζεται να κάνει διάλογο για να δει τι θέλουμε για το ίδιο ζήτημα !! Αυτή την τακτική την κάνει επί 30 χρόνια το Υπουργείο αλλά και τα κόμματα που έχουν διαλύσει τη χώρα !
Το ακόμα μεγαλύτερο αστείο είναι ότι γράφει
"...μακριά από ιδεοληψίες του τύπου "εξυπηρετούμε τα σχέδια του Υπουργείου" πρέπει να ..."
Να σου υπενθυμίσω ότι δεν υπάρχουν θέσεις του υπουργείου για να "διαβουλευτούμε", εκτός από την επίσημη θέση του, με τον τελευταίο κανονισμό που έχεις υπογράψει, και λένε: Θα κάνετε τη δουλειά χωρίς μείωση αφού έτσι και αλλιώς μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε ! Τις θέσεις (ούτε καν σχέδια) αυτές τις εξυπηρέτησες !

Και για να προλάβω κάποιους που ενώ βλέπουν την τρίχα δεν βλέπουν το τρένο που έρχεται να μας πατήσει, τους στέλνω και κάποιες θέσεις που έχουν και την υπογραφή μου (μόνο που εγώ ρώτησα τους συναδέλφους μου πριν τις υπογράψω, απλώς δεν ρώτησα το Υπουργείο αλλά του της έστειλα).
Θέσεις-Προτάσεις: http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=492

Κατσάλης Νίκος
Καθηγητής Πληροφορικής
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 21 Νοε 2011, 09:07:46 ΜΜ
Βρε "παιδιά", αγαπητοί συνάδελφοι, όχι άλλη γκρίνια...

Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 21 Νοε 2011, 03:55:26 ΜΜ
Λάμπρο, αφού ξέρεις οτι πάντα θα διαβάζω τι γράφεις.
ααα, αν το 300 είναι τόσο μικρό, τότε να το αυξήσω  ;)

Παναγιώτη, έτσι το έγραψα  ::)... για να κλέψω 1 χαμόγελο :D... άλλωστε η εκτίμηση είναι αμοιβαία και το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 22 Νοε 2011, 01:00:11 ΠΜ
Αγαπητέ κ. Κατσάλη αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τις προτάσεις σας (αν έχετε).

Αν πάλι θέλετε διάλογο αυτού του επιπέδου μπορείτε να τον κάνετε μόνος σας.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 22 Νοε 2011, 01:12:31 ΠΜ
Παράθεση από: arliba στις 21 Νοε 2011, 02:45:23 ΜΜ
Δεν έκανα καμιά πρόταση. Ερωτήσεις έκανα.

1) Ως τυπικά προσόντα για να αναλάβει κάποιος μια εργασία, θεωρούμε μόνο τις σπουδές ή και την αποδεδειγμένη προϋπηρεσία;

2) Σεβόμαστε τα τυπικά προσόντα όταν μοιράζουμε τις εργασίες; ή ελλείψη ενδιαφερομένων μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει, αρκεί να το ξέρει;

Πρέπει να απαντήσουμε και να συμφωνήσουμε  (τουλάχιστον η πλειοψηφία) σε αυτές τις ερωτήσεις, και μετά να συνεχίσουμε παρακάτω.


Θα σας παρακαλούσα να ενσωματώσετε τις ερωτήσεις στην πρότασή σας.  Μπορούν οι απαντήσεις σας να είναι του στύλ "αν ισχύει αυτό τότε η άποψή μου είναι ότι ..."

Μπορώ να σας απαντήσω στις ερωτήσεις σας αλλα δεν θέλω να ξεφύγουμε απο το θέμα μας.  Προτάσεις ζητάω και απόψεις.
Αν θέλετε διάλογο πάνω στις δικές σας ερωτήσεις μπορούμε να τον κάνουμε μέσω pm ή μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο θέμα.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 22 Νοε 2011, 01:32:08 ΠΜ
Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 21 Νοε 2011, 03:20:29 ΜΜ
... ας φροντίσουμε εμείς να μάθουμε 2-3 πραγματάκια συντήρησης και ως κλάδος να επιδιώξουμε να περάσει **επιτέλους** η νέα φάση τεχν. στήριξης με εκπαιδευτικούς πληροφορικής, που ΘΕΛΟΥΝ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. απλά, με αίτησή τους! καλό σε όλους θα κάνει αυτό.
....

Λάμπρο και εγώ ως παλιός ΠΛΗΝΕΤ έχω παρόμοιες εμπειρίες.  Μάλιστα ως ΠΛΗΝΕτ είχαμε διοργανώσει σεμινάρια συντήρησης εργαστηρίων. Το ίδιο κάναμε και περυσι στη Γ Αθήνας.  Θεωρώ ικανοποιητικό το έργο των ΠΛΗΝΕΤ και με μια καλή στελέχωση θα μπορούσαν να ανταποκριθούν πολύ καλά στο έργο τους.  Το Υπουργείο όμως φαίνεται ότι δεν έχει αυτή την άποψη.  Είναι αλήθεια βέβαια ότι η κεντρική υπηρεσία τεχνικής στήριξης παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα σε νησιωτικές περιοχές ή σε αραιοκατοικημένες αγροτικές περιοχές.

Θα μπορούσες να μου διευκρινήσεις πως βλέπεις αυτή τη νέα φάση τεχνικής στήριξης που αναφέρεις (ή πως θα ήθελες να είναι). Νομίζω ότι η δική σου εμπειρία είναι πολύτιμη.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 22 Νοε 2011, 05:48:17 ΠΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 22 Νοε 2011, 01:12:31 ΠΜ
Θα σας παρακαλούσα να ενσωματώσετε τις ερωτήσεις στην πρότασή σας.  Μπορούν οι απαντήσεις σας να είναι του στύλ "αν ισχύει αυτό τότε η άποψή μου είναι ότι ..."

Μπορώ να σας απαντήσω στις ερωτήσεις σας αλλα δεν θέλω να ξεφύγουμε απο το θέμα μας.  Προτάσεις ζητάω και απόψεις.
Αν θέλετε διάλογο πάνω στις δικές σας ερωτήσεις μπορούμε να τον κάνουμε μέσω pm ή μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο θέμα.

Ωραία, θα το κάνω ως πρόταση. Πριν μπούμε σε μια ακατάσχετη συζήτηση , οφείλουμε να βρούμε μια μέθοδο εξαγωγής αποτελέσματος από όλα αυτά που θα ειπωθούν. Διαφορετικά δεν έχει νόημα να συζητάμε. Απλά μπουρδολογούμε σε ένα ακόμα φόρουμ.

Να η μέθοδος.

Πρώτα απευθυνόμαστε με μορφή ερωτηματολογίου ή ψηφοφορίας σε αυτό το φόρουμ ή όπου αλλού σε όλους τους συναδέλφους (όχι μόνο ΠΕ19-20) που ενδιαφέρονται και τους ζητάμε να απαντήσουν σε κάποια γενικά θέματα αρχών που άπτονται στο θέμα μας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, απευθύνουμε σε όλους τις παρακάτω γενικές ερωτήσεις:

1) Ως τυπικά προσόντα για να αναλάβει κάποιος μια εργασία, θεωρούμε μόνο τις σπουδές ή και την αποδεδειγμένη προϋπηρεσία;

2) Σεβόμαστε τα τυπικά προσόντα όταν μοιράζουμε τις εργασίες; ή ελλείψη ενδιαφερομένων μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει, αρκεί να το ξέρει;


Αν η πλειοψηφία απαντήσει ότι τυπικά προσόντα  για να αναλάβει κάποιος μια εργασία θεωρούνται οι σπουδές, τότε η πρότασή μας θα πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να λέει ότι μόνο οι σπουδές θα λαμβάνονται υπόψη για την τεχνική στήριξη του εργαστηρίου, διαφορετικά θα λαμβάνεται υπόψη και η αποδεδειγμένη προυπηρεσία ως τυπικό προσόν.

Αν η πλειοψηφία απαντήσει ότι σεβόμαστε τα τυπικά προσόντα (όπως αυτά ορίστηκαν στην ερώτηση1 )  όταν μοιράζουμε τις εργασίες, τότε η πρότασή μας θα πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε τα τυπικά προσόντα να είναι απαραίτητη προυπόθεση όταν αναθέτουμε την στήριξη του εργαστηρίου σε κάποιον, διαφορετικά η πρότασή μας θα λέει ότι αν δεν υπάρχει κάποιος με τυπικά  προσόντα που ενδιαφέρεται να αναλάβει, τότε θα μπορεί να αναλάβει όποιος δηλώσει ότι ξέρει.


Με παρόμοιο τρόπο μπορούμε να διακρίνουμε και άλλες γενικές αρχές που σχετίζονται με το θέμα που συζητάμε. Να θέσουμε με τον ίδιο τρόπο ερωτήσεις σε όλους, και μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας , να τρέξουμε έναν προσχεδιασμένο αλγόριθμο όπως ο παραπάνω και να βγάλουμε το τελικό κείμενο-πρόταση.

Η άποψή μου είναι η άποψη της πλειοψηφίας, την οποία δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 22 Νοε 2011, 08:59:46 ΠΜ
Η μέθοδος που προτείνεις έχει μια προϋπόθεση: να συμμετάσχει στην έρευνα ικανός αριθμός ατόμων. Ικανός σημαίνει σίγουρα περισσότεροι από 50 (το 50 δεν είναι το όριο που βάζω είναι το πλήθος των απαντήσεων).
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 22 Νοε 2011, 10:17:13 ΠΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 22 Νοε 2011, 08:59:46 ΠΜ
Η μέθοδος που προτείνεις έχει μια προϋπόθεση: να συμμετάσχει στην έρευνα ικανός αριθμός ατόμων. Ικανός σημαίνει σίγουρα περισσότεροι από 50 (το 50 δεν είναι το όριο που βάζω είναι το πλήθος των απαντήσεων).

Δεν είναι αναγκαία αυτή η προυπόθεση. Ας ξεκινήσουμε οι δυό μας.

Μόλις το ερωτηματολόγιο απαντηθεί από 50 άτομα, τότε να τρέξει ο παραπάνω αλγόριθμος (https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4298.msg46355#msg46355) και να σχηματίσει, με βάση αυτό που ψηφίστηκε, τον σκελετό της πρότασης που θέλουμε να συνθέσουμε για τα εργαστήρια.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 22 Νοε 2011, 11:16:32 ΠΜ
με συγχωρείς που εκφράζω μια απαισιοδοξία, απλά η κοινότητα δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων

εγω προτείνω μια λίγο διαφορετική προσέγγιση:

συγκρότηση μια ολιγομελούς ομάδας που θα δουλέψει συνεργατικά (google docs) και θα διαμορφώσει ένα μικρό κείμενο με προτάσεις για την τεχνική στήριξη, ΤΟ ΟΠΟΙΟ θα τεθεί προς συζήτηση και ζύμωση.
Και αυτό υπό τη αιγίδα της ΠΕΚΑΠ και βέβαια του νέου ΔΣ...

μετά από μερικούς κύκλους τροποποιήσεων τίθεται σε ψηφοφορία
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: iliasthes στις 22 Νοε 2011, 12:01:10 ΜΜ
Παναγιώτη, μετά από μερικούς κύκλους τροποποιήσεων η ψηφοφορία θα είναι τυπική διαδικασία. Αν η διαμόρφωση της πρότασης έχει γίνει συλλογικά, τότε νομίζω πως είναι αυτονόητο η υπερψήφιση της από τους συντελεστές της.

         Είμαι υπέρ των ξεχωριστών θέσεων τεχνικής υποστήριξης με συνδυασμό του αποκεντρωμένου (σχολείο ή ομάδα σχολείου) και συγκεντρωτικού τρόπου οργάνωσης (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) με  απόσπαση μέσης διάρκειας. (πχ 3 ετών) και μακροπρόθεσμα δημιουργίας και κάποιων οργανικών θέσεων (ένα ποσοστό του συνόλου των θέσεων που απαιτούνται) που θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις, ακόμα και διαφορετικών βαθμίδων. (πχ γιατί υπάρχει ο Τομέας Πληροφορικής στην Επαγγελματικη'Εκπαίδευση αν δεν εμπιστευόμαστε στους αποφοίτους του μια θέση, που θα κάνουν πρακτικές δουλειές κάτω από την καθοδήγηση ενός Πτυχιούχου ΑΕ-ΤΕΙ).

Πιστεύω πως τόσο το αποκεντρωμένο σύστημα όσο και το συγκεντρωτικό έχουν κάποια μειονεκτήματα. Πχ στο αποκεντρωμένο δύσκολα ο συνάδελφος θα μπορεί να διαθέτει επαρκή εξοπλισμό, προμήθεια σε ανταλλακτικά και ακόμα είναι δύσκολο να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών εργασιών.  Από την άλλη ένα μόνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ ανά περιφερειακή ενότητα με 3 άτομα στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν επαρκεί, ούτε για αστείο. Ένα καλύτερα επανδρωμένο ΚΕΠΛΗΝΕΤ με συναδέλφους που θα έχουν χρεωθεί συγκεκριμένο αριθμό σχολείων (με συγκεκριμένα κριτήρια θα καθορίζεται ο αριθμός).

Οι υπεύθυνοι εργαστηρίων φυσικά να παραμείνουν με την τρίωρη μείωση ωραρίου να ασχολούνται μόνο με τη συντήρηση του εργαστηρίου τουςκαι να ζητάνε την υποστήριξη της "Τεχνικής Υπηρεσίας"  γι' αυτό σε εξεζητημένες περιπτώσεις. Ίσως μια καταγραφή των διάφορων εργασιών και διαχωρισμός των καθηκόντωνν να απαιτείται.

Ο συνδυασμός 7-8 ωρών τεχνικής υποστήριξης και 10-12 ωρών μαθήματος, που προτάθηκε αν θυμάμαι καλά, θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου. Ο εκπαιδευτικός που μπαίνει στην τάξη δεν πρέπει να διασπάται σε πολλά άλλα καθήκοντα. Αυτά επιγραμματικά, αλλά σίγουρα με περισσότερες από 300 λέξεις.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 22 Νοε 2011, 12:18:10 ΜΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 22 Νοε 2011, 11:16:32 ΠΜ
με συγχωρείς που εκφράζω μια απαισιοδοξία, απλά η κοινότητα δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων

εγω προτείνω μια λίγο διαφορετική προσέγγιση:

συγκρότηση μια ολιγομελούς ομάδας που θα δουλέψει συνεργατικά (google docs) και θα διαμορφώσει ένα μικρό κείμενο με προτάσεις για την τεχνική στήριξη, ΤΟ ΟΠΟΙΟ θα τεθεί προς συζήτηση και ζύμωση.
Και αυτό υπό τη αιγίδα της ΠΕΚΑΠ και βέβαια του νέου ΔΣ...

μετά από μερικούς κύκλους τροποποιήσεων τίθεται σε ψηφοφορία

Διαφωνώ με αυτή την τακτική της ολιγομελούς ομάδας, γιατί είναι και ελιτίστικη, και συντεχνιακή. Και φυσικα όταν φτάσει το κατεβατό έτοιμο, λίγοι θα το διαβάσουν, και ακόμα λιγότεροι από αυτούς που διαφωνούν με το κατεβατό θα μπουν στον κόπο να πουν την διαφωνία τους με οργανωμένο τρόπο.

Η απόφασή μας για οτιδήποτε πρέπει να εδράζεται σε βασικές αρχές δικαίου. Γιαυτό και πρέπει πρώτιστα να ερωτηθούν όλοι οι συνάδελφοι, ακόμα και μη συνάδελφοι θα έλεγα για αυτά τα θέματα αρχών.

Μετά την ψηφοφορία, και τον ορισμό των βασικών αρχών που διέπουν το θέμα μας, τότε μπορεί να συσταθεί μια ολιγομελής ομάδα που θα συντάξει ένα ποιό
ευανάγνωστο κείμενο, βασιμένη αυτή η ομάδα αλλά και δεσμευμένη από το κείμενο που δημιούργησε ο αλγόριθμος που έτρεξε μετά το πέρας της ψηφοφορίας των βασικών αρχών δικαίου που θέσαμε.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Katsadouros_Dhm στις 22 Νοε 2011, 12:34:13 ΜΜ
Νομίζω ότι όλα αυτά τα ερωτηματολόγια συνάδελφε arlimpa δε θα δώσουν απαντήσεις, αλλά θα δημιουργήσουν τελικά και άλλα ερωτήματα και θα μπούμε σε φαύλους κύκλους.

Απλή λογική χρειάζεται και καλή θέληση και πρόθεση από όλους μας.

Τα εργαστήρια χρησιμοποιούνται από εμάς κατά 99%( μπορεί και 100%). Είναι λογικό να είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το εργαστήριό μας.
Η 3ωρη μείωση ωραρίου επιβάλλεται να υπάρξει και στην Α'θμια.

Δε νομίζω ότι οι σύμβουλοι είχαν πρόθεση να μην μπει η μείωση στην Α'θμια, πολλές φορές δεν ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται στη «διπλωματία» των διεκδικήσεων.
Πολλά πράγματα δεν κατακτώνται «με τη μία», χρειάζονται πολλές μάχες, ας κρατήσουμε το θετικό (θεσμοθετείται υπεύθυνος στην πρωτοβάθμια) και ας παλέψει το νέο Δ.Σ. (και όχι μόνο) για αλλαγή του κανονισμού (3ωρη μείωση στο ωράριο, σπάσιμο τμημάτων, περαιτέρω μείωση αν υπάρχει και κινητό εργαστήριο κ.λ.π.).
Είμαι σίγουρος ότι οι σύμβουλοι δεν είναι αντίθετοι σε δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου, το αντίθετο συμβαίνει.

Για τα υπόλοιπα ισχύουν τα γνωστά: Είμαστε εκπαιδευτικοί και η προτεραιότητά μας είναι αυτή: Η τάξη (και το εργαστήριο).
Για το θέμα της Γραμματειακής υποστήριξης όλοι οι κλάδοι θα πρέπει να έχουν -ας πούμε- «πρώτη ανάθεση». Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά προτεραιότητα σε ΠΕ19-20. Όποιος θέλει να κάνει γραμματεία, ας αναλάβει και ας απαλλαγεί από ωράριο, αίθουσες ή ταλαιπωρίες να πηγαίνει και σε άλλα σχολεία.
Για τον υπόλοιπο τεχνικό εξοπλισμό του σχολείου που έχει να κάνει με υπολογιστές (pc, δίκτυο, εκτυπωτές, κ.λ.π.) νομίζω ότι θα πρέπει να έχει προτεραιότητα (και αν θέλει να αναλάβει) συνάδελφος ΠΕ19-20. Αυτό το λέω γιατί και αν αρνηθεί, με το πρώτο σοβαρό πρόβλημα σ' αυτόν θα απευθυνθούν και έτσι «δε θα τη γλιτώσει». Αυτό θα μπορούσε να συνοδεύεται όχι από μείωση ωραρίου αν είναι ήδη υπεύθυνος εργαστηρίου (γιατί αν πάρει και άλλη μείωση θα φτάσει να κάνει σχεδόν ωράριο υποδιευθυντή, πράγμα όχι σωστό, αλλά θα έχει και τη δυσαρέσκεια των υπολοίπων συναδέλφων), αλλά από άλλα Bonus, π.χ. απαλλαγή από εφημερίες. Αν δεν είναι ήδη υπεύθυνος εργαστηρίου τότε να υπάρχει μείωση ωραρίου.

Σε δεύτερο επίπεδο υποστήριξης συμφωνώ με το συνάδελφο illiasthes. Θα πρέπει να υπάρχει οργανωμένο ΚΕΠΛΗΝΕΤ, το οποίο θα καθοδηγήσει για οποιοδήποτε σοβαρότερο πρόβλημα. Άλλωστε για σοβαρά προβλήματα όλοι ξέρουμε ότι χρειάζεται «πάγκος» και εξοπλισμός για να διορθωθούν.
Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις, μην αρχίζετε να πυροβολείτε αν δε συμφωνείτε, μόνο τον εαυτό μου εκπροσωπώ!

(Παναγιώτη ξεπέρασα και γω τις 300 λέξεις, ελπίζω να με διαβάσεις... :))
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 22 Νοε 2011, 01:44:21 ΜΜ
αυτό το 300   %$#$#$%%##  >:D
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 22 Νοε 2011, 01:47:29 ΜΜ
arliba, με όλο το θάρρος και σεβασμό και χωρίς ίχνος αντιδικίας, ειλικρινά

θα δεις σύντομα οτι ολιγομελής ομάδα είναι: πολυτέλεια και ευχή
εύχομαι να διαψευστώ, απλά γράφω 9 χρόνια στο στέκι...

Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 22 Νοε 2011, 04:18:18 ΜΜ
Arliba  επειδή πιστεύω στην προσωπική προσπάθεια του καθενός, γιατί δεν δημιουργείς  εσύ αυτό το ερωτηματολόγιο;  Το στέκι προσφέρεται. 
Το να λέμε ιδέες είναι καλό αλλα να τις πραγματοποιούμε καλύτερο.

(Ίσως διαπιστώσεις ότι ο Παναγιώτης κάτι ξέρει παραπάνω σε αυτό που γράφει στο τελευταίο μήνυμά του)
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 22 Νοε 2011, 04:41:48 ΜΜ
Βαγγέλη,
είσαι από τους παλαιούς συναδέλφους, ενώ εγώ δεν είμαι. Η μικρή εμπειρία μου λέει ακριβώς όσα έγραψα προγηουμένως.

Θεωρώ ότι το κεπληνέτ θα πρέπει πλέον να είναι ολιγομελές (1-2 άτομα, ναι, μη βιαστείτε συνάδελφοι). να έχει **ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ** αρμοδιότητα τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΠΣΔ στα σχολεία της β/θμιας **ΜΟΝΟ** και να υπάρχει η εξής δομή:


Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 22 Νοε 2011, 01:44:21 ΜΜ
αυτό το 300   %$#$#$%%##  >:D

ούτε ο Λεωνίδας στη Σπάρτη να ήσουν...   ;D ;D μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις, να το κάνεις 322 λέξεις για παράδειγμα!  :o

Παράθεση από: arliba στις 22 Νοε 2011, 12:18:10 ΜΜ
Διαφωνώ με αυτή την τακτική της ολιγομελούς ομάδας, γιατί είναι και ελιτίστικη, και συντεχνιακή. Και φυσικα όταν φτάσει το κατεβατό έτοιμο, λίγοι θα το διαβάσουν, και ακόμα λιγότεροι από αυτούς που διαφωνούν με το κατεβατό θα μπουν στον κόπο να πουν την διαφωνία τους με οργανωμένο τρόπο.

Γιατί αρλίμπα; Θεωρώ ότι μπορεί να είναι όπως το γράφεις, αλλά επίσης μπορεί να ΜΗΝ είναι όπως το γράφεις.
Κι ύστερα, ποιος ασχολείται με συντεχνείες; Νομίζεις ότι υπάρχει διάθεση, θέληση και μυαλό για κάτι τέτοιο; Μιλώντας για τον εαυτό μου, σου λέω ευθέως ΟΧΙ !! Το μόνο που με νοιάζει - και νομίζω ότι τα ίδια "μυαλά"  ;D έχουμε εδώ στο στέκι οι περισσότεροι - είναι να είμαι καλός στη δουλειά μου, αν και όσο μπορώ...
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 22 Νοε 2011, 06:23:00 ΜΜ
το κείμενο του Λάμπρου θα μπορούσε να είναι το αρχικό κείμενο για την συγκρότηση πρότασης
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 22 Νοε 2011, 08:07:24 ΜΜ
Λαμπρό σε ευχαριστώ
θεωρώ ότι  έκανες μια καλή πρόταση αλλά θα μου επιτρέψεις μερικές παρατηρήσεις που πιθανά να οδηγήσουν σε βελτιώσεις. 
Οι παρατηρήσεις αναφέρονται σχετικά με τη διοικητική δομή της εκπαίδευσης όπως έχει αποτυπωθεί στο σχέδιο του νομοσχεδίου που έχει κυκλοφορήσει (δεν έχει εφαρμοστεί) .

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 22 Νοε 2011, 04:41:48 ΜΜ
Θεωρώ ότι το κεπληνέτ θα πρέπει πλέον να είναι ολιγομελές (1-2 άτομα, ναι, μη βιαστείτε συνάδελφοι). να έχει **ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ** αρμοδιότητα τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΠΣΔ στα σχολεία της β/θμιας **ΜΟΝΟ** και να υπάρχει η εξής δομή:


  • κανένας εκπαιδευτικός πληροφορικής στην α/θμια δνση (εννοώ στα γραφεία των δνσεων)!

Για το ολιγομελές !!!!  ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ να είσαι σίγουρος !!!!  (βλέπε οικονομία)  και φυσικά αν είναι ένα άτομο δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό  που αναφέρεις. 

Το σχέδιο για τη διοικητική δομή της εκπαίδευσης αναφέρεται σε ενοποίηση της  διοίκησης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και επειδή αυτό "μυρίζει" οικονομία πόρων πιστεύω ότι θα γίνει κάτω από οποιαδήποτε κυβέρνηση.  Άρα δεν έχει σημασία το **ΜΟΝΟ** που αναφέρεις καθώς και το "κανένας εκπαιδευτικός πληροφορικής στην α/θμια δνση". Άλλωστε με το ΠΣΔ στην Πρωτοβάθμια ποιός θα ασχολείται;

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 22 Νοε 2011, 04:41:48 ΜΜ
  • 1 "εκπαιδευτικός" πληροφορικής ανά ομάδα  περίπου 20 σχολείων, από νηπ μέχρι λύκειο, ο οποίος όμως ίσως δεν θα λέγεται πλέον εκπαιδευτικός, αλλά κάπως αλλιώς, δε με ενδιαφέρει το πώς. θα έχει έδρα ένα από τα 20 σχολεία, θα ασχολείται με επιτόπια ή τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη και θα δίνει την αναφορά του στον υπεύθυνο κεπληνέτ. θεωρώ σωστό να κάνει μάθημα έστω και 5 ώρες την εβδομάδα, για να λέγεται εκπαιδευτικός και τις υπόλοιπες ώρες να ασχολείται μόνο με αυτό το έργο.

Έλεος βρε Λάμπρο 20 σχολεία και μάθημα!!! Εγώ θα έλεγα 5-8  σχολεία (κάθε μέρα το πολύ σε ένα –δύο.  Για το μάθημα συμφωνώ (με μείωση σχολείων βέβαια) αλλά με επιλογή του συναδέλφου (όχι υποχρεωτικά).  Προσωπικά ως ΠΛΗΝΕΤ είχα πάρει άδεια απο το ΠΥΣΔΕ και έκανα μάθημα σε σχολείο αλλά σε άλλους δεν αρέσει η τάξη.

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 22 Νοε 2011, 04:41:48 ΜΜ
  • ο "εκπαιδευτικός" αυτός να αξιολογείται ...
Αξιολόγηση σε όλους και για όλα (με πρώτο εμένα βέβαια).

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 22 Νοε 2011, 04:41:48 ΜΜ
  • να διευκρινιστεί ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός θα ασχολείται **ΜΟΝΟ** με τα πισιά των εργαστηρίων και όχι με τα ατομικά πισιά των εκπαιδευτικών.

Φυσικά όχι των εκπαιδευτικών άλλα με τα άλλα "πισιά" του σχολείου ποιος θα ασχολείται;  Ακόμα θα υπάρχει υπεύθυνος εργαστηρίου (με την έννοια της συντήρησης) ή ο υπεύθυνος εργαστηρίου θα έχει μόνο την εποπτεία του εργαστηρίου;.

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 22 Νοε 2011, 04:41:48 ΜΜ
.... κανένας εκπ/κος να μην κάνει μαθήματα στους άλλους. όποιoς ενδιαφέρεται, ας μάθει επιτέλους...  όσο περνά ό καιρός, φέύγουν με σύνταξη οι πολύ παλαιοί που δικαίως δε μπορούν να αγγίξουν πισί. θεωρώ ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι μπορούν να κάνουν πλέον χρήση υπολογιστή.

Για τα μαθήματα δεν συμφωνώ.  Πιστεύω ότι η γνώση πρέπει να διαχέεται  και είναι  πολύ πιο εύκολο από το αφήσεις τον κάθε ένα να μάθει μόνος του.  Επίσης δεν θεωρώ ότι οι παλιοί δεν μπορούν να αγγίξουν πισί  (εκτός αν έχουν parkisson).  Παλαιότερα κανένας δεν αγόραζε ολόκληρο πισι, όλοι τους  "χτίζαμε" κομμάτι κομμάτι τώρα και εγώ αγοράζω έτοιμο!.  Γενικά θεωρώ ότι είναι θέμα διάθεσης όχι ηλικίας.






Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: stratosg στις 22 Νοε 2011, 10:57:56 ΜΜ
Θεωρώ πως η αρχική ερώτηση του Βαγγέλη είναι η εξής : Πρέπει ο οδοντίατρος να αποστειρώνει ο ίδιος τα εργαλεία του ή να καλεί κάποιον άλλον να του τα αποστειρώσει;

Διαβάζω πως είναι επιλογή του να είσαι υπεύθυνος εργαστηρίου. Δεν είναι πάντα επιλογή και δεν είναι πάντα εργαστήριο αλλά εργαστήρια. Γιατί αν είναι πολλά τα εργαστήρια στη Μονάδα και εμπλέκεται και το ΣΕΚ τότε υπεύθυνος για εργαστήριο ορίζεται κατόπιν συμπλήρωσης συγκεκριμένων ωρών χρήσης του εργαστηρίου. Έτσι είσαι υπεύθυνος σε περισσότερα του ενός εργαστήρια και μάλιστα με μια μόνο ώρα μείωση από το ωράριο.  Ένας υπεύθυνος που ορίστηκες υπεύθυνος χωρίς να δηλώσεις επιθυμία.

Διαβάζω επίσης για την τρίωρη μείωση του υπεύθυνου εργαστηρίου, εν μέρη σωστή εκτός κι αν υπηρετείς σε ΕΠΑΛ που φιλοξενεί ΣΕΚ οπότε δεν... Εκεί αν έχεις 19 ώρες ωράριο έχει μια (01) ώρα μείωση για τη συντήρηση. Το άλλο με τον Τοτό το Ξέρεις; Τι να κάνεις σε μια ώρα;   Αυτό έρχεται σε συνέχεια με την προηγούμενη παράγραφο και είναι και η πολλοστή φορά που τα γράφω κι εδώ και στη λίστα και στην ΕΛΜΕ και και και και..... Και σε τελική έγινα και ο γραφικός (μ@λ@κ@ς) του χωριού.

Διαβάζω για σεμινάρια στήριξης εργαστηρίων... Τι χρώμα έχουν αυτά ρε παιδιά; Και πότε γίνονται; Και γιατί όταν γίνονται γίνονται εκτός ωραρίου κι όχι εντός;

Διαβάζω για πληροφορικούς που ενοχλούν το ΠΛΗΝΕΤ για ιούς, θυγατέρες και ξαδέρφες. Ντροπή.

Θέση μου είναι ένας πληροφορικός ως υπεύθυνος εργαστηρίου πληροφορικής με τρίωρη μείωση ανεξαρτήτως μονάδας και βαθμίδας και υποχρεωτικού ωραρίου εννοείται με την παράλληλη απαλλαγή από γραμματείες, καρτέλες και λοιπές παπαρδέλες. Γιατί το άκουσα κι αυτό. Εφόσον καταθέτει ο πληροφορικός βαθμολογία, προσφέρει φόρτο εργασίας στο σύλλογο κι έτσι δεν μπορεί να απαλλάσσεται από υπεύθυνος τμήματος όταν είναι υπεύθυνος εργαστηρίου.

Ναι να υπάρχει και ΠΛΗΝΕΤ για να μου λύνει προβλήματα διασύνδεσης με το ΠΣΔ, να μου παρέχει καινούριο εργαστηριακό εξοπλισμό ή και εργαστήριο αναλαμβάνοντας τις μελέτες και την αρχική εγκατάσταση και βέβαια σε περίπτωση πανικού να μπορεί να έρχεται (βολεύει καλύτερα) και να συμμαζεύουμε το εργαστήριο μου. Δεν γίνεται να του στείλω τέσσερα σαράβαλα. Εννοείται πως θα πρέπει να λειτουργεί κι ως αποθήκη - προμηθευτής υλικού, όπως μνήμες, δίσκοι, dvd, κλπ, κι αν δεν έχει κάτι σε stock να είναι εκείνος ο κεντρικός φορέας διαχείρισης εξοπλισμού κι ανταλλακτικών υλικών.

Εννοείται πως στα ΠΛΗΝΕΤ θα έπρεπε να υπηρετούν συνάδελφοι αυστηρά κατόπιν δικής τους αίτησης για τουλάχιστον τέσσερα έτη και να επιμορφώνονται αλλά και να επιμορφώνουν, όσο μπορούν γιατί αυτό θεωρώ πως είναι καθαρά θέμα συμβούλων κι έχω άλλες σκέψεις για το θέμα. 

Συγγνώμη για το θυμό και το ερειστικό του μηνύματος αλλά νομίζω ότι προσπαθούμε να προλάβουμε καταστάσεις και να βουλώσουμε τις χαραμάδες στον τοίχο μας με πουρέ πατάτας. Τι να την κάνω αυτή τη συζήτηση όταν μετά από Ν! χρόνια έχουν αρχίσει να "σκάνε" ένας ένας οι δίσκοι μου και δεν υπάρχει ούτε cent για αγορά άλλου. Το εργαστήριο μου θυμίζει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που ενίοτε μετατρέπεται σε νεκροτομείο.

Που ήμασταν τα τελευταία δέκα χρόνια; Στον κόσμο μας. εκείνον της μπανάνας. Και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό που οι μπανάνες ξέρουν να κάνουν καλύτερα SPLIT.

Γι αυτό πολύ σωστά διαπιστώνει ο Παναγιώτης ο Τσιωτάκης ..."ο καθένας την οργανικούλα του". Γιατί επήλθε η σήψις και η κόπωσις. Με όποια σειρά θέλετε κι όπου θέλει ο καθείς ας κατατάξει τον εαυτό του.

Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: fof στις 22 Νοε 2011, 11:14:27 ΜΜ
Μπράβο βρέ  Στράτο, πες τα!!!  Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράφεις, για την ακρίβεια είναι σαν τα χω γράψει εγώ , τέτοια ταύτιση!  :)
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 23 Νοε 2011, 12:05:17 ΠΜ
Παράθεση από: stratosg στις 22 Νοε 2011, 10:57:56 ΜΜ
....Ναι να υπάρχει και ΠΛΗΝΕΤ για να μου λύνει προβλήματα διασύνδεσης με το ΠΣΔ, να μου παρέχει καινούριο εργαστηριακό εξοπλισμό ή και εργαστήριο αναλαμβάνοντας τις μελέτες και την αρχική εγκατάσταση και βέβαια σε περίπτωση πανικού να μπορεί να έρχεται (βολεύει καλύτερα) και να συμμαζεύουμε το εργαστήριο μου. Δεν γίνεται να του στείλω τέσσερα σαράβαλα. Εννοείται πως θα πρέπει να λειτουργεί κι ως αποθήκη - προμηθευτής υλικού, όπως μνήμες, δίσκοι, dvd, κλπ, κι αν δεν έχει κάτι σε stock να είναι εκείνος ο κεντρικός φορέας διαχείρισης εξοπλισμού κι ανταλλακτικών υλικών.


Απάντηση  (θα μου επιτρέψεις κάτι δικό σου)

Παράθεση από: stratosg στις 22 Νοε 2011, 10:57:56 ΜΜ
... Το άλλο με τον Τοτό το Ξέρεις;

Δεν θέλω να το πάρεις ως ειρωνεία αλλά ως μη πραγματοποιήσιμο.  Δεν έγινε τότε που "λεφτά υπήρχαν" λες να γίνει τώρα;.
Ότι πετύχουμε θα το πετύχουμε εκμεταλλευόμενοι στόχους που βάζουν οι ίδιοι. 

Και μην ακούσω για αγώνες.... 
Στη συγκέντρωση της ΠΕΚΑΠ στο Υπουργείο για το Νέο Λύκειο μαζευτήκαμε 150 άτομα στις εκλογές τις ΠΕΚΑΠ (11/11) ψήφισαν συνολικά 631 άτομα. Και είμαστε γύρω στις 7.500 άτομα.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: dtsilog στις 23 Νοε 2011, 12:14:08 ΠΜ
Το συγκεκριμένο topic μου θυμίζει τον φυλακισμένο που, αφού του έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα μείνει στη φυλακή, του δίνουν τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης αν θέλει να έχει τηλεόραση, ραδιόφωνο και ορθοπεδικό στρώμα. Θέλω να πω με λίγα λόγια, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για το αν θα γίνει τεχνική ή επιστημονική στήριξη στο νέο ψηφιακό σχολείο από τον καθηγητή Πληροφορικής, θα πρέπει να είναι πρώτον η εξασφάλιση του μαθήματος Πληροφορικής και δεύτερον το δικαίωμα επιλογής για ξεχωριστό-διακριτό ρόλο. Φανταστείτε έναν επιστημονικό κλάδο Πληροφορικής ο οποίος θα μάχεται για να εξασφαλιστούν θέσεις τεχνικών στήριξης στη Δημόσια εκπαίδευση ενώ ταυτόχρονα ακρωτηριάζεται το διδακτικό του αντικείμενο.

Και να μη ξεχνάμε πως φέτος ζούμε το φαινόμενο έξω από το σχολικό χώρο να υπάρχει ένα παραμυθένιο Ψηφιακό σχολείο ενώ μέσα στη σχολική αίθουσα δεν υπάρχει ούτε Έντυπο Βιβλίο. Άραγε τι ωραία ευκαιρία, λόγω οικονομικής κρίσης πάντα, να εφαρμοστεί το οικονομικό παντός καιρού ηλεκτρονικό βιβλίο. Ίσως δε το χουμε καταλάβει ακόμη, αλλά στις μέρες που έρχονται ίσως χρειαστεί πέρα από το μάθημα μας να υπερασπιστούμε και το ίδιο το Δημόσιο σχολείο. Το Ψηφιακό σχολείο για να πετύχει (ότι και αν σημαίνει αυτό) θα περάσει υποχρεωτικά μέσα από εμάς. Εάν εμείς δεν αντιδράσουμε, θα είμαστε απλά συνένοχοι.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Keep Growing στις 23 Νοε 2011, 09:04:58 ΠΜ
+1

ps. Ο άνθρωπος εργαζόμενος, δεν είναι ρομπότ εργαζόμενο, όπως τον φαντασιώνονται οι κάθε λογής υποστηρικτές, είτε ακούσια είτε εκούσια, του παγκοσμιοποιημένου (λυσσασμένου πλέον) κεφαλαίου.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 23 Νοε 2011, 10:27:00 ΠΜ
Ομολογώ ότι, διαβάζοντας τις περισσότερες απόψεις έως τώρα, ένοιωσα μια απογοήτευση και ίσως μετάνοιωσα που έγραψα τη γνώμη μου...  :( αν συνεχιστεί το κακό κλίμα στη συζήτησή μας και αν δεν υπάρχει εκ προοιμίου καλή διάθεση για συνεργασία, μάλλον θα διακόψω τις απαντήσεις μου σε αυτό το θέμα.


Τέλος πάντων.

Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: nektar στις 23 Νοε 2011, 10:33:06 ΠΜ
Επιτρέψτε μου δύο παρατηρήσεις:
1. Η ομάδα http://groups.google.com/group/pekap?lnk=srg που αναφέρθηκε δέχεται μόνο διορισμένους καθηγητές Πληροφορικής. Έκανα προσωπικά αίτηση συμμετοχής και απορρίφθηκε χωρίς εξήγηση.
2. Η ΕΠΕ προτίθεται να διοργανώσει εκδήλωση με θέμα "Κλάδοι Πληροφορικής ΠΕ19 και ΠΕ20 - Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον"
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=497
Είχαμε βάλει προθεσμία για κατάθεση προτάσεων για εισηγήσεις/παρουσιάσεις μέχρι 20/11/2011, την αναθεωρούμε σε 30/11/2011 για να μπορέσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν με τις προτάσεις τους. Σας καλώ και εσάς να συμμετέχετε παρουσιάζοντας προτάσεις για το θέμα που συζητείται εδώ.

Νεκτάριος Μουμουτζής
Γεν. Γραμματέας ΔΣ ΕΠΕ
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: stratosg στις 23 Νοε 2011, 11:07:43 ΠΜ
@Vangelis

Ακριβώς αυτό που έθεσες ως παράθεση εννούσα και πίστεψέ με δεν διαπίστωσα το παραμικρό ψείγμα ειρωνίας στην απάντησή σου. Γι' αυτό έγραψα για τον κόσμο της μπανάνας τα προηγούμενα έτη, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου.

@Λάμπρος

Λάμπρε μου σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να θίξω τον θεσμό του ΠΛΗΝΕΤ, πόσο μάλλον τους συναδέλφους που υπηρετούσαν και υπηρετούν εκεί. Ήθελα απλά να δώσω τις ιδέες μου για το πως θα μπορούσε, ίσως, να αναβαθμιστεί το κατακρεουργημένο κι απαξιωμένο ΠΛΗΝΕΤ. Όσο για εσένα προσωπικά νομίζω γνωρίζεις ότι χαίρεις της εκτίμησής μου.

Δεν υποννόησα να μετατραπούν σε αποθήκες υλικού. Όχι, θεωρώ όμως ότι τα προβλήματα τον εργαστηρίων είναι καλύτερα να επιλύονται στο φυσικό τους χώρο χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται το προσωπικό των ΠΛΗΝΕΤ ή τα μηχανήματα, εκτός αν είναι τόσο απαραίτητο.  Ίσως αν υπήρχε μια σχετική παρακαταθήκη υλικών ή ένας τρόπος "παραγγελίας" αυτών, πιο συγκεντρωτικά από το ΠΛΗΝΕΤ, ίσως τότε να αποφεύγαμε περιττές κινήσεις κι έξοδα και δεν με ενοχλεί καθόλου αν τα κομμάτια αυτά είναι από χαλασμένα pc ή καινούρια, χωρίς να χρειάζεται να εξηγώ κάθε φορά το τι, πως και γιατί χαλασε ή θα επιδιορθωθεί αυτό. Νομίζω πως καλύτερα μπορώ να συνομιλήσω και να επικοινωνήσω με τπ ΠΛΗΝΕΤ απ΄ ότι με τον Διευθυντή μου που έχει θέληση όχι όμως τεχνικές γνώσεις. Με ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω μάθημα. Κατά τα άλλα νομίζω ότι οι απόψεις σου και οι προτάσεις σου με καλύπτουν και με βρίσκουν σύμφωνο.

<ΑΡΧΗ OFF TOPIC>
Όσο για την επιμόρφωση που κατά καιρούς διεξάγεται από τα κατατόπους ΠΛΗΝΕΤ, δεν μπορώ να την κρίνω αρνητικά αφού με την καλή τους θέληση γίνεται. Την ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία και κτά την άποψή μου και οι σύμβουλοι του κλάδου μας.  Θα έπρεπε να γίνεται κεντρικός σχεδιασμός επιμορφώσεων, σε τακτά διαστήματα, ανά νομό κι εντός ωραρίου ώστε να γλιτώνουμε και το burn out από την διαρκή τριβή με το κυρίως αντικείμενό μας που είναι η διδασκαλία.
<ΤΕΛΟΣ OFF TOPIC>.

Κλείνοντας συμφωνώ με τους dstilog και keep_growing ότι και πάλι ήρθαμε προ τετελεσμένων γεγονότων και πάλι ίσως κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, ή ότι απέμεινε από αυτό.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 23 Νοε 2011, 12:31:50 ΜΜ
Δεν υπάρχουν προσωπικές αναφορές στο στέκι, όλοι θέλουμε το καλό όλων και μόνο έτσι θεωρώ ότι γράφουμε την άποψή μας. ας καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση όλοι όσοι γνωρίζουν το θέμα και επιθυμούν να συμβάλλουν. εγώ κατέθεσα εμπειρίες καιπροτάσεις και δεν ξεχνώ ότι τελικά όοοοοοοολα είναι θέμα ανθρώπου!

ας στηρίξουμε το έργο της πεκάπ και ας απαιτήσουμε από το νέο δσ να κάνει όσο πιο σωστή δουλειά επιτρέπουν οι συνθηκες. εύχομαι το νέο δσ να έχει τσαγανό, γιατί χωρίς τσαγανό, μεταλλάσσεται ο άνθρωπος...

ΥΓ: δεν υπάρχει καμία υπόνοια για το απελθέν δσ.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: fof στις 23 Νοε 2011, 02:07:25 ΜΜ
Ερώτηση: Μας ζητήθηκε από το Υπουργείο να καταθέσουμε Πρόταση σχετικά με την τεχνική στήριξη;
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: jfk1976 στις 23 Νοε 2011, 02:34:33 ΜΜ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τρίωρη μείωση στους Φυσικούς, δεν δίνεται τόσο για την συντήρηση όσο για την καλή λειτουργία του εργαστηρίου και την προετοιμασία του μαθήματος...Σε αυτά τα δύο μπορούμε να στηριχθούμε επιπλέον για να πιέσουμε και να υπάρχει η μείωση ωραρίου στο Δημοτικό και συνέχιση της ύπαρξης της μείωσης στο Γυμνάσιο-Λύκειο...
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 23 Νοε 2011, 04:25:37 ΜΜ
Παράθεση από: fof στις 23 Νοε 2011, 02:07:25 ΜΜ
Ερώτηση: Μας ζητήθηκε από το Υπουργείο να καταθέσουμε Πρόταση σχετικά με την τεχνική στήριξη;

fof, δεν γνωρίζω αν ζητήθηκε κάτι, και με δεδομένη την υπεροψία των πολιτικών, αρνούμαι να πιστέψω ότι θα μας ζητηθεί ποτέ κάτι.

δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο. δεν είναι κακό να συντάξουμε μια πρόταση, την οποία θα διαβιβάσουμε στην πεκάπ και στο πσδ για προώθηση (εγώ τουλάχιστο μπορώ να την διαβιβάσω στο εαίτυ). έχει νόημα μια τέτοια κίνηση, καθώς από το εαίτυ ζητήθηκε μια πρόταση για το μέλλον της τεχνικής στήριξης των σχολείων.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 24 Νοε 2011, 12:22:47 ΠΜ
Πριν απαντήσω θα σας παρακαλούσα και πάλι όλους να παραμείνουν  στο θέμα "Τεχνική Στήριξη"
Γνωρίζω πολύ καλά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και την επίδραση που έχει στην κοινωνία μας και στα σχολεία.  Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι πρέπει να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και αν  θέλετε να την κουβεντιάσουμε ευχαρίστως αλλά παρακαλώ δημιουργήστε ένα άλλο θέμα.
Ευχαριστώ τον arliba που ακολούθησε την τακτική αυτή και ήδη έχουν εκφραστεί πολλές απόψεις στα ερωτήματά του.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 24 Νοε 2011, 12:24:17 ΠΜ
@ Λάμπρος
Συμφωνώ με όλα όσα λέει  ο Λάμπρος και ορισμένα είναι  και δικές μου εμπειρίες (έχω κουβαλήσει αρκετά PC με το αμάξι μου από την ALPHA BANK) .
Στα ΣΕΚ (για παράδειγμα) αυτοί που έκαναν τον κανονισμό δεν ήξεραν την πραγματική κατάσταση έτσι π.χ αντί να πουν 3 ώρες μείωση για τον υπεύθυνο εργαστηρίου είπαν ωράριο 18 ώρες.  Τέτοια λάθη θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν υπήρχε μια δική μας πρόταση. 
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 24 Νοε 2011, 12:27:36 ΠΜ
Για τον κ. Μουμουτζή
Απ όσο ξέρω η  ομάδα http://groups.google.com/group/pekap?lnk=srg  δέχεται πράγματι μόνο διορισμένους καθηγητές Πληροφορικής. Υπήρξαν παλαιότερα μερικά παρατράγουδα από άτομα που είχαν γραφεί χωρίς έλεγχο και δεν ήταν καθηγητές.
Αν και δεν είσαστε καθηγητής Πληροφορικής (στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εννοώ) θα το θέσω προσωπικά το θέμα στο ΔΣ της ΠΕΚΑΠ και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αντίρρηση να συμμετέχετε. 

Να υποβάλω και εγώ όμως ένα αίτημα; να με βάλετε στη "εκπαιδευτική λίστα" της ΕΠΕ.  Αν δεν κάνω λάθος είναι η pe19-20-ira-bounces@sch.gr

Σχετικά με την πρόσκλησή σας ευχαριστώ πολύ αλλά θεωρώ ότι  τέτοιες προτάσεις δεν  μπορούν να συζητηθούν σε περιβάλλον αμφιθεάτρου.  Βλέπετε ότι  ακόμα και σε γραπτό λόγο (στο συγκεκριμένο θέμα) υπάρχουν αλαλαγμοί και κραυγές, ανακάτεμα άλλων θεμάτων, διάφορες κατηγορίες  κ.λπ. Σε περιβάλλον αμφιθεάτρου επικρατούν  συνήθως απόψεις του στυλ "Δεν συζητάμε τίποτα". Θα με ενδιέφεραν οι προτάσεις της ΕΠΕ και σκοπεύω να τις ζητήσω γραπτά από το ΔΣ σας με την θεσμική μου ιδιότητα.  Η συγκέντρωσή σας είναι μια καλή ευκαιρία να συναντηθούν οι απόψεις της ΠΕΚΑΠ και της ΕΠΕ  (ιδιαίτερα τώρα που στο ΔΣ της ΠΕΚΑΠ υπάρχουν και μέλη της ΕΠΕ –Διευκρινίζω ότι το θεωρώ θετικό-) οπότε θα σας πρότεινα να καλέσετε επίσημα και το νέο ΔΣ της ΠΕΚΑΠ. Προσωπικά θα προσπαθήσω να έρθω στην συγκέντρωσή σας.   
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 24 Νοε 2011, 12:29:12 ΠΜ
Παράθεση από: stratosg στις 23 Νοε 2011, 11:07:43 ΠΜ
@Vangelis

<ΑΡΧΗ OFF TOPIC>
Όσο για την επιμόρφωση που κατά καιρούς διεξάγεται από τα κατατόπους ΠΛΗΝΕΤ, δεν μπορώ να την κρίνω αρνητικά αφού με την καλή τους θέληση γίνεται. Την ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία και κτά την άποψή μου και οι σύμβουλοι του κλάδου μας.  Θα έπρεπε να γίνεται κεντρικός σχεδιασμός επιμορφώσεων, σε τακτά διαστήματα, ανά νομό κι εντός ωραρίου ώστε να γλιτώνουμε και το burn out από την διαρκή τριβή με το κυρίως αντικείμενό μας που είναι η διδασκαλία.
<ΤΕΛΟΣ OFF TOPIC>.


Οι σύμβουλοι διοργανώνουν σεμινάρια σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουν (μηδενική χρηματοδότηση , μη δυνατότητα παροχής  άδειας στους εκπαιδευτικούς για να συμμετάσχουν).  Προσωπικά γνωρίζω συμβούλους που διοργανώνουν σεμινάρια αυτοεπιμόρφωσης  όπου διδάσκουν είτε οι ίδιοι είτε άλλοι συνάδελφοι χωρίς  καμία  αμοιβή.
Τέλος διαφωνώ πλήρως  στο ότι παθαίνουμε burn out όταν μόνο διδάσκουμε, εκτός αν δεν μας αρέσει η τάξη.  Τι να πουν και οι άλλες ειδικότητες που είναι συνέχεια σε μια τάξη. Πάντως στην δική μας περίπτωση υπάρχει λύση:  τεχνικός για μερικά χρόνια.

Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 24 Νοε 2011, 12:35:39 ΠΜ
Παράθεση από: fof στις 23 Νοε 2011, 02:07:25 ΜΜ
Ερώτηση: Μας ζητήθηκε από το Υπουργείο να καταθέσουμε Πρόταση σχετικά με την τεχνική στήριξη;

Ζητήθηκε από την ΠΕΚΑΠ  βλέπε http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/DT_eidGr.pdf
Καλό είναι να γίνει μια κοινή πρόταση από όλους και όχι από κάθε φορέα ή ένωση χωριστά.  Η συζήτηση αυτή εδώ εξυπηρετεί ένα τέτοιο σκοπό.   

Παράθεση από: jfk1976 στις 23 Νοε 2011, 02:34:33 ΜΜ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τρίωρη μείωση στους Φυσικούς, δεν δίνεται τόσο για την συντήρηση όσο για την καλή λειτουργία του εργαστηρίου και την προετοιμασία του μαθήματος...Σε αυτά τα δύο μπορούμε να στηριχθούμε επιπλέον για να πιέσουμε και να υπάρχει η μείωση ωραρίου στο Δημοτικό και συνέχιση της ύπαρξης της μείωσης στο Γυμνάσιο-Λύκειο...

Δυστυχώς τα κριτήρια του Υπουργείου για μειώσεις ωραρίου δεν στηρίζονται σε εκπαιδευτικά κριτήρια αλλά κυρίως σε οικονομικά (ιδιαίτερα σήμερα).

Ένα μικρό παράδειγμα:  Ίσως έχετε πληροφορηθεί ότι στα δημοτικά με Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (αυτά που κάνουν πληροφορική 2 ώρες σε κάθε τάξη) στην Α και Β τάξη η πληροφορική έγινε 1 ώρα (αντί για 2).  Γιατί άραγε; επικράτησαν παιδαγωγικά κριτήρια για τη μη υπερβολική επιβάρυνση των μικρών παιδιών, ακτινοβολίες, μάτια κ.λπ.

Η αλήθεια είναι πολύ πιο πεζή.

Τα δημοτικά αυτά είναι 12-θέσια (έχουν 12 τάξεις) άρα με 2 ώρες Πληροφορική σε κάθε τάξη έχουμε 24 ώρες, έλα όμως που οι περισσότεροι πληροφορικοί έρχονται από την δευτεροβάθμια και έχουν ωράριο 21 ώρες!.  Τι κάνουμε;  Είτε διορίζουμε και άλλους είτε  μειώνουμε τις ώρες της Πληροφορικής. Το τι  έγινε το ξέρουμε.

Όταν οι Φυσικοί και εμείς πήραμε τη μείωση του ωραρίου ως υπεύθυνοι εργαστηρίου είχε γίνει ειδική μελέτη στο Υπουργείο για την επίδραση που θα είχε στον αριθμό των προσλήψεων. Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν διαθέσιμες πλεονάζουσες ώρες στους δύο κλάδους και δεν θα χρειαζόντουσαν νέες προσλήψεις.  Έτσι έγινε η μείωση.
Φυσικά υπήρχαν και πιέσεις από τους κλάδους αλλά το οικονομικό πάντα μετράει.
Αγώνες και πίεση λοιπόν ναι αλλά να ξέρουμε που πατάμε, που πιέζουμε και που μπορούμε  να κερδίσουμε. 

Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: iliasthes στις 24 Νοε 2011, 12:53:04 ΠΜ
Βαγγέλω σωστές οι επισημάνσεις, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε δικό μας πρόβλημα, τα προβλήματα του Υπουργείου; Θέλω να πω πως αύριο το Υπουργείο μπορεί να διαπιστώσει οτι δεν μπορεί να μας πληρώνει όλους και να διπλασιάσει το ωράριο για να γλιτώσει τους μισούς μισθούς. Εμείς πρέπει να βάζουμε παιδαγωγικά και επιστημονικά κριτήρια και με βάση αυτά να οριοθετούμε τις διεκδικήσεις μας. Από εκεί και μετά φυσικά θα έχουμε υπ ' όψιν πόσο εφικτή είναι η υλοποίηση τους και να προσπαθούμε να πετύχουμε έστω και βήμα βήμα την υλοποίηση τους. Γι' αυτό και παρά τους αφορισμούς από κάποιους και μόνο οτι υπήρξε κανονισμός και αναγνώριση για τα εργαστήρια στο δημοτικό είναι ένα πρώτο βήμα.

Μέχρι σήμερα για το υπουργείο δεν υπήρχαν τα εργαστήρια στο δημοτικό, ήταν μια εικονική πραγματικότητα, μια οφθαλμαπάτη των συναδέλφων που εργάζονται στα δημοτικά. Πως μπορείς να διεκδικήσεις μείωση ωραρίου για απασχόληση σε ένα εργαστήριο που δεν υπάρχει; Η αναγνώριση τους ως εργαστήρια όμως πλέον προσθέτει επιπλέον επιχειρήματα στη φαρέτρα μας.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: poursali στις 24 Νοε 2011, 08:39:41 ΠΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 24 Νοε 2011, 12:29:12 ΠΜ
Οι σύμβουλοι διοργανώνουν σεμινάρια σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουν (μηδενική χρηματοδότηση , μη δυνατότητα παροχής  άδειας στους εκπαιδευτικούς για να συμμετάσχουν).  Προσωπικά γνωρίζω συμβούλους που διοργανώνουν σεμινάρια αυτοεπιμόρφωσης  όπου διδάσκουν είτε οι ίδιοι είτε άλλοι συνάδελφοι χωρίς  καμία  αμοιβή

Αν θέλεις το διευκρινίζεις αυτό το: "χωρίς καμία αμοιβή";...
Είχα την εντύπωση ότι από τη στιγμή που κάποιος γίνεται σύμβουλος αυτό είναι το αντικείμενό του πλέον... και από όσο ξέρω συνεχίζει να παίρνει το μισθό του.
Για ποιο λόγο χρειάζεται επιπλέον χρήματα για να χρησιμοποιήσει πχ την αίθουσα και τον εξοπλισμό του σχολείου και να κάνει μια συνάντηση/επιμόρφωση ή οτιδήποτε άλλο με τους συναδέλφους του; Άλλωστε ποιο κερδισμένος από όλους θεωρώ ότι θα είναι ο ίδιος... ανάλογα βέβαια πως σκεφτόμαστε και τι θεωρούμε κέρδος.

Και για να πω το παράπονό μου. Θεωρείς λογικό για παράδειγμα ότι σε 5 έτη η εμπειρία μου είναι η εξής:

Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι σύμβουλοι κάτι έχουν να μας δώσουν, αρκεί να θέλουν. Τρόπους έχουμε ειδικά εμείς απεριόριστους.

Σημειωτέον, δεν μιλάω για ένα μόνο σύμβουλο καθώς σε αυτό το διάστημα υπηρέτησα σε παραπάνω από μία περιφέρεια.
Ακούω βέβαια για άλλους νομούς που η επικοινωνία λειτουργεί καλύτερα και σχεδόν ζηλεύω.

Πάντως όποιος θέλει επιμόρφωση πραγματικά δεν ασχολείται με το αν είναι εντός ή εκτός ωραρίου. Κατά μια έννοια για να μας δείξει και ο "εργοδότης" μας ότι μας υπολογίζει και μας σέβεται θα πρέπει να το κάνει εντός ωραρίου, αλλά επειδή αυτό είναι ουτοπικό (όπως ορθός αναφέρθηκε το ίδιο για χρηματοδοτήσεις τεχνικών κλπ) δεν με νοιάζει καθόλου. Εγώ θέλω να τραβάω μπροστά. Αλλιώς παίζουμε το παιχνίδι τους. Έτσι απλά τα βλέπω.
Ως ελαφρυντικό (και αντίβαρο) οφείλω να πω ότι πχ σε εκείνο το mail με τα θέματα των εξετάσεων ανταποκρίθηκαν πολύ λίγοι. Αν και αυτό είναι σύνθετη κουβέντα και καταλαβαίνω τις ενστάσεις ορισμένων προσωπικά ανταποκρίνομαι σε τέτοιες "προσκλήσεις". Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία για να σταματήσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 24 Νοε 2011, 08:58:18 ΠΜ
Κώστα,
είτε είσαι καθηγητής, είτε πληνέτ, είτε σύμβουλος, ακόμη και αυτοκράτορας και ό,τι θέλεις, τελικά όλα είναι θέμα ανθρώπου.

ΥΓ: συγνώμη, δεν είπα "και πολιτικός, και υπουργός παιδείας, και σύμβουλος υπουργού, και πρωθυπουργός ακόμη...". Ο λόγος είναι ότι δε μου αρέσει να βρίζω στο στέκι...  ;D ;D
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: skoud στις 24 Νοε 2011, 01:21:02 ΜΜ
Παράθεση από: fof στις 23 Νοε 2011, 02:07:25 ΜΜ
Ερώτηση: Μας ζητήθηκε από το Υπουργείο να καταθέσουμε Πρόταση σχετικά με την τεχνική στήριξη;

Είχε ζητηθεί η πρόταση της Π.Ε.ΚΑ.Π. από τον κ.Κουλαϊδή τον περασμένο Μάρτιο και για την Τεχνική στήριξη και για την Επιστημονική υποστήριξη του "ψηφιακού σχολείου". Δες: http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/ΔΕΛΤΙΟ%20ΤΥΠΟΥ%20ΠΕΚAΠ%2011-3-2011.pdf  (http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F%20%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5%20%CE%A0%CE%95%CE%9AA%CE%A0%2011-3-2011.pdf)  αλλά «παγώσαμε» το θέμα χρησιμοποιώντας το και ως διαπραγματευτικό μέσο για την ύπαρξή μας στο Νέο Λύκειο. Αυτή η στάση επιβεβαιώθηκε και από τη Γ.Σ. της 16ης Μαρτίου 2011. (http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/ΑΠΟΦΑΣΗ%20ΓΣ%2016-3-2011.pdf (http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97%20%CE%93%CE%A3%2016-3-2011.pdf))

Προφανώς αυτή η απόφαση ισχύει έως ότου υπάρξει ο νόμος για το Νέο Λύκειο (διάβασα ότι θα ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο) και εφόσον υπάρχει η Πληροφορική  τουλάχιστον στη Β' και στη Γ' Λυκείου, όπως έχουν δεσμευτεί...

Το ότι δεν καταθέτουμε επίσημα πρόταση, δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούμε να συζητάμε το θέμα. Το είχαμε συζητήσει και στο προηγούμενο ΔΣ της Π.Ε.ΚΑ.Π. και υπάρχει ήδη ένα πολύ πρόχειρο κείμενο με θέσεις που έχουν κατατεθεί και από άλλους συναδέλφους και που κάποια στιγμή μπορώ να το κοινοποιήσω.

Έγινε επίσης συζήτηση στην απολογιστική συνέλευση της Π.Ε.ΚΑ.Π. της 11.11.11 όπου μεταξύ άλλων ανάφερα και την σκέψη-πρόταση που είχαμε συζητήσει στο Δ.Σ. για θεσμοθέτηση υπεύθυνου ΤΠΕ στο σχολείο που θα επέχει θέση αναπληρωτή δ/ντη και στην οποία κατ' αρχήν, χωρίς να παρθεί απόφαση, μάλλον συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στη Γ.Σ. συνάδελφοι.

Το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. πρέπει να επιδιώξει μια καλύτερη οργάνωση του διαλόγου για το θέμα, ώστε η όποια πρόταση να είναι κατά το δυνατόν η σύνθεση των πολλών και διαφορετικών απόψεων που ακούγονται.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: amichail στις 24 Νοε 2011, 06:06:11 ΜΜ
Μια μικρή διόρθωση: η λίστα pe19-20-ira δεν έχει επίσημη σχέση με την ΕΠΕ (πώς άλλωστε αφού είναι πάνω στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο).
Είναι η λίστα των καθηγητών Πληροφορικής του νομού Ηρακλείου (εξ ου και το ira), συντηρείται από το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης και χρησιμοποιείται από το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης για ενημέρωση και ανακοινώσεις.
Μέλη προφανώς είναι όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται σε σχολεία του νομού (είτε με οργανική είτε αποσπασμένοι είτε σε δημοτικά κλπ).
Υπάρχει και η αντίστοιχη pe19-20-las για το νομό Λασιθίου.
Και επί τη ευκαιρία να αποδώσω τα εύσημα στο Δ.Σ. του εν λόγω Συλλόγου που κατάφερε, με αρκετή δουλειά και βοηθούσης της κρίσης βέβαια, να αναγεννηθεί και να μετράει ζηλευτή συμμετοχή των συναδέλφων.

Παράθεση από: Vangelis στις 24 Νοε 2011, 12:27:36 ΠΜ
Να υποβάλω και εγώ όμως ένα αίτημα; να με βάλετε στη "εκπαιδευτική λίστα" της ΕΠΕ.  Αν δεν κάνω λάθος είναι η pe19-20-ira-bounces@sch.gr
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: stratosg στις 24 Νοε 2011, 09:34:34 ΜΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 24 Νοε 2011, 12:29:12 ΠΜ
Οι σύμβουλοι διοργανώνουν σεμινάρια σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουν (μηδενική χρηματοδότηση , μη δυνατότητα παροχής  άδειας στους εκπαιδευτικούς για να συμμετάσχουν).  Προσωπικά γνωρίζω συμβούλους που διοργανώνουν σεμινάρια αυτοεπιμόρφωσης  όπου διδάσκουν είτε οι ίδιοι είτε άλλοι συνάδελφοι χωρίς  καμία  αμοιβή.
Τέλος διαφωνώ πλήρως  στο ότι παθαίνουμε burn out όταν μόνο διδάσκουμε, εκτός αν δεν μας αρέσει η τάξη.  Τι να πουν και οι άλλες ειδικότητες που είναι συνέχεια σε μια τάξη. Πάντως στην δική μας περίπτωση υπάρχει λύση:  τεχνικός για μερικά χρόνια.

Μάλλον έχεις να μπεις αρκετά χρόνια σε αίθουσα, γιατί τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι μέσα συνεχώς και πραγματικά μου αρέσει αυτό που κάνω, αλλά όσο να είναι μια όχληση αρχίζω να την αισθάνομαι, ίσως μια ανία και μια τελμάτωση και δεν νομίζω ότι το κατσαβιδολόγημα θα με σώσει. Βέβαια σε άλλα κράτη είναι προφανώς αδαείς που ανά τρια ή πέντε έτη βγαίνεις από την αίθουσα κι επιμορφώνεσαι για ένα έτος, δίνεις και τις εξετάσεις σου και προχωράς μπροστά. Ακριβώς με τη λογική της επιμόρφωσης και της αποφυγής του burn out. Ξέρω, ξέρω, να πάω εκεί. Την ίδια απάντηση δίνω κι εγώ στους άλλους όταν μου λένε τέτοια.

Το ότι ο σύμβουλος δεν μπορεί να δώσει άδεια το γνωρίζω. Δυστυχώς όμως δεν είδα μια μαζική κίνηση συμβούλων, αυτό που λένε η ισχύς εν τη ενώσει να διεκδικήσουν όλοι μαζί, τότε στα χρόνια των παχιών αγελάδων, μια τέτοιου τύπου επιμόρφωση που περιγράφω, μόνο άκουγα από στόμα συμβούλων συμβουλές για επιμόρφωση το καλοκαίρι. Τώρα που είμαστε στην αρχή της εποχής των επτά των πληγών του Φαραώ... βράσε όρυζα.

Αντίς να δούμε πως θα διασφαλίσουμε την ποιότητα του λειτουργήματος που υπηρετούμε, μήπως και διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης κοιτάμε πως να βολευτούμε αν τύχει και χάσουμε την οργανική μας. Και σε τελική όποιος ήθελε να γίνει τεχνικός, ας διοριζόταν ως διοικητικός κι όχι ως εκπαιδευτικός. Το ότι η πολιτική ηγεσία τα έχει κάνει γης μαδιάμ με τους ατυχείς σχεδιασμούς της δεν σημαίνει ότι πρέπει να συναινέσουμε.

Όσον αφορά στο εντός και το εκτός ωραρίου.

Επειδή είμαι από εκείνους που συνήθως επιδιώκουν να επιμορφωθούν, παρακολούθησα κάποια επιμόρφωση η οποία ήταν τρεις το μεσημέρι με οκτώ το βράδυ, χωρίς να έχω καμία απαλλαγή από το ωράριο του σχολείου μου σε αντίθεση από τους υπαλλήλους του Δήμου, της Νομαρχίας, του Νοσοκομείου, της Εφορίας που όλοι τους είχαν απαλλαγή από την πρωινή τους εργασία. Αλλά βέβαια εκείνοι προφανώς δεν παθαίνουν burn out και μάλλον κάνουν και τεχνική στήριξη στις υπηρεσίες τους.

Κι αν κάποιος είναι σύμβουλος, καλό είναι να θυμάται ότι ανάγκες επιμόρφωσης έχουν οι εκπαιδευτικοί του από όλη την περιοχή ευθύνης και αν είναι να ετοιμάζει επιμορφώσεις καλό είναι να μην τις κάνει πάντα στην έδρα του, γιατί κι εκτός ωραρίου και 200 χιλιόμετρα ταξίδι πήγαινε - έλα κάθε φορά δεν είναι δίκαιο.  Άσε που και για εμάς ισχύει το χωρίς καμία αμοιβή. Άλλωστε νομίζω πως υπάρχει το επίδομα θέσης. Πλάκα, πλάκα μια διετία την κλείνω από τότε που είδα τελευταία φορά σύμβουλο.

Τέλος για το αν κάνω τον τεχνικό ή όχι, τα χέρια μου και οι συνάδελφοί μου της ειδικότητας το ξέρουν τα τελευταία δέκα χρόνια, χωρίς να χάσουμε ώρα από τα διδακτικά μας καθήκοντα, χωρίς ποτέ να απασχολήσουμε το ΠΛΗΝΕΤ για θέμα εργαστηρίου, παρέχοντας τηλεφωνικές κι όχι μόνο υπηρεσίες σε γειτονικές μονάδες, επισκευάζοντας Η/Υ των γραφείων, τραβώντας γραμμές δικτύου από κτήριο εργαστηρίων σε κτήριο θεωριών για να δημιουργηθεί αίθουσα παρουσιάσεων, έχω/ουμε κουβαλήσει και μηχανήματα από τη ΔΟΥ στην αλλαγή εξοπλισμού και και και... Κερδίσαμε το βραβείο της ανοικτής παλάμης. Και μάλλον από την απάντησή σου προσθέτω άλλο ένα στη συλλογή μου.

θα σε παρακαλούσα λοιπόν να μη μου δίνεις συμβουλές τύπου κάνε τον τεχνικό για να μην πάθεις burn out. Όχι είμαι κατά. Την άποψη μου την έχω εκφράσει πιο πίσω κι εμμένω.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: jtsop στις 24 Νοε 2011, 10:13:28 ΜΜ
λέω να απαντήσω με ένα απόσπασμα από εδώ:  "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ∆.Σ. Π.Ε.ΚΑ.Π. 2008-09" [σελ. 8]
...
Η κατάργηση της απαλλαγής από τις εξωδιδακτικές εργασίες του υ-
πεύθυνου του εργαστηρίου Πληροφορικής, που έγινε μετά από 18
χρόνια στα οποία ίσχυε, σε συνδυασμό με την «εν δυνάμει» ή/και
επιδιωκόμενη( ; ) μετατροπή μας σε τεχνικούς για την υποστήριξη
των σχολείων.
...
Η ντε φάκτο και ανέξοδη για το κράτος απασχόλησή μας στην μηχα-
νογράφηση των σχολείων, κάτι που μόνο στο Υπουργείο Παιδείας
γίνεται, δηλ. ένας εργαζόμενος να απασχολείται, πολλές φορές πε-
ρισσότερο, με άλλα καθήκοντα παρά με αυτά για τα οποία έχει προσ-
ληφθεί.
...
Όλα τα παραπάνω αλλά και άλλα λιγότερο ίσως σημαντικά, δείχνουν,
αν όχι μια γενικότερη εχθρική πολιτική απέναντι στους κλάδους ΠΕ19-
ΠΕ20
...



και ερωτώ γίνεται να είμαστε και τεχνικοί και καθηγητές και γραμματεία και ότι άλλο προκύψει;
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 25 Νοε 2011, 12:46:17 ΠΜ
Παράθεση από: poursali στις 24 Νοε 2011, 08:39:41 ΠΜ
Αν θέλεις το διευκρινίζεις αυτό το: "χωρίς καμία αμοιβή";...

Φυσικά
Μιλάω για σεμινάρια που δεν έχουν σχέση με τα παιδαγωγικά αλλα με συντήρηση εργαστηρίου, Linux, Photoshop, Joomla, Flash κ.λπ
(αυτά ελπίζω να θεωρείς ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του συμβούλου να τα ξέρει ή να τα διδάξει).

Αυτά λοιπόν τα σεμινάρια γίνονται δωρεάν απο συναδέλφους προς συναδέλφους (θεωρώ και τους συμβούλους  ότι είναι συνάδελφοι)

Σχετικά με τους συμβούλους δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι αλλα αν ο συμβουλός σας έχει 400 σχολεία και πάνω απο 600 καθηγητές τόσες φορές που τον είδες είναι μάλλον πολλές.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 25 Νοε 2011, 12:48:20 ΠΜ
Παράθεση από: jtsop στις 24 Νοε 2011, 10:13:28 ΜΜ
λέω να απαντήσω με ένα απόσπασμα από εδώ:  "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ∆.Σ. Π.Ε.ΚΑ.Π. 2008-09" [σελ. 8]
....
και ερωτώ γίνεται να είμαστε και τεχνικοί και καθηγητές και γραμματεία και ότι άλλο προκύψει;

Προτάσεις λοιπόν εσύ τι απαντάς στην ερώτησή σου;
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 25 Νοε 2011, 12:55:57 ΠΜ
Παράθεση από: iliasthes στις 24 Νοε 2011, 12:53:04 ΠΜ
Βαγγέλη σωστές οι επισημάνσεις, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε δικό μας πρόβλημα, τα προβλήματα του Υπουργείου;
.......


Μέχρι σήμερα για το υπουργείο δεν υπήρχαν τα εργαστήρια στο δημοτικό, ήταν μια εικονική πραγματικότητα, μια οφθαλμαπάτη των συναδέλφων που εργάζονται στα δημοτικά. Πως μπορείς να διεκδικήσεις μείωση ωραρίου για απασχόληση σε ένα εργαστήριο που δεν υπάρχει; Η αναγνώριση τους ως εργαστήρια όμως πλέον προσθέτει επιπλέον επιχειρήματα στη φαρέτρα μας.

α) Όχι βέβαια αλλα όταν αγωνίζεσαι πρέπει να ξέρεις πως σκέπτεται ο "αντίπαλος" και να βλέπεις με ποια βήματα θα φτάσεις εκεί που θέλεις.

β) Γράψτο πάλι με κεφαλαία γράμματα μπας και καταλάβουν ορισμένοι τι δρόμους ανοίγει αυτός ο κανονισμός. 
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 25 Νοε 2011, 01:00:19 ΠΜ
Παράθεση από: amichail στις 24 Νοε 2011, 06:06:11 ΜΜ
Μια μικρή διόρθωση: η λίστα pe19-20-ira δεν έχει επίσημη σχέση με την ΕΠΕ (πώς άλλωστε αφού είναι πάνω στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο).

Δεκτή η διόρθωση δεν ήμουν σίγουρος  (είχα δεί ορισμένα μηνύματα απο τη λίστα αυτή μελών της ΕΠΕ για τις εκλογές της ΠΕΚΑΠ και υπέθεσα ότι αυτή είναι).
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: poursali στις 25 Νοε 2011, 07:53:35 ΠΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 25 Νοε 2011, 12:46:17 ΠΜ
Μιλάω για σεμινάρια που δεν έχουν σχέση με τα παιδαγωγικά αλλα με συντήρηση εργαστηρίου, Linux, Photoshop, Joomla, Flash κ.λπ
(αυτά ελπίζω να θεωρείς ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του συμβούλου να τα ξέρει ή να τα διδάξει).

Να συμφωνήσω ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του. Το ερώτημα παραμένει. Γιατί να λάβει επιπλέον χρήματα για αυτά; Επίσης, δεν περιμένω από το σύμβουλο να μάθω photoshop (εφόσον δεν θα το διδάξω με τη σειρά μου). Αυτό θα το θεωρούσα κατασπατάληση πόρων. Στον ίδιο χρόνο μπορούμε να κάνουμε πράγματα που ΕΙΝΑΙ στις αρμοδιότητές του.
Δηλαδή ο σύμβουλος θέλει να κάνει πράγματα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στις αρμοδιότητές του και το πρόβλημα είναι ότι δεν χρηματοδοτείται για αυτό; Θέλω ακόμα περισσότερες διευκρινήσεις μετά από αυτή την απάντηση.

Παράθεση από: Vangelis στις 25 Νοε 2011, 12:46:17 ΠΜ
Αυτά λοιπόν τα σεμινάρια γίνονται δωρεάν απο συναδέλφους προς συναδέλφους (θεωρώ και τους συμβούλους  ότι είναι συνάδελφοι)

Εννοείται και δεν θέλω να πιστεύω ότι εκ μέρους μου κατάλαβες κάτι άλλο.

Παράθεση από: Vangelis στις 25 Νοε 2011, 12:46:17 ΠΜ
Σχετικά με τους συμβούλους δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι αλλα αν ο συμβουλός σας έχει 400 σχολεία και πάνω απο 600 καθηγητές τόσες φορές που τον είδες είναι μάλλον πολλές.

Έχει τόσα σχολεία που σε 2-3 συναντήσεις τους βλέπει ΟΛΟΥΣ. Αλλά δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα γιατί δεν προσφέρει και πολλά στο σύνολο. Εκτός και αν θεωρούμε ότι δεν είναι η εξαίρεση...
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 25 Νοε 2011, 12:29:09 ΜΜ
Στον συνάδελφο poursali απάντησα με pm.  Παρακαλώ τους  συναδέλφους που έχουν ερωτήματα τα οποία ξεφεύγουν από το παρόν θέμα να μου τα απευθύνουν με pm.  Δεν θα ήθελα η συζήτηση να επεκταθεί επί παντός επιστητού.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 05 Δεκ 2011, 12:18:02 ΜΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 22 Νοε 2011, 04:18:18 ΜΜ
Arliba  επειδή πιστεύω στην προσωπική προσπάθεια του καθενός, γιατί δεν δημιουργείς  εσύ αυτό το ερωτηματολόγιο;  Το στέκι προσφέρεται. 
Το να λέμε ιδέες είναι καλό αλλα να τις πραγματοποιούμε καλύτερο.

(Ίσως διαπιστώσεις ότι ο Παναγιώτης κάτι ξέρει παραπάνω σε αυτό που γράφει στο τελευταίο μήνυμά του)

Το πρώτο συμπέρασμα και οι πρώτες αρχές γενικού δικαίου από το ερωτηματολογίου δημοσιεύτηκαν εδώ (https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4339.0).

Στο κείμενο που θα αφορά την τεχνική στήριξη των σχολείων, εφόσον ο/οι συγγραφείς του σέβονται την αρχή της δημοκρατίας και την βούληση της πλειοψηφίας, θα πρέπει τότε να σεβαστούν και να υποστηρίξουν ξεκάθαρα τις αρχές δικαίου του ερωτηματολογίου (όπως αυτές διαμορφώθηκαν στις 2-12-2011 και όπως ενδεχομένως θα συνεχίζουν να διαμορφώνονται και να αλλάζουν, ανάλογα με την προσεύλευση των ψηφοφόρων και τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο).

Μην αρχίσετε να μου λέτε, "μα πως ξέρουμε ότι η ψηφοφορία αυτή σε αυτό το φόρουμ είναι αξιόπιστη;".  Εξετάζουμε και δοκιμάζουμε μια μέθοδο για να μπορούμε να εξάγουμε ουσιαστικά αποτελέσαματα από τις ατέρμονες συζητήσεις που συνήθως γίνονται σε φόρουμς και συνελεύσεις.  Δεν μελετάμε (για την ώρα) μεθόδους αξιοπιστίας ψηφοφοριών (αυτό θα το δούμε αργότερα).
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 05 Δεκ 2011, 01:14:45 ΜΜ
με κάθε σεβασμό στη δημοκρατία, στην προσπάθειά σου και στην προσωπική γνώμη ενός εκάστου,
στις ψηφοφορίες συμμετείχαν 11 άτομα στη μια και 8 στην άλλη
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 05 Δεκ 2011, 02:22:33 ΜΜ
Επίσης Αρλίμπα, (εγώ ψήφισα, αλλά) μήπως το επιθετικό ύφος σου αποθαρρύνει κάποιους να συμμετέχουν στην ψηφοφορία;
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 05 Δεκ 2011, 05:39:54 ΜΜ
Μια υποθετική συνέχεια  της απόφασης της πλειοψηφίας (8 άτομα έναντι 3) του συναδέλφου Arliba
Tο Υπουργείο αποφασίσει να εφαρμόσει αναδρομικά την πρόταση "Για να αναλάβει ένας μια εργασία (άρα και για να διοριστεί)  στη δημόσιο θα πρέπει να εξετάζεται εκτός  απο τις σπουδές και και την αποδεδειγμένη προϋπηρεσία"
Αποτέλεσμα:  Απολύονται το 99% όλων των καθηγητών  (όσοι πριν τον διορισμό δεν είχαν προυπηρεσία (εκτός δημοσίου βέβαια).

Επίσης μια θεωρητική ερώτηση: αν όλοι (μα όλοι)  για να προσλάβουν κάποιον ζητάνε προϋπηρεσία που θα την βρούν οι νέοι άνθρωποι;
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 05 Δεκ 2011, 07:05:18 ΜΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 05 Δεκ 2011, 01:14:45 ΜΜ
με κάθε σεβασμό στη δημοκρατία, στην προσπάθειά σου και στην προσωπική γνώμη ενός εκάστου,
στις ψηφοφορίες συμμετείχαν 11 άτομα στη μια και 8 στην άλλη

Η ψηφοφορία είναι ανοικτή για πάντα. Αν σε κάποιον δεν αρέσει το αποτέλεσμα, μπορεί να έρθει να ψηφίσει και να το αλλάξει.
Επίσης κάποιος που ψήφισε, μπορεί βεβαίως να αλλάξει γνώμη όποτε θέλει. (απλά ξέχασα να το ενεργοποιήσω όταν δημιούργησα τις
ψηφοφορίες, δεν πειράζει όμως. ούτως η άλλως οι ψηφοφορίες είναι beta ακόμα, απλά καλούμαστε να
λειτουργήσουμε ΣΑΝ να ήταν πραγματικές, για να δοκιμάσουμε την μέθοδο.)

Σε κάθε περίπτωση, αν σέβεσαι την δημοκρατία, η γνώμη των 11 ατόμων όπως εκφράστηκε μέχρι αυτή τη στιγμή, βαρύνει περισσότερο από την δικιά σου γνώμη.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 05 Δεκ 2011, 07:06:52 ΜΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 05 Δεκ 2011, 05:39:54 ΜΜ
Μια υποθετική συνέχεια  της απόφασης της πλειοψηφίας (8 άτομα έναντι 3) του συναδέλφου Arliba
Tο Υπουργείο αποφασίσει να εφαρμόσει αναδρομικά την πρόταση "Για να αναλάβει ένας μια εργασία (άρα και για να διοριστεί)  στη δημόσιο θα πρέπει να εξετάζεται εκτός  απο τις σπουδές και και την αποδεδειγμένη προϋπηρεσία"
Αποτέλεσμα:  Απολύονται το 99% όλων των καθηγητών  (όσοι πριν τον διορισμό δεν είχαν προυπηρεσία (εκτός δημοσίου βέβαια).

Επίσης μια θεωρητική ερώτηση: αν όλοι (μα όλοι)  για να προσλάβουν κάποιον ζητάνε προϋπηρεσία που θα την βρούν οι νέοι άνθρωποι;

Φαίνεται να υπάρχει μια παρανόηση από μέρους σου στο ερώτημα της ψηφοφορίας. Τα τυπικά προσόντα είναι οι σπουδές και η προϋπηρεσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει αναγνωρισμένη προυπηρεσία οι σπουδές δεν είναι αρκετές για τον διορισμό. Ισως πρέπει να επαναδιατυπωθεί το ερώτημα, με επανεκίνηση της ψηφοφορίας αν και οι άλλοι κρίνουν ότι υπάρχει ασάφεια σε αυτό. Ούτως ή άλλως οι ψηφοφορίες είναι δοκιμαστικές, δεν πειράζει να τις χαλάσουμε μια-δυό φορές, αρκεί να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην μέθοδο για να εξάγουμε αποτελέσματα και γενικές αρχές δικαίου τελικά, για να τα χρησιμοποιούμε σαν οδηγό και να αποφύγουμε έτσι να συζητάμε ατέρμονα για τα ίδια και τα ίδια.

Είναι πολύ νωρίς πάντως για να κάνουμε υποθέσεις για το τί θα κάνει το υπουργείο. Το τι θα αποφασίσει να εφαρμόσει το υπουργείο αναδρομικά ή όχι, δεν αφορά τις ψηφοφορίες (εκτός και αν το "αναδρομική εφαρμογή" ψηφιστεί σε κάποια ανάλογη ψηφοφορία που θέτει αυτό το ερώτημα).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα έλεγα το ίδια με αυτό που είπα στον Παναγιώτη, και με αυτό που λέω στον εαυτό μου.
Αν σέβεσαι την δημοκρατία, η γνώμη των 11 ατόμων όπως εκφράστηκε μέχρι αυτή τη στιγμή, βαρύνει περισσότερο από την δικιά σου γνώμη.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 05 Δεκ 2011, 07:21:17 ΜΜ
η γνώμη των 11 ίσως βαραίνει περισσότερο από 1
ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 27 συνδεδεμένοι επισκέπτες στο στέκι
και σήμερα ήταν ταυτόχρονα 43
δεν μπορώ να υπολογίσω πόσοι διαφορετικοί συνδέθηκαν σήμερα (σίγουρα περισσότεροι από 43)

συνεπώς, οι 11 συνάδελφοι που ψήφισαν σε 10 μέρες δεν γνωρίζω αν αντιπροσωπεύουν τους πάνω από 5000 καθηγητές πληροφορικής.
άλλωστε είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που αποφάσισαν να μην απαντήσουν στην ερώτηση. Δημοκρατικό τους δικαίωμα

παρεμπιπτόντως , δεν εξέφρασα γνώμη για τα ερωτήματα, ούτε ανέφερα αν ψήφισα ή όχι
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 05 Δεκ 2011, 07:27:13 ΜΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 05 Δεκ 2011, 07:21:17 ΜΜ
η γνώμη των 11 ίσως βαραίνει περισσότερο από 1
ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 27 συνδεδεμένοι επισκέπτες στο στέκι
και σήμερα ήταν ταυτόχρονα 43
δεν μπορώ να υπολογίσω πόσοι διαφορετικοί συνδέθηκαν σήμερα (σίγουρα περισσότεροι από 43)

συνεπώς, οι 11 συνάδελφοι που ψήφισαν σε 10 μέρες δεν γνωρίζω αν αντιπροσωπεύουν τους πάνω από 5000 καθηγητές πληροφορικής.
άλλωστε είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που αποφάσισαν να μην απαντήσουν στην ερώτηση. Δημοκρατικό τους δικαίωμα

παρεμπιπτόντως , δεν εξέφρασα γνώμη για τα ερωτήματα, ούτε ανέφερα αν ψήφισα ή όχι

Όχι οι 11 συνάδελφοι δεν αντιπροσωπεύουν τους πάνω από 5000 καθηγητές πληροφορικής.
Η δικιά σου γνώμη όμως (ή η δικιά μου) αντιπροσωπεύουν ακόμα λιγότερο τους καθηγητές πληροφορικής.
Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ.  Ανάμεσα στο λίγο , και στο ακόμα λιγότερο, διαλέγουμε το λίγο.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 05 Δεκ 2011, 07:51:57 ΜΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 05 Δεκ 2011, 07:21:17 ΜΜ
είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που αποφάσισαν να μην απαντήσουν στην ερώτηση. Δημοκρατικό τους δικαίωμα

Δεν ξέρεις αν αποφάσισαν να μην απαντήσουν, αν δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα απαντήσουν, αν σκέφτονται ότι
πρέπει να υπάρχει και άλλη επιλογή και δεν απαντάνε,  ή αν δεν έχουν καν δει την ερώτηση.
Δεδομένου ότι η ψηφοφορία δεν λήγει ποτέ, όσοι δεν προσήλθαν ακόμα θα μπορούν να προσέλθουν όποτε θέλουν, και αυτοί που ήρθαν θα μπορούν να αποχωρίσουν επίσης όποτε θέλουν ( μειώνοντας έτσι το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία αν το ερώτημα στο οποίο απάντησαν δεν τους ικανοποιεί αργότερα για κάποιο λόγο)

Σε κάθε περίπτωση, για αυτούς που απάντησαν, η γνώμη του συνόλου έχει αξία παραπάνω από την προσωπική δικιά μου ή την δικιά σου.
Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε υποθέσεις για αυτούς που δεν απάντησαν.
Από την άλλη  όμως έχουμε αυτή την στιγμή 11 χειροπιαστές γνώμες. Σε αυτές πρέπει να βασιστούμε και με αυτές να πορευτούμε, ελπίζοντας ότι θα γίνουν περισσότερες.

Αν πάντως εξακολουθείς να θεωρείς ότι είναι λίγες αυτές η γνώμες, θέσε μια ψηφοφορία Ψ3 για το ελάχιστο των ψηφισάντων που πρέπει να συμμετέχουν σε μια ψηφοφορία για να θεωρούμε ότι μπορούμε να βγάλουμε αποτέλεσμα.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 05 Δεκ 2011, 08:01:30 ΜΜ
Παράθεση από: arliba στις 05 Δεκ 2011, 07:51:57 ΜΜ
Αν πάντως εξακολουθείς να θεωρείς ότι είναι λίγες αυτές η γνώμες, θέσε μια ψηφοφορία Ψ3 για το ελάχιστο των ψηφισάντων που πρέπει να συμμετέχουν σε μια ψηφοφορία για να θεωρούμε ότι μπορούμε να βγάλουμε αποτέλεσμα.

Μερικά πράγματα μπορούν να αξιολογηθούν χωρίς ψηφοφορία
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 05 Δεκ 2011, 08:09:40 ΜΜ
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 05 Δεκ 2011, 08:01:30 ΜΜ
Μερικά πράγματα μπορούν να αξιολογηθούν χωρίς ψηφοφορία

Μερικά πράγματα ναι.

Το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής όμως για να θεωρείτε μια ψηφοφορία έγκυρη, είναι λάθος να το αξιολογούμε αυθαίρετα.
Πρέπει να ερωτηθούν οι πολλοί για αυτό το ποσοστό, να παρθεί μια απόφαση και να ισχύει κάτι για την γενική περίπτωση  ή και ειδικά αν αυτό αποφασιστεί.

Αν αρχίσουμε να "αξιολογούμε" αυθαίρετα αν το ποσοστό συμμετοχής σε μια ψηφοφορία είναι αρκετό ή όχι , τότε
μάλλον περισσότερο θέλουμε να βρούμε μια δικαιολογία για να επικρατήσει η δικιά μας προσωπική γνώμη ενάντια
στην γνώμη των περισσοτέρων.
Το προηγούμενο ισχύει και για αυτόν που θέλει να υπάρχει μεγάλο ποσοστό συμμετοχής , και για αυτόν που θέλει
να υπάρχει μικρό, και για αυτόν που δεν θέλει καθόλου ποσοστό.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 06 Δεκ 2011, 07:32:51 ΠΜ
Σε κάθε περίπτωση,  το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής είναι οπωσδήποτε απαραίτητο μονάχα όταν οι ψηφοφορίες έχουν ημερομηνία λήξης.
Επειδή όμως οι συγκεκριμένες ψηφοφορίες απευθύνονται σε όλους και όχι μόνο στους πληροφορικούς και κυρίως επειδή δεν λήγουν ποτέ
(οποτεδήποτε μπορεί κάποιος να έρθει να ψηφίσει και να διαμορφώσει το αποτέλεσμα, το οποίο με την σειρά του διαμορφώνει δυναμικά και τα κείμενα που
συντάσουμε) προσωπικά εκτιμώ ότι δεν έχει νόημα επί του παρόντος να μπούμε στη συζήτηση για το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής σε αυτές.

Όχι ότι δεν χρειάζεται βεβαίως να συζητηθεί αυτό, αλλά  για πρακτικούς λόγους και για να προχωρήσει η δοκιμή της μεθόδου, καλό είναι να θεωρήσουμε
σε πρώτη φάση ότι δεν υπάρχει ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής για να βγει αποτέλεσμα.

Είναι αυτές οι ολιγομελείς ομάδες που έλεγες Παναγιώτη. Αν και δεν είναι απόλυτα δημοκρατικός ο τρόπος που λειτουργούν, καμιά φορά μπορούν να κάνουν δουλειά.
Ας ρίξουμε λοιπόν νερό στο κρασί μας και ας αρκεστούμε στην ολιγομελή ομάδα των 11, ελπίζοντας ότι θα μεγαλώσει.

Πάντως αν εξακολουθεί κάποιος να διαφωνεί, εδώ είμαστε. Ας βάλει ψηφοφορία για το ελάχιστο ποσοστό, τουλάχιστον όμως σε αυτή την περίπτωση ας σεβαστεί το αποτέλεσμα ακόμα και αν το ποσοστό που θα συμμετέχει σε αυτή δεν ειναι της αρεσκείας του.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 06 Δεκ 2011, 12:25:22 ΜΜ
Θεωρώ ότι κακώς επιτρέψαμε όλοι οι συμμετέχοντες, στον εαυτό του καθένας, να ξεφύγει η συζήτηση από το αρχικό της θέμα: τεχνική στήριξη σχολείων".

Ένα πράγμα που ποτέ δεν κατάλαβα στα χρόνια που βρίσκομαι σε σχολείο και φροντιστήριο, είναι το "γιατί αναλωνόμαστε σε διαξιφισμούς και τί θα κερδίσουμε από τη διχόνοια;".
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Vangelis στις 06 Δεκ 2011, 08:48:47 ΜΜ
Arliba τώρα που βγήκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σου μπορείς  να πάρεις τα συμπερασματα και να συντάξεις μια πρόταση για την τεχνική στήριξη;
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 07 Δεκ 2011, 09:11:05 ΠΜ
Δεν έχει σχέση με την τεχνική στήριξη, αλλά με τη γενικότερη συζήτηση.

Παρότι εμείς δεν έχουμε γνώμη για θέματα πλην της διδασκαλίας γιατί είμαστε καθηγητές (έτσι γεννηθήκαμε), προτάσεις κατατίθενται στο τραπέζι έτσι κι αλλιώς.


ΠΡΟΤΑΣΗ «ΒΟΜΒΑ»:Σύνδεση μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας και να μετατραπούν σε Γραμματείς οι εκπαιδευτικοί που πλεονάζουν εισηγείται εγγράφως Διευθυντής Δ.Ε (http://www.esos.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1/item/26392-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%C2%AB%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B4-%CE%B5.html)
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  esos.gr
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 07 Δεκ 2011, 11:00:53 ΠΜ
Παράθεση από: Vangelis στις 06 Δεκ 2011, 08:48:47 ΜΜ
Arliba τώρα που βγήκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σου μπορείς  να πάρεις τα συμπερασματα και να συντάξεις μια πρόταση για την τεχνική στήριξη;

ευχαρίστως, όμως οι παρούσες ψηφοφορίες είναι μόνο μια επίδειξη  της μεθόδου.

Θα προτιμούσα οι ψηφοφορίες, καθώς και η σύνταξη των επιμέρους και των τελικών κειμένων να γίνουν σε περιβάλλον mediawiki, έτσι ώστε να μπορούν να γραφτούν τα κατάλληλα templates που θα συνδέουν τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών με τα κατάλληλα κείμενα.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα την ψηφοφορίας, το τελικό κείμενο θα προκύπτει ως συρραφή των επιμέρους κειμένων, που το καθένα από αυτά θα
υποστηρίζει συγκεκριμένες επιλογες της ψηφοφορίας.

Κατά συνέπεια δεν θα γραφτεί ένα κείμενο, αλλά πολλά παράλληλα κείμενα τα οποία θα υποστηρίζουν τις αντίθετες γνώμες, και το τελικό κείμενο θα προκύπτει από τις ψηφοφορίες οι οποίες θα αναδικνύουν την πλειοψηφούσα άποψη.
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 10 Δεκ 2011, 05:30:37 ΜΜ
Παράθεση από: arliba στις 07 Δεκ 2011, 11:00:53 ΠΜ
ευχαρίστως, όμως οι παρούσες ψηφοφορίες είναι μόνο μια επίδειξη  της μεθόδου.

Θα προτιμούσα οι ψηφοφορίες, καθώς και η σύνταξη των επιμέρους και των τελικών κειμένων να γίνουν σε περιβάλλον mediawiki, έτσι ώστε να μπορούν να γραφτούν τα κατάλληλα templates που θα συνδέουν τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών με τα κατάλληλα κείμενα.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα την ψηφοφορίας, το τελικό κείμενο θα προκύπτει ως συρραφή των επιμέρους κειμένων, που το καθένα από αυτά θα
υποστηρίζει συγκεκριμένες επιλογες της ψηφοφορίας.

Κατά συνέπεια δεν θα γραφτεί ένα κείμενο, αλλά πολλά παράλληλα κείμενα τα οποία θα υποστηρίζουν τις αντίθετες γνώμες, και το τελικό κείμενο θα προκύπτει από τις ψηφοφορίες οι οποίες θα αναδικνύουν την πλειοψηφούσα άποψη.

Θα πρότεινα λοιπόν να συνεχίσουμε την δουλειά μας σε κάποιο wiki.

αν o alkisg δεν θέλει-δεν προλαβαίνει να φτιάξει ένα wiki,  τι λέτε π.χ. για αυτό εδώ;

http://www.e-theology.mysch.gr/wiki/index.php?title=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD

Για να γραφτούν σωστά τα templates, χρειάζεται σίγουρα ένα wiki που να έχει διάφορα extensions π.χ. το ParserFunctions , το Article Feedback Tool κλπ
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 10 Δεκ 2011, 09:25:58 ΜΜ
Παράθεση από: arliba στις 10 Δεκ 2011, 05:30:37 ΜΜ
Θα πρότεινα λοιπόν να συνεχίσουμε την δουλειά μας σε κάποιο wiki.

αν o alkisg δεν θέλει-δεν προλαβαίνει να φτιάξει ένα wiki,  τι λέτε π.χ. για αυτό εδώ;

http://www.e-theology.mysch.gr/wiki/index.php?title=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD

Πολύ ενδιαφέρον wiki! Από τι να αρχίσουμε όμως; Να το πιάσουμε από την αρχή;

«Εν αρχή εποίησεν ό Θεός τον ούρανόν και την γην»
Τίτλος: Απ: Τεχνική στήριξη σχολείων
Αποστολή από: arliba στις 11 Δεκ 2011, 08:25:57 ΠΜ
Παράθεση από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 10 Δεκ 2011, 09:25:58 ΜΜ
Πολύ ενδιαφέρον wiki! Από τι να αρχίσουμε όμως; Να το πιάσουμε από την αρχή;

«Εν αρχή εποίησεν ό Θεός τον ούρανόν και την γην»

συμβολικά το διάλεξα.

Για να δημιουργηθεί η εκκλησία και ο κλήρος μιας δημοκρατίας, για να εκπαιδευτούν οι ψηφοφοβικοί και να μετατραπούν σε δημοκράτες, αυτό που
πρώτα από όλα χρειάζεται είναι η πίστη σε αυτό που πάει να γίνει. Η πίστη είναι το θεμέλιο όλων. Αν θέλεις να καταργήσεις κάτι που υπάρχει ή
να σταματήσεις κάτι που έρχεται, στην πίστη στοχεύεις πρώτα από όλα.